Belastingslurpers BNN: geen strafblad bij illegaal drugsgebruik

Geen categoriejan 27 2015, 10:00
BNN komt in actie tegen strenge wetten die bedoeld zijn om illegale harddrugs aan te pakken.
Er is zoveel fout aan deze activistische houding van omroep BNN:
Een pilletje te veel op zak op een festival? Dat moet feestgangers niet meteen op een strafblad komen te staan, vindt jongerenomroep BNN. Met ruim 41.000 handtekeningen onder de arm komt presentator Tim Hofman daarom vandaag naar Den Haag, aldus Trouw.
Volgens Hofman van BNN kan het niet zo zijn dat harddrugsbezit op festivals wordt aangepakt met boetes en werkstraffen die direct worden uitgedeeld, omdat feestgangers dan met een strafblad komen te zitten en moeilijker aan een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen komen. "Wat ons betreft zou deze zware consequentie niet boven je hoofd moeten hangen voor zo'n klein vergrijp," aldus Hofman.
Zeg, ik heb een idee: gebruik gewoon geen illegale harddrugs als je ooit nog aan een VOG-verklaring wil komen. Zo'n verklaring heb je bijvoorbeeld nodig als je bij de kinderopvang wil werken, of als je aan de slag wil bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. Een van de taken van de marechaussee is om illegale harddrugs bij de grenzen tegen te houden. Als je die baan wil, moet je natuurlijk niet zelf een harddrugsgebruiker zijn.
En dan nog even over BNN. We hebben een publieke omroep opgericht om journalistieke tv-programma te maken, niet om met belastinggeld actie te voeren tegen Nederlandse wetten om het bezit en gebruik van illegale harddrugs tegen te gaan. Wat mij betreft gaat staatssecretaris Sander Dekker nog maar eens de bezem halen door de Nederlandse Publieke Omroep. Er kan nog veel worden bezuinigd op Hilversum.
Als BNN zo graag politiek wil bedrijven, dan moeten ze maar een politieke partij oprichten. Maar dan wel zonder het belastinggeld dat is bedoeld voor journalistieke programma's te misbruiken, hè?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten