VVD-leider in de cel om witwassen en grootschalige hennepteelt

Zei daar iemand law and order?

Gisteren was het bericht nog dat VVD-fractievoorzitter Kathalijne Kruif (Stichtse Vecht) mogelijk ook betrokken zou zijn bij een grote zaak van fraude en hennepteelt nadat ze werd opgepakt wegens schending van het ambtsgeheim. Het Openbaar Ministerie wilde toen niets kwijt over het geval-Kruif. Het was dus nog niet helemaal duidelijk of ze iets te maken had met de grote zaak.

Nou, daar bestaat inmiddels geen twijfel meer over. Via het AD:

VVD-fractieleider Kathalijne de Kruif van de gemeente Stichtse Vecht zit sinds vrijdag in de cel voor witwassen en grootschalige hennepteelt. Haar advocaat John Peters bevestigt dat ze geen contact met de buitenwereld mag hebben. Volgens de regels van justitie mag hij nog niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Zijn cliënte blijft zeker 2 weken vastzitten.

Volgens de krant is de politie al sinds oktober bezig met een onderzoek naar de grootschalige hennepteelt en het witwassen van crimineel geld. Op verschillende plekken in de omgeving van Stichtse Vecht werden hennepkwekerijen ontmanteld.

Ook werd een inval gedaan op een woonwagenkamp aan de Gangesdreef in Utrecht. De Kruif is op Facebook vrienden met een aantal bewoners van het kamp. Bronnen melden ook dat zij een relatie zou hebben gehad met een van de andere verdachten.

Het is nog even wachten of het OM genoeg bewijzen kan verzamelen om De Kruif voor de rechter te krijgen, maar het heeft er alle schijn van dat zij geen onschuldige omstander is. De partij van law and order moet zich even flink achter de oren krabben. Hoe komen types als De Kruif en Mark Verheijen bij de partij terecht? Het is toch zeker geen staand beleid van de VVD om niet-integere liberalen maar binnen te halen vanwege de connecties die zij hebben? Of wel soms?

Overigens, er is ook goed nieuws. De Kruif is inmiddels op non-actief is gesteld door de (lokale) VVD (ja, nu al). Nu nog een reactie van premier Rutte. Als hij serieus is over het aanpakken van niet-integere politici binnen zijn partij that is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. Ni28

  Welke leugen verzint Rutte nu weer?

 2. Daniel

  Als het de PVV overkomt kun je dat een beetje begrijpen. Dat is een nieuwe partij die in korte tijd veel mensen moest rekruteren en dan is een ‘foutje’ gauw gemaakt. Dan doe je daarna je best om het goed op te schonen.
  De VVD is een partij met een lange traditie en mag dit niet op deze schaal gebeuren.
  Maar het hemd is nader dan de rok, ons kent ons, is bij de VVD gemeengoed geworden.
  Het is een betrekkelijk afgesloten clubje mensen dat onderling de zaken regelt.
  Jammer van een eens zo mooie partij.

 3. Matthijs

  Dus toch een ondernemers partij!
  Hulde voor deze VVD-er die zich ondanks de illegaliteit zich niet laat weerhouden om te ondernemen!
  Volslagen idioot dat een tomaten zaadje legaal is om te planten en een hennep zaadje niet.

  1. Brave Hendrik

   Inderdaad! Maar het bevestigd wel mijn redenering waarom Opastelten niks van legalisatie wil weten:
   De hennepmafia mag haar topwinsten niet verliezen. En de VVD is onderdeel van die maffia en wordt er door bedreigd.

 4. Taljaard

  Zie het voor me;
  ”Keurig” hockeymeisje krijgt relatie met rauwe, viriele kamper, die haar voor het eerst in haar leven het gevoel geeft vrouw te zijn en die haar stapelgek maakt.
  Ze laat zich voor zijn karretje spannen, opdat men in het kamp gebruik kan maken van haar positie en invloed.
  En om zich verder van haar loyaliteit te verzekeren wordt zij ook financieel bij ”de handel” betrokken.
  Totdat ze tegen de lamp loopt.

 5. toetssteen

  Hennep?

  http://hempflax.com/over-hempflax/teelt-van-hennep

  Ach ja, zelfs ik die niet snuif, slik, spuit moet dit serieus nemen? Kom eens even bij zinnen en hou op te denken in ow, dan raken ze allemaal verslaafd! Ze zijn aan het bier de koters, dus zet die voeten een aan de vloer. Kijk eens door de juiste bril.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.