Die Afrikaner vryheid

800px-Jacob_Zuma,_2009_World_Economic_Forum_on_Africa-9
Foto: World Economic Forum / Eric Miller / Wikimedia Commons

De Afrikaner-minderheid wordt nog altijd gediscrimineerd in Zuid-Afrika.

“I dream of an Africa which is in peace with itself”, woorden van wijlen oud-president van Zuid-Afrika, Nelson Mandela. Woorden die in essentie puur en mooi zijn, maar waar in de praktijk ook bijna vijfentwintig jaar na zijn vrijlating uit het gevang na opsluiting voor misdaden gepleegd als leider van de militaire tak van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) vrij weinig van terecht is gekomen.

Het Zuid-Afrika uit de gedichten, liederen en andere utopische dromen bestaat niet. Het Zuid-Afrika waar ‘blank’ en ‘zwart’ in harmonie samen zouden bouwen aan een voorbeeld voor het gehele Afrikaanse continent is niets meer dan een droom waar slechts enkele idealisten nog in lijken te geloven. De Apartheid mag dan wel officieel afgeschaft zijn, in werkelijkheid zijn de rollen omgedraaid: de blanke Afrikaner wordt waar het kan door de corrupte ANC-regering tegengewerkt ten gunste van de ‘zwarte man’.

Over de corruptie van het ANC zijn al tal van artikelen geschreven. Eén van de meest recente voorbeelden is wellicht de aanstelling van de dochter van huidig president Jacob Zuma als hoofd van een ministerie. Deze dochter, 25 jaar oud, is aangesteld als jongste hoofd van een Zuid-Afrikaans ministerie ooit, terwijl er publiekelijk helemaal geen vacature was voor the job, waardoor andere mensen niet konden solliciteren.

Of wat te denken van de verbouwingen aan Zuma’s villa, betaald uit de Zuid-Afrikaanse schatkist? Er zijn tal van voorbeelden van hoe de regering van Zuid-Afrika haar eens zo omarmde en wereldwijd bejubelde idealen ten grabbel gooit voor eigen gewin. Is het land daarin anders dan andere Afrikaanse boevenstaten? Neen, echter is Zuid-Afrika mede opgebouwd door de blanke Afrikaner-minderheid, die door het huidige bewind enorm wordt onderdrukt.

Het is volgens sommigen een vorm van ‘neo-Apartheid’, anderen spreken van wraak. De onderdrukten die de rollen omdraaien om de onderdrukker te onderdrukken. Hoe cryptisch dit ook klinkt, het is helaas wel aan de orde van de dag in het hedendaagse Zuid-Afrika. Het lied ‘Kill the Boer’ wordt nog steeds gezongen, zelfs door president Zuma, en helaas ook in de praktijk gebracht. Het aantal Afrikaners dat het slachtoffer is van overvallen en roofmoorden is schrikbarend hoog.

In de hoofdstad Johannesburg werden er in 2014 480 aanvallen op blanken gemeld. Het aantal blanke Zuid-Afrikanen dat het land verlaat uit angst voor de zogenaamde ‘Afrikaner Genocide’ is eveneens alarmerend. Naar schatting 1 miljoen blanke Zuid-Afrikanen heeft in de afgelopen decennia sinds Mandela’s vrijlating het land verlaten. Het voorbeeld van Zimbabwe dreigt, het buurland waar de blanken op gewelddadige wijze vermoord en ontdaan werden van hun bezittingen en nu te kampen heeft met een enorme armoede door de grote braindrain die het geweld het land opleverde. Lees verder op pagina twee.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!