Egypte opent aanval op Moslimbroederschap, noemt Hamas een terreurorganisatie

De vernietiging van Hamas is zojuist een stapje dichterbij gekomen.

De Moslimbroederschap is een bedreiging voor de nationale veiligheid van Egypte. Het is dus geen wonder dat de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi, die toenmalig president en politicus van de Moslimbroederschap Mohamed Morsi uit zijn functie heeft gezet, keihard bezig is met het ontmantelen van die club radicale moslims.

Niet alleen al-Sisi is druk bezig met het ontmantelen van de Moslimbroederschap. Een Egyptische rechter heeft meteen ook de terreurorganisatie Hamas, de Gaza-afdeling van de Moslimbroederschap, aangepakt door gewoon te benoemen wat Hamas is: een terreurorganisatie. Via JPost:

 An Egyptian court listed Hamas as a terrorist organization, judicial sources said Saturday, part of a sustained crackdown on Islamists in the most populous Arab state.

While a court ruled in January that Hamas’s armed wing was a terrorist organization, Saturday’s broader ruling against the entire group has potentially greater consequences for the already strained relationship between Cairo and Hamas.

Hamas denounced the ruling saying the move “turns Israel into a friend and the Palestinian people into an enemy [of Egypt].”

Uiteraard is Hamas niet blij met de beslissing van de Egyptische rechter om te zeggen waar het op staat. De terroristen van Hamas vinden de beslissing “schokkend en gevaarlijk”. Dat is de omgekeerde wereld. Hamas is juist een groot gevaar voor de inwoners van Israël, maar ook voor alle Palestijnen die worden onderdrukt door het bewind van Hamas.

Net zoals al-Sisi de Moslimbroederschap ontmantelt, zo moet ook Hamas worden vernietigd. Dat kan alleen als eerst wordt erkend dat Hamas een terreurorganisatie is en een gevaar voor de stabiliteit in de regio. De beslissing van de Egyptische rechter is een eerste stap naar een bevrijding van de Gazastrook. Een bevrijding van Hamas welteverstaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

25 reacties

 1. 4Duwertje3

  Een schok voor velen, de HAMAS wordt aangepakt, ach het zijn zulke lieverdjes, ja toch. Hoe zal Europa en de VS onder Obama reageren. Een opstand uitlokken in Egypte om de Moslim Broederschap weer in het zadel te heffen en daardoor de HAMAS te beschermen. Tegenwoordig kan men van alles verwachten.
  Ik juich het standpunt van het huidige bewind van Egypte/rechterlijke macht van harte toe.

 2. Koos_Koets

  De linksfascisten zullen er wel weer schande van spreken.

  1. cmsuijkerbuijk

   @Koos_Koets
   1 maart 2015 at 13:33
   “De linksfascisten zullen er wel weer schande van spreken.”
   Een pleonasme beste Koos: Links en fascisten. Fascisten, evenals nationaalsocialisten zijn loten aan dezelfde socialistische, linkse stam. Altijd geweest en zal altijd zo blijven. Er is en was is rechts aan het Nazidom of het Fascisme. Zo links als het verkeer in Engeland!

 3. Swieber

  Obama heeft de kant van het Moslim Broederschap gekozen tegen President Sisi.

  Obama Sides With Muslim Brotherhood In Islamic Reform Debate
  http://dailycaller.com/2015/01/12/obama-sides-with-muslim-brotherhood-in-islamic-reform-debate-video/

  Obama ontvangt zelfs Moslim Broederhood leden op het Witte huis.

  Niets voor niets kan Obama het goed vinden met Erdogan die ook het Moslim Broederschap steunt.

  President Sisi en de koning van Jordanië hebben Obama steun gevraagd in hun strijd tegen ISIS. In beide gevallen heeft Obama die steun geweigerd.

 4. Svetlana26

  Hoe een dictator zoals Al Sisi, een Amerikaanse poppetje pur sang dankzij een staatsgreep aan de macht kwam en hier vol geprezen wordt is echt ziekelijk

  1. Teun

   Wordt u ook ziek van de 3 Amerikaanse poppetjes in Oekraïne, die door Obama daar zijn neergezet? Of kiest u altijd uit vies en lekker vies?

  2. Swieber

   Sisi heeft ingegrepen met steun van de meerderheid van de bevolking die genoeg had van het Moslim Broederschap die van Egypte een islamtische dictatuur wilde maken.

   Had Sisi niet ingegrepen dat was Egypte nu een islamitische dictatuur geweest. De Soennitische variant van de Sjiitische theocratie in Iran.

   1. Svetlana26

    Poroshenko is ook een Amerikaanse marionet. Daar ben ik net zo goed tegen. Oprotten uit de Oekraine

  3. JanvanEechoud

   No swet, Lana,
   Kan dan wel via een staatsgreep zijn gegaan maar wanneer hij vervolgens goede dingen doet en veel menslievender is dan zijn voorgangers, dan is hij voor mij de beste.

 5. Teun

  Als je googelt: moslims regering obama, krijg je een artikel van Xandernieuws, waarin staat dat Obama zelf lid is van die broederschap evenals Obama’s broer en dat er 10 tot 15 leden in zijn regering zitten.

 6. nick

  Je zoekt dus oorlog Swetlana? Misselijkmakend!
  Iedere poging, al is die nog zo klein, is er een tegen het vreselijke geweld van moslimbroeders en aanhangende partijen. Het zijn terroristen die geen enkel leven respecteren maar alleen blind primitieve en geweldadige teksten naleven. Hoe dom ben je dan!

  Blijkbaar en aantoonbaar is Obama zo dom maar hij is dan ook zelf een getroubleerde moslim puppet.

  1. Svetlana26

   Nou dan is Nick er eerlijk over. Hij is voor een brute doctorale systeem.

  2. nick

   ????

 7. Ni28

  Obama zou blij moeten zijn met bijval van Egypte. Maar hij is zoals onze politici, bang om dingen bij naam te noemen.

  1. Swieber

   Obama heeft de kant van het Moslims Broederschap gekozen; dus er is geen sprake van bijval.

   Het gaat bij Obama niet om ” bang om dingen bij naam te noemen” maar kant kiezen voor het Moslim Broederschap en tegen President Sisi.

   Obama Sides With Muslim Brotherhood In Islamic Reform Debate
   http://dailycaller.com/2015/01/12/obama-sides-with-muslim-brotherhood-in-islamic-reform-debate-video/

   Obama’ s nauwe banden met het Moslim Broederschap (waaruit Hamas is voortgekomen) zijn goed gedocumenteerd.

   Documents show Obama Administration’s close ties to Muslim Brotherhood
   http://www.jihadwatch.org/2014/06/documents-show-obama-administrations-close-ties-to-muslim-brotherhood

   The Muslim Brotherhood Comes to the White House
   http://www.breitbart.com/national-security/2015/02/07/the-muslim-brotherhood-comes-to-the-white-house/

   President Sisi heeft Obama om hulp gevraagd bij zijn strijd tegen ISIS.

   Obama heeft die hulp geweigerd.

   “The Obama administration was given multiple chances Wednesday to endorse a long-time ally’s airstrikes on America’s biggest enemy at the moment, the so-called Islamic State. Over and over again, Obama’s aides declined to back Egypt’s military operation against ISIS. It’s another sign of the growing strain between the United States and Egypt, once one of its closest friends in the Middle East.”
   http://www.thedailybeast.com/articles/2015/02/18/u-s-won-t-back-egypt-s-attacks-on-isis.html

   Tijdens de top tegen extremisme heeft Obama geen gematigde moslims uitgenodigd maar wel extreme moslims die banden hadden met het Moslim Broederschap.

   Hervormingsgezinde moslims niet welkom in het Witte Huis
   http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/02/hervormingsgezinde-moslims-niet-welkom-in-het-witte-huis/

 8. JOzephius

  Heerlijk de puinhoop in het M-O wordt alsmaar groter en groter. Ben er vele malen geweest van Egypte, tot Jordanië, Syrië, Qatar, Iran etc. En eerlijk gezegd was het enige land waar ik me echt thuis voelde Israël. Heb er bomaanslagen meegemaakt en ook dat er een katoesja-raket een straat verderop neerkwam. Ben ondanks dat nooit een seconde bang geweest in Israël maar wel in die andere landen waar ik op de motor reizend soms vijandig werd benaderd door moslims. Dat waren duidelijk de mindere momenten.

 9. JOzephius

  Oh en ik schrijf heerlijk omdat ik serieus hoop dat Israël gewoon een keer een atoombom op die IS-fuckers gooit. Gewoon volledig wegvagen van de aardbodem is het enige dat echt werkt met dit soort achterlijk middeleeuws tuig.

 10. nick

  Israel is inteligenter dan dat, ze zullen geen atoombom gebruiken pas dan wanneer de domme moslim/arabier hiermee dreigt Israel te vernietigen.
  Beide zullen dan het onderspit delven en de rest van de wereld hierin meesleuren. Daarom is het zaak atoomgeweld te voorkomen en daar is Israel dus mee bezig!
  Achterlijk zijn zij die dit niet inzien en beseffen.( noem Obama)
  Israel verdient al onze ( westerse) steun, al was het alleen maar om zelfbehoud.

 11. jonathan

  De president van Egypte begrijpt het en pakt het goed aan. Hamas en moslimbroederschap dat alleen primiteif geweld en haat kent moet je zo behandelen/aanpakken. Links ziet het niet en zal alleen maar verder in het nauw worden gedreven door islamo-nazies. Omdat ze de cultuur des doods het islamfascisme niet aanpakken. Daarom stem op een partij die, net als de Egytische president het gevaar begrijpt en handelt. Want islamterroristen zijn mensen zonder geweten(geindoctrineerd door het islamnazisme)en zijn dus psychopaten. Daar moet je niet mee praten daar moet je een grens stellen. Zo ging dat op mijn werk in de psychiatrie en moeilijkopvoedbare kinderen(psychopaten)Tot hier en niet verder. Dat gaf effect. Ze kregen daar duidelijkheid, geborgen- en veiligheid door.Op zijn beloop laten, zoals het naieve linkse deel wil zal uiteindelijk tot een burgeroorlog in het westen en daarbuiten leiden.

 12. Lieftinck

  Zoooh, daar zal Barack Hoesein Obama niet blij mee zijn!

 13. Swieber

  Arabieren: Waarom staat Obama aan de zijde van aanhangers van terrorisme?

  “De Egyptenaren zijn woedend op de Amerikaanse President Barack Obama voor zijn vergadering in het Witte Huis deze week met de emir van Qatar, sjeik Tamim bin Hamad al-Thani. Ze zeggen dat de Obama-regering eens te meer zijn rug heeft gekeerd naar de gematigde Arabieren en moslims door in te stemmen met diegenen die islamitische terreurgroepen steunen en financieren.”

  http://nl.gatestoneinstitute.org/5295/obama-aan-zijde-aanhangers-terrorisme

 14. Teun

  Obama is een moordenaar. Links Nederland is helemaal lijp van hem. Omdat hij zwart is.
  Dat is een racistisch motief. Want de beste man had nog niets gepresteerd of bewezen, voordat hij de Nobel prijs voor de vrede kreeg.
  Obama heet Barry Soetoro en was in zijn studententijd op Hawaii reeds een ziekelijke fantast en een vaag figuur (gefotografeerd als drag queen). Zijn blanke moeder was satanist.
  Hij was bevriend met de oprichter van de terroristengroep the weather man/the Weather Underground, Bill Ayers. Die Ayers oefende macht uit d.m.v. zijn homoseksuele praktijken
  Obama is dus een communist, wellicht een homo (zijn kinderen zijn niet van hem), een infiltrant en een moslim. Hij draagt een gouden ring met daarop de islamitische geloofsbelijdenis gegraveerd.
  Lieden die dermate leugenachtig, onecht zijn, verdienen niet alleen een schop onder de kont, maar ook een gevangenis als Guantanamo Bay. Maar het Amerikaanse volk is al net zo’n stom sheeple als wij.
  De vrouw (ambtenaar burgerlijke stand) die Soetoro’s geboorteakte op Hawaii heeft gezien, is nog niet zo lang geleden tijdens een vliegtuigongeluk voor de kust van Hawaii omgekomen. Alle inzittenden hebben het ongeval overleefd, behalve zij.
  Getuigen hadden het erover dat zij duikers hebben gezien. Waarschijnlijk hebben die met hetzelfde toestel meegevlogen.
  Wat hier allemaal van waar is, weet ik niet, maar Obama is een leugenaar al is de helft maar waar.
  Amerika wordt net als Nederland bestuurd door de maffia van het grote geld.
  Die gebruikt het communisme en de islam als de middelen om het doel te bereiken.

 15. nick

  @Teun, wat jij hier zegt is hoogst waarschijnlijk de waarheid en die waarheid is nog maar de helft van het geheel.
  Sheeple……

 16. Two Ravens Black Kettle

  Wat zal Rena Netjes en de propagandisten van de Staatsmedia boos zijn.
  Hun Moslimbroederschap wordt in een kwaad daglicht gesteld.
  Reactie Rena Netjes “Onverteerbaar”

 17. nick

  Uitgerekend in moslimland Egypte weigert men om zoals de Europeanen af te wachten totdat het te laat is. President Abdel-Fatteh El-Sisi heeft besloten een groot aantal commando’s en mariniers in te zetten voor een totale oorlog tegen IS in Libië. De islamitische terreurbeweging Ansar al-Sharia, op 11 september 2012 verantwoordelijk voor de aanval op het Amerikaanse consulaat in Benghazi, is één van de grootste bondgenoten van IS in Libië en zal eveneens het doelwit van de Egyptenaren zijn.

  El-Sisi overweegt om ook luchtaanvallen te laten uitvoeren op Hamas in de Gazastrook, omdat de Palestijnen volgens de Egyptische inlichtingendiensten samenwerken met ISIS. Gisteren bestempelde een Egyptische rechtbank Hamas officieel als een terreurbeweging.

  Bizar genoeg deed de EU onlangs precies het omgekeerde, en haalde het Hamas juist van de lijst terreurorganisaties af.

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/03/ISIS-mobiliseert-Europese-moslims-voor-opstand-en-verovering-Rome-in-2020

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.