Video: klein meisje vernedert ISIS-terrorist live op tv

Eat that!

In Irak hebben ze het he-le-maal gehad met de terroristen van ISIS. Niet zo gek natuurlijk aangezien dat land onderhand opgedeeld is in een normale zone en een nieuw ‘islamitisch kalifaat’ gerund door de psychopatische terroristen.

Het gevolg? Dit soort filmpjes waarin ISIS-slachtoffers en hun nabestaanden/familieleden hun kwelgeesten confronteren met hun verschrikkelijke misdaden.

Hier de video:

Het mooiste hiervan? Ze spreken hem direct aan op zijn eergevoel én zijn religie. “Is dit jouw idee van jihad?” en “je hebt geen geweten, anders had je dit nooit gedaan.” Daarmee maken ze de terrorist dus duidelijk dat ze hem zien als niet-moslim (een afvallige of zelfs een ketter), erger kun je dit soort tuig niet beledigen. Religie is immers het enige waar ze zich druk om maken.

Dat is natuurlijk verschrikkelijk voor zo’n extremist, maar het wordt uiteindelijk nóg beledigender. Uiteindelijk wordt hij namelijk ook geconfronteerd door een meisje dat gewond raakte bij de aanslag. Ze gaat recht voor hem staan – zonder angst! – kijkt hem aan, en vraagt hem woedend waarom deze aanslag heeft gepleegd. “Ben je tevreden met jezelf?”

De terrorist durft haar niet eens aan te kijken en geeft geen antwoord. Ben je nou trots op jezelf jongen, dat je een klein meisje bijna om zeep hebt geholpen terwijl haar enige zonde is dat ze brood wilde halen voor haar familie? Nou? Nou?

Natuurlijk is het van het grootste belang dat ISIS-massamoordenaars gearresteerd worden (en in bepaalde landen de doodstraf kunnen krijgen), maar qua propaganda is het fantastisch slim om zo’n confrontatie op te zetten en het gebeuren te filmen. De geharde, quasi-moedige en trotse extremist wordt namelijk voor het oog van de camera gekleineerd – en dan niet alleen door andere volwassen mannen, maar zelfs door een jong meisje.

Namen en shamen: een prima strategie. Kleineer ze eerst en stuur ze daarna door naar de gevangenis waar ze rest van hun leven (hoe lang of kort ook) kunnen wegkwijnen zonder ook maar iets van zelfrespect.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. JanvanEechoud

  Toch hoop ik dat de dader dit interview heeft overleefd.
  De ervaring leert mij echter dat het niet alleen een interpretatie van de Koran is die mensen tot beesten maakt, maar blijkbaar ook een cultuur, afkomst, opvoeding. Noem het zoals je wilt, maar….,
  heeft hij het overleefd??
  Mvg.

 2. Sjökko Tömmy

  Ik vraag mijzelf af of deze situatie niet 1op1 omkeerbaar zou zijn.

 3. Pimsch

  Het zinderende dualisme in de Islam heeft excessen zoals ISIS gefaciliteerd. Daarom kan ik mij moeilijk voorstellen dat de islam zichzelf uit de crisis weet te tillen. Mocht er een Mahdi komen die geweldloosheid predikt, dan wordt ook deze uit pure verbijstering gekruisigd. Het fragment toont een man die het leven wel op waarde schat en een kind dat opstaat tegen een radicaal. Niet het hele midden-oosten is een rotsbodem van harteloosheid.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.