ISIS slaat weer toe: acht doden, 12 gijzelaars bij aanslag

Vijf terroristen zijn een hotel in Libië binnengevallen waar ze onmiddellijk vijf buitenlanders en drie medewerkers doodschoten. Ook worden er mensen gegijzeld.

Het islamisme slaat weer toe: vijf gewapende mannen zijn een hotel in Tripoli binnengedrongen. Volgens Nu.nl hebben ze tenminste acht mensen vermoord en worden er mogelijk meer mensen gegijzeld:

Volgens hotelmedewerker Hassan al-Abey dragen de mannen maskers en kogelvrije vesten. Het luxe hotel Corinthia zou nog vóór de mannen met de bewaking in aanraking kwamen, grotendeels zijn geëvacueerd.

Het enige relatief goede nieuws is dat het hotel redelijk leeg was op het moment van de aanval. Het slechte nieuws? Er waren toch nog Italianen, Turken en Britten aanwezig. Aangezien het natuurlijk om een radicaal-islamitische organisatie gaat moet je vrezen voor hun leven. Volgens verschillende berichten worden er minstens 12 buitenlandse diplomaten gegijzeld.

In de tussentijd is één dader gearresteerd. De andere moordenaars dus nog niet. Zij kunnen ongetwijfeld nog flink wat problemen veroorzaken.

Toen de terroristen het hotel aanvielen ontplofte er ook nog een autobom. Twee vrouwen werden gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Boven dit artikel staat een foto van de explosie.

Wie hier verantwoordelijk voor is, vraagt u? Ach, wat denkt uzelf? De genocideplegers van ISIS natuurlijk:

Volgens de BBC hebben de gewapende mannen een link met terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Een onlinegroep gesteund door IS, zou verklaard hebben dat de aanval wordt uitgevoerd in naam van de op 12 januari overleden Abu Anas al-Libi.

Het is duidelijk dat ISIS zich steeds meer bezig gaat houden met ‘traditionele terroristische aanslagen.’ Tot voor kort voerde die terreurclub feitelijk een conventionele oorlog: het gebruikte zijn conventionele leger om een steeds groter gebied te bezetten. Dat doet ISIS nog steeds, maar in de tussentijd plegen ze dus ook ineens aanslagen zoals we gewend zijn van Al Qaeda. Ze voeren dus op twee manieren oorlog.

Dit toont maar weer eens aan dat de bombardementen op ISIS-doelwitten in Irak en Syrië weinig tot geen nut hebben. Deze organisatie kan alleen gestopt worden door grondtroepen. Zolang het Westen daar geen zin in heeft zal ISIS steeds groter én gewelddadiger worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. Joop Klepzijkert

    Volgens jacobus heeft het weer niets met de islam te maken en is het de schuld van Geert Wilders of is het een zionistisch complot. Misschien gaat hij schrijven dat de CIA er achter zit en dat islam vrede betekend en geen onderwerping aan allah.

  2. ikwoudatiedereennadacht

    Vanmiddag bijna jankend gekeken naar de Auschwitz-herdenking.
    Zo verschrikkelijk mensonterend wat daar gebeurd is. Niet alleen Joodse slachtoffers natuurlijk, maar wel veel te veel Joodse (volkomen onschuldige!) slachtoffers.
    Mag ik de redactie van DDS vragen om alsjeblieft de komende 24 uur ( of graag nog langer) geen enkele antisemitische column en reacties toe te staan. Bij voorbaat dank !

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.