Amerikaanse psychiaters verklaren Poetin een autist

Een Pentagonrapport zou verklaren dat Poetin lijdt aan het syndroom van Aspergers. Het Kremlin als inrichting voor psychisch gemankeerden?

Groot nieuws bij The Telegraph: de Engelse krant zegt de handen te hebben kunnen leggen op een zeven jaar oud rapport van het Amerikaanse Ministerie van Defensie, waarin wordt geconcludeerd dat de Moloch van Moskou, Vladimir Poetin, waarschijnlijk z’n pilletjes niet inneemt voor zijn autistische aandoening die hij sinds zijn geboorte met zich mee torst:

A top secret Pentagon report has concluded that Vladimir Putin suffers from Asperger’s syndrome. The study from 2008, which was based only on videos of Putin, claimed that the Russian president’s mother had a stroke whilst pregnant with him that left lasting damage.

As a result his “neurological development was significantly interrupted in infancy,” the report says. Putin’s authoritarian style and obsession with “extreme control” is a way of overcompensating for his condition, the researchers conclude.

Nu ben ik de eerste die gelooft dat er een steekje los zit aan het megalomane hoofd van de Russische dictator Vladimir Poetin. Maar bij dit verhaal krab ik toch wat vertwijfeld aan m’n hoofd. Ten eerste: Engelse tabloids. Alhoewel ik groot respect heb voor Engelsen en hun cultuur, zijn hun kranten doorgaans erg sensatiebelust en hetzerig. Dat alleen al is een reden om dit artikel met een korreltje zout te nemen.

Ten tweede is de onderzoeksmethode uiterst dubieus. Men heeft alleen wat video’s van de Russische leider bekeken. De Pentagon-werknemers hadden geen inzicht in zijn medische gegevens en konden Poetin zelf geen vragen stellen. Het enige wat ze hadden, waren beelden van Poetin waarop hij op zwaargeregisseerde persmomenten de wereld te woord staat. Niet echt een gecontroleerde en ongedwongen omgeving om iemand te observeren, lijkt mij zo.

Niet dat het ultiem autoritaire gedrag van Poetin niet opmerkelijk is. Daar zit vrijwel zeker iets achter.

Maar kunnen we hiermee concluderen dat Poetin dus autisme heeft? Dat valt in het geheel niet uit te sluiten. Het zou zelfs heel logisch zijn. Maar voordat ik die stelling als ‘waar’  aanneem zou ik toch wel wat steviger bewijs zijn. Dit bericht over een obscuur Pentagonrapport telt voor mij dus nog niet als veelomvattend bewijs.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

38 reacties

 1. Baksteen

  “Niet dat het ultiem autoritaire gedrag van Poetin niet opmerkelijk is. Daar zit vrijwel zeker iets achter.”
  Klopt, hij komt op voor zijn land en haar burgers, iets wat totaal onbekend is bij de leiders van Nederland.

  1. HenkieAltea

   Jesus sprak het al,hij die zonder zonde is werpen de eerste steen.
   Rutte zoekt ook nog steeds naar de onderste steen,en wat is dat dan?

 2. Gielah

  Mensen met autisme ( of de variant Asperger) zijn niet per definitie slecht.
  Mensen zonder autisme of Asperger zijn niet per definitie goed.

  Zo heb ik Poetin de laatste jaren soms dingen horen verklaren, over de waarde van de eigen cultuur bijvoorbeeld… en dat immigranten, die met die eigen cultuur moeite hadden… geenszins verplicht waren in Rusland te blijven… maar beter elders een paradijs zouden kunnen gaan zoeken…
  dat ik héél erg graag van westerse leiders had willen horen… maar dat geluid kwam en komt er dus nooit.

  Ik voel een diep verlangen in mij opkomen naar een autistische Rutte of een Asscher met Asperger!

  Daar zou ons land alleen maar mee vooruit gaan.

 3. Eminem2

  Met Asperger hoeft (in veel opzichten) niet zoveel mis te zijn, kan ik uit eigen ervaring verklaren. “Pilletjes tegen Autisme” bestaan overigens niet, zoals ergens in dit artikel gesteld wordt.

 4. Eviander

  Zwak dat het Pentagon zich verlaagt tot dit soort spelletjes.

 5. C.oitus

  Was het Dr Phil misschien.

 6. -Harry

  Kunnen ze die Obonobo niet eens observeren ?

  Daar lijkt me heel veel meer mis mee , dan met Putin .
  Ik ben buitengewoon anti-communistisch , maar heb in Putin duizend keer meer vertrouwen dan in die Amerikaanse leugenaar .
  Smerige Taqiyya smeerlap .

  1. Jacobus

   “heb in Putin duizend keer meer vertrouwen dan in die Amerikaanse leugenaar ”

   Het kan verkeren, Putin kan inmiddels rekenen op een toegewijde Vijfde Colonne.

   1. Epimenides

    Tja, en die Obonobo is hard aan een nieuwe eigenaar toe.

 7. W.H.J. Reiss

  Ik wist niet dat Putin bij Dr. Phil geweest was.
  Als het op T.V. geweest is kan iemand dat dan even vermelden.
  Whoeaaaah,,,,

 8. W.H.J. Reiss

  Misschien domme vraag, maar is Oprah ook dokter ?
  Dan is Putin bij Dr. Oprah geweest !
  Wat zijn die Amerikano’s toch ‘stand up’ grappenmakers.

 9. Freek

  Aha, een “top secret ….” wat nu toevallig bekend wordt. Is toch wel erg lek daar bij de Amerikaanse overheid.

  Klinkt meer als een staaltje propaganda.

 10. copywriter

  Grote god een medische diagnose stellen aan de hand van wat video beelden. Gekker moet het niet worden.
  Poetin lacht zich de ballen uit de broek over zoveel amateurisme.
  Nee, als het gaat om propaganda en desinformatie bakken die Amerikanen er nog steeds niks van.

  1. Epimenides

   Geloof me, het gaat nog gekker worden.
   We hebben het begin van de gekte nog niet gezien.

 11. Lieftinck

  Ik vond de analyse op Jalta van Bolkestein over het handelen van Poetin interessanter. Zou Tim ook moeten lezen.

  1. Epimenides

   Ja, moet die jongen wel eerst lid worden.

 12. Matthijs

  Op de man spelen in plaats van op de bal, is het teken dat iemand slecht kan voetballen.

 13. Stevie

  Ik zou heel graag in dit totaal verknipte land met … pak m beet … 130 zombies , wegkijkers ,islambuigers ,hypocrieten , landverkopers en lafaards , op het pluche , een autist , als Poetin aan het roer willen hebben , dan zouden we er beter voor staan .

 14. Anna

  Amerikanen gaan heel ver om haar concurrenten te demoniseren, sancties op te leggen en plat te bombarderen, zie Panama, Grenada, Somalië, Afghanistan,Irak, Servië, Libië, Syrië, Oekraïne, de Krim en Zwarte Zee.Hun grootheidswaanzin is door niemand te evenaren . Ook niet door Poetin.

 15. pejoar

  En aan welke ziektes leden de laatste presidenten van de VS?
  Misschien heeft Poetin wel iets, maar het Pentagon is een heel dubieuse ongeloofwaardige plek.Wat daar uit komt is verdacht.

 16. Philippine

  Laten die Amerikanen naar zichzelf kijken.
  Oppervlakkige idioten.

 17. Anna

  Amerikanen verklaren Poetin voor autist. Waar halen ze het lef vandaan? Senator van de Amerikaanse strijdkrachten John McCain haalde er Hitler en Tweede Wereldoorlog bij omdat Angela Merkel tegen de zware wapenlevering voor Porosjenko’s leger is.Hij zegt dat ze een “slappe houding” heeft en dat het haar geen moer kan schelen dat mensen in Oekraïne afgeslacht worden. Die Amerikanen zijn van mening dat Poetin en de pro- Russen in West Oekraïne aan het oorlog voeren zijn en zo’n 5 tot 7 duizend West- Oekraïeners hebben uitgemoord. Laat die Amerikanen eens zorgen dat hun eigen bevolking werk en te eten krijgt in plaats van honderden miljarden dollars te besteden aan oorlog voeren en alles in andere staten plat te bombarderen met als gevolg honderd duizenden doden.

  1. Eminem2

   Ik had nooit verwacht dat ik het op een dag eens zou zijn met zulke harde kritiek op de VS, maar inmiddels is het dan toch zo ver…

   Heel wonderlijk hoe de mooie principes van “life, liberty and the pursuit of happiness” waarop de Amerikaanse republiek ooit gegrondvest is, hebben kunnen uitlopen op een soort informeel kolonialisme dat formeel niet eens erkend wordt door de VS en dat dus ook niet bestreden kan worden zoals het openlijke kolonialisme dat ooit door diverse West-Europese staten bedreven is.

 18. janszm

  Amerikanen zijn heel aardige mensen. Met die lui in de regering is het een heel ander verhaal. Dit verhaal is hilarisch.

  1. Makropoelos

   Beste janszm, die lui in de regering, zij zijn de trekpoppen van de verziekte marionettenspellers achter de schermen.

 19. Philippine

  Obama heeft kortgeleden een wet ondertekend: HR 5859. Deze wet houdt in: verregaande bevoegdheden in Oekraine, privatisering van de energiesector, het vergroten van het militaire apparaat, door de VS gefinancierde media. De opperbevelhebber van de NAVO Peter Breedlove eist harde militaire maatregelen tegen Rusland met inzet van alle ten dienste staande militaire middelen als Poetin niet doet wat de Amerikanen willen. McCain wil desnoods zonder overleg wapens sturen. Onderwijl zitten Merkel en Hollande aan de ronde tafel met Poetin, die zich openstelt voor het neerleggen van de wapenen.
  Oekraine moet een NAVOstaat worden.
  De VS vinden ook dat Griekenland bij de EU moet blijven.
  Binnenkort komt TTIP.
  In een onbewaakt ogenblik schijnt Hilary Clinton gezegd te hebben: TTIP is een economische NAVO.
  De EU is een kolonie van de VS.
  Wie is hier nou eigenlijk psychisch gestoord?

 20. Makropoelos

  Beste Tim u bent nog jong en dan denk je soms dat je alles al begrijpt en weet. Ik heb al eerder gemerkt dat u iets tegen Putin en Rusland heeft en mij afgevraagd hoe zou dat toch komen.
  Zou hij niet weten wie er het vuile spel speeld zonder vrijwel op te vallen, zou hij echt niet weten dat de Rothshilds al bijna 300 jaar bezig zijn om wereldheerschappij na te streven en dat ze daarvoor de smerigste streken uithalen. Zou hij echt niet weten dat de Rothschilds de verbinding zijn met het zionisme. Dat lijkt mij voor een blokker en journalist een vreemde zaak. En er is nog zoveel meer wat u zou moeten weten.
  Misschien weet u het zelfs wel, maar……….

  Dus Tim kom niet meer met zulke flauwe artikelen over Putin en Rusland, spit eerst de hele rotzooi waar de huidige samenleving zich in bevindt eens om en probeer het dan nog eens.

  We worden, zoals we de eerste en de tweede wereldoorloog ingeluisd zijn, nu de derde wereldoorlog ingeluisd en wel door de zelfde die de 1e en de 2e op hun kerfstok hebben.

  Laat wat Philippine hierboven schrijft maar tot u doordringen.
  En ga er maar vanuit dat Obama alleen maar een trekpop is van de financielen macht die de USA onder controlle heeft en zijn tentakels over de hele wereld uitstrekt.

  Groet.

 21. Philippine

  Maar ik heb het NIET over de Zionisten.
  Dat is wel heel erg gemakkelijk inspelen op de oeroude anisemitische opvatting over joden. Dat is de reden dat joden in 1250 uit Engeland Zijn gesmeten en in 1495 uit Spanje. Aan die opvatting doe ik niet mee.

  1. Makropoelos

   Beste Phillipine, ik vraag Tim alleen maar te lezen waar u over schrijft en daar is inderdaad niets bij over de Zionisten.

   En waarom gelijk over antisimitische opvattingen beginnen?
   Het is toch bekend dat het Zionisme het jodendom alleen maar misbruikt en dat veel joden het zionisme afwijzen en zij die het niet afwijzen, weten niet beter.
   Het is misschien niet slecht om eens uit te vinden wat het streven is van de Zionisten en dat heeft niets met het streven van de meesten joden te doen. Nochmaals zij worden misbruikt om het streven van de Zionnisten waar te maken. En de Zionisten hebben de steun van de Rothschilds die hun eigen geloofs genoten verkocht en veraden hebben. Kijk maar eens even terug in hun geschiedenis van een kleine 300 jaar.

   Vraag u ook eens af wie er achter die wet HR 5859 die Obama ondertekend heeft zouden zitten. Je komt altijd weer bij dezelfde verziekte marionettenspelers terecht.

 22. Seneca

  @Makropoelos
  Ik dacht al wanneer komt-ie met zijn hetze tegen de Joden. Natuurlijk zijn de Joden de 1e en 2e WO begonnen. Zij hadden zo genoeg van hun mede geloofs/ras genoten, dat zij daar 6.000.000 van kwijt wilden. Hè hoe stom nu, dat is helemaal niet waar. Die mensen die in de KZ van de socialisten zijn vermoord, die zijn niet vermoord, die deden alsof hè Makropoelos? Nu kennen wij elkaar weer want jij weet hoe het in elkaar steekt. Je kent de mens want je kent jezelf…..

  1. Makropoelos

   Beste Seneca, als u nu eerst eens probeert uit te vinden waar de zionisten, die in de eerste plaats geen joden zijn,
   naar streven.
   Lees daarvoor het artikel Jodenhaat en Zionisme op WantToKnow.nl van 7 Aug. 2014.
   En als u ook dan de moeite neemt om even op google ‘The History of the House of Rothschild’ van Andrew Hitchcock te lezen.
   Dan zult u zien dat uw bewering dat ik geschreven zou hebben dat de Joden de 1e en de 2e wereld oorlog veroorzaakt zouden hebben, grote onzin is.

   Het is van het grootste belang dat het Joodse volk en de totale samenleving duidelijk gaan zien wie de ziekelijke marionettenspelers zijn die ons leven verzieken met hun waanzin om tot wereldbeheersing te komen.

   Groet

 23. Seneca

  @Jacobus
  Praat u nu over de 5e islamitische colonne in ons land of over de mensen in dit land die zich groen geel ergeren over de ‘weg met ons’ mentaliteit die de boventoon voert binnen ons ‘democratisch’ stelsel?

 24. Seneca

  @Makropoulos
  Ik heb uw advies gevolgd en ‘want to know’ gezocht en wat heb ik gevonden: ‘hersenverweking, waanzin en koketterie met de socialisten dat zover gaat, dat men Hitler een profeet durft te noemen’. Als dat de bron is waaruit u drinkt dan bent u – helaas voor en de uwen – een verloren ziel die zijn frustraties bevestigd ziet in de haat voor de Jood. Een goede avond en zelfreflectie gewenst.

 25. Makropoelos

  Beste Seneca, ik ben vrijwel zeker, gezien de uitspraken ‘hersenverweking, waanzin, en koketterie met de socialisten en hitler een profeet noemen’, dat u niet het juiste artikel gelezen heeft.
  En ik neem aan dat u niet het bericht ‘The History of the House of Rothschild’ van Andrew Hitschcock gelezen heeft.

  Hoe verklaard u anders dat ik op basis van deze twee berichten tot een waarschuwing kom tot de samenleving en in het bijzoder de Joodse samenleving dat we misbruikt worden in het belang van 1% van de mensheid die de macht over de 99% zoeken.
  Als u dat niet begreoen heeft dan ligt het aan mij en was ik niet duidelijk genoeg.

  En waar leest u dat ik de Joden haat, hoe zou ik, mijn eigen zoon is een Jood zijn moeder was namelijk Joods.
  Waar heeft u het over?

  Leg uw frustaties af en durf te zien wie de marionettenspelers zijn. Leef niet in de uitgezette lijnen die in het belang zijn van diegene die macht over u willen hebben. Leef uw eigen leven! Dat is van elk mens het volste recht!

  Groet.

 26. Philippine

  Ik deel de opvattingen van Makropulos niet.
  Eenzelfde discussie is ook gevoerd op De Nieuwe Realist.
  Ik ben geen Libertarier.

 27. Makropoelos

  Beste Philippine, het zou maar triest zijn als we zonder meer elkaars opvattingen moesten delen.

  U zegt geen Libertarier te zijn en ik probeer gewoon een mens te zijn ik pas niet in een hokje.

  Het is echter wel jammer dat de samenleving niet wil of niet kan inzien wat er boven ons hoofd hangt.

 28. NationalSniper

  Asperger behoort tot het autistisch spectrum maar is totaal verschillend met bijvoorbeeld klassiek autisme (de stereotype autist).

  Iemand met Asperger heeft een normale tot hoge begaafdheid/intelligentie. De sociale vaardigheden zijn wel beneden gemiddeld.

  Medicijnen bestaan er niet tegen. Het is een afwijking van de hersenen. Doe je niets tegen met pilletjes.

  Asperger is vaak niet te zien. Alleen in bepaalde situaties kan iemand zich wat anders gedragen. Vaak wordt het ook pas op latere leeftijd ontdekt (volwassen of zelfs bij 50+).

  Bekende mensen bij wie sterke vermoedens zijn van Asperger zijn: Bill Gates, Albert Einstein, Isaac Newton, George Washington, Leonardo Da Vinci en Beethoven.
  Dus zou Poetin het eerder als compliment kunnen zien dan als belediging.
  http://www.aspergersyndroom.nl/index.php/asperger/bekende-aspergers.html

  Ik denk overigens niet dat Poetin Asperger heeft. Hij lijkt me wel erg intelligent, wat bij Asperger vaak voorkomt. Maar in de moderne politiek moet je juist goede sociale vaardigheden hebben om te overleven.

  Poetin is een dictator, die houden van controle en macht.

  Wel is het hypocriet dat er aan de ene kant linkse kritiek is op Poetin en Rusland over homorechten, invasie van Oekraïne e.d.. Hoewel die kritiek terecht is is het hypocriet dat je ze niet niet hoort over de islam. Hoe de islam met homo’s omgaat en zorgt voor conflicten dat is 100x erger.

  Poetin is een dictator die politieke tegenstanders uit de weg ruimt en mensenrechten schendt en ten koste van alles de macht wil houden, maar de islam is nog veel erger.

  Poetin is gevaarlijk maar niet zo gevaarlijk als IS, Al-Qaeda, Hezbollah, Hamas, Iran, Boko Haram en andere islamisten. Met iemand als Poetin kun je nog onderhandelen en praten, met islamisten niet.

  Poetin is voor Russische begrippen ook nog best gematigd. De alternatieven in Rusland zijn extreme nationalisten en communisten die als ze het voor het zeggen krijgen vrijwel direct een groot deel van Europa weer zouden willen bezetten (zoals Rusland 45 jaar heeft gedaan).
  Voor Russische begrippen is Poetin de minste van de kwaden.

  Poetin rammelt aan de poorten van Europa maar de islam zit al in Europa als een paard van Troje. De buitengrenzen moeten beter worden bewaakt maar ook intern ligt een enorme taak voor defensie.

  Helaas zijn er altijd landverraders die achter de vijanden van het westen aanlopen en tegen onze bondgenoten zijn.
  In WO2 hadden we de NSB, in de koude oorlog de communisten, nu de fans van Poetin/Rusland, fans van China en de (fans van) islamisten (IS en Al-Qaeda).
  Ga lekker emigreren. Veel extreem linkse reacties hier.

 29. NationalSniper

  Grappig trouwens hoe de Poetin-fans gelijk weer huilie huile doen dat ‘ze’ Poetin zwart proberen te maken.

  Het is een rapport van een geheime denktank met juist als doel Poetin beter begrijpen om de relatie met Poetin te verbeteren. Verder is het uitgelekt de bedoeling was dat het intern zou blijven.

  Ook kun je het absoluut niet zien als beledigen of zwart maken. Poetin zou dan in het rijtje komen met Albert Einstein, Isaac Newton, Bill Gates, Beethoven, Leonardo Da Vinci, Abraham Lincoln, George Wasthington en Benjamin Franklin. Mark Zuckerburg. Allemaal mensen van wie er ook vermoeden van Asperger is.
  Zou dat een belediging zijn?

  Want wat die diagnose eigenlijk zegt is dat hij wat betreft sociale vaardigheden wat onhandig zou zijn maar juist wel intelligent is en heel goed in bepaalde dingen.

  Zelf denk ik dat het zijn van een controlfreak meer een dictatorkenmerk is in zijn geval. Hij wil zo veel mogelijk controle houden. Zijn enige doel is dat hij (en zijn vriendjes) zo lang mogelijk aan de macht blijven in Rusland. Hij komt alleen op voor zichzelf en zijn vriendjes (niet voor zijn land). Kenmerken die je ziet bij elke dictator.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.