GroenLinks en D66 vechten elkaar de tent uit

De linkse verdeeldheid geïllustreerd.

De wanhopige pogingen van GroenLinks-leider Bram van Ojik een links blok te vormen worden steeds wanhopiger. In de Volkskrant van vandaag laat hij zich uitgebreid interviewen. Niet over zijn eigen plannen of over linkse blokvorming, maar over wat hij allemaal vindt van een van zijn grootste concurrenten, Alexander Pechtold van D66.

D66 doet het goed in de peilingen, GroenLinks niet. En dat vindt Van Ojik enorm frustrerend. In het interview beweert hij dan ook dat GroenLinks een echte linkse partij is en D66 niet. “Bij immateriële kwesties staan we dicht bij elkaar. Maar als het gaat over bezuinigingen, nivelleren, marktwerking – daar staan D66 en GroenLinks lijnrecht tegenover elkaar. Dan is D66 een uitgesproken rechtse partij.”

En zo gaat dat een tijdje door. “De rol van D66 is het mogelijk blijven maken van dit kabinet.” En: “Terwijl PvdA en VVD het kabinet tot inzet verkiezingen maken is Pechtold in feite net zo’n steunpilaar als Samsom.” Dat heeft Van Ojik goed gezien – Pechtold is inderdaad een schoothondje van VVD en PvdA – maar het is natuurlijk wel bijzonder triest om een heel interview lang alleen maar boos te gaan zitten doen over de concurrentie terwijl hij zelf heel graag mee zou willen regeren.

Boos doen is niet wijs als je juist een linkse samenwerking wil. Pechtold twitterde vanmiddag een flinke sneer naar Van Ojik nadat hij het interview had gelezen:

Zo wordt het natuurlijk nooit wat met die linkse samenwerking. Links blijft hopeloos verdeeld. Daar heb ik geen problemen mee, trouwens. Laat ze elkaar maar lekker de tent uitvechten. Hoe verdeelder ze op links zijn, hoe beter de toekomst eruitziet voor Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. Antidotum

  Heel mooi, laten de linksen elkaar de tent maar uitvechten.

  Hoop dat in 2017 de weg vrij komt voor een coalitie van PVV-VVD-CDA, deze laatste als buffer voor de nog levende christelijke waarden.

  1. arie_jansz

   Grappig dat u de PVV benoemd, in dat geval bedenk ik me dat de kop van dit artikel beter “rechts vecht elkaar de tent uit” kunnen heten.

 2. arie_jansz

  Linkse verdeeldheid?
  D66 is helemaal niet links,

  1. loritta

   Nee, D66 is alleen maar heel erg voor de EU!!

 3. Ni28

  Mooi, laat D66 en GL elkaar de tent uitvechten. Aan beide hebben wij niets.

 4. Stevie

  En die enge arrogante veilingmeester durft het woord …. verdeeldheid uit te braken …. man man …..dan heb je aan een teitje niet genoeg.

 5. Stevie

  TeiLtje ?… denk een badkuip .

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.