De stembureaus zijn geopend! Wie wint de verkiezingen?

Geen categoriemrt 18 2015, 8:05
Spannend!
De stembureaus zijn geopend! Vandaag laat Nederland zien wat het van het kabinet Rutte II vindt. Is de regering alle steun kwijt? Zo ja, dan gaan we dat zien in de uitslag. Haalt de regering een meerderheid in de Eerste Kamer? Het antwoord op die vraag weten we nu al: neen.
Maar regering + gedogers dan?
Het spant erom.
Onze eigen Frank berichtte gisteren al dat als de verkiezingen gehouden zouden worden onder scholieren aan de middelbare school en mbo'ers de PVV veruit de grootste zou zijn. Zijn ze daarin anders dan hun ouders, of stemmen die vandaag ook overwegend voor Wilders en de zijnen?
En hoe gaat het CDA het vandaag doen? De kans is groot dat de christendemocraten de grootste partij van het land worden. Gezien de manier waarop zij oppositievoeren kan ik daar alleen maar heel blij mee zijn. Het is tijd dat Sybrand Buma, Pieter Omtzigt en al die anderen het kabinet écht flink onder druk zetten. En ja, dat kan als zij de grootste partij worden in de Eerste Kamer én als ze ervoor weten te zorgen dat de coalitie géén meerderheid heeft in de Senaat.
Feitelijk konden we vandaag weleens het einde van Rutte II gaan zien. Helaas is er wel een 'maar': als de (gedoog)coalitie genoeg zetels binnensleept om door te gaan zal ze dat ongetwijfeld doen.
Daarom is het van het grootste belang dat u vandaag gaat stemmen. Veruit de meest DDS-lezers zijn tegen dit kabinet - en terecht. Normaal gesproken kunnen de meeste kiezers zich niet druk maken om dit soort verkiezingen, maar dit keer moet het anders zijn. Er staat werkelijk iets op het spel. Als VVD, PvdA, ChristenUnie, D66 en SGP vandaag alsnog een meerderheid van de zetels in de Senaat in de wacht slepen zal het kabinet rustig doorgaan waar het mee bezig is.
Dat nachtmerriescenario moet ten koste van alles worden voorkomen. Daarom: als het nodig is moet u uw vrienden, familie en buren maar naar het stembureau brengen. Rutte II moet vandaag kapot worden gemaakt. U kunt het!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten