ISIS slacht bijna 2.000 mensen af in zes maanden tijd

De genocide gaat door.

Het jaar 2014 ligt bijna achter ons, maar het heeft er alle schijn van dat het nog lang onrustig blijft in het Midden-Oosten. Amerika en het Westen hadden maanden geleden de kans om ISIS definitief om zeep te helpen – door massaal grondtroepen te sturen naar Irak en Syrië – maar hebben dat niet gedaan. Het gevolg? Bijna 2.000 Syriërs zijn de afgelopen zes maanden geëxecuteerd. Hun enige ‘zonde’: ze steunen het islamitische kalifaat niet.

The Islamic State militant group has killed 1,878 people in Syria during the past six months, the majority of them civilians, a British-based Syrian monitoring organization said on Sunday.

Islamic State also killed 120 of its own members, most of them foreign fighters trying to return home, in the last two months, according to the Syrian Observatory for Human Rights.

1,175 van de bijna 2.000 slachtoffers waren burgers. 930 van hen waren lid van een stam die wilde voorkomen dat ISIS hun olievelden zou kunnen bezetten. We hebben daar vrij weinig over gelezen, maar blijkbaar zijn de terroristen echt helemaal losgegaan tijdens die strijd: hele volksstammen zijn letterlijk uitgemoord.

Het was al langer bekend dat ISIS er lekker op los genocideert in met name Irak en Koerdisch Syrië, maar blijkbaar richten ze echt overal massamoorden aan. Daarbij worden zelfs vrouwen niet ontzien, getuige deze video van een Syrische jongedame die dood gestenigd wordt. Voor de extremisten – die in veel gevallen uit het buitenland komen, zoals Turkije, Saoedi-Arabië, maar ook uit Europa – is dat par for the course; het hoort bij de dagelijkse gang van zaken. Hier iemand om zeep helpen, daar iemand afschieten, en als het even kan de vrouwen van hun slachtoffers als seksslaven verkopen.

Lees verder op pagina 2.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. Gielah

  Maar…. niéts met de islam te maken, hè?

  Dit is de opmaat tot het gruwelrijk van de antichrist.
  Wedden dat de wereldheerser dan #IS héél goed gebruiken kan en zal?

  Overigens spreekt het boek Openbaring ook over onthoofdingen in die tijd.
  Dat zal niemand van ons nu meer verbazen.

  Blijft het raadsel van de velen, die ijverig aan het verbloemen blijven.
  Nee… dat zijn geen domme mensen… dat hoeven zij althans niet noodzakelijkerwijs te zijn.
  Dat zijn mensen die ergens op zielsniveau een keuze hebben gemaakt…. vóór de onmensen en tégen Joden, christenen en najagers van gerechtigheid.

  1. Jacobus

   Tja, het is een ongemakkelijke waarheid maar de christelijke nazi’s pakten dat veel efficiënter aan: bij Babi Yar vermoordden ze 50.000 Joden in een etmaal.

 2. Kuifje

  Toen Obama alle troepen terugtrok uit Irak was het land gestabiliseerd en Al Qaida in Irak verslagen. (na de surge)

  Obama is toen gewaarschuwd niet alle troepen terug te trekken omdat er anders een vacuüm zou kunnen ontstaan waarin Jihadisten konden springen.

  Obama heeft niet geluisterd met als gevolg dat er dus Jihadisten in het vacuüm zijn gesprongen wat ontstond na de terugtrekking van alle troepen uit Irak.

  Zelfs toen Obama gewaarschuwd werd voor de opkomst van ISIS deed hij dat af als amateurs waarvan niets te vrezen was. Later probeerde Obama de geheime dienst de schuld te geven.

  Ex-Ambassador: Obama Was Warned About ISIS in Nov., Did Almost Nothing
  http://insider.foxnews.com/2014/10/29/ex-ambassador-iraq-obama-was-warned-about-isis-november-did-almost-nothing

  Obama is pas gaan ingrijpen (en ook nog halfslachtig) na de enorme publieke verontwaardiging en de publieke druk na de onthoofding van enkele mensen.

  Veel waar hard voor gevochten is in Irak en veel Amerikaanse militairen het leven heeft gekost is weer dus “weggegeven” door Obama omdat hij niet heeft geluisterd naar verstandige raad.
  —————
  “Helaas liggen die tijden achter ons, ongetwijfeld voor een groot deel doordat er een man in het Witte Huis zit die zich niet al te zeer wil bemoeien met het Midden-Oosten omdat hij bang is dat hij anders uitgescholden wordt voor ‘imperialist.’”

  Ik denk dat het anders ligt. Het is bekend dat Obama sympathiseert met islamisten.

  Obama’ s banden met het Moslim Broederschap zijn goed gedocumenteerd en hij heeft het Moslim Broederschap in 2009 gelegitimeerd tijdens zijn Caïro speech.

  Documents show Obama Administration’s close ties to Muslim Brotherhood
  http://www.jihadwatch.org/2014/06/documents-show-obama-administrations-close-ties-to-muslim-brotherhood

  Egyptians Bewildered Over Support for Muslim Brotherhood
  http://www.gatestoneinstitute.org/3946/muslim-brotherhood-support

  Tijdens de kerst heeft Obama nog geprobeerd om moslim organisaties die verbonden zijn met het Moslim Broederschap van de terreur lijst te krijgen.

  Obama Admin Spends Christmas Trying To Get Islamist Groups Off Terror List
  http://dailycaller.com/2014/12/25/obama-admin-spends-christmas-trying-to-get-islamist-groups-off-terror-list-video/

 3. Lieftinck

  Obama zal toch niet voor niets de nobelprijs gekregen hebben voor de vrede? Gelukkig dat hij zich in ieder geval inzet als pleitbezorger voor de religie van de vrede. Dat is dan wel weer passend bij een prijs voor de vrede.

 4. tonzwart

  @ Gielah

  Altijd al, door de eeuwen heen, in perioden van grote ontreddering, dachten de mensen dat de grote verdrukking begonnen was. Heel veel mensen dachten echt dat hitler gelijk stond aan 666.
  Het is nog nooit bewaarheid geworden.
  Ook nu weer, nu IS tekeer gaat en gruwelijkheden begaat, denken mensen in die regio ” daar zal je het hebben”, nee dus. We weten het niet wanneer het zal gebeuren, ALS het ooit gebeurd zal het onverwacht zijn.

 5. Matthijs

  Ok, 2000 doden check.
  En nu het aantal doden dat gemaakt is door de ‘goeien’.
  Gewoon voor de lol, als vergelijkingsmateriaal. Appels met appels nietwaar?
  Hoeveel doden heeft ‘het westen’ op zijn geweten de laatste twee maanden?

 6. Wilhelmson

  En ondertussen moeten wij ons schuldig voelen.
  http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/12/29/een-kalifaat-als-islamitische-eu-waarom-niet

  Alsjemenou !

 7. monach

  IS = Islam = Georganiseerde misdaad

 8. anna67

  Wanneer krijgen wij een Mostar in Den Haag?

  Genoeg aanwas van radicalen in de moskee-visvijvers van ons eigen land.

  Met onder valse voorwendselen uit de EU verkregen subsidie worden Koranlessen gegeven.

  Vanaf minuut 34.40 Robbert van Lansschot.

  http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-uren/2014-12-28/22:00

  Het onderzoek is nog bezig. Maar:

  ==Een goede bron, die het Brusselse circuit door en door kent, vertelde me (Lansschot) dat Amsterdam via het ministerie van Binnenlandse Zaken (dat de Nederlandse aanvragen voor de Brusselse subsidiepot in kwestie coördineert) stilletjes aan OLAF (Brussels fraude kantoor) heeft gevraagd om de zaak te laten rusten.

  Binnen OLAF was, volgens die zegsman, op dat verzoek ‘onthutst’ gereageerd. Zoiets was werkelijk nog nooit voorgekomen. Een beetje traineren, oké. Maar zo’n zaak in de doofpot stoppen, dat zou natuurlijk wel heel erg heftig zijn.==

  Hier alles te lezen.

  https://www.groene.nl/artikel/moskeeverzamelgebouw-in-de-doofpot

  Halleluja

 9. kees rudolf

  2000 in 6 maanden, iets meer dan 10 per dag dus; valt me nog mee. Niets om lacherig over te doen, maar het kon en kan erger.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.