Totale chaos in Libië: ISIS wordt met de dag groter

De moslimbarbaren profiteren van de anarchie in het land.

Veel mensen vragen zich na de gruwelijke onthoofding van 21 Egyptische christenen af hoe het mogelijk is dat ISIS nu ook in Libië zit. Zitten ze straks inderdaad in Rome, zoals ze zelf dreigen? Het antwoord op de vraag hoe het zover heeft kunnen komen, is niet zo ingewikkeld. Volgens journalist Gerbert van der Aa komt het door de anarchie in het land. Hij zegt tegen de NOS:

“Libië is één grote anarchie. Er zijn twee regeringen in Libië, die eigenlijk met elkaar in oorlog zijn. Geen van beide slaagt erin om enige vorm van gezag te handhaven. IS wordt sterker en sterker, daar maakt iedereen zich hier ook wel zorgen om. De strijders dreigen nu ook de oude woonplaats van Kadhafi, Sirte, in te nemen en rukken steeds verder op richting de hoofdstad Tripoli.”

De Arabische lente is niet zonder gevolgen gebleven:

Oud-dictator Muamar Kadhafi trad hard op tegen moslimextremisten, maar sinds zijn val hebben ze vrij spel gekregen, zegt Van der Aa. “Libië is eigenlijk altijd al een belangrijke rekruteringsplek geweest voor al-Qaida en andere extremistische groepen.”

Egypte is al begonnen met bombardementen tegen ISIS-doelen, net zoals Jordanië begon met bombardementen na de moord op de Jordaanse piloot. Zoals Van der Aa zegt is het niet makkelijk om ISIS goed te bestrijden. “Het probleem is dat er dus twee regeringen zijn. De Verenigde Naties moeten dan gaan zakendoen met de regering in Tripoli, die internationaal helemaal niet wordt erkend.” Daar profiteren de jihadi’s volop van in Libië.

De bombardementen helpen niet eens een klein beetje, want het islamitische terreurleger heeft de beschikking over tienduizenden jihadi’s die bereid zijn te sterven voor het islamitisch kalifaat. Een strategie tegen de opmars van ISIS vergt een uitgekiende strategie van de wereldmachten. Nu wordt er enkel aan symptoombestrijding gedaan om ISIS niet te groot te maken. Een bombardementje hier, een bombardementje daar.

Een strategie om ISIS definitief te vernietigen, is er niet. Dat is een kwalijke zaak, want we staan oog in oog met het ultieme kwaad. We kunnen onze slappe reactie niet uitleggen aan de generaties na ons. We moeten het kwaad bij de hoorns pakken en vernietigen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

55 reacties

 1. Antidotum

  Jammer, je had beter de ‘mad dog’ rond kunnen laten lopen, dan de toxische ratten die nu vrij spel hebben.

  Met dank aan de idioten die dachten in die landen een democratie te kunnen vormen.

  1. CJD

   U slaat de spijker op de kop. Shame on America!

 2. Jacobus

  Ja, Libië is op dezelfde wijze als Irak het resultaat van Westers ingrijpen: eerst het land volkomen uit het lood bombarderen en de machthebbers vermoorden en dan het land in burgeroorlog achterlaten.

  1. Lieftinck

   Dit keer ben ik het geheel met u eens.

  2. CJD

   Precies! We hebben al dit aan het ‘ vrije westen’ te danken. Amerika, die eerst onder Bush en later Obama alle leiders verwijdert hebben in de naam van ‘ democratie’ waardoor een hele bevolking en cultuur op zijn kop stond. Juist daardoor ontstond een grote toename van extremisme in die landen. Kortom is ISIS niks meer niks minder dan een product van het westen (met name Amerika).

   Waar o waar blijft de steun van die laffe yanks nu in die landen, Nu dat ze het echt kunnen gebruiken?!!

  3. zomaar

   Jacobus , hierin heb je gelijk , het westen (liever geschreven de westerse Internationalisten!!), vonden dat de dictatuur in deze landen een einde toegeroepen moest worden .

   zoals zij in het jaartal 1979 , Ayatollah.Khomeini aan de macht geholpen is in Iran , door de links denkenden binnen onze samenleving .

   Iran een samenleving , die toen het nog Perzië was , heel open en vrij voor ieder was , behalve de radicaliserende moslims in hun midden .

   hieruit blijkt dat links in het westen , veel onnodig geweld en onderdrukking gecreëerd heeft, ook in landen zoals Perzië, (nu Iran) , Irak, Libië, Syrië.

   en dus beste Jacobus heeft links bloed aan de handen van alle onschuldige slachtoffers , die de afgelopen tientallen jaren gevallen zijn .

   en de (mogelijke), slachtoffers die hier binnen onze westerse samenleving omgekomen zijn door de islam .

  4. nogmaals

   @Jacobus
   Straks moet je (ook al doe je dat niet graag natuurlijk !) oekraine aan het rijtje, door het westen (lees USA en EU !) geslachtofferde landen toevoegen.

  5. Marcel Buurman

   Jacobus, je reactie is wat te eenzijdig. De situatie in Libie is ontstaan doordat daar een grote opstand tegen dictator Khadaffi was ontbrand, die Khadaffi met fors geweld probeerde in te dammen. Toen hebben met name Franse, Britse en Italiaanse straaljagers aanvallen uitgevoerd op de troepen van Khadaffi, daarmee de opstandelingen helpend de overwinning te behalen. Als het alleen om het veilig stellen van oliebelang was gegaan, dan waren de luchtaanvallen dnek ik niet de meest logische reactie. Dus het westen heeft een rol gespeeld, maar er is geen sprake van dat de situatie een direct gevolg is van westers ingrijpen. Het is anders dan wat de VS in 2003 in Irak in gang hebben gezet.

   1. Jacobus

    Ik erken dat je die situaties niet een op een kunt vergelijken. Uw voorstelling van zaken bevat de nuance die ik achterwege liet.

    1. TijlUilenspiegel

     Jacobus 17 februari 2015 at 23:32

     Waarom heeft u die nuance dan achterwege gelaten?

 3. tipo

  Gaddaffi wilde goud i plaats van US-Dollars voor de Libische olie en toen werd deze mafkees die moslimterroristen in bedwang hield verjaagd en nu runnen moslimterroristen het land en strijken zij de petro-dollars op.

  Maar het goede nieuws is, dat de Dollar niet gevallen is. Cynisch he?

  De Dollar is een terreurprobleem.

  1. Matthijs

   Je gaat je af vragen wie de echte terroristen zijn.

 4. Dennis_WSPK

  Ik zie mensen hier in het westen nog dansen van vreugde toen Khadaffi verjaagd en gedood was. Het resultaat daarvan zien we nu : ook Libië valt, net als Irak, ten prooi aan de islambarbarij van ISIS. Wat een feest, zou dit nu zijn wat al die hoera-roepers in het westen voor ogen hadden ?
  We mogen nog blij zijn dat Egypte op tijd van de islam bevrijd is door ingrijpen van het leger.

  En wat Rome betreft : ik zou het niet te snel naar het rijk der fabelen verwijzen. Ik zie nog gebeuren dat ISIS inderdaad kans ziet Rome aan te pakken. Er leven inmddels duizenden of zelfs honderdduizenden ISIS-aanhangers in Europa die als sleeping cells wachten op een seintje om los te gaan. Dan kun je nog zo’n sterk leger hebben, als het Paard van Troje al binnen gehaald is, doe je niks meer.

  Italië wordt al jaren overspoeld met vluchtelingen, waar de ISIS fans in grote getale deel van uitmaken.
  Dat gaat Europa heel erg opbreken.

  1. Antidotum

   @ zo is het Dennis.

   Naar eigen zeggen zijn er al meer dan 4000 jihadisten van IS in Europa, meegevaren met de vouchtelingen, aldus Isis.

   Italie heeft aangegeven de toestroom niet meer aan te kunnen en is bereid Libië te gaan bombarderen, evenals Frankrijk.

   De moordenaarsbende is nog maar 300 km verwijderd van Italie en je kunt m.i. Niet alle vuchtelingenboten naar de zeebodem bombarderen.

   De handelaars in vluchtelingen eisen nu van de Italianen dat zij de vluchtelingen overladen in hun reddingsschepen zodat de lege boten halverwege mee terug kunnen, dit alles onder bedreiging van Allahsjikovs.

   IS is uit op de apocalyps, vult haar zakken met het goud en de olie van Libië en vordert gestaag naar het beoogde einddoel.

   Zo las ik dat het door Mohammed gepermitteerd is om het water en de gewassen van de vijand aan te vallen. Zet je maar schrap, wat is er lucratiever dan de watervoorziening te vergiftigen!
   Dit alles veroorzaakt door de geesteszieke a halouf abu bakr al baghdadi, hij wil de mahdi een handje helpen om eerder op aarde terug te keren dan de tijd daarvoor rijp is kennelijk.

  2. Matthijs

   Arabische lente iemand?

 5. Swieber

  Met dank aan Obama en Hillary Clinton die zo nodig Khadaffi moesten wegbombarderen.

  Daarmee hebben ze de weg vrij gemaakt voor de Jihadisten.

  Exclusive: Secret tapes undermine Hillary Clinton on Libyan war
  http://www.washingtontimes.com/news/2015/jan/28/hillary-clinton-undercut-on-libya-war-by-pentagon-/

  1. Limburgse Kuifje

   Khadaffi was nu niet bepaald een lieverdje. Hij was zeker net zo erg als IS, maar men (het westen) kon hem nog een beetje in toom houden, dat was alles.

   Maar voor zijn eigen bevolking was hij ook het ultieme kwaad, vergeet dit nooit.

   1. Swieber

    Khadaffi was zeker een vreselijke dictator die achter een aantal terroristische aanslagen zat.

    Maar een dictator die de Jihadisten in bedwang hield en het westen kon de laatste jaren van zijn bewind zaken met hem doen.

    Ook was er onder Khadaffi gratis gezondheidszorg en onderwijs en dat soort dingen.

    Nu het het land vervallen tot een totale chaos waar de Jihadisten de baas zijn en de “vluchtelingen” uit Libië komen allemaal naar Europa. Letterlijk scheepslandingen vol.

    Het is helaas in die streken altijd kiezen uit twee kwaden.

 6. Limburgse Kuifje

  Ik zie huppelkutje nog op de tafel van Pauw en Witteman buikdansen. Ze was in extase dat in Egypte de arabische lente ook was ontsprongen. En ik ze zie nog daar zitten o.a. Petra Stienen. Allemaal zo uitzinnig van vreugde.

  En toen al riep ik dat ze zo naief waren en het lachen hen wel binnenkort zou vergaan. En zie, het is dus zover!

  Vroeger – nou ja – een dikke twintig jaar geleden liepen hier de moslims rond met hun babies in de kinderwagen. En de autochtone vrouwen maar zeggen dat die kindjes zo lief zijn, zo’n mooie donkere ogen en zo’n mooie zwarte krulletjes. En toen ik zei dat ze over twintig jaar moeten kijken, dan heb je de ellende hier. Ja toen keken ze me boos, hartstikke boos aan. Maar helaas ik heb wel gelijk gekregen. De samenleving zit nu opgescheept met deze ellendelingen die ons het liefste willen killen.

 7. JOzephius

  Gooi alsjeblieft een paar mini-atoombommen (Israël heeft genoeg van die dingen) op die IS-mongolen in Irak en Libië of voor mijn part een waterstofbom of een neutronenbom of zo. Weg met die gasten, gewoon letterlijk wegvagen dat tuig want iets anders helpt niet.

 8. Dennis_WSPK

  Het gevaar wordt sneller groter dan gedacht :

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2220002/2015/02/16/IS-staat-voor-onze-deur-Italie-wil-troepen-sturen-naar-Libie.dhtml?utm_source=hootsuite&utm_medium=Social&utm_campaign=socialredactie&utm_content=nieuws

  Italië krijgt het nu toch wel benauwd. Het land wordt overspoeld en enorme aantallen “vluchtelingen”, waarvan een onbekend deel uit “sleeper cells” bestaat, die zonder belemmeringen Italië en de rest van Europa binnen kunnen trekken. Het is verdorie nog aan toe gewoon een modern Paard van Troje en niemand die onderneemt iets !

  Het zal toch nog niet zo erg met Europa zijn dat ISIS straks zonder al te veel tegenstand Europa kan aanvallen ?

 9. JanvanEechoud

  Hé! Gaat goed hier!

  Nog niemand gereageerd op de ‘non-argumenten man’??
  Broeva! Haro!

  Rare jongens, die DDS-ers…. 🙂

  1. Dennis_WSPK

   @JanvanEechoud

   Nog iets inhoudelijks te melden ?

 10. CJD

  Alle ellende in het middenoosten hebben we te danken aan onze ‘ vrienden’ van het oh zo geweldig ‘ vrije westen’. Bush en Obama hebben al deze ‘ dictators’ met onwettige militaire steun uit de weg geruimd waardoor ze vrijspel hebben gegeven aan een extremisten. Het westen draagt directe verantwoordelijkheid voor het bestaan van de Taliban, Al kaida, en nu ISIS

 11. CJD

  En nu dat Irak, Syrie en sinds kort Libie geterroriseerd worden door ISIS laten de Amerikanen vrij weinig van zich horen. Implaats om verantwoordelijkheid te dragen voor de door hem begonnen oorlogen met succes te beeindigen door ISIS uit te roeien tot de laatste man, besluit deze laffe hond van een president liever om diplomatieke banden, en goede medewerking van de russen die we nu beter dan ooit kunnen gebruiken, te verpesten, en daarmee een nieuw bedreigende wereld conflict te beginnen, en op een goed gewillige persoon minder te rekenen

  1. Jacobus

   Hear, hear!

   1. nogmaals

    @Jacobus 20 :10
    Aannemend dat jouw “hear, hear” slaat op de reactie van CJD moet ik je erop wijzen dat het uitroeien van ISIS onvermijdelijk gepaard gaat met heel veel collateral damage vanwege het (islamieten-gebruikelijke) verschuilen tussen de burgers)
    Betekent jouw hear,hear dat je dat niet erg vindt, of kan het zijn dat je de tekst van CJD niet helemaal begrepen had, en dat jouw reactie vooral kwam omdat je dacht dat CJD éen van jouw islam-vriendjes is.

 12. jackoss

  De heilige obama is misschien toch niet zo’n goeie.

 13. Dennis_WSPK

  Obama is zelf moslim (vermomd als Christen) en dat merk je heel goed. Op een sluwe manier heeft hij écht optreden tegen de islam weten te verhinderen.

  Als men écht zou willen is ISIS in no time uitgeschakeld. Maar dat wil Obama kennelijk niet. En Italië wil graag aan de slag in Libië, maar de rest van NAVO twijfelt en talmt omdat men in een ongemakkelijke kramp schiet als het om de islam gaat.

  Er moet onmiddellijk een stop komen op de vluchtelingenstroom. Vervelend voor de échte vluchtelingen, maar pure noodzaak voor het behoud van onze eigen vrije samenlevingen in Europa.
  Het is gewoon te gevaarlijk om ze nog toe te laten en het is oorlog, dus een totaal andere mentaliteit is nodig.

  De huidige softe, humanistische aanpak van het probleem zal tot onze ondergang leiden en die komt sneller dan je zou denken, let maar eens op.

  Ik snap ook niet dat de Italiaanse marine zich door mensenhandelaren laat intimideren ! Waarom wordt zo’n boot van mensenhandelaren niet onmiddellijk kapotgeschoten zodat het gespuis ter plekke verzuipt ? Ook al zo’n softe aanpak die alleen maar meer schade gaat veroorzaken, omdat Brussel al met de pootjes omhoog is gaan liggen.

 14. Gielah

  Softe, humanistische aanpak… ja… daarin zit hem inderdaad de kneep.
  Maar die aanpak, die in feite helemaal niet soft,maar keihard is…..wordt aangestuurd, hoor!
  Allemaal onderdeel van het plan.
  NWO enzo.

  Vergeet daabij ook de paus niet, die zo af en toe laat doorschemeren dat volgens hem heel Afrika maar in Europa moet worden toegelaten.
  Dat zou dan christelijke naastenliefde zijn… of iets anders dat mooi en Bijbels klinkt, maar het niet is.
  Dat dit tevens de ondergang van Europa betekent, nog bovenóp de ons door de dames en heren politici opgedrongen EU-dictatuur… die ook nog maar net begónnen is haar slechte plannen met ons allen te openbaren….dat weet hij natuurlijk opperbest, want gék is de man niet… wél links!

  O ja… en dat wil het Vaticaan nu eindelijk weleens het beheer over de heilige plaatsen in Jeruzalem… wat zij al eeuwenlang nastreeft.
  De voortdurende aanvallen van moslims op Israël helpen daarbij.
  Als de nood daar steeds maar hoger komt en de chaos ook nog groter wordt, als Israël blijft terug meppen.. gaat de internationale gemeenschap wel ‘hulptroepen’ sturen en in het spoor daarvan hebben we dan ineens de Vaticaanse ‘redders’, die wel op de tempelberg enz. zullen gaan passen.

  Allemaal voorzegd in de Bijbel.
  We liggen keurig op schema.

  1. Jacobus

   Waar dat dan precies voorzegd wordt in de Bijbel blijft altijd een beetje duister maar God en Gielah liggen exact op schema.

   1. nogmaals

    @Jacobus
    Altijd prettig voor jou als GIelah uitgebreid reageert, want dan kun je weer een enkel zinnetje eruit halen om de aandacht af te leiden van het eigenlijke onderwerp, zijnde de angstaanjagende groei en het steeds dichterbij komen van ISIS . mede dankzij de linksomdraaiende tafeldanseressen en hun medeplichtigen.

    @Gielah,
    Ik zie steeds dat jij graag volledige reacties geeft, dat is normaal gesproken zeer gewenst op een discussieforum met mensen die begrijpend kunnen/willen lezen, maar vanwege de aanwezigheid van Jacobus en zijn kameraden op dds kun je beter wat meer kortaf zijn svp !

  2. CJD

   “Vergeet daabij ook de paus niet, die zo af en toe laat doorschemeren dat volgens hem heel Afrika maar in Europa moet worden toegelaten.
   Dat zou dan christelijke naastenliefde zijn… of iets anders dat mooi en Bijbels klinkt, maar het niet is.”

   Sorry dat ik het zeg, maar wat een walgelijk, alles behalve christelijke opvatting die u heeft. Vergeet u Gielah misschien ook niet voor het gemak dat er ook christenen zijn in Afrika, zoals die 21 slachtoffers die door de ISIS beesten onthoofd werd. Blijkbaar als het aan u ligt hebben deze mensen geen recht op een veilig bestaan omdat ook die genen niet welkom zijn in Europa. Walgelijk!

   1. Gielah

    Lézen kunt u ook al niet… CJD!
    En maar stampvoeten!

    Wat een kind bent u!

    Ik suggereer dat de paus héél Afrika hierheen wil hebben… en u… onbesuisde blaaskaak… concludeert dááruit dat ik die 21 onthoofde christenen niet had willen helpen?

    Begrijpend lezen behoort men al op de basisschool te beheersen, hoor!
    Maar oordelen…dat gaat u beter af!
    Hatsekidee!
    Of het waar is of niet… of het logisch is of niet.. dónder maar neer op DDS.

    Het enige terechte woord in uw inzending is dan ook: ‘sorry’.

    Zo…. en ga dan nu maar een paar rondjes om het huis heen rennen… om al die onterechte opwinding weer kwijt te raken.
    Volgende keer nádenken.. indien en wanneer u aan enige discussie probeert deel te nemen!

    1. CJD

     Niet eens een begin van een fatsoenlijke onderbouwing Gielah, dus ik concludeer dat als het aan u ligt syrische christenen de pot op kunnen. Blijkbaar is uw eigen gemakzuchtigheid belangrijker dan solidariteit tonen met uw broeders.

     U kunt nog heel wat wijsheid van deze paus leren

    2. CJD

     Bovendien kan elke halve gare die de discussies op DDS een beetje aan het volgen is zien dat u niks maar dan ook niks zinnigs in te brengen hebt. U dondert gewoon telkens weer de zelfde kolder neer over de islam en schopt een beetje aan tegen mensen die het niet met u eens zijn. Wat een beschaafdheid… wat intellectuele vaardigheden!

 15. Jasterke

  evenals Jacobus met ZIJN opdrachtgevers…

  1. Jacobus

   Jasterke heeft een grote verbeeldingskracht
   dat heeft een ieder hier wel kunnen merken
   Wahrheit und Dichtung ligt in zijn poetische macht,
   en hij verzint verhalen en complotten, Ja, en sterke!

   1. Jasterke

    liggen beste….LIGGEN 😛

    1. Jasterke

     p.s.

     maar ik begrijp het… dat loopt niet lekker !

 16. Dennis_WSPK

  Ik ga niet zozeer op de bijbel af, als wel op een logisch vervolg van de geschiedenis.

  Reeds in de 7e en 8e eeuw werd Europa aangevallen door islamitische legers. Karel Martel, de vader van de grote keizer Karel (de Grote) wist de Arabieren met moeite tegen te houden bij Poitiers. Ook daarna moesten zowel Karel de Grote als zijn opvolgers de nodige slagen leveren om te voorkomen dat Europa in handen van de moslims zou vallen.

  Spanje werd voor ruim 700 jaar bezet, met uitzondering van de Spaanse Mark, die in Christelijke handen bleven. Ook Italië werd keer op keer door de islam aangevallen.
  Pas in de 15e eeuw wist men Spanje (Al Andaluz) voorgoed van de moslims te ontdoen.

  Nog in 1683 was het kantje boord. Het was aan de Poolse koning Jan Sobieski te danken dat Europa bij de Slag bij Wenen niet voorgoed islamitisch werd.
  Daarna hadden we van de islam niet veel meer te duchten. Uiteindelijk gingen de grote moslimrijken ten onder en was de Arabische en Turkse wereld lange tijd sterk verdeeld.

  Het installeren van dictators in de 2e helft van de 20e eeuw was een gouden zet. Deze meestal seculiere en pro-Westerse dictators hielden de verdeeldheid in stand en drukten islamitische tendensen de kop in.
  Tevens zorgden ze ervoor dat minderheden zoals Christenen en Alevieten een normaal leven konden leiden.

  Ergens in de jaren 90 van de vorige eeuw wilde men ineens steeds meer van de dictators af. Saddam was als eerste aan de beurt en daarna volgden er meer.
  Onder het mom van de “Arabische Lente” moesten dictators overal het veld ruimen. Waar dat toe geleid heeft is inmiddels meer dan bekend. Chaos en een oprukkende en niet te stuiten islamisering van het Midden-Oosten, Afrika en zelfs Europa.

  In Europa gebeurt dat vooral via de Al Hijra, de islamitsiche emigratie (door links altijd “migratie” genoemd). Zo is Europa in 40 jaar tijd volledig volgepropt met moslims, die zogenaamd gematigd en ongevaarlijk waren Intussen behielden ze hun geloof en cultuur en staan ze lang niet altijd afwijzend tegenover het salafisme (dat feitelijk gewoon de islam is). Het hoge geboortecijfer onder moslims zorgt voor een onevenredig snelle groei van deze groepen in Europa.

  Uit berichten weten we inmiddels dat zich onder de ontelbare vluchtelingen die Europa binnenkomen heel wat ISIS-strijders zitten. Hierdoor is het steeds simpeler om aanslagen te plegen en de westerse samenlevingen op effectieve wijze te destabiliseren.

  Inmiddels is ISIS tot op 300 km van Italië genaderd. Het lijkt er op dat het een kwestie van tijd is voordat de eerste schermutselingen met Italiaanse soldaten een feit zal zijn.

  We zitten in een nieuwe fase van een 1.400 jaar oude oorlog tegen het westen, die een paar eeuwen stil gelegen heeft maar nu weer met kracht ter hand genomen wordt. En we lijken er deze keer géén oplossing voor te hebben. Liever maken we ruzie met Putin over Oekraïne, terwijl het een stuk verstandiger is om met hem samen te werken tegen de échte dreiging van de 21e eeuw.

  En Obama ? Deze crypto-moslim komt niet verder dan tekeer gaan over de kruistochten en daar schande over te spreken. Terwijl deze kruistochten niets anders waren dan een antwoord op de reeds toen 400 jaar oude islamitische agressie tegen Europa.
  Helaas leren we dat op school niet, onder invloed van verlichte linkse landverraders.

  1. Jacobus

   Obama een crypto-moslim noemen plaatst je buiten elke redelijke discussie.

   Inhoudelijk reageren heeft dan ook geen zin.

   1. Dennis_WSPK

    Omdat je dat niet kunt. Obama is opgevoed door zijn streng islamitische oom en is later voor de bühne Christen geworden.

    Het was vooral Obama die stond te juichen toen de Arabische lente uitbrak. Terwijl toen al duidelijk was waar die “lente” op uit zou draaien. Ook zijn zeer vijandige houding jegens Assad heeft het ontstaan van de Islamitische Staat in de hand gewerkt.
    Ook zijn weigering om écht tegen IS en andere gruwelgroepen op te treden spreekt boekdelen.

    Eenmaal moslim, altijd moslim, zo simpel is dat. Het in zijn jeugd geimplanteerde islamvergif raakt hij nooit meer kwijt.

    1. Jacobus

     Je bewering dat Obama liegt over zijn geloofsovertuiging is zonder concreet bewijs slechts laster.

     Dat hij stond te juichen bij de Arabische lente lijkt me niet een islamitische geloofsovertuiging te bewijzen. Ik ben geen moslim maar hoopte in die tijd wel vurig dat de Arabische Lente een democratische doorbraak in het Midden Oosten zou opleveren. Ik denk dat veel atheisten hetzelfde dachten.

     Dat gepraat over ingeplant islamvergif vind ik van een stuitende dwaasheid. Denk je dat een godsdienstige overtuiging een chemische stof is?

     Allemachtig.

     1. W.H.J. Reiss

      @Jacobus
      Dus je zat met je ‘Lente’ er dik naast ! Zie je nu niet me je domme starre kop dat je er wel eens vaker naast kunt zitten !!!

     2. Marcel Buurman

      W.H.J. Reiss: tjongejonge.
      Snap je niet dat ‘vurig hopen’ iets anders is dan ‘verwachten’? Wie heeft er een ‘domme starre kop’?

     3. Jacobus

      @Marcel Buurman,

      Ik was bij de Arabische lente wel Dwantrouwend omdat ik ook toen wel besefte dat je in eeuwenlang dictatoriaal bestuurde landen niet in een klap democratie kunt verwachten. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik niet had verwacht dat het zo akelig uit de hand zou lopen. Met name in Egypte had ik een verbetering van de politieke situatie verwacht.

      De burgeroorlog in Irak voorspelde ik al toen de Amerikanen overwogen Saddam af te zetten. Irak werd kunstmatig door een dictator bij elkaar gehouden. Dat het land zonder die knoet vroeger of later uit elkaar zou vallen was onvermijdelijk.

   2. TijlUilenspiegel

    Jacobus17 februari 2015 at 10:30

    Het is een erg zwak argument om het betoog van Dennis_WSPK af te serveren op basis van de opmerking in de laatste alinea dat Obama een crypto-moslim zou zijn.

    Los van de betreffende alinea is het verhaal van Dennis_WSPK wel steekhoudend, toch?

  2. nogmaals

   @Dennis,
   Meestal ben ik wel eens met jouw bijdragen.
   Meestal zelfs een beetje jaloers omdat je het zo juist en treffend kunt zeggen. Zelfs Jacobus kan geen (on)zinnen verzinnen om inhoudelijk op jou te reageren. !!

   Maar je moet voortaan over islam-invasie spreken, want dat geeft beter weer dat er sprake is van oorlog-intenties bij de islam

  3. AJGRaalte

   @ Dennis

   Excellent post!!!

 17. HenryJoseph

  Politici denken nog steeds dat het wel meevalt. Ik denk dat we niet ver meer zijn van het ‘tipping point’. Dan zijn we echt te laat om in te grijpen. In 1936 dachten we ook dat het niet zo’n vaart zou lopen. Misschien is er nog een kleine kans om het tij te keren, maar tegen de baarmoeder valt sowieso niet te vechten. Ik maak me echt zorgen om de wereld waarin mijn kinderen en kleinkinderen moeten leven!

 18. Two Ravens Black Kettle

  Weet iemand of de massamoordenaars David Cameron en Nicholas Sarkozy al zijn opgepakt ?

 19. monach

 20. Robert Lemm

  Hoe kon het Westen ook zo kortzichtig zijn om Ghadafi uit de weg te ruimen?….En nu nog hetzelfde met Assad te willen!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.