Drie tieners doen bekentenis: wij zitten achter bakstenen in ruit van PVV’er

Het gaat om drie jongens van 14 jaar.

Ladies and gentlemen, we’ve got them. De daders die bakstenen door de ruiten van het huis van PVV’er Jake Owen Raats gooiden (video) zijn gevonden. Het gaat om drie jongens van 14 jaar uit Etten-Leur. Ze hebben bij de politie bekend dat zij achter de aanvallen zitten. Via de Volkskrant:

De politie kwam de drie tieners op het spoor na twee tips van bewoners. Ze moesten zich dinsdagochtend melden op het politiebureau en werden daar verhoord.

De drie hebben alle recente vernielingen toegegeven. De verkiezingsposter van de PVV op het raam van Raats was volgens de jongens de aanleiding. Een van de tieners had Raats over de poster aangesproken en vervolgens ‘geen bevredigend antwoord gekregen’, meldde de politie.

Het slechte nieuws: ze zijn allemaal weer vrijgelaten en hoeven zich geen zorgen te maken over een al te zware straf:

De jongens zijn weer vrijgelaten. Ze kunnen rekenen op een boete, een taakstraf of beide.

Dit is dus precies wat de linkse raddraaiers in deze wereld willen. Die staan waarschijnlijk zelfs te juichen bij het nieuws dat intimidatie en geweld tegen PVV’ers loont omdat je er maximale media-aandacht voor krijgt en tegelijkertijd niet hoeft te rekenen op een keiharde straf. Er zijn zat PVV-haters die bereid zijn voor een taakstrafje PVV-kandidaten, -sympathisanten en -stemmers te intimideren.

Laat het Openbaar Ministerie dus van deze zaak een voorbeeldzaak maken. Geef deze jongens de hoogst haalbare straf en verdubbel die gewoon. We moeten het signaal afgeven dat het nooit, maar dan ook helemaal nooit oké is om in onze democratische rechtsstaat mensen aan te vallen puur en alleen omdat ze toevallig een poster van een democratisch gekozen politieke partij voor het raam hebben hangen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. Trudy

  Geef hen maar een sharia-straf…..en hun ouders erbij…

 2. V.K.

  – Benieuwd of deze kinderen thuis door hun ouders als helden worden onthaalt.

  1. LantR.fant

   Als ze een licht getinte huid hebben en een voorliefde voor bontkraagjes wel.

 3. van Urk

  Laat me raden; Heten ze toevallig Tim,Jan en Jeroen? Of sla ik de plank totaal weer mis?

 4. Antivenin

  Die knullen doen gewoon het werk van de regeringspartijen, toch? Daarom hoeven ze niet op een zware straf te rekenen…

 5. LantR.fant

  Dus fout parkeren, of 8 km te snel wordt zwaarder bestraft dan vernieling van andermans eigendom.

 6. W.H.J. Reiss

  Die jongens zijn in feite alleen schuldig voor hun daad !
  Ik vind dit niet zo belangrijk,
  De ware schuldige IS de media. Ik zal een voorbeeld noemen, Varkenskop Paul de Leeuw laat een Foto van Wilders zien en hoppa komt er een foto van Hitler plots naast. En Varkenskop de Leeuw in volle verbazing ! Bij DWDD hetzelfde verhaal als o.a. idioot de Vries aan het woord IS. Zij hitsen de ‘dommerikken’ van de samenleving op, die zich voor het karretje van intimidatie laten spannen ! De schuldigen zijn in mijn ogen vooral de NPO, de VARA, de Volkskrant, Joop en ‘domkop hoernalisten’. Veelal Socialisten, die we eigenlijk Fascisten moeten noemen. Kristalnacht en geweld zijn zaken die bij hen thuishoren !!!

 7. LantR.fant

  En dan te bedenken dat varkenskop De Leeuw GW wel dankbaar zou mogen zijn. Want als zijn knuffelallochtonen het voor het zeggen krijgen is er in ons land niet zoveel plaats meer voor de homofiele medemens.

  Maar De Leeuw toont maar weer eens aan dat een groot hoofd nog niet de garantie is voor het hebben van veel verstand.

 8. Maaike

  Frank wil deze 14 jarige jongens gewoon keihard straffen. Op water en brood, en minstens 10 jaar lang, niet waar Frank. Laat het een voorbeeld zijn voor heel links Nederland!

 9. Avander

  3 Jongens van 14 jaar! Door wie zijn ze zo gehersenspoeld, op school? Thuis? in de kerk? in de moskee? In de synagoge?
  Zou het mijn racistische vooringenomenheid zijn dat ik gelijk aan lichtgetinte Nederlanders dacht? Waarom mogen we de etniciteit niet meer weten, waarom wordt een groep ( de allochtone witten ) er wel altijd uitgelicht en belicht? Waarom wordt ik als witte Nederlander zo gediscriminiseerd, Het is toch verdomme niet mijn schuld dat mijn voorvaderen blanke Nederlanders waren?

  1. J. C. Th. Kohler

   Avander:

   “Het is toch verdomme niet mijn schuld dat mijn voorvaderen blanke Nederlanders waren?”

   Nee, dat jouw schuld niet. Hetzelfde geldt voor mij. Maar als het onze schuld niet is, onze verdienste is het evenmin.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

  2. Nog1

   ‘Waarom wordt ik als witte Nederlander zo gediscriminiseerd’

   Graag een voorbeeld, want ik ben ook een witte man, maar ben nog nooit gediscrimineerd.

   1. Theo345

    Nou, nog1, als je een bontkraagje bent en je vindt dat je slecht behandeld wordt, om het even door wie, dan kan je ‘discriminatie!’ roepen en een klacht indienen, en je vindt begripvol gehoor.
    Als ik dat doe dan word ik weggelachen.

 10. J.C.

  Bij terroristische acties als deze valt voor mij het onderscheid tussen onvolwassen en volwassen weg. De strafrechtelijke weg voor volwassenen moet nu bewandeld worden. Het maakt mij niet uit welke kleur deze terroristen hebben. Ruiten ingooien, mensen, die flyeren molesteren, zeer krenkende leuzen op auto’s, deuren muren en ramen spuiten…allemaal je reinste terrorisme.

  Benieuwd of het OM dezelfde voortvarendheid bij het vasthoudend vervolgen aan de dag gaat leggen als bij het minder, minder, minder van de heer Wilders.

 11. Gerben

  Volgens de politie ging het om “pesterijen”. Als je de koning zou pesten met een theelichtjeshouder zit je de komende tijd vast.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.