Agenten bang voor polderjihadi’s met meldplicht

Wat als zo’n polderjihadi zich opblaast op een politiebureau?

De angst zit er goed in bij onze politieagenten:

Terreurverdachten met een meldplicht worden geweerd uit politiebureaus. In Den Haag moeten ze zich melden via de intercom. Dat gebeurt op verzoek van politiepersoneel, dat na de aanslagen in Parijs bang is ook doelwit te worden.

Er lopen volgens het Algemeen Dagblad waarschijnlijk tientallen polderjihadi’s rond met een meldplicht omdat ze naar Syrië en Irak zijn geweest maar niet kunnen worden gestraft omdat er geen bewijs is voor wat ze daar hebben gedaan (bij terreurorganisaties als ISIS en Jabhat al-Nusra) of omdat D66-rechters liever terroristen vrijlaat. Politieagenten zijn niet blij met al die polderjihadi’s die zich dagelijks moeten melden op het politiebureau.

Na de terreuraanslagen in Parijs kregen sommige polderjihadi’s te horen dat ze niet meer het politiebureau in mochten, en dat ze zich moesten melden via de intercom. Andere polderjihadi’s worden eerst gefouilleerd voordat ze in de buurt mogen komen van politieagenten.

De politie wil niets kwijt over het al dan niet weren van terreurverdachten, omdat het gaat om veiligheidsmaatregelen. Voorzitter Han Busker van de Nederlandse Politiebond laat in een reactie weten dat ‘op een klein aantal plekken in het land discussie is over de veiligheid op politiebureaus’.

Ik begrijp de zorgen van de politie wel. Polderjihadi’s die naar Syrië zijn wil je helemaal niet op het politiebureau hebben. Een meldplicht heeft echt geen enkele zin. Op het moment is het risico op nieuwe islamitische terreuraanslagen zo groot dat politieagenten terecht vrezen dat zij het doelwit worden. Stoppen dus, met die meldplicht. Moslimterroristen horen maar op één plek thuis: de cel. Op water en brood.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

9 reacties

 1. zomaar

  tja hij/zij kan zomaar boem!!!, doen .

  en dan zeggen onze bestuurders , dit zagen wij niet aankomen , en branden een kaarsje , of steken hun potlood in de lucht .

  tot de volgende keer .

 2. aquarius

  De politie is je beste vriend ……..

 3. Vossenstaart

  Meldplicht voor Jihadi’s… omdat men niet kan vaststellen of men zich met misdrijven heeft bezichgehouden, maar is het aansluiten bij een terreurorganisatie an sich niet reeds een misdrijf?

  En inderdaad, op water en brood in de cel is de beste plek om ze te bewaren. Voor alle reizigers van en naar het Kalifaat.

 4. nogmaals

  ALs ze dan toch via een bomgordel naar hun paradijs willen, dan liever in een politieburo dan in een synagoge of een kleuterschool. Wellicht dat na een aanslag op een politileburo de poltievakbond stevig partij kiest, en de blauwe politie ons beter gaat verdedigen Nog liever op een partijcongres met islam-faciliterende politici

 5. van Urk

  Dus met andere woorden waren ze gewoon volgens onze linkse rechters in Syrie of Irak op vakantie! Dus waarvan die angst over bomaanslagen?

 6. Ni28

  Dat agenten bang zijn voor hun leven is niet verwonderlijk. Ga maar eens in je upie belasting innen in een woonwagenkamp.

  1. cmsuijkerbuijk

   Dan moeten ze geen agent willen worden!

 7. cmsuijkerbuijk

  Dat krijg je ervan, als je niet de geschiktste kandidaat bij de politie (en defensie, brandweer etc.) aanneemt, maar persé een vrouw of allochtoon, omdat zo nodig aan de “doorsnee” van de maatschappij voldaan moet worden. Dan krijg je dus dit soort slappe knieën-situaties!
  Er wordt gewoon om problemen gevráágd. Wat zeg ik? Gesméékt!!! door onze “lichten” in de politiek! Die zijn tenslotte hiervoor verantwoordelijk!

 8. Pjotter

  De bewapende politie mag bang zijn, de onbewapende burger niet die heeft dan een fobie en hij hoeft ook niet bang te zijn want dezelfde politie waakt over ons, toch

  En de politie hoeft ook niet zwaarder bewapend te worden meen ik mij te herinneren.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.