VN: ISIS handelt inderdaad in seksslaven

Geen categorieokt 05 2014, 19:00
Volgens een rapport van de Verenigde Naties worden yazidi-vrouwen verkocht op een markt in Mosul.
Enkele maanden geleden berichtten wij dat ISIS een slavenmarkt had geopend voor (yazidische) vrouwen. Zij zouden daar verkocht worden aan lokale soennieten om hen te dienen als vrouw/seksslaaf. Hoewel het bericht gebaseerd was op verscheidene ooggetuigenverslagen en berichtgeving van CNN waren er mensen die kritisch waren (en mij ervan betichten dingen te verzinnen. Hallo Bart!). De foto die ik bij mijn stuk zette was van een 'theaterstuk' van sjiieten (die een historische gebeurtenis naspeelden), en de rest van het verhaal was vast ook gebakken lucht. 
Ik wilde dat dit waar was. Het is immers vreselijk dat vrouwen (mogelijk) als seksslaven worden verkocht. Je wenst het je ergste vijand niet toe, en zeker onschuldige meisjes en vrouwen niet die hun leven gewoon op vreedzame manier proberen te leiden.
Helaas, de Verenigde Naties heeft deze week in een rapport over de handel en wandel van ISIS bekend gemaakt dat de terroristische groepering zich wel degelijk schuldig maakt aan deze verschrikkelijke misdaden tegen de menselijkheid:

A market for the sale of abducted women was set up in the al-Quds neighborhood of Mosul. "Women and girls are brought with price tags for the buyers to choose and negotiate the sale," according to the report. "The buyers were said to be mostly youth from the local communities. Apparently ISIL was 'selling' these Yezidi women to the youth as a means of inducing them to join their ranks."

U kunt het hele rapport hier lezen. Waarschuwing: het leest echt als een verschrikkelijk horror-verhaal. Deze organisatie kan met recht islamitisch-nazistisch worden genoemd.
Natuurlijk betekent dit dat het westen op dezelfde manier moet reageren als in de jaren 40 van de vorige eeuw: we moeten ISIS massaal de oorlog verklaren en met grootschalige militaire acties komen om dit psychopatische kankergezwel op onze planeet met geweld te verwijderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten