Die Afrikaner vryheid

De Afrikaner-minderheid wordt nog altijd gediscrimineerd in Zuid-Afrika.

“I dream of an Africa which is in peace with itself”, woorden van wijlen oud-president van Zuid-Afrika, Nelson Mandela. Woorden die in essentie puur en mooi zijn, maar waar in de praktijk ook bijna vijfentwintig jaar na zijn vrijlating uit het gevang na opsluiting voor misdaden gepleegd als leider van de militaire tak van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) vrij weinig van terecht is gekomen.

Het Zuid-Afrika uit de gedichten, liederen en andere utopische dromen bestaat niet. Het Zuid-Afrika waar ‘blank’ en ‘zwart’ in harmonie samen zouden bouwen aan een voorbeeld voor het gehele Afrikaanse continent is niets meer dan een droom waar slechts enkele idealisten nog in lijken te geloven. De Apartheid mag dan wel officieel afgeschaft zijn, in werkelijkheid zijn de rollen omgedraaid: de blanke Afrikaner wordt waar het kan door de corrupte ANC-regering tegengewerkt ten gunste van de ‘zwarte man’.

Over de corruptie van het ANC zijn al tal van artikelen geschreven. Eén van de meest recente voorbeelden is wellicht de aanstelling van de dochter van huidig president Jacob Zuma als hoofd van een ministerie. Deze dochter, 25 jaar oud, is aangesteld als jongste hoofd van een Zuid-Afrikaans ministerie ooit, terwijl er publiekelijk helemaal geen vacature was voor the job, waardoor andere mensen niet konden solliciteren.

Of wat te denken van de verbouwingen aan Zuma’s villa, betaald uit de Zuid-Afrikaanse schatkist? Er zijn tal van voorbeelden van hoe de regering van Zuid-Afrika haar eens zo omarmde en wereldwijd bejubelde idealen ten grabbel gooit voor eigen gewin. Is het land daarin anders dan andere Afrikaanse boevenstaten? Neen, echter is Zuid-Afrika mede opgebouwd door de blanke Afrikaner-minderheid, die door het huidige bewind enorm wordt onderdrukt.

Het is volgens sommigen een vorm van ‘neo-Apartheid’, anderen spreken van wraak. De onderdrukten die de rollen omdraaien om de onderdrukker te onderdrukken. Hoe cryptisch dit ook klinkt, het is helaas wel aan de orde van de dag in het hedendaagse Zuid-Afrika. Het lied ‘Kill the Boer’ wordt nog steeds gezongen, zelfs door president Zuma, en helaas ook in de praktijk gebracht. Het aantal Afrikaners dat het slachtoffer is van overvallen en roofmoorden is schrikbarend hoog.

In de hoofdstad Johannesburg werden er in 2014 480 aanvallen op blanken gemeld. Het aantal blanke Zuid-Afrikanen dat het land verlaat uit angst voor de zogenaamde ‘Afrikaner Genocide’ is eveneens alarmerend. Naar schatting 1 miljoen blanke Zuid-Afrikanen heeft in de afgelopen decennia sinds Mandela’s vrijlating het land verlaten. Het voorbeeld van Zimbabwe dreigt, het buurland waar de blanken op gewelddadige wijze vermoord en ontdaan werden van hun bezittingen en nu te kampen heeft met een enorme armoede door de grote braindrain die het geweld het land opleverde. Lees verder op pagina twee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

23 reacties

 1. Primo

  Nu hoor je Connie Braam en consorten niet……

 2. Ruud562

  En de anti-pietenhaters alhier vereren die corrupte zwarten aldaar! Tja! Straks mag de blanke het weer opknappen!

 3. nogmaals

  Straks heeft de gewone bevoling daar zoveel honger en andere ellende dat we op tv weer een door de msm en linkse policor elite en heel veel BN-ers gesupporterde “help Zuid-Afrika de zomer door” of zoiets krijgen.
  Ik schrijf opzettelijk gesupporterde in plaats van gesponsorde , want zelf komen ze nooit met geld over de brug voor hun “goede doelen”. Dat moeten de onnozele burgers maar doen, en onze sinterklaasregering verdubbelt de ontvangsten vervolgens van uw en mijn belastingcenten. En het meeste geld dat binnnenkomt gaat naar de organisatoren en de elite in Z-Afrika. Oh ja, en die policor BN-ers doen dan alleen maar mee om er beter van te worden qua inkomsten en/of bekendheid.

  1. Baksteen

   Een dergelijke actie zal er pas komen als onze staatsmedia hebben verzonnen waarom de christelijk blanke bevolking eigenlijk de schuld is van deze ellende.
   Nog even geduld dus aub.

 4. LantR.fant

  Wij hebben in december een achterneef uit Zuid Afrika over de vloer gehad. Dit soort verhalen klinkt bekend. Overigens is de criminaliteit er hoog. Hij verbaasde zich over het feit dat Nederlanders hun smartphone gewoon in hun zak hebben op straat. Om maar iets te noemen.
  Economen zouden het land nog 5 tot 7 jaar geven.

  En dan is het net als met Zimbabwe gedaan met de economie.

 5. Dennis_WSPK

  Zodra de apartheid afgeschaft was kon het de anti-apartheidsmaffia hier in het westen geen donder meer schelen wat er daar gebeurt. Met Zimbabwe idem.
  Geen enkel protest, geen demo’s, niets noppes nada.

  Het is wel duidelijk dat de selectieve verontwaardiging destijds niets te maken had met de wens de zwarte bevolking te bevrijden, maar om de blanke bevolking eens flink de grond in te trappen. Dat in ZA en Zimbabwe de vrijheid nu minder is dan onder het blanke regime zal ze een worst zijn.

  Zoals we weten heeft links toch niet veel op met vrijheid en democratie, dus dat is eenvoudig verklaarbaar !

 6. Rapunzel

  Hadden we die 1 miljoen gevluchte blanke Afrikaners maar hier. Veelal Christelijk, maar dan écht, hoogopgeleid en spreken in no-time de taal die zo verwant is met het Nederlands.

  Maar nee hoor, bah, mensen waar je wat aan hebt! Brr.

  Liever een “vluchteling” met aids, builenpest, open TBC , sudden Jihad syndrome en een IQ van 70….

 7. Maaike

  Het huidige ANC verdient geen schoonheidsprijs, nee. Zuid Afrika is niet het enige land dat corrupt is in Afrika. Als Europeanen kijken wij hier misschien verontwaardigd naar, maar je moet meer denken zoals men daar denkt. Zuid Afrika is een land van rangen en standen, zoals het hier ooit ook was. Afrika is een opkomend continent, en laten we hopen dat door meer welvaart ook de corruptie afneemt.

  1. toetssteen

   @Maaike

   Dat door welvaart de corruptie afneemt? Meent u dat serieus?
   Door corruptie komt er geen welvaart! Corruptie staat welvaart altijd en overal in de weg!

  2. W.H.J. Reiss

   @Maaike
   Socialisten hebben de domheid in hun genen !

  3. Baksteen

   o,jee “geen schoonheidsprijs” het ligt aan de corruptie ook! haha, en oh ja natuurlijk, rangen en standen, om te gillen, ook dat nog. Je maakt je volkomen belachelijk, je werkt zeker in Hilversum.
   Nu nog het laatste stapje Maaike, het is EIGENLIJK de schuld van de blanke christelijke bevolking.
   Pas op, Het ligt er dus beslist niet aan dat het cultuurloze, onopgeleide native Afrikaners zijn die denken in stamverbanden.
   Lees eens een boek van W.F. Hermans, zet er wel een teiltje naast want je zult er wel van over je nek gaan, zo veel ratio.

 8. Dennis_WSPK

  Afrika heeft meerdere problemen waardoor het nooit wat wordt. Allereerst de islam, die steeds grotere delen van het continent in de ellende stort. Vervolgens de stammencultuur, die door allerlei achterlijke tradities en eeuwige ruzie voor stagnatie zorgt. Dan de corruptie en de zeer lage arbeidsmoraal. Men verdient liever zijn geld door de boel te belazeren dan door echt de schouders er onder te zetten.

  En ook niet te vergeten : de ontwikkelingshulp, die iedere vorm van initiatief de kop in drukt. Waarom zou je je inspannen als je het geld met bakken tegelijk uit het rijke westen krijgt ? En wat er van gekocht wordt is helder : eten, huisvesting en zorg zijn erg schaars, wapens, mobieltjes en auto’s zijn er in overvloed.

  Dit alles dankzij het slavernij- en kolonialisme-syndroom waar het westen nog altijd aan lijdt en dat Afrika juist afhoudt van de kans zich te ontwikkelen.
  Samen met de hierboven genoemde interne Afrikaanse problemen zal het nooit wat worden daar.

 9. Evora

  Dat veel blanken wegwillen heeft ook te maken met het instorten van de koers van de rand.

  1. rickcpt1

   Inderdaad.. na 18 jaar in za gewoond en gewerkt te hebben vertrek ik per 1 mei retour Europa voordat de rand helemaal in elkaar stort.. nu de euro ‘zwak’ is krijgen we er nog een beetje voor.. Ik ga niet wachten tot ik niet meer weg ‘kan’ i.v.m. het feit dat ik dan helemaal geen spaargeld meer heb.. Toen ik hier in 1997 kwam vond ik een land filled with hope, now it’s a country filled with despair’ nog altijd heel mooi hier, maar de politieke situatie is rampzalig aan het worden.

 10. Taljaard

  ZA is het land waar mijn ouders vanaf 1958 tot aan 1964 vergeefs hebben getracht een nieuw en beter bestaan op te bouwen en daarmee dus ook het land van mijn vroege jeugd. Wat mij vooral nog daarvan bijstaat is de zon, het licht, de overweldigende wijdse verlatenheid en de hartelijkheid van de mensen in de Karoo Oos.
  Daarheen geemigreerd toen ik nog in de luiers lag.
  Vroegste herinnering;
  Mijn moeder, die Psalmen zingend in de schaduw van de waranda de was deed in een tobbe met een wasbord, terwijl een grote, ruige, zwarte hond, genaamd ”Hond”, dichtbij mij zat en af en toe zijn tong over mijn gezicht liet gaan.
  Ze waren op een pachtboerderijtje met slechte grond en nog slechter, want brak, bronwater terechtgekomen.
  En vrijwel al hun schaarse inkomen ging op aan de pacht.
  Na enkele jaren zagen zij al in dat zij daar nooit een stap vooruit zouden komen en de ene armoede voor de andere hadden verwisseld. Als je dan toch armoe moet lijden, zo redeneerden ze, dan liever thuis in Nederland.
  En zo kwam ik als jochie van 5 in het vroege voorjaar van 1964 in een voor mij vreemd, groen, kil en druk land, met hard pratende mensen. Afrikaans kende ik nauwelijks.
  Wel plat Drents Nedersaksisch, want dat was de taal die mijn ouders thuis onder elkaar en tegen ons bezigden en daarom ook nog steeds mijn eerste taal.
  Dacht zelfs een poosje dat Afrikaans en Hollands hetzelfde waren. Zwarte mensen had ik nog nooit gezien.
  Wel Kaapse kleurlingen, zoals ”Oom” Job de skaapskeerder, die tegen mijn vader zei;”Jou is benuk dat jy op hierdie plakkie droe grond bly martel. Jou kan net beter weerom met jou huisfrou en jou nonnies na Holland huistoe gaan.”
  En had gelijk.
  Achteraf bezien in meerdere opzichten.
  Want Nederland is in de jaren `60-`70 goed voor ons geweest. Mijn vader kon een goed betaalde baan krijgen als schilder van hoogspanningsmasten en later de veehandel van zijn schoonmoeder overnemen.
  Vooral dat laatste legde hem geen windeieren en wij werden een relatief welvarend gezin, met een Mercedes een kleurentelevisie, ieder jaar 2 weken vakantie in Oostenrijk (met die Mercedes) en mijn jongere broer en ik beiden op ons 16e een nieuwe Kreidler.
  Zuid Afrika was nog slechts een verre herinnering voor ons. Mijn 2 jaar jongere broer wist en weet er vrijwel niets meer over. Wat wij als kinderen in Nederland die eerste jaren wel kregen was aan de lopende band bronchitis en longontsteking vanwege dat verschrikkelijke natte en koude klimaat. Maar dat waren vrijwel de enige aanpassingsmoeilijkheden voor ons.
  Wanneer ZA op TV en in de krant in het nieuws kwam konden mijn ouders zich mateloos ergeren aan de, ook toen al, hoogst tendentieuze berichtgeving.
  ”Ze weten er niks vanaf! Ze liegen dat het gedrukt staat! Oh ja, die zwarten zijn zulke lieverdjes zeker. Gaan ze die communistentroep daar ophemelen?” Etc..
  Dus altijd al een ander beeld van ZA gehad dan andere Nederlanders van mijn leeftijd. Toen Mandela vrijkwam en de ANC aan de macht zei mijn vader al; ”Dat gaat daar hardstikke fout. Blij dat we er niet meer wonen.”
  Hij is in 2004 overleden (1919-2004) en had wel in meer dingen gelijk. Ook de eurocrisis is door hem voorspeld.
  Profetische gaven had de goede man echt niet.
  Wel een aanzienlijke mate van gezond boerenverstand.

 11. Wilhelmson

  Vergeet die regenboog: de tijd van de blanke in Afrika is voorbij.

  1. Taljaard

   @Wilhelmson
   Geloof maar niet dat die mensen zich zomaar en zonder strijd laten verjagen. Het zijn geen Europeanen of Nederlanders, en ze hebben een heel andere en veel strijdbaardere mentaliteit.
   Wat zij met ons gemeen hebben is hun geduld, hun vreedzaamheid en hun liefde voor orde. Maar wanneer een Boer of een Afrikaner eenmaal ”die lyn trek” (genoeg is genoeg!) wijken ze geen millimeter meer.

   http://youtu.be/0wdliT16LV4

 12. Taljaard

  Link werkt weer eens niet
  Bok van Blerk (Blerik) ”Afrikanerhart”

 13. Nog1

  ‘in werkelijkheid zijn de rollen omgedraaid’

  O ja Dennis? En naar welk thuisland ben je dan verbannen? Waar is je pasje? Wanneer ben je onteigend? En wanneer ben je opgeropepen voor verplicht gratis werken?

  Dennis lult, de blanken worden niet gediscrimineerd zoals zij vroeger zelf deden. Het enkele feit dat hij dit artikel kan schrijven zonder op Robbeneiland terecht te komen is bewijs genoeg van zijn ongelijk.

  1. Dennis_WSPK

   Uhm ik woon in Nederland beste Nog1.
   Nee, de blanken daar zijn niet verbannen, maar raken wel steeds meer in de verdrukking. In Rhodesië (aka Zimbabwe) is dat al een heel stuk verder, maar in ZA is dat ook al bezig. Daarnaast zijn de zwarten geen meter opgeschoten en zijn nog steeds slachtoffer van willekeur en corruptie, alleen nu van hun mede-zwarten.

   Mijn stelling dat ze er dus geen donder mee opgeschoten zijn, klopt dus precies.

   1. rickcpt1

    Klopt Dennis, de armen worden armer, en de elite is schandalig rijk.. de anc elite wel te verstaan. Helaas is het hier politiek gezien dermate slecht en alarmerend aan het worden dat ik mijn huis net heb verkocht en na 18 prachtige jaren vertrek retour europa (niet naar NL don’t worry). de rollen worden langzaam maar zeker omgedraaid. Dennis, lees dit artikel, het is er maar eentje, maar er zijn zo veel voorbeelden, niet normaal meer.. http://www.news24.com/SouthAfrica/News/Eskom-must-shed-1-081-white-engineers-20150308

 14. AdrianaStuijt

  Behalve de discriminatie die door de ANC officiéél werd ingevoerd met hun zwarte-bemachtigings wetgeving, waardoor 96 procent van alle blanken van de arbeidsmarkt geweerd worden, zijn er ook de dagelijkse haat-uitingen die op de sociale media al hoe erger worden tegen de blanken. Dit begon toen Zuma ‘Kill the Boer’ zong bij het 100ste verjaardagsfeest van de ANC partij in Bloemfontein en is vanaf die dag zeer ernstig geworden. Blanken worden dikwijls geconfronteerd op straat met verregaande aggressie en haatspraak door blanken door zwarten – en zij vinden dit onbegrijpelijk omdat de haatspraak meestal gebezigd wordt door zwarten die nog jong zijn en de apartheid nooit zelf hebben ervaren. Het jongste voorbeeld is de schreeuwpartij die een blanke zakenman in Sandton moest verduren van zijn zwarte buur, die in net zo’n duur huis woont als hij en een goede baan heeft, met een mooie auto en dure kleren. Je zou denken dat de jonge zwarte man gelukkig zou zijn met zijn lot, maar zo ging het dus niet. Op 27 februari dreigde hij zijn blanke buren met gruwelijke scheldtaal en dreigde om hun ‘harten eruit te snijden’ en andere ernstige haat-dreigementen. De blanke buren proberen de hulp van de politie te krijgen maar de politie weigerde. video van scheldpartij: https://www.facebook.com/video.php?v=10153189447660802&pnref=story Zulke dreigementen in Zuid-Afrika moeten zeer ernstig opgenomen worden: tussen januari 2010 en januari 2015 tekende ons archief op dat uit de 2,500 aanvallen en moorden op blanken in dat tijdperk, meer dan 2,000 van de blanken op gruwelijke wijze gemarteld waren. Deze martelingen – die onder de VN Conventie van Rome duidelijk als haatmisdaden worden gekenmerkt – vonden plaats in de woningen van blanken waar mensen van alle leeftijden niet alleen afgeslacht werden, maar ook de overlevenden geestelijk werden gemarteld door ze bijv. te dwingen om toe te zien hoe hun vrouwelijke familieleden – van jong tot oud – verkracht werden en tot in de grond werden vernederd.. Ons archief werd begonnen omdat de Zuid Afrikaanse politie géén demografische gegevens over gewelddadige misdaden/moorden op hun statistieken plaatsen. Wij tekenden natuurlijk ook soortgelijke haataanvallen op tegen kleurlingen, zwarten en Indiérs. Als men beseft dat de Afrikaners maar zo’n 3,5miljoen mensen zijn, zijn deze statistieken dus duidelijk: de Afrikaners worden veel meer gemarteld tijdens aanvallen van geweld door zwarten als elke andere rassengroep in Zuid-Afrika. http://www.censorbugbear.org/farmitracker/reports

 15. rickcpt1

  Zomaar een stukje uit de krant van gisteren,.. het slechts geleide en enige elekriciteits bedrijf, dat al bijna ingestort is, en niet voldoene gepland heeft voor de toekomst ; http://www.news24.com/SouthAfrica/News/Eskom-must-shed-1-081-white-engineers-20150308

  gaat nu de laatste 1.028 blanke ingenieurs ontslaan om aan de eisen van de ANC te voldoen, meer quota zwarten in dienst. Ik woon hier al 18 jaar en plan nu mijn retour naar Europa (niet nederland, bah dat klimaat) voordat de rand helemaal in elkaar klapt. De rating van het land is al BBB en wordt binnen een half jaar hoogstwaarschijnlijk ‘junk’..

  De president hier is zo currupt, laatst bij zijn “troonrede” werden de internet en telefoon signalen geblokkeerd in het parlement, heeft hij 25 miljoen euro uitgegeven aan zijn huis, heeft hij 4 vrouwen die elk 4.5 miljoen euro toelage per jaar ontvangen, en allemaal vriendjes op cruciale plaatsen in de regering gezet, zodat hij nagenoeg onaantastbaar is geworden..De meest recente black economic empowerment deal leverde zijn neef 1.2 biljoen rand op, ongeveer 120 miljoen euro ! De ruimte hier om alle schandalen te bescrijven is te klein ! Het land glijdt af naar een absolute dictatuur en ik ga daar niet op wachten. Inmiddels net mijn huis verkocht en per 1 mei ben ik hier weg, kom ik nog eens terug op vakantie, maar niet meer als resident. Verschil tussen za en de titanic ?.. die ging tenonder met tenmiste de lichten AAN.. dat kan je van dit land binnenkort niet meer zeggen.. Heel jammer zo jammer, het is hier zo mooi, maar de regering en het blatante racisme hier (waar nu de blanken slachtoffer van zijn) heeft me doen besluiten aan mijn stutten te trekken, na 18 jaar ! Vreselijk..

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.