Dierenpartij draait door, wil zelfs verbod op vogels in circussen

Verbieden, verbieden, en nog eens verbieden. 

Daar zijn de verbodsfetisjisten van de Partij voor de Dieren weer. De dierenpartij van Marianne Thieme en Esther Ouwehand is niet blij met het verbod op wilde dieren in circussen. Ja, ze zeggen van wel, maar dat is niet zo. Het verbod is namelijk nog lang niet radicaal genoeg. Op hun eigen site schrijven ze dat ze ook geen vogels en reptielen meer willen zien in circussen:

De Partij voor de Dieren is blij met het kabinetsbesluit voor een verbod op wilde zoogdieren in het circus. Het verbod gaat echter nog niet ver genoeg, daarom roept Esther Ouwehand het kabinet op om het verbod uit te breiden met andere grote zoogdieren, reptielen en vogels en zich daarnaast ook te bezinnen op het gebruik van zeezoogdieren in het dolfinarium.

Volgens Ouwehand van de dierenpartij moet het verbod snel verder worden uitgebreid, en dat is precies in lijn met Nederlandse dierengekkies die woedend waren op de show van tv-bioloog Freek Vonk. “Het is prachtig dat het kabinet erkent dat het menselijke belang geen rechtvaardiging is voor dierenleed. Ik moedig het kabinet aan dit perspectief ook bij andere vormen van diergebruik nadrukkelijker te hanteren.”

Waarom de vogels er ook aan moeten geloven volgens de dierenpartij: “Ook bij het gebruik van deze dieren is immers sprake van aantasting van integriteit en welzijn van het dier.” Zo blijven we natuurlijk aan de gang. Waar houdt het op? Mogen we straks dan ook geen dode dieren meer op ons bord leggen? Oh, wacht, dat is precies wat de dierengekkies willen.

Nederlandse politieke partijen en beleidsmakers moeten eens stoppen met het toegeven aan de radicale agenda van de dierengekkies. Drie redenen:

1. Ze zijn met heel weinig, maar ze schreeuwen heel hard; ze vertegenwoordigen bijna helemaal niemand. Dat moeten we niet vegeten. Laat ze maar lekker in hun eigen sop gaarkoken.

2. Ze gaan steeds verder, net zolang tot ze een totaalverbod hebben op het bezit en gebruik van dieren, want dieren zijn net mensen (ja, dat is echt hun argument). Uiteindelijk moet Nederland een communistische heilstaat worden naar het model van Thieme en Ouwehand.

3. Last but not least: ze hebben gewoon 100 procent ongelijk. De wilde dieren in circussen worden uitstekend behandeld, en er is geen enkele reden voor een verbod. Dat er geen goede reden voor is, geldt overigens voor de meeste door de dierenpartij voorgestelde verboden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

12 reacties

 1. W.H.J. Reiss

  Dierenpoes het lijkt de PvdA wel. Daar zit ook Dodo de drammer van de allochtonenpartij. En Dodo komt bijna dagelijks in het circus programma van de NPO. Voor Dodo hoeft dierenpoes dit er niet doorheen te drukken, want na 18 maart is het ‘Dodo exit’ en zien we hem zo wie zo niet meer terug !!! (hopen we)

  1. -Harry

   De Dodo is als vogel ook uitgestorven , Reiss .

   Het was een onooglijk mormel , dat totaal niet kon vliegen .
   Hij liet zich makkelijk vangen , daarom hebben ze ze allemaal opgevreten .
   Wat heeft het voor nut een vogel te zijn als je niet kunt vliegen ?
   Wat heeft het voor nut een partij te leiden als je in je hart een tegendraadse terrorist bent ?
   Laten we hopen dat we deze Dodo hierna nooit meer tegenkomen .
   Misschien neemt ie Jodo wel mee .

   1. Avander

    Er zitten hier een paar miljoen dodo’s die zich gewillig laten leegzuigen en vervolgens laten opvreten. Er moet eens een partijtje voor mensenbescherming worden opgericht, hoeft niet groot te zijn, een paar man is genoeg, kijk maar naar deze brulapen.

 2. eelko76

  Wat is er doordraaien aan om weerloze dieren te beschermen tegen primitief tokkie vermaak ? Snap dan ook niet de denigrerende toon waarmee dit artikel van doordrenkt is. Wie kan er nu tegen zijn, en wie zit er nu werkelijk te wachten op een bezoekje aan het circus…

 3. vanGodlos

  Ik heb mijn hond geleerd om het Wilhelmus te blaffen (allen het eerste complet }, mag dat?

 4. pussymanx

  Tjongejonge,wat een neanderthalers zijn de
  redacteuren van DDS toch.!!!!!!!
  Mensen of partijen die voor het welzijn van dieren opkomen zijn volgens jullie ,,dierengekkies,,.
  Mensen of partijen die voor het milieu of de toekomst van onze planeet opkomen zijn volgens jullie ,,milieugekkies,,
  Mensen of organisaties die voor het welzijn voor homo’s opkomen zoals het COC zijn fanatici.
  Op welke planeet leven jullie?
  Ooit wel eens nagedacht wat voor wereld we voor het nageslacht nalaten? Ik denk dat het antwoord nee,nee en nog eens nee is.
  Met vriendelijke doch bezorgde groet

  pussymanx.

  1. vanGodlos

   Wat moet ik dan doen in de zomer met de muggen die s avonds bij mijn de slaapkamer terroriseren?,ik durf ze nu niet meer te doden.want ,,,,,insecten politie gaat mij vervolgen

  2. Frits B

   Het fokken van katten zonder staart is ook heel dieronvriendelijk. Zo’n beest kan veel moeilijker zij evenwicht bewaren, laat staan met lichaamstaal communiceren :-).

 5. Beukman

  Dat wordt me nog wat als de Dierenpartij er achter komt dat de Jumbo tegenwoordig hapjes verkoopt die bestaan uit meelwormen en larven. Ik heb sterk het vermoeden dat er daar “sprake [is] van aantasting van integriteit en welzijn van het dier.”

 6. Two Ravens Black Kettle

  De PVDD heeft zich onbeschrijfelijk belachelijk gemaakt na de moordpartij op Charlie Hebdo
  De bijdragen van Thieme waren zum kotsen
  Geen zinnig mens kan voorlopig op deze clique stemmen
  (zou mevrouw Ouwehands blij geweest zijn met dit optreden ?)

  Maar waarom dierenleed geil zou zijn zal ik nooit begrijpen.
  Was ik een mama dan had ik Frankie vroeger wat ludieker aan zijn oor getrokken.

 7. De Friese

  Dit gaat inderdaad veel en veel te ver! Whats next? Verbod op de bestrijding van ongedierte? Want het zijn net mensen?

  Tuurlijk dieren moet goed behandeld worden, maar niet humaan. Dieren zijn geen mensen net zoals een dolfijn geen schaap is. Dieren moeten zo natuurlijk mogelijk gehouden worden, dat betekent dat er naar hun behoeften gekeken moet worden.

  Het doordraaien van de PvdD is knettergek en zou betekenen dat we straks geen muggen meer mogen doodslaan, ratten mogen vangen of huisdieren mogen houden.

 8. Laetitia

  In de tijd van misbruik door kath.kerk en kindermisbruik/mishandeling dat volop in nieuws was, kwam zij met dierenrechten aan. Toen ik haar vroeg op twitter of ze dierenbelangeijker vond dan mensen/kinderen, heeft ze mij direkt ontvolgt. Dat mens kan geen kritiek verdragen en haar standpunten opeisen voor de bevolking!
  Heel eng!!!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.