D66 zet prominente D66’ers laag op kieslijst

Alexander Rinnooy Kan en Paul Schnabel worden blijkbaar toch niet zo gewaardeerd door de partijtop.

De D66-kandidatenlijst voor de Eerste Kamer is vandaag bekendgemaakt: Thom de Graaf wordt zoals verwacht lijsttrekker (bij D66 hebben ze toch last van een bepaalde hang naar het verleden), en voor de rest staan er weinig verrassingen op. Wat wel verbazing wekt, is de positie die prominente D66’ers als Alexander Rinnooy Kan en Paul Schnabel hebben gekregen. Ze staan, zoals NRC-verslaggever Tom-Jan Meeus constateert op Twitter, behoorlijk laag op de lijst.

De top-10 ziet er alsvolgt uit. Via D66.nl:

Nr.  1 Thom de Graaf
Nr.  2 Henriette Prast
Nr.  3 Hans Engels
Nr.  4 Alexander Rinnooy Kan
Nr.  5 Annelien Bredenoord
Nr.  6 Joris Backer
Nr.  7 Paul Schnabel
Nr.  8 Petra Stienen
Nr.  9 Henk Pijlman
Nr.10 Herman Schaper

Volgens de lijsttrekker is hij “blij met een mooie lijst met ervaren en nieuwe Kamerkandidaten”. En: “D66 brengt hiermee veel maatschappelijke kennis en gezag bij elkaar die juist in de Eerste Kamer nuttig zijn.” Dat zijn mooie woorden om de lieve vrede binnen D66 te bewaren, maar het is nogal opvallend. Waarom staan Rinnooy Kan en Schnabel niet boven bijvoorbeeld Hans Engels en Joris Backer, twee oudgedienden die al in de D66-fractie zaten? Na alles wat ze voor de partij hebben betekend in hun posities bij de SER en SCP?

En dan nog wat. Wat doet de politiek-correcte arabist Petra Stienen op de lijst, de vrouw die juichte na de Arabische lente omdat de Arabische landen stuk voor stuk zouden worden bevrijdt van dictators, en de vrouw die werkelijk geen snars begrijpt van de verschillende islamitische stromingen en machten in het Midden-Oosten? Moet zij soms de islamitische stem proberen te veroveren de komende maanden? Het zou in ieder geval in de traditie van D66 passen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. reageerbuis

  Bij D66 hebben ze er nog nooit blijk van gegeven te weten wat de islam eigenlijk inhoudt. Wat dat betreft past Petra Stienen naadloos in het plaatje.

 2. W.H.J. Reiss

  De NSB is terug van weggeweest !

 3. chricon

  kereltje Pechtold moet natuurlijk voorkomen dat hij voorbij gestreefd wordt door genoemde heren. Zij zijn namelijk een stuk invloedrijker en intelligenter dan de praatpaal zelf.

 4. Cresto

  Dit is nogal vergezocht van Verhoef. Gezien de peilingen zijn de eerste 6 kandidaten zo goed als zeker van (her)benoeming in de Eerste Kamer. Als die Stienen er maar uitblijft, dat is veel belangrijker !

 5. Laetitia

  Ach Pechtoldje wil gewoon de beste zijn, niemand mag opvallen, gaat ten koste van AP!

 6. Michel801

  Stienen weet altijd duidelijk te maken dat islam vredelievend is, net als keretje Pechtold.
  Ze weten er niets van. Ontkenners en in plaats van kosmopolieten verwarde mensen:

  http://www.thelocal.de/20150114/palestinians-admit-attack-on-wuppertal-synagogue

 7. Two Ravens Black Kettle

  Een juwelenbegraver die Anne Frank verkrachtte op nummer 1 bij de Armeense genocide ontkenners

  Wie had dat kunnen denken ?

 8. Michel801

  Zou mevrouw Stienen dit even kunnen uiteggen:

  https://www.youtube.com/watch?v=ouztv-tRPKM

 9. lanex

  De stuitende kruiperigheid om in het gevlij te komen bij hun grote schare islamitische kiesvee is zoals al aangegeven hierboven pure opportunistische NSB mentaliteit!

 10. Eminem2

  “zouden worden bevrijdt”?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.