Agenten bang voor polderjihadi's met meldplicht

Geen categoriefeb 19 2015, 13:00
Wat als zo'n polderjihadi zich opblaast op een politiebureau?
De angst zit er goed in bij onze politieagenten:
Terreurverdachten met een meldplicht worden geweerd uit politiebureaus. In Den Haag moeten ze zich melden via de intercom. Dat gebeurt op verzoek van politiepersoneel, dat na de aanslagen in Parijs bang is ook doelwit te worden.
Er lopen volgens het Algemeen Dagblad waarschijnlijk tientallen polderjihadi's rond met een meldplicht omdat ze naar Syrië en Irak zijn geweest maar niet kunnen worden gestraft omdat er geen bewijs is voor wat ze daar hebben gedaan (bij terreurorganisaties als ISIS en Jabhat al-Nusra) of omdat D66-rechters liever terroristen vrijlaat. Politieagenten zijn niet blij met al die polderjihadi's die zich dagelijks moeten melden op het politiebureau.
Na de terreuraanslagen in Parijs kregen sommige polderjihadi's te horen dat ze niet meer het politiebureau in mochten, en dat ze zich moesten melden via de intercom. Andere polderjihadi's worden eerst gefouilleerd voordat ze in de buurt mogen komen van politieagenten.
De politie wil niets kwijt over het al dan niet weren van terreurverdachten, omdat het gaat om veiligheidsmaatregelen. Voorzitter Han Busker van de Nederlandse Politiebond laat in een reactie weten dat 'op een klein aantal plekken in het land discussie is over de veiligheid op politiebureaus'.
Ik begrijp de zorgen van de politie wel. Polderjihadi's die naar Syrië zijn wil je helemaal niet op het politiebureau hebben. Een meldplicht heeft echt geen enkele zin. Op het moment is het risico op nieuwe islamitische terreuraanslagen zo groot dat politieagenten terecht vrezen dat zij het doelwit worden. Stoppen dus, met die meldplicht. Moslimterroristen horen maar op één plek thuis: de cel. Op water en brood.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten