Oorlog tegen de vrijheid

De Syrische dichter Abdel Al-Ma’arri verkondigde al vroeg in de middeleeuwen dat de islam geen monopolie op de waarheid had.

In het algemeen noemde Al-Ma’arri religie een gevaarlijk onkruid. De Arabische historicus Ibn Waraq merkte op dat vooral de imams en de sjeiks door Al-Ma’arri werden geminacht.

Kritiek op de islam is niets nieuws de reactie daarop ook niet. Radicale moslims zijn bereid om geweld te gebruiken om onwelgevallige meningen te straffen.

Een duidelijker boodschap konden de radicaal-islamitische terroristen vandaag niet afgeven. Wie iets schrijft of iets tekent wat hen niet bevalt moet sterven. De redactie van het blad “Charlie Hebdo” heeft het helaas met het leven moeten bekopen. Zowel Hollande als Sarkozy hebben duidelijk gemaakt dat de aanval op “Charlie Hebdo” een aanval op de Franse democratie is. Ik ga een stukje verder: Het is geen aanval op de Franse democratie, het is een aanval op iedere democratie. Die aanval moet gewroken worden en iedere schrijver en cartoonist moet zich verzetten tegen deze islamitische terreur.

Ook in Den Haag gaat nu de angst om dat ons land door aanslagen van radicale moslims getroffen kan worden. Maar dat is al gebeurd. Op 2 november 2004 werd Theo van Gogh door Mohammed B vermoord. Waarom? De film “Submission” was niet naar het zin van Mohammed B. Al jaren wordt Geert Wilders door radicale moslims bedreigd. Waarom? Omdat Wilders zich tegen de radicale islam heeft gekeerd. Dat zijn aanslagen op onze vrijheid en creativiteit. Soms is het nodig om een duidelijker statement te maken. De cartoons van Charlie Hebdo en Submission waren duidelijke signalen tegen de radicale islam. Religieus geweld en onderdrukking kunnen we nooit en te nimmer accepteren.

Dus is het oorlog. Een oorlog tegen (religieus) extremisme en deze oorlog zullen we winnen. Waarom? Omdat we in het Westen onze vrijheden waarderen. We hebben gevochten voor het recht om te schrijven wat we willen. We hebben gevochten voor het recht te geloven wat we willen. Dat was een van de redenen waarom we de Spanjaarden eruit getrapt hadden. Als we dus kritisch zijn op de islam en cartoons willen maken dan doen we dat. Als we iets smakeloos vinden dan leggen we met woorden uit waarom we dat vinden. We laten ons niet door kaalkopjes of verontwaardigde moslimextremisten het zwijgen opleggen.

Het is oorlog want keer op keer worden we aangevallen en keer op keer moeten we onze vrijheden inleveren. In Parijs moet je door een metaaldetector als je je bagage ter bewaring wil afgeven. Wie ons parlement wil bezoeken, het huis van onze volksvertegenwoordiging, moet zich laten controleren. Wie een pen pakt en een cartoon tekent wordt neergeschoten. Het is oorlog en deze oorlog winnen we. Zonder geweld maar met geschreven woord, met een meesterlijke cartoon. Als we nu besluiten om op te geven dan worden we voor eeuwig gechanteerd door deze lieden. Onze grootouders vochten in de Tweede Wereldoorlog voor onze vrijheid en die moeten we niet opgeven omdat sommigen de koran iets te letterlijk nemen.

Wie nu opgeeft geeft de terroristen hun zin. Zij willen door terreur hun wil opleggen. Zij willen dat wij volgens de Sharia leven en aanvaarden dat Allah de enig ware god is en Mohammed zijn profeet. Nooit en te nimmer zal ik dat doen. Ik geloof niet in een god die het toestaat dat andersdenkenden worden gedood of die het toestaat dat vrouwen als beesten worden behandeld omdat het vrouwen zijn. De islam in zijn meest radicale vorm brengt alleen maar verdriet en ellende. Maar dat geldt ook voor andere radicale vormen van religie. De aanval op “Charlie Hebdo” was de druppel. We willen niet door radicale religieuzen geterroriseerd worden. We willen vrij zijn.

Vrijheid, het grootste geschenk van onze voorouders. Wie nu claimt dat deze terreuraanslag geen daad van oorlog is, die is hard op weg deze vrijheid te verkwanselen voor een helse toekomst.

En voor wie zich afvraagt wie dat allemaal schreef. Charlie schreef dat. Want, je suis Charlie. Toujours…..

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

19 reacties

 1. LantR.fant

  Dat wordt nog een knap lastige strijd. Dat krapuul verbergt zich in -bijvoorbeeld- de Schilderswijk, Soms kruipen ze uit het riool om dood en verderf te zaaien en daarna keren ze er weer terug.
  Omringd door moslims, die uiteraard hun afkeuring uitspreken, maar het intussen maar al te mooi vinden wat er gebeurt.
  Wilders krijgt steeds meer gelijk met zijn “minder, minder”. Je kunt de islam pas effectief bestrijden wanneer je voldoende moslims terugstuurt naar hun land van herkomst.

 2. Kuifje

  Als er meer moslims in een gebied zijn dan niet-moslims dan word het gebied vanzelf “islamitische”. De “straat” is in zo’n gebied islamitisch.

  Dat zie in wijken (gebieden) in Europa waar moslims de meerderheid vormen.

  In Nederland b.v de schilderswijk en in Parijs b.v de buitenwijken,etc.

  En naarmate er dus meer moslims komen naar Europa via immigratie zal dat proces van islamisering alleen maar sneller gaan

  Met andere woorden die z.g extremisten zijn niet het gevaar.

  Het echte gevaar zit in de massale immigratie van moslims naar Europa die via een democratisch proces Europa (of gebieden daarvan) vanzelf zullen islamiseren.

  Daarom moet er voorlopig een immigratiestop komen uit moslim landen. Dat is het enige effectieve middel om die islamisering te stoppen of in ieder geval af te remmen.

  Het is zoals Gaddafi zegt:

  “There are signs that Allah will grant vicotry to Islam in Europe without swords, without guns, without conquest. We don need terrorists, we don’t need homicide bombers. The 50+ million Muslims (in Europe) will turn it into a muslim continet within a few decades”——Muammar al-Gaddafi.

 3. NemTudom

  Het gevecht aangaan. Potlood en pen tegen kalasjnikov. Het doofstom maken door de gevestigde orde en de MSM. Aangifte tegen hen die het juiste woord verwoord. Wat kan ik nu verder schrijven, machteloos tegen over macht, onmacht tegen macht. Kapitaal tegen armoede. Een gehaktbal op pootjes ( mooie uitdrukking die het schreef ) tegen onbegrip dat je een stuk vlees kan kopen. Moedeloos. Geef ons wapens, zoals zij. Oog om oog.
  Het gevecht aangaan. Potlood en pen tegen kalasnikof. Het doofstom maken door de gevestigde oorde en de MSM. Aangifte tegen hen die het juiste woord verwoord. Wat kan ik nu verder schrijven, machteloos tegen over macht, onmacht tegen macht. Kapitaal tegen armoede. Een gehak bal op pootjes ( mooie uitdrukking die het schreef ) tegen onbegrip dat je een stuk vlees kan kopen. Moedeloos. Geef ons wapens, zoals zij. Oog om oog.

 4. Paul van der Ree

  Goed stuk.
  Ik laat “Je suis Charlie” bumperstickers maken.

 5. Philippine

  Vandaag ligt een nieuw boek van Michel Houellebecq in de Franse boekwinkels. Titel: Soumission: Frankrijk zou in het jaar 2022 een moslim-president hebben.

 6. monach

  Met de pen en met meesterlijke cartoons ga je deze oorlog niet winnen.
  Jouw pen, jouw tekening tegen het woord van God, de Koran.
  Dat ga je never nooit winnen. Die moslims lachen je vierkant uit, die spugen op jouw en kijken op je neer als minderwaardige heiden, varken, aap, huichelaar, onwetende en ongelovige.
  Er moet veel meer gebeuren dan dat alleen. Maar een algeheel verbod op de islam is het beste wil je op de lange termijn, met het oog op demografische veranderingen de vrijheid behouden.

 7. JanvanEechoud

  Voorlopig wordt er op grote schaal weg gekeken in de media en al weer half de schuld gelegd bij Wilders ipv bij de gewelddadige teksten van de koran.

 8. toetssteen

  @Van Eechoud
  Men gebruikt de suikerkoran en dat heb ik al geregeld bemerkt.
  Blijkbaar wentelt men zich daar met graagte in.

 9. tipo

  Persbureau AP censureert de cartoons. CNN, Telegraph e Daily News doen dat ook:
  http://www.breitbart.com/big-journalism/2015/01/07/cnn-telegraph-daily-news-ap-censor-charlie-hebdo-cartoons/

  Dit, terwijl AP tot gisteren nog wel een foto van ‘Piss Christ’ van Andres Serrano liet zien op haar website: http://gawker.com/is-the-ap-removing-piss-christ-photos-because-of-charli-1678090288

  Met zulke mainstream-media, is de Westerse vrijheid in groot gevaar. Zij zijn de vijanden binnen onze grenzen.

 10. hendrikush

  Je maintiendrai.

 11. pm10326340

  Beste Jeroen de islam is een formidabele tegenstander die zich een deuk lacht om jou redenatie vanuit het verlichte denken. Alleen al je heenwijzing naar WO II gaat volkomen mank want we leven hier nu alleen in vrijheid omdat de Amerikanen 70 jaar geleden, en dat met maximaal geweld, bereid waren hun zonen voor ons op te offeren. Jou pen is misschien zalvend voor een Nederlandse studeerkamer geleerde maar voor moslims ben je niet meer dan een volgende Charlie Hebdo.

 12. Gerben

  Ik hoop dat je je realiseert wat ‘dus is het oorlog’ betekent. Tijdens de 2e wereldoorlog werden bijvoorbeeld Amerikaanse burgers van Japanse afkomst massaal geïnterneerd. Als het oorlog is, zul je de oorlog ook moeten voeren en gepaste maatregelen moeten nemen tegen radicale moslims. Dat kan een beperking betekenen van hun vrijheden, of zelfs uitwijzing. Niet alleen bij radicale moslims die de wet overtreden, maar bij alle radicale moslims die een potentieel risico vormen.

 13. Ingwaz

  Je suis Gregorius Neqschot!!!
  Oh nee, toen was de stilte oorverdovend!!!!

  En, never take a pencil to a gunfight!!

  Verder is de toevoeging radicaal een moslims en islam overbodig.

  Islam ist Racist Fascist et Assassin!!!

 14. beppie

  Laat dat “radicale” maar weg Islam IS terrorisme. Ook zogenaamde gematigde moslims die aangifte doen tegen het vrije woord plegen terrorisme. Weliswaar zonder kalasnikovs maar terroriseren de VVM. Tijd dat onze rechtsstaat dat eens beseft.

  1. Nog1

   De agent die gisteren door de aanslagplegers op straat doodgeschoten is, was een moslim. Ook 1 van de redacteuren die gisteren omkwam was een moslim.

   Sommige moslims beschermen onze vrijheid van meninguiting met meer opoffering dan jij of ik.

 15. nick

  Dit is het al lang geledenvoorspelde doemscenario wat zich aan het voltrekken is en het zal blijken geen incident meer te zijn. Dit is pas het begin…dat vrezen wij allen en weten wij ook allen.

  De grens is allang gepasseerd en het nalaten van inperkende maatregelen tegen deze mensonterende ideologie met onze eigen wettten en verdraagzaamheid in de hand, zal ons uiteindelijk de kop gaan kosten.

  De enige mogelijkheid die ons nog rest om onszelf te beschermen zal bestaan uit zware verboden en sancties. De maatregelen die wij nog kunnen nemen zullen ingaan tegen ons gevoel van rechtvaardigheid en vrjheid. Dat is iets waar onze huidige politici niet aan willen en aan zullen beginnen.

  Maar onze tollerantie is op en zal, als er geen maatregelen genomen worden, uitmonden in burgeroorlogen en erger! De wederzijdse haat is nu overal zichtbaar en voelbaar, je kop hiervoor in het zand steken zal tegendraads werken.

 16. APvdHoeven

  Wij zijn in oorlog met de radicale islam en dus zullen er gepaste maatregelen moeten worden genomen.
  Te beginnen met de ISIS-gangers en andere gewapende fanatieke moslimstrijders de Nederlandse nationaliteit af te nemen en hen de toegang tot Nederland te ontzeggen.
  Als ze wel proberen terug te keren moeten ze worden geïnterneerd als “krijgsgevangenen”. totdat het gewapend conflict voorbij is.
  Als de autoriteiten dit niet doen is alle “beveiliging”
  te vergeefs en dweilen met de kraan open.
  Wat gisteren in Frankrijk gebeurde is ongeveer hetzelfde als de Theo van Gogh moord een paar jaar geleden in Amsterdam ,maar dan met meer slachtoffers.
  Dit soort aanslagen en nog veel bloedigere zullen met een zekere regelmaat gepleegd worden totdat de fanatieke radicale islam uit onze samenleving is verdreven.

 17. Jacobus

  Ik zie op de televisie een indrukwekkende demonstratie tegen terrorisme in Rotterdam en een sterke toespraak van Aboutaleb.
  Nederland op zijn best: een islamitische burgemeester die de stem van het Nederlandse volk tegen extremisme verwoordt.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.