Linkse media deel 4.055: RTL 4-baas is fan van Diederik Samsom

Geen categoriefeb 23 2015, 20:00
Erland Galjaard van RTL 4 is tégen Geert Wilders en vóór Diederik Samsom.
Dat de meeste media links zijn, is algemeen bekend. Maar dan hebben we het altijd over de kranten en de publieke omroep. Niet over RTL 4. Nou, die zender heeft dus ook al een links baasje aan het roer. Erland Galjaard heeft afgelopen weekend kleur bekend in Het Parool.
Mediacourant schrijft:
Wilders heeft veel kiezers, waaronder kijkers van RTL. "In de peilingen is hij bijna de grootste? Nou, dat moet ik nog zien, hoor. Op het moment dat mensen écht moeten kiezen, denken ze wel drie keer na. Hij wordt nooit de grootste, en dat is maar beter ook", zegt Galjaard.
De baas van RTL 4 ergerde zich kapot aan een opmerking van Wilders over criminele Marokkanen. Wilders had zich namelijk vergist in de cijfers, die nog veel erger waren dan hij zich herinnerde tijdens een debat. Hij zei dat hij spijt had van zijn opmerking.
Galjaard over die gebeurtenis: "Maar hij zei er meteen achteraan: 'Daar heb ik spijt van, het zijn er namelijk twee keer zoveel'. Toen dacht ik: nou luister ik nooit meer naar je. Want dat is puur effectbejag." Het zou me niet verbazen als Galjaard het liefst Wilders nooit meer op zijn zender ziet.
Nu geeft Galjaard niet alleen maar af op Wilders. Hij prijst PvdA-leider Samsom ook nog even de hemel in. "Ik heb grote waardering voor Diederik Samsom." Galjaard is zelfs zo'n fan van Samsom, dat hij op 18 maart op de PvdA gaat stemmen. D66 is immers "altijd een beetje een laffe keus". Wil de RTL-baas aan de slag als spindoctor van Samsom? Wat een treurigheid.
En dan zijn er nog steeds mensen die beweren dat de media niet links zijn. Man, man, man.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten