CDA: sluit grenzen met Griekenland om dreigement met vluchtelingen

800px-Alexis_Tsipras_Syriza
Foto: FrangiscoDer / Wikimedia Commons

De Grieken willen talloze vluchtelingen, inclusief ISIS-terorristen, onze kant opsturen. De grenzen moeten dicht.

Ein-de-lijk beginnen ze het te begrijpen in Brussel: de Griekse overheid met Syriza-leider Alexis Tsipras aan het roer is tot-taal de weg kwijt. We moeten voorbereid zijn op belachelijke acties van de radicaal-linkse regering van het land. De Griekse minister van Defensie heeft bijvoorbeeld gedreigd de grenzen open te gooien en vluchtelingen, inclusief ISIS-terroristen (!), onze kant op te sturen als Brussel niet snel meer geld geeft.

Het CDA in het Europees Parlement wil daarom de grenzen sluiten met Griekenland. BNR schrijft:

Het CDA wil dat de grens met Griekenland wordt gesloten als het land zijn dreigementen over vluchtelingen kracht bij zet. (…) Schandelijke chantage, vindt CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers.

En:

“Griekenland is lid van Schengen. Maar binnen Schengen horen ook plichten, niet alleen rechten. Op het moment dat Griekenland zich niet aan haar plichten houdt en dat levert een gevaar op voor de interne veiligheid van de andere Europese landen, dan behoort de grens met Griekenland sluiten absoluut tot de mogelijkheden.”

Zo’n vaart zal het voorlopig niet lopen, zegt Lenaers. “De EU-commissaris die hierover gaat, zelf een oud-minister van Defensie van Griekeland, heeft bij de Griekse regering om opheldering gevraagd en de garantie gekregen dat hiervoor nog geen plannen zijn. Maar ik denk dat het belangrijk is dat we ons hierop voorbereiden.”

Ik ben het volledig eens met de stelling dat de grenzen dicht moeten tussen de Europese landen en het chanterende Griekenland. Maar daarnaast moeten we, wat mij betreft, de Grieken ook uit de Europese Unie zetten. En als we dan toch bezig zijn, dan moet Nederland ook maar uit Schengen stappen. Het is van essentieel belang dat we weer over onze eigen grenzen gaan en zelf bepalen wie we wel en wie we niet toelaten tot ons land. We moeten niet wachten tot het te laat is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!