VVD: Griekenland mag eurozone verlaten

Gaat het dan eindelijk gebeuren? 

Uiteindelijk zit er voor Griekenland niets anders op dan de euro te verlaten. Inmiddels begint de VVD dat ook door te krijgen. Volgens Halbe Zijlstra moeten de Grieken onder het nieuwe linkse bewind van Syriza zich aan de financiële verplichtingen houden, anders “zijn de consequenties voor hen”. Als dat betekent dat Griekenland de eurozone moet verlaten en de euro dus vaarwel zegt, “dan zij dat zo” aldus de VVD’er.

Dat zei VVD-fractieleider Halbe Zijlstra dinsdag. Volgens Zijlstra “kun je het niet maken” om landen als Spanje en Portugal, die de afspraken met de eurozone wel nakomen, “‘in de kou te laten staan”.

Uiteraard komt Zijlstra pas tot deze conclusie nadat we miljarden euro’s hebben overgemaakt naar het land. Had hij dat niet wat eerder kunnen bedenken? Dat had ons heel wat geld gescheeld. Ja, minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem doet voor de vorm net alsof we de Griekse schulden niet gaan kwijtschelden en dat de Grieken alles terugbetalen, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren.

CDA en PVV blijven er gelukkig op hameren dat het geld terug moet komen. Sybrand Buma wil “absoluut geen soepelere voorwaarden” en Geert Wilders wil dat premier Rutte nog voor de Provinciale Statenverkiezingen bekendmaakt of we het geld nog terugkrijgen. “Anders heeft hij een probleem.” Morgen debatteert de Kamer over Griekenland. Rutte zal ongetwijfeld om de hete brij heendraaien en beweren dat het allemaal goedkomt.

Dat zou de zoveelste leugen zijn van de premier. Intussen wil een meerderheid van Nederland dat Griekenland uit de euro wordt gelazerd. Dat zou fantastisch zijn. Maar tegelijkertijd moeten we wél het geld – mét rente – terug zien te halen. Desnoods komen we het gewoon halen. Griekenland heeft vast genoeg eilandjes die we goed kunnen gebruiken.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

31 reacties

 1. W.H.J. Reiss

  Net telefoon gehad van Syriza. We krijgen het geld terug met RENTE !!! Whoeaaaah

  1. Frank Verhoef

   Lol.

 2. tonzwart

  Wat iedereen al dacht, behalve de roverheid; dat geld zijn we kwijt en zien we nooit meer terug.
  Hoeveel heeft dat lidmaatschap van Europa onderhand al niet gekost? Ik vraag me af, of de kosten niet stukken hoger liggen dan de baten. Je hoort daar uiteraard nooit iets over. Misschien weten ze het in Den Haag niet eens.

  1. lanex

   Ik hoor overal om me heen door de pro EU adepten dat we inmiddels duizenden euro’s per burger hebben “ontvangen”, zo fantastisch lucratief is het lidmaatschap dus. Dit domme volk laat zich zo afgrijselijk misleiden dat we gewoon meelopen de afgrond in.

 3. Ronald Zomer

  Weer heeft onze, mijn Geert gelijk. Hij zei jaren geleden al : geen cent naar de Grieken ! En hij wist dat het geld nooooit zou terugkomen. Weer heeft Geert gelijk…

  Wat jammer dat de elite, zooo kortzichtig, zooo eigenwijs, zooo dom en betweterig is, dat ze het gelijk van Geert niet durven te erkennen, en er naar te handelen.

  Ik stem levenslang op Geert!

  Tenzij er een meer extremere partij komt. Dan ga ik daar op stemmen. Want Geert houdt zich teveel in, omdat hij de hele helse linkse media op zijn nek heeft zitten, vanwege iedere ‘zucht’ die hij doet.

  Ik zou een partij willen die schijt heeft aan links, media en natuurlijk ook multi-culti en EU…

 4. TijlUilenspiegel

  Mensen,

  lees de oude postings van Jean Wanningen (Trias Politica) op DDS of zijn nieuwe artikelen op FTM.

  Dat geeft een goed inzicht in de werking van de Eurozone en wat er nu aan schort inclusief mogelijke oplossingen.

 5. hans-e-pans

  Mag de Eurozone verlaten?

  Moet de Eurozone verlaten!

  Overigens vind ik de EURO zonde.

  1. Wilhelmson

   De euro heeft enkel haar rol als de oude ECU , een soort goudstandaard binnen een groep economieën die zoals een Hanza of de bestaande EFTA met zwitserland en noorwegen graag en veel met elkaar willen zaken doen. Meer kan en mag ook niet. Want dan ontken je jezelf en de reden van de EURO. Zelfs struisvogels steken niet echt hun kop in het zand. Dat zag er alleen zo uit gezien vanop zee , veraf. De Euro is geen munt , het is een bedrog.

 6. NemTudom

  Als ik het goed begrijp is Geert Wilders de enige die ons de kans geeft om uit het dal der verdrukking te komen. De rede daar toe::: Geert is het enige lid van de partij. Hij kan wanneer het hem vergunt wordt, het land te leiden. Kiezen wie er op de plaats komt die een leidende rol in het kabinet krijgen. Dat er inspraak zal zijn van hen die hem bij staan is logisch. Dat er fouten kunnen ontstaan is ook logisch. Misschien moet hij er een proef tijd van een jaar aan vast knoppen. Dat kan bij de andere partijen niet. Daar is jaloezie en vriendjes de juiste keuze.

  1. Wilhelmson

   Neen, kijk naar de USSR of oud oostblok. Dat ding implodeerde onder haar eigen ideologien die geen raaklijn hadden met de werkelijkheid, of dacht je dat de EU in een vacuum zit ? DE wereld buiten doet zo haar eigen organisch ding en dat hebben we met de laatste economische crisis gezien en voelen we ondertussen 8 jaar later nog steeds heel hard. Het socialistische model van centralistisch bestuur , maakbaarheid en bestuurbaarheid heft meestal zichzelf op . Ze heeft haar eigen destruct regel in haar software ingeschreven die als een sleeper geactiveerd geraakt wanneer het systeem botst met de wereld erbuiten. Bellen spatten voeger of later .

 7. Mike V.

  Al dit geblaat van die politici heeft niets om het lijf. Ze gaan er eenvoudigweg niet meer over. Die soeverniteit is weggeven aan een comglomeraat van met name zuidelijke staten in Europa. Iedereen wordt voor het lapje gehouden, alsof NL ook nog maar iets te zeggen heeft. Bah en nogmaals Bah.

  1. Wilhelmson

   Dat was de deal met de EU. Het oude politiek systeem in europa lag op apegapen. Voor overdracht van soevereiniteit, zeg maar uitverkoop, redde onze politiek klasse voornamelijk haar eigen vel, want dat wilden we haar democratisch afstropen. Kijk maar wie in de EU zit en we kunnen hen niet meer raken !

 8. aquarius

  De volgende donatie aan griekenland ligt al klaar !
  Krijgen een overbruggingskrediet .
  Ja wie denkt er nu aan uitzetten of uitstappen ? EU dendert gewoon door !

  1. hans-e-pans

   Ze schijnen de rente op de leningen nog niet eens terug te kunnen betalen, daar hebben ze weer een overbruggingskrediet voor nodig te hebben.

   Regeren is vooruit zien, maar deze zijn ziende blind.

  2. Wilhelmson

   Het antwoord ligt bij de duitsers , maar die zijn bang vanzichzelf. De fransen spelen daar gretig op in . Wat doet een Hollande eigenlijk nog meer dan Duitsers manipuleren ?

 9. Lieftinck

  Er wordt net gedaan of het verlaten van de Eurozone voor de Grieken verschrikkelijk is, terwijl ik er van overtuigd ben dat het de weg naar herstel is.

  Natuurlijk ontkomen we dan niet aan het afschrijven van het grootste deel van de schulden. De Grieken zullen waarschijnlijk in Default gaan, en dan blijven alleen de verplichte schulden over, zoals het IMF.

  Daarna zijn de Grieken weer goedkoop en kunnen ze op zijn IJslands, of Argentijns of Nederlands na 1945 uit de crisis devalueren.

  Echter, als de economie gaat groeien zullen ze wel door moeten gaan met hervormen, anders vallen ze weer terug, net zoals Argentinië nu.

  Maar ik ben ervan overtuigd dat de Amerikanen de Grieken in de Eurozone houden. Er zijn signalen dat Obama desnoods wil bijspringen, omdat hij de Eurozone hoe dan ook in tact wil laten.

  Als de VVD ballen heeft blijven ze op hun strepen staan, maar het is inmiddels genoegzaam bekend dat Nederlandse politici zich gedragen als een knipmes, als het om de EU en Amerika gaat, en zij diensten verlangen.

  1. W.H.J. Reiss

   De Grieken zullen ook hopen dat de VVD op haar strepen staat. Dan zal de schuld opgaan in de wind !

   1. Lieftinck

    Dat is een ding wat zeker is. Althans, de schulden die van de banken gekocht zijn door Nederland cum suis.

  2. Jacobus

   De meerderheid van de Grieken denkt daar anders over en wil dat Griekenland in de EU blijft en de euro behoudt.

   Ik denk dat ze dat goed zien.

   1. Wilhelmson

    Helaas zien, ik denk eerder zagen, de grieken de EU als een oplossing tegen hun eigen corrupte politieke , financiële en economische oligarchie. Iets zoals het kan alleen maar beter zijn dan wat ze dan hadden. Nou ja , dat bleek met de in de VS gecreëerde economische crisis niet goed gerekend. Zij kregen meer van hetzelfde bovenop een zware financiële opdoffer.
    Hoe dan ook, of GR uit of in , als de EU niets doet zoals nu , behalve haar eigen macht uitbreiden dan zal GR als niet nu ., dan later er toch uit moeten . het systeem van solidariteit (uh) kan maar zolang duren tot het geld op is. En dat zal niet GR bepalen.

   2. Lieftinck

    Alan Greenspan, om een voorbeeld te noemen, denkt daar anders over.

   3. Anna

    Meerderheid Grieken die allemaal van klein tot groot meedoen aan belasting ontduiken zien de miljarden van de Duitsers en de Nederlanders wel zitten. De Griekse corrupte cultuur blijft.

  3. Wilhelmson

   Nou, een staat kan niet in default gaan. Zij kan enkel geld drukken als in geval GR zij haar eigen munt terug neemt. Binnen de EU kan ze het niet. De schulden zullen eenmaal GR op de vrije markt komt herschikt, gewogen en een hair-cut wel gegeven worden. Schulden zijn in Euro , niet in Drachmes. Een beetje slimme bankier zal nemen wat te nemen valt, ipv hopen op iets en dan niets krijgen.

 10. Ahles

  Het staat zo stoer om te zeggen dat de Grieken zich aan hun afspraken moeten houden, maar die afspraken zijn onder grote drang van EU tot stand gekomen en redt alleen de banken van het Noorden en politici en Niet de Griekse Bevolking. Het is dus een soort verdrag van Versaille en ook #HalbeZijlstra weet waar dat toe heeft geleid. We zijn er allemaal in EU verantwoordelijk voor dat we op aangeven van Frankrijk (moeten die zich ook nu een keer van de VVD gaan houden aan de afspraken?) Griekenland de Euro hebben ingerommeld. Politici waren gewaarschuwd dat oprichting Euro en Griekenland in de Euro GEEN goed idee is. Het kwartje is bij die EU en EURO politici nog steeds niet gevallen: “we zullen de pijn moeten slikken van hele slechte politieke vergissingen. De elente begon in Maastricht en is bezegeld in Lissabon. Niet zeuren Merkel, Niet zeuren Halbe, Niet zeuren D66, niet zeuren PvdA, en de europese parlementsleden gelijk oppakken en vervolgen wegens landverraad.

  1. Wilhelmson

   Het is niet de griekse bevolking , maar de griekse oligarchie die gelogen en bedrogen heeft. Onder de EU werd hiervan 1/ die oligarchie onder de franse invloed in de EU groots ontvangen en verder ongemoeid gelaten ( met eventuele kapitaal vlucht) en 2/ de rekening net als in andere EU landen aan de bevolking gepresenteerd , terwijl zij wel meegeprofiteerd hebben maar twijfel bestaat of je opa en baby in de straat de schuld wel kan doorgeven.
   Best is griekenland uit de EU te laten gaan , want dat willen ze zelf ook . Indien niet dan houdt het verder aan en blijven wij voor griekenland betalen en is ook de griekse bevolking de dupe. Een loose – loose. Gaat griekenland uit de EU , dan komt ze in de echte wereld van vrije economische wetten en kan ze haar drachme devalueren, haar politieke , economische oligarchie ter verantwoording roepen en straffen en langzaam terug trots uit de diepe put kruipen waar de EU bureaucratie haar heeft naartoe geleid.
   Verder moet de EU zelf dan maar eens kijken wat voor gevaarlijke landen ze opneemt en opgenomen heeft. Meeste oostbloklanden ( niet polen, niet hongarije) hebben de oude communistische corrupte garde nog steeds en die hebben we in grote getale in de EU plaats gegeven. EN hoe meer die in grotere getale worden opgenomen , hoe minder onze waarden , vrij handels gedachte en ideeën plaats krijgen in die EU. Ik denk aan Roemenie, bulgarije , ook oekraine . Neem nog turkije erbij en dan is het helemaal om zeep .
   Waarom doe we het dan, die opnemen ?
   ZO ontdoet de EU burocratie zich van 1/ mogelijke concurrenten bij de deur 2/ expanderen ze hun machtsterrritorien en 3/ houden ze hun oude ideeën van groot europa in stand . Geld , macht en luiheid ! Dit laatste definieert heel kort de EU en onze politiek klasse in het algemeen.

 11. econoom

  Vooral bedoeld voor binnenlands gebruik met het oog op de komnde PS verkiezingen. Onze premier zal binnenkort wel weer met een fraai verhaal komen, waarom we toch nog meer geld in de Griekse economie moeten stoppen.

  1. Wilhelmson

   Ach ja , holle slogans en EU technocratische termen zijn enkel een teken van zwakte. Wat moet die man nu nog zeggen , als de EU octopus het niet eens kan .

 12. Anna

  VVD praatjes voor de verkiezingen. In Brussel liggen alle VVD’ers op de knieën. Leugenaars zijn het.

 13. sagathor666

  Ik kan niet begrijpen dat deze partij NOG 22 zetels heeft na alle corruptieschandalen en gebroken beloftes. Maar vooral de leugens waarmee ze het Nederlandse volk bedondert hebben!

  1. Wilhelmson

   waarom niet . Dat is net democratie . Daar waar evenveel verschillende stemmen zijn als monden. Ik vermoed net dat daar waar 1 partij een kwasi stalinistische monopolie haalt , net de democratische waarden in het gedrang komen. Ziet men vaak bij partij voorzitter verkiezingen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.