Boko Haram-massamoordenaars slaan weer toe

Geen categoriejan 18 2015, 21:14
Om misselijk van te worden.
De ISIS-vrienden van Nigeria, Boko Haram, hebben vandaag weer toegeslagen. Waar ze eerder in het nieuws kwamen omdat ze een tien-jarig meisje een bomgordel om hadden gebonden, hebben ze nu nieuwe gijzelingsacties uitgevoerd.

De radicale islamitische terreurgroepering Boko Haram heeft in het noorden van Kameroen tientallen mensen ontvoerd. Volgens het leger en de regering van het Afrikaanse land kwamen de terroristen uit Nigeria en namen ze zo'n tachtig mensen mee, dertig volwassenen en een vijftigtal kinderen in de leeftijd van tien tot vijftien jaar.

Een regeringswoordvoerder bevestigt dat er inderdaad veel mensen zijn gegijzeld, maar hoeveel het er precies zijn is wat hem betreft nog onbekend. Triester dan dat wordt het eigenlijk niet. 'Ja, we weten dat het helemaal misgaat en dat heel veel mensen ontvoerd zijn, maar ja, hoeveel precies is ons ook onduidelijk. We weten dus niet wat er in ons eigen land gebeurt.'
En dat moet de bevolking dan beschermen. Tja.
Hoe dan ook, dit bewijst maar weer eens dat Nigeria een immens probleem heeft. En dat niet alleen, maar ook dat het 't niet aankan. De rest van de wereld zal de Nigeriaanse overheid te hulp moeten komen. Doet het dan niet, dan konden de Afrikaanse bondgenoten van de beesten van ISIS weleens de macht over een heel land in handen krijgen.
ISIS wordt terecht gebombardeerd door het Westen, maar hetzelfde moet gelden voor Boko Haram. We kunnen het ons eenvoudig niet veroorloven dat moslimextremisten het ergens - waar dan ook - voor het zeggen krijgen. Niet in het Midden-Oosten, maar ook niet in Afrika. We hebben op 9/11 immers gezien waar dat in resulteert: in grootschalige aanslagen op het Westen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten