Freek de Jonge: Charlie Hebdo lokte terreuraanslag uit

Geen categoriefeb 19 2015, 13:30
De politiek-correcte Freek de Jonge gaat Peter R. de Vries achterna.
De cabaretier die jaren geleden al met pensioen had moeten gaan, zat een week geleden aan tafel bij een tv-programma in België. In dat programma maakte hij reclame voor zijn nieuwe show. Zijn hele optreden is onopgemerkt gebleven in de Nederlandse media, totdat Ronald Giphart er vanmiddag iets over zei op Radio 1. Giphart had namelijk gehoord wat De Jonge zei over de islamitische terreuraanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo, dat regelmatig Mohammed-cartoons publiceerde.
Wat De Jonge precies zei? Ik citeer:
"De burgemeester van Aalst, heb ik iets over gelezen. Die gaat tijdens carnaval een kogelwerend vest dragen. Wij noemen dat de kat op het spek binden, maar daar hebben jullie ook een andere uitdrukking voor. (...) De kat bij de melk zetten, want kijk, op carnaval een kogelwerend vest aantrekken, dat is... ja, uitlokken, zoals Charlie Hebdo voortdurend maar die akelige voorpagina's blijft laten [sic], net zolang tot ze dan eindelijk worden doodgeschoten. Zo zit hij nu, gaat hij bij carnaval..."
In het fragment hieronder is het optreden van De Jonge terug te kijken. Vanaf 3 minuten en 20 seconden begint hij te kletsen over "de kat op het spek binden".
Er zijn twee mogelijkheden. De cabaretier denkt echt, net als de laffe Peter R. de Vries, dat Charlie Hebdo de aanslag uitlokte door cartoons over de islamitische profeet Mohammed te tekenen - wie Mohammed afbeeldt, moet het met de doodstraf bekopen in de islam, dus dat had je dan moeten weten als cartoonist - of hij probeert zoveel mogelijk media-aandacht te genereren voor zijn mediapersoontje door zoiets achterlijks te zeggen.
Als Charlie Hebdo zelf verantwoordelijk is voor de terreuraanslag, dan is Lars Vilks dat ook voor de aanslag in Kopenhagen. En de Joden zijn dan ook schuldig aan de aanslagen door moslimterroristen. Moeten ze maar niet zo Joods zijn. De Jonge, het wordt hoog tijd dat je met pensioen gaat, man.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten