Filmpje! ISIS komt met bizar reisprogramma

Opnieuw zet ISIS de gegijzelde journalist John Cantlie in om mooie praatjes te houden over de terreurstaat. Dit keer in de vorm van een hip reisprogramma.

ISIS heeft veel bizarre, onbegrijpelijke en gruwelijke dingen gedaan.. maar de actie van vandaag overtreft toch eigenlijk wel alles: een reisprogramma. De moslimterroristen hebben er kennelijk behoefte aan net te doen of ze Floortje Dessing zijn en hebben de al maanden gegijzelde Britse journalist John Cantlie ingezet om een tour door het Irakese Mosul te laten houden. Hieronder te zien:

Voor degenen die geen zin hebben om met open mond een schaamteloze propagandaclip te kijken (en dat kan ik me goed voorstellen): John Cantlie rijdt met een auto door de Noord-Irakese stad Mosul waarbij hij vertelt hoe ‘lekker gewoon’ de stad is gebleven onder ISIS. Verhalen over onderdrukking en depressie? Nee joh, onzin! ISIS heeft na de onderdrukking van Saddam en de chaos van de Amerikanen juist ‘bevrijding’ gebracht. Nou ja, voor Soennitische moslims dan.

En zo ratelt de door ISIS gevangen journalist door. Hij citeert Westerse en Saudische media die berichten vanuit Irak en Syrië hadden over armoede en ellende, en vertelt dat het allemaal ‘leugens’ zijn.

Voornamelijk de uitbundige luxe valt op. Cantlie ruikt verder aan perfums en wijst op neonreclames; kennelijk is ook in de Islamitische Staat het niet verboden om te genieten van de geneugten des levens.

Al met al is te zien hoe ISIS het over een andere boeg gooit. De normale propagandafilmpjes van deze club blonken juist uit vanwege hun ongekende gruwelijkheid, hun grenzenloze barbaarsheid en hun schokkende achterlijkheid. Maar ‘From inside Mosul’ lijkt juist te draaien op beschaving. Het doel is kennelijk nu om ISIS zoveel mogelijk op een “normaal” land te laten lijken. ‘Mensen doen wat ze overal en altijd doen, in alle vrijheid hier!’ is de boodschap.

Maar voordat u zelf ook in de propaganda trapt: geloof er niet veel van. Onder dit masker van vriendelijkheid en alledaagsheid gaat nog steeds een moorddadig regime schuil dat letterlijk uw kop erafhakt als u weigert zichzelf tot een extremistische variant van de Soennitische islam te bekeren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

1 reactie

  1. Mike V.

    Het kan zo worden toegevoegd aan de filmpjes van NPO. Soortgelijke leugens.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.