D66 wil harddrugs kunnen testen tijdens Oud en Nieuw

Want harddrugs zijn keigaaf en zo.

Als het aan D66 ligt, hoort een lijntje coke erbij tijdens Oud en Nieuw. Net als een oliebol, een appelflap en een beetje vuurwerk. D66-Kamerlid Vera Bergkamp, bekend van de zo typerende grootheidswaanzin van D66, is verontwaardigd dat verslavingskliniek Jellinek tijdens de jaarwisseling géén testpunt voor harddrugs aanbiedt. Op Twitter zegt ze er niets van te snappen:

verab

Blijkbaar is het niet genoeg dat er de dagen ervoor wél kan worden getest of illegale harddrugs gevaarlijker zijn dan drugsgebruikers denken of niet:

De gemeente en de GGD zorgden afgelopen tijd naast waarschuwingen op matrixborden en in flyers ook voor extra plekken waar drugs getest kan worden. Volgens Jellinek zijn die er niet tijdens de avond van de jaarwisseling, maar wel kan er op dinsdag en woensdag zelf getest worden.

De tests zijn zelfs te koop bij ‘smartshops’ en straatteams door de hele stad, nadat er nogal wat ophef is ontstaan over de dood van drie Britse toeristen die hadden gesnoept van ‘foute’ cocaïne (lees: witte heroïne). Bergkamp van D66 geeft met deze opmerking het signaal af dat het hartstikke normaal en oké is om harddrugs te gebruiken tijdens Oud en Nieuw. Dat is het natuurlijk niet. Het is niet voor niets illegaal.

Het gebruik van harddrugs moeten we niet vergoelijken, toejuichen en aanmoedigen, maar juist ontmoedigen. Wie niet dood wil gaan aan ‘foute’ cocaïne moet het product maar vermijden. Hoe? Door überhaupt geen cocaïne te willen kopen. Laat die troep links liggen. Helaas, die boodschap wil D66 niet verspreiden. Liever willen de links-liberalen dat iedereen overal en altijd zijn harddrugs kan testen, want harddrugs zijn keigaaf en horen nu eenmaal bij de jaarwisseling. Dan heb je wel echt een vertekend beeld van wat normaal is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. Ruud562

  D66 schijnt in de peilingen nog steeds goed te scoren. Voor mij totaal onbegrijpelijk gezien hun politiek handelen waardoor Nederland straks ook op papier geen zelfstandig land meer is. Wellicht hangt het overgrote deel van de D66-aanhang met hun neus boven het witte poeder. Tja, dan worden de geestelijke vermogens wat minder hé, en zit je al gauw op een roze wolk.

 2. joga

  Sinds Pechtold aan het bewind is, is d66 het afvoerputje van geflipte VVD-‘ers en het hele linkse spectrum.
  Met deze gekte zal de PVV nooit meedoen als enige echte rechtse partij met wel oog voor de sociale aspecten
  zoals een goede zorg voor echt gehandicapten en ouderen. En dat laatste heeft links al jaren afgezworen, omdat ze meer belangstelling hebben voor hun duurbetaalde baantjes.

 3. W.H.J. Reiss

  Zo’n vrouw laat eigenlijk zien in welk achterlijk land wij leven. Testen op crimineel gedrag ! Zelfs ‘onze Sjonnie’ met zijn Links achterlijk gezwam zou dit ‘wijf’ van de ‘Domkoppenpartij66’ nog niet evenaren !

 4. jjvdberg

  Waar kan ik het illegale vuurwerk testen?
  Stelt D66 een ruimte ter beschikking?
  Hoeft niet voor Oud en Nieuw. Als het maar voor de eerstvolgende verkiezing is.

 5. Wouters

  Leg mij eens uit, waarom ik zelf niet mag uitmaken wat ik in mijn lichaam prop. En vergeet het maar om met non-argumenten te komen als “gevaar voor je lichaam/samenleving, hoge ziektekosten/materiële schade”. Er is letterlijk tal van substanties te noemen, die legaal zijn en vrijelijk geconsumeerd mogen worden naar eigen inzicht, terwijl deze voor minstens even grote -al dan wel niet grotere- problemen zorgen dan illegale substanties (e.g. alcohol, zout, vet)

  1. Matthijs

   precies!

  2. MicMokum

   Omdat sommige producten de zelfbeheersing doen vervagen. (Van coke kun je agressief worden.) Dus om de rest van de samenleving te beschermen.

   Je hebt gelijk dat alcohol ook dit effect kan hebben. De vergelijking met zout en vet gaat niet op.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.