Dierengekkies: vleeseters zijn wrede moordenaars

De dierengekkies worden met de dag radicaler. 

Het is bijna Kerstmis, dus ik ga lekker veel vlees eten. Ik heb vandaag mijn boodschappen voor het kerstdiner al gedaan, maar na het lezen van een opinieartikel van vier dierengekkies in de Volkskrant heb ik het intense verlangen morgen nog een extra kilootje vlees in te slaan bij de slager.

In de krant van vandaag schrijven Hans Bouma, Sandra van de Werd (Comité Dierennoodhulp), Bep de Boer (Rechten voor al wat leeft) en Geoffrey Deckers (EDEV – Een Dier Een Vriend) – inderdaad, ik kende de namen van de dierenorganisaties ook niet voor vandaag – dat een “bloederige Kerst” in hun ogen geen “vredesfeest” is.

Met een “bloederige Kerst” bedoelen ze het feit dat iedereen wel een lekker stukje vlees op tafel zet tijdens Kerst. Ze schrijven:

Kerst is van huis uit een christelijk feest en juist christenen zouden krachtig moeten protesteren tegen al het onrecht dat dieren wordt aangedaan. Dieren zijn schepsels van God en verdienen daarom respect en mededogen. Wat in de bio-industrie gebeurt, is letterlijk godgeklaagd, hemeltergend. Een belediging voor de Schepper. Als vrede ook geen vrede voor dieren betekent, stelt ze maar weinig voor.

En dan komt het, het meest bizarre citaat van de dag, nee, van het jáár:

Van het een komt ook zomaar het ander. Zolang er slachthuizen zijn, zullen er ook slagvelden zijn (Tolstoj). Wie wreed, moorddadig is ten aanzien van dieren, heeft al helemaal de houding, de mentaliteit dat ook te zijn jegens soortgenoten.

Kijk, ik vind het geen enkel probleem als mensen zelf besluiten minder of helemaal geen vlees te eten – knock yourself out, zou ik zeggen – maar dit geëvangeliseer werkt bij mij averechts. Bovendien zijn de verdachtmakingen aan het adres van vleeseters (en dat zijn we allemaal, omdat de mens nu eenmaal een omnivoor is, géén herbivoor) ronduit walgelijk. Lees verder op pagina twee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

12 reacties

 1. Matthijs

  Kijk, wie A zegt moet ook B zeggen.
  Dus wanneer het inhumaan is dat een mens een dier afmaakt, dan is het ook inhumaan wanneer een dier een dier afmaakt.
  Dus, gaan we een dierenpolitie oprichten en de savanne patrouilleren en de leeuwen die een gazelle opeten beboeten.
  En dan de leukste; zouden er wel zoveel koeien, varkens en kippen zijn als ze niet gegeten werden?
  Dat soort mensen zijn gewoon niet serieus te nemen, omdat hun verhaal altijd neerkomt op het volgende;
  mens slecht, natuur goed
  maar vergeten dat mens deel uit maakt van die natuur

 2. Epimenides

  Ik ben een vleeseter, en alle vleeseters liegen.

 3. NemTudom

  Wij zijn moordenaars! om ons te verdedigen. Welke vlo, mug, vlieg en ook de luis niet te vergeten, die hier de beschuldiging de wereld in helpt. Wat dacht deze onbenullen van een EBOLA ? Deze onderkruipers moesten daar maar eens mee besmet worden, uit dier vriendelijkheid natuurlijk. O dat zijn geen dieren volgens dat stel. Doe niet zo flauw, wij zitten ook maar met schroefjes en boutjes aan elkaar, die lijken op iets als EBOLA maar met een andere instelling.

 4. Van Dickhout Plancken

  “ik kende de namen van de dierenorganisaties ook niet voor vandaag”
  Ik ook niet. Maar ook zonder ze te kennen, kan ik al wel met mijn klompen aanvoelen dat die clubs leven op kosten van de belastingbetaler. Soepsidieslurpers dus.

 5. KarlRuprechtKroenen

  Dit is nou de erfenis van evolutionistisch atheïsme.

 6. toetssteen

  Volgens mij is/was Volkert vd Graaf een veganist, volgens mij klopt er iets niet in de redenatie van die dierengekkies.

 7. anna67

  Volgens het christendom komen dieren niet in de hemel. Vaak erg frustrerend voor dieren minnende kinderen van christelijke huize.

  Kennelijk is de essentie van de fraude van Stapel nog niet tot alle lagen van de bevolking doorgedrongen? Ik vind het ook zielig als ik een beest geslacht zie worden, maar ben wel zo hypocriet (met mate ) erg van vlees te houden.

 8. Staphylocoque

  Deze vegetariërs willen zelfs de Bijbel voor hun karretje spannen? Zeker nog nooit de Bijbel gelezen? Een verbod op vlees eten zul je er niet in aantreffen.

 9. Liefhebber

  Vitamine B12 en D3, creatine, carnosine en DHA zitten niet in groenten, maar zijn wel essentieel voor het goed functioneren van de hersenen. Het trieste is dat als het verval eenmaal is ingezet dit niet meer zelf wordt waargenomen, maar zelfs plaats maakt voor vermeende morele en fysieke superioriteit. De gevolgen van superioriteitsdenken door een vegetariër die de macht in handen krijgt zijn maar al te bekend en ronduit gruwelijk.

 10. nedroi

  De meeste vleeseters zijn lafaards, die zelf nog geen kip kunnen doden. Ze voelen ook geen enkele verantwoordelijkheid als ze in de supermarkt het goedkoopst mogelijk stukje vlees uitzoeken. Hoe het dier geleefd heeft interesseert hun geen moer, als het maar goedkoop is.

  Daarom heb ik het grootste respect voor vegetariërs die besloten hebben om hier niet aan mee te willen werken.

  Ook heb ik respect voor mensen die bewust (iets) meer willen betalen voor vlees van dieren die een beter leven gehad hebben.

  Natuurlijk klopt het niet dat als we geen vlees meer eten dat oorlog uit de wereld zal geraken, omdat pacifisme leidt tot zelfdestructie. Maar stel dat… iedereen op aarde geen vlees meer zou eten en bewuster zou gaan leven dan.. wie weet..

  Goed, ik ben zelf geen heilig boontje, pak ook wel eens de verkeerde leverworst uit de schappen omdat het lekker en goedkoop is, maar dat afbranden van vegetariërs daar doe ik niet aan mee.

 11. pietkremer

  De dierengekkies richten hun pijlen altijd op christenen, nooit op moslims terwijl die toch ook vlees eten en bij bewustzijn slachten. Ik denk dat de dierenactivisten maar al te goed weten dat moslims zich niets van hun vermaningen aantrekken. Bij christenen en humanisten hebben ze meer kans op succes, want die voelen zich aan alle leed op de wereld schuldig. Ik was bevriend met een slager. Die man deed nog geen vlieg kwaad. Goedmoedige man.
  Ook merkwaardig dat dierenvrienden Surinamers geen verwijten maken wegens hun voorliefde voor veel en dus goedkoop plofkippenvlees. Maar ja, de diervrienden willen natuurlijk niet van racisme beschuldigd worden.

 12. Laetitia

  Ik ga een lekker stukje fazant eten met de krst en met oud/nieuw een lekkere haas. Heerlijk echt wild, afgeschoten in de natuur.
  Andere dagen lekker stukken vlees, heerlijk.
  Deze voeding hebben we nodig!!!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.