D66 wil harddrugs kunnen testen tijdens Oud en Nieuw

verabergkamp_d66
Foto: Screenshot Pauw & Witteman

Want harddrugs zijn keigaaf en zo.

Als het aan D66 ligt, hoort een lijntje coke erbij tijdens Oud en Nieuw. Net als een oliebol, een appelflap en een beetje vuurwerk. D66-Kamerlid Vera Bergkamp, bekend van de zo typerende grootheidswaanzin van D66, is verontwaardigd dat verslavingskliniek Jellinek tijdens de jaarwisseling géén testpunt voor harddrugs aanbiedt. Op Twitter zegt ze er niets van te snappen:

verab

Blijkbaar is het niet genoeg dat er de dagen ervoor wél kan worden getest of illegale harddrugs gevaarlijker zijn dan drugsgebruikers denken of niet:

De gemeente en de GGD zorgden afgelopen tijd naast waarschuwingen op matrixborden en in flyers ook voor extra plekken waar drugs getest kan worden. Volgens Jellinek zijn die er niet tijdens de avond van de jaarwisseling, maar wel kan er op dinsdag en woensdag zelf getest worden.

De tests zijn zelfs te koop bij ‘smartshops’ en straatteams door de hele stad, nadat er nogal wat ophef is ontstaan over de dood van drie Britse toeristen die hadden gesnoept van ‘foute’ cocaïne (lees: witte heroïne). Bergkamp van D66 geeft met deze opmerking het signaal af dat het hartstikke normaal en oké is om harddrugs te gebruiken tijdens Oud en Nieuw. Dat is het natuurlijk niet. Het is niet voor niets illegaal.

Het gebruik van harddrugs moeten we niet vergoelijken, toejuichen en aanmoedigen, maar juist ontmoedigen. Wie niet dood wil gaan aan ‘foute’ cocaïne moet het product maar vermijden. Hoe? Door überhaupt geen cocaïne te willen kopen. Laat die troep links liggen. Helaas, die boodschap wil D66 niet verspreiden. Liever willen de links-liberalen dat iedereen overal en altijd zijn harddrugs kan testen, want harddrugs zijn keigaaf en horen nu eenmaal bij de jaarwisseling. Dan heb je wel echt een vertekend beeld van wat normaal is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!