Vanmiddag om 14:00 uur: pro-Israël-manifestatie in Amsterdam

Vanmiddag om 14:00 uur: pro-Israël-manifestatie in Amsterdam

Laat zien dat Nederland solidair is met Israël en doe mee!

Even ter herinnering voor iedereen met een hart voor Israël: vanmiddag is het tijd voor solidariteit met Israël. Om 14:00 uur gaat een grote groep Nederlanders demonstreren voor Israël. Wel zo verfrissend, een demonstratie waar eens níet wordt geschreeuwd dat de Joden dood moeten en waar de demonstranten eens níet het antisemitische complot aanhangen dat "de zionisten" overal achter zitten.

De manifestatie is in hartje Amsterdam, op de Dam. Hoe mooi is dat? Zoals de twee dames achter de organisatie al meldden:

Wij zijn 2 niet-Joodse en niet-christelijke dames die er genoeg van hebben dat Israël steeds meer geïsoleerd komt te staan en steeds vaker te maken krijgt met verkeerde berichtgeving in dagbladen, op tv en op social media. Tevens staan wij op tegen het toenemende geweld tegen Israëlische en Joodse burgers. En gaan wij de boycot van Israëlische bedrijven en producten ter sprake brengen.

De manifestatie zou eerst op 11 januari plaatsvinden, maar dat ging niet door na de terreuraanslagen in Parijs. Zoals ik een week geleden schreef:

Het is goed om te zien dat niet alleen Joodse en christelijke groepen in Nederland laten zien als één man achter Israël te staan. Dat zou nog veel vaker moeten gebeuren. Steeds meer Joden vertrekken naar Israël vanwege het toenemende antisemitisme in West-Europa. Intussen proberen ‘antizionisten’ het land te delegitimeren, ook in Nederland (kijk maar naar Dries van Agt). Het lijkt me overduidelijk: deze solidariteitsmanifestatie is hard nodig.

Ik vind het bijzonder knap en moedig van de organisatie dat ze alsnog hebben besloten om op de Dam te gaan staan om te laten zien dat Israël niet alleen staat in de wereld. Dit kan wel eens een heel mooie manifestatie gaan worden. Helaas kan ik zelf niet naar Amsterdam om Israël te steunen in deze tijden, maar ik ben er zeker in gedachten bij.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties