Dierengekkies: vleeseters zijn wrede moordenaars

vleesjes
Foto: Watstinwoods / Wikimedia Commons

De dierengekkies worden met de dag radicaler. 

Het is bijna Kerstmis, dus ik ga lekker veel vlees eten. Ik heb vandaag mijn boodschappen voor het kerstdiner al gedaan, maar na het lezen van een opinieartikel van vier dierengekkies in de Volkskrant heb ik het intense verlangen morgen nog een extra kilootje vlees in te slaan bij de slager.

In de krant van vandaag schrijven Hans Bouma, Sandra van de Werd (Comité Dierennoodhulp), Bep de Boer (Rechten voor al wat leeft) en Geoffrey Deckers (EDEV – Een Dier Een Vriend) – inderdaad, ik kende de namen van de dierenorganisaties ook niet voor vandaag – dat een “bloederige Kerst” in hun ogen geen “vredesfeest” is.

Met een “bloederige Kerst” bedoelen ze het feit dat iedereen wel een lekker stukje vlees op tafel zet tijdens Kerst. Ze schrijven:

Kerst is van huis uit een christelijk feest en juist christenen zouden krachtig moeten protesteren tegen al het onrecht dat dieren wordt aangedaan. Dieren zijn schepsels van God en verdienen daarom respect en mededogen. Wat in de bio-industrie gebeurt, is letterlijk godgeklaagd, hemeltergend. Een belediging voor de Schepper. Als vrede ook geen vrede voor dieren betekent, stelt ze maar weinig voor.

En dan komt het, het meest bizarre citaat van de dag, nee, van het jáár:

Van het een komt ook zomaar het ander. Zolang er slachthuizen zijn, zullen er ook slagvelden zijn (Tolstoj). Wie wreed, moorddadig is ten aanzien van dieren, heeft al helemaal de houding, de mentaliteit dat ook te zijn jegens soortgenoten.

Kijk, ik vind het geen enkel probleem als mensen zelf besluiten minder of helemaal geen vlees te eten – knock yourself out, zou ik zeggen – maar dit geëvangeliseer werkt bij mij averechts. Bovendien zijn de verdachtmakingen aan het adres van vleeseters (en dat zijn we allemaal, omdat de mens nu eenmaal een omnivoor is, géén herbivoor) ronduit walgelijk. Lees verder op pagina twee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!