Egypte opent aanval op Moslimbroederschap, noemt Hamas een terreurorganisatie

Hamas11
Foto: Michelchaton / Wikimedia Commons

De vernietiging van Hamas is zojuist een stapje dichterbij gekomen.

De Moslimbroederschap is een bedreiging voor de nationale veiligheid van Egypte. Het is dus geen wonder dat de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi, die toenmalig president en politicus van de Moslimbroederschap Mohamed Morsi uit zijn functie heeft gezet, keihard bezig is met het ontmantelen van die club radicale moslims.

Niet alleen al-Sisi is druk bezig met het ontmantelen van de Moslimbroederschap. Een Egyptische rechter heeft meteen ook de terreurorganisatie Hamas, de Gaza-afdeling van de Moslimbroederschap, aangepakt door gewoon te benoemen wat Hamas is: een terreurorganisatie. Via JPost:

 An Egyptian court listed Hamas as a terrorist organization, judicial sources said Saturday, part of a sustained crackdown on Islamists in the most populous Arab state.

While a court ruled in January that Hamas’s armed wing was a terrorist organization, Saturday’s broader ruling against the entire group has potentially greater consequences for the already strained relationship between Cairo and Hamas.

Hamas denounced the ruling saying the move “turns Israel into a friend and the Palestinian people into an enemy [of Egypt].”

Uiteraard is Hamas niet blij met de beslissing van de Egyptische rechter om te zeggen waar het op staat. De terroristen van Hamas vinden de beslissing “schokkend en gevaarlijk”. Dat is de omgekeerde wereld. Hamas is juist een groot gevaar voor de inwoners van Israël, maar ook voor alle Palestijnen die worden onderdrukt door het bewind van Hamas.

Net zoals al-Sisi de Moslimbroederschap ontmantelt, zo moet ook Hamas worden vernietigd. Dat kan alleen als eerst wordt erkend dat Hamas een terreurorganisatie is en een gevaar voor de stabiliteit in de regio. De beslissing van de Egyptische rechter is een eerste stap naar een bevrijding van de Gazastrook. Een bevrijding van Hamas welteverstaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!