Dierenpartij draait door, wil vegetarisch eten voor kinderen verplichten

Alle kinderen aan het knaagvoer!

Heel even dacht ik: ja, de Partij voor de Dieren in Utrecht heeft het begrepen. In een brandbrief aan de directie van het Kranenburg College komt de partij in actie tegen de verplichte halalmaaltijden tijdens een schoolkamp. Omdat er moslims op de school zitten, zou iedere leerling, dus ook iedere niet-moslim, halalmaaltijden moeten gaan eten volgens de school. Dat is natuurlijk te belachelijk voor woorden.

“Een school zou geen religieuze keuzes moeten opdringen aan leerlingen”, stelt de Utrechtse fractie van de PvdD in een brandbrief aan de directie van het Kranenburg College, dat alle scholieren op een schoolkamp wil verplichten halalmaaltijden te eten.

Helaas blijft het niet bij dat protest tegen de verplichte halalmaaltijden. De dierengekkies schieten door naar de andere kant, zoals wel vaker: alle maaltijden tijdens het schoolkamp zouden vegetarisch moeten zijn, vindt raadslid Eva van Esch:

Naast religie en dierenleed haalt Van Esch ook het pedagogische aspect op tafel. “Op school leert een kind niet alleen schrijven of rekenen. Een kind leert op school (in)direct wat wel en niet mag, normen en waarden. En, als het goed is, mededogen voor al wat leeft.” Daar horen respect en mededogen bij. Wreedheid zou de directie af moeten keuren.

De partij oppert daarom om tijdens het schoolkamp vegetarische maaltijden te verzorgen. Zo wordt geen geloofsgroep voor het hoofd gestoten, en daarbij ook nog eens dieren gespaard.

Het aanbidden van dieren door de Dierenpartij begint steeds meer op een religie te lijken. Het is helemaal niet gezond om kinderen alleen maar knaagvoer voor te schotelen. Vlees hoort erbij. Een portie vlees op z’n tijd (lees: elke dag) is niet alleen heel erg lekker, het is ook nog eens goed voor je om niet als vegetariër door het leven te gaan. Ja, halalmaaltijden verplichten is belachelijk, en nee, dat betekent niet dat dan maar iedereen verplicht vegetarisch moet eten.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

44 reacties

 1. nogmaals

  Ik heb niets met de PvdD, afgezien van het feit dat ik liever de dames van de PvdD in de 2e kamer zie dan de fractievoorzitters en woordvoerders van PvdA, VVD, GL SP en (vooral!) D66.
  Maar als elke wereldburger vegetarisch zou eten, zou de wereld er voor ons en onze kinderen een stuk beter uitzien. Overigens moet dan eerst nog even de islam de wereld uit, te beginnen in NL

  1. Matthijs

   “Maar als elke wereldburger vegetarisch zou eten, zou de wereld er voor ons en onze kinderen een stuk beter uitzien.”
   Want?
   Heb je die tofuknauwers wel eens goed bekeken?
   Magere, bleke, in elkaar gevallen hoopje mens.
   Een koe is gemaakt om vegetarisch te eten. Die heeft dan ook vier magen om die zooi te verteren. Want het duurt lang om energie uit plantenvoedsel te halen.
   Een mens is er niet op gebouwd, die moet een combinatie eten. Vandaar de snijtanden.
   Het is niet gezond om vegetarisch te eten!

   1. CJD

    ‘Een mens is er niet op gebouwd, die moet een combinatie eten. Vandaar de snijtanden.
    Het is niet gezond om vegetarisch te eten!’

    Oh ik heb nooit gedacht dat onze tanden eruit zien als die van een leeuw maar dat ter zijde. Wat een onzin kraam je nou uit! Vegetarisch eten is hartstikke gezond. 40% minder kans op darmkanker, hartklachten etc, en alle vitamines en eiwitten kun je zeker ook in tofu krijgen.

    Weet je trouwens hoeveel eten geproduceerd moet worden om al die dieren te onderhouden, en hoeveel ruimte en energie dat wel niet kost? of ben je echt zo naief om te geloven dat koeien alleen maar gras eten?

    1. toetssteen

     @CJD
     Klep geen onzin! Darmkanker krijg je niet van vlees eten. En op de vlakten van Argentinië en de woestijn van Australië, krijg je geen soja gekweekt! De grond moet daar geschikt voor zijn.

     Bovendien is de mens een omnivoor. Als hij een planteneter zou zijn, was zijn darmstelsel veel langer. Sterker, de mens kan de meeste rauwe troep niet eens verteren.
     Veganisten zullen ook nog eens speciale vitaminepreparaten moeten slikken om enorme tekorten op te vangen. Ja dat klinkt allemaal reuze verantwoord….

     De stofwisseling van de mens is gemaakt op kleine porties vlees, fruit en noten en zaden (om rauw te eten, voor de rest heeft hij vuur nodig, om een en ander te koken.)

     1. CJD

      ‘Klep geen onzin! Darmkanker krijg je niet van vlees eten’

      aanleidend van je eerste zin kun je al beter een voorbeeld nemen aan je eigen advies:

      http://www.wkof.nl/nl/kanker-voorkomen/verklein-de-kans-op-kanker/vlees-en-kanker

      http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/125111-tien-redenen-om-vegetarier-te-worden.html

      En ja toets, bossen worden WEL gekapt om voedsel te produceren huisdieren.

      “Bovendien is de mens een omnivoor. Als hij een planteneter zou zijn, was zijn darmstelsel veel langer.”

      Geen idee waar jij je feiten vandaan hebt. Vergelijk de darmen van een mens maar met een hond. Oh wacht

   2. nogmaals

    Als je je (kennelijk) nog nooit verdiept hebt in alle aspecten van vegetarisch eten, kun je beter niet meteen zo fel reageren, want dan zet je jezelf alleen maar voor joker.
    Iemand die vegetarisch eet, is vaak een egoïst, want hij word er zelf beter van, maar heel vaak tevens een idealist, want de wereld wordt er ook beter van.
    Je moet je wel realiseren dat ik het over vegetariërs hebt en niet over veganisten, want die zijn voor mijn gevoel iets te extreem bezig,

    1. nogmaals

     Mijn reactie was gericht aan Matthijs en niet aan CJD

    2. Moose

     De mens is een OMNIVOOR. Kan dus alles eten en is daarvoor van nature zo gebouwd.

     Die tirannen die mij willen verplichten vegetarisch te eten kunnen wat mij betreft zo de wei in.

     1. nogmaals

      @moose
      Iemand met zo’n alias kan beter zelf de wei in gaan.

 2. Jacobus

  De PvdD wil kinderen niet verplichten vegetarisch te eten maar stelt voor dat voor de verandering een keer op het schoolkamp te doen om het gezeik over halal en niet halal te ontwijken.

  Wel een creatieve oplossing maar geen verplichting. Frank moet niet zo fantaseren; dat haalt de geloofwaardigheid van dit blog onderuit.

  1. zomaar

   Jacobus , of het gezeik is ,weet ik niet .

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/23663837/__Halaleten_voor_elke_scholier__.html

   hier stond in het nieuws , dat het
   Het Utrechtse Kranenburg College

   hun schoolkinderen Hallal te vreten gaan geven , een slachtmethode waar de PvdD fel tegen gekant is .

   dus is het voorstel van vegetarisch eten zo slecht nog niet .

   1. Jacobus

    Ja, ik vind het ook een goed voorstel.

    1. nogmaals

     Nooit gedacht dat ik het nog een keer met Jacobus eens zou zijn. Als er een goede vegetarische kok meegaat op dat kamp, kan het voor veel kinderen (ook de islamitische) een eye-opener worden

   2. CJD

    Verplichten wil ik dit sws niet noemen. Elk gezin heeft immer de vrijheid om zelf te kiezen wat ze hun kinderen te vreten willen geven. Dat veranderd feitelijk niks dat vegetarisch eten een gezonde levenstijl is en het dient aangemoedigd te worden. Scholen zijn er immers niet alleen maar voor om kinderen lezen, schrijven en rekenen te leren

   3. Antidotum

    Halavlees = martelvlees, geheel in stijl.
    Kan ik me iets bij voorstellen, maar bij onze abattoirs worden de dieren eerst verdoofd, dat wil men nu ook gaan toepassen bij vissen.

 3. Wachteres

  “Zo wordt geen geloofsgroep voor het hoofd gestoten.. ”
  Eva bedoelt eigenlijk te zeggen dat de moslims dan niet gekwetst worden.

  Voordat de islam hier was, maakten we ons er namelijk niet zo druk om of we misschien een geloofsgroep ‘voor het hoofd zouden stoten’.

  We hadden gewoon een Nederlandse pot voor iedereen en wilde je geen vlees, wat voor vlees dan ook, dan werd dat er uit gehaald.

  Helaas, in deze tijd moeten we ons overal en in allerlei situaties ermee bezig houden of de islam zich misschien beledigd voelt.

  Hoe zou dat nu toch komen?

  1. Jacobus

   Respect voor andere levensovertuigingen?

   1. cmsuijkerbuijk

    @Jacobus
    11 februari 2015 at 16:48
    “Respect voor andere levensovertuigingen?”
    Respect is tweerichtingsverkeer. En ik ondervind totaal géén respect voor mijn levensopvattingen door Islamieten. Dus als zij barbaars geslacht halalvlees willen vreten, dan geven ze hun kinderen dat zélf maar mee en laten ónze eetgewoontes met rust.
    Je zou ze godver met plezier een hamlap door de strot rammen, énkel om eens wat tegengas te geven!

    1. CJD

     Sorry, maar het is wel een tikkeltje hypocriet om alleen maar te kijken naar het barbaarse aan halalvlees als het je totaal niks kan schelen hoe gewone varkens en kippen worden geslacht en gehouden. Het slachtproces is tenslotte alleen maar een kort moment, maar wat te zeggen over het opsluiten van kippen waardoor ze hun hele leven lang maar een A4 beweegruimte hebben. PvdD wijst hier terecht ELKE VORM van dierenleed aan

    2. Jacobus

     Ik zag nimmer een moslim bezwaar maken tegen jouw karbonade.
     Je fantaseert teveel.

     1. -Harry

      Heb je dat nieuws gemist dat de geitenneukers eisten dat er in de huizen naast hen geen varkensvlees bereid mocht worden , troll ?

      En zo woekert dat kankergezwel maar voort !

     2. nogmaals

      @Jacobus,
      Helaas, het gevoel van gelijkgestemdheid is al weer over. Je zit weer in de pro-islam-modus !

     3. Jacobus

      @ Harry,

      Ja dat bericht miste ik. Kun je me er iets meer over vertelllen?

   2. Antidotum

    Jacobus

    Maar niet ten koste van onze eigen levensovertuiging.

   3. Moose

    Dat geldt dan ook voor de andere geloofsovertuigden..

    En geef mij maar een stuk vlees met een rand vet bij mijn groenten. Dat hoort de mens te eten.

 4. V.K.

  -Enge mensen die veganisten,

  Bij het openen van een doos veganisch barbecue food wordt er zomaar uit het niets een Rambo-mes tevoorschijn getoverd.

  http://youtu.be/26-XL2avBV4

 5. HermanGalle

  Wat een onzin te beweren dat vlees ‘moet’ en wel ook nog elke dag! De denigrerende wijze waarop de auteur over vegetarisch voedsel spreekt – knaagvoer – zegt veel over zijn kennis van wat vegetarisme inhoudt. Domheid en onwetendheid is geen schande, maar het is jammer dat het gepaard gaat met opvallend gebrek aan bescheidenheid.

 6. arie_jansz

  Als ik dus een rechtse afwijking heb is het wel een hekel hebben aan natuurfreaks, tuinbroekentereur, hennep, sandalen, beschermen van dieren waar er veel te veel van zijn en opgeschoren vrouwenkoppies.

  Kan niet wachten op de volgende drijfjacht bij het Loo in Apeldoorn.

  Maar voor de rest gaat het wel me me, dank u.

  1. nogmaals

   @arie
   Tot nu toe heb je iedereen hier zeer knap hele zandbakken (M.O.-zand?) in de ogen gestrooid betr. je politieke voorkeur. Nu pas blijkt het niet de pvda te zijn, maar het cda, met de voorvechters van de bio-industrie

 7. HR

  Volgens mij zijn mensen Omnivoren, hetgeen betekend dat wij leven van een combinatie van vlees en plantaardig voedsel.

  Vlees eten is dus natuurlijk en normaal gedrag voor een mens, het niet eten van vlees is een keuze die iedereen zelf mag maken.

  De hetze over het wel of niet eten van vlees vind ik trouwens wel erg vervelend worden en de gebruikte argumenten slaan inmiddels nergens meer op.

  Ik eet graag kip en kies dan altijd de zogenaamde “plofkip” puur uit liefde voor het dier.
  Ik weet dat er ook kippen gekweekt worden die een geweldig goed en mooi leven hebben, ze mogen buiten lopen, hebben een ruim en goed geventileerd hok en ik heb me laten vertellen dat ze ook elke dag lekker en gevarieerd eten krijgen voorgeschoteld.
  Om dan juist deze kippen, die het zo goed hebben, te gaan slachten vind ik belachelijk.
  Veel beter om dan de plofkippen te nemen voor de slacht, deze zitten in te kleine hokjes, zijn nog nooit buiten geweest en krijgen alleen maar krachtvoer te eten. Oh ja, het is ook nog eens veel voordeliger…….

  1. toetssteen

   @H.R.
   Ik zie dat je me voor bent. Helemaal eens. De mens is net zoals sommige apensoorten, omnivoor. Daar is het spijsverteringsstelsel ook op ingericht. Lees we maken bepaalde enzymen aan die de dierlijke eiwitten kunnen splitsen.

   1. HR

    Klopt als een zwerende vinger.

 8. HR

  Heeft iemand dit al gezien, de dierenpartij wil nu ook alle door mensen gevangen visjes gaan verdoven voor ze worden geslacht……

  http://www.telegraaf.nl/telegraaf-i/7GF/8wD9P

  1. Moose

   Idioten.

 9. Avander

  Ervan uitgaande dat Darwin het gelijk aan zijn kant heeft denk ik dat het maar goed is dat onze verre voorouders geen lid van de PvdD waren. Dankzij hun gemengde voeding van vlees, vruchten en zaden zij we toch maar mooi het stelletje betweters en volidioten geworden die we nu zijn.

 10. JanvanEechoud

  Hahaha…., gaat -ie weer…….

 11. Baksteen

  Vegetarisch, niet roken, een met en terug naar de natuur, dol op dieren, homeopathie, kruiden, socialistisch, we weten het beter voor u, dominante drammers, komt bekend voor? precies,
  het nationaal socialisme.

  1. Maaike

   Wat koppelt u nu weer aan elkaar Baksteen? In een artikel over zwarte piet komt u aan met een Zuid Afrikaanse Universiteit, waar antisemitisme de regel zou zijn en nu koppelt u weer vegetarisme aan nationaal socialisme. En nu beweert u dus dat vegetariers nationaal socialisten (nazi’s dus) zijn? Mag ik dit heel vreemd vinden…

   1. Jacobus

    Baksteen is goed in het samenstellen en bereiden van redekunstige gehaktballen.

    Zie het als een uiting van creativiteit.

 12. Seneca

  De discussie gaat voorbij aan het feit dat een schooldirecteur mijn kinderen wilt verplichten halal te eten! Ik wil niet dat mijn kinderen halal eten, dat is tegen onze geloofsovertuiging! Waarom nemen die moslims zelf geen halal voedsel mee? Waarom moeten wij ons weer schikken naar moslims? Bovendien ben ik ervan overtuigd (bewijzen kan ik het niet) dat als een moslim een plakje ham voorbij ziet gaan, hij daar erg graag van wilt eten. Ik ben het met voorgaande reacties eens, dat Frank een niet op zijn plaats zijnd artikel schrijft. Ook hij dient vermoedelijk per dag een x aantal woorden ‘in te leveren’.

  1. Jacobus

   Welke geloofsovertuiging brengt je in de problemen bij het nuttigen van halal-vlees?

   1. nogmaals

    @Jacobus
    Sommige mensen zijn atheist, en belijden in wezen ook een geloof. Zij willen (in tegenstelling tot jou en de jouwen) de gruwelijke islam-idelogie op geen enkele manier faciliteren, en zijn “dus” principieel erop tegen dat de school de islam faciliteert en daarbij alle niet-islamieten dwingt om alvast te wennen aan het verplicht halal eten

 13. Laetitia

  Hoe meer de partij van de dieren Oetteren,mhoe meer vlees ik ga eten!!! Elke dag een flinke portie.
  Goed daarmee bereik ik hen niet, maar is voor mij een tegenaktie.

  Wat te denken van gezondheidsrisico’s? B12 tekorten?? Kost handenvol geld, waar iedereen aan mee moet betalen.
  Die partij kan voor mij afgeschoten worden!

  1. Maaike

   Eet smakelijk, Laetitia. En denk intussen maar niet aan al die zielige diertjes die hebben moeten lijden voor jouw portie vlees.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.