Zondag: pro-Israël-manifestatie op de Dam in Amsterdam

Geen categoriefeb 23 2015, 19:00
De afgelaste manifestatie voor solidariteit met Israël komt er gelukkig alsnog.
De manifestatie voor solidariteit met Israël had eigenlijk op 11 januari moeten plaatsvinden, maar dat ging niet door na de terreuraanslagen in Parijs (onder andere uit respect voor de slachtoffers, maar ook vanwege de veiligheid). Gelukkig komt de groep nu toch samen, aanstaande zondag van 14:00 uur tot 16:00 uur op de Dam in Amsterdam. De Facebook-groep achter de pro-Israël-manifestatie meldt:
Wij zijn 2 niet-Joodse en niet-christelijke dames die er genoeg van hebben dat Israël steeds meer geïsoleerd komt te staan en steeds vaker te maken krijgt met verkeerde berichtgeving in dagbladen, op tv en op social media. Tevens staan wij op tegen het toenemende geweld tegen Israëlische en Joodse burgers. En gaan wij de boycot van Israëlische bedrijven en producten ter sprake brengen.
En:
Na de aanslagen in Parijs en zeer recent weer Kopenhagen, ervaren we dat het meer dan ooit tijd is om op te staan voor Israël en roepen wij iedereen op om gezamenlijk op de Dam onze solidariteit met Israël en de Joodse bevolking te betuigen. De Joodse bevolking die onevenredig hard getroffen wordt door terreur.
Het is goed om te zien dat niet alleen Joodse en christelijke groepen in Nederland laten zien als één man achter Israël te staan. Dat zou nog veel vaker moeten gebeuren. Steeds meer Joden vertrekken naar Israël vanwege het toenemende antisemitisme in West-Europa. Intussen proberen 'antizionisten' het land te delegitimeren, ook in Nederland (kijk maar naar Dries van Agt). Het lijkt me overduidelijk: deze solidariteitsmanifestatie is hard nodig.
Ik kan er zelf helaas niet bij zijn, maar ik hoop dat de hele Dam vol komt te staan met Israël-sympathisanten. Dat zou fantastisch zijn. Komt allen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten