Peiling: VVD en PvdA samen op bijna 50 zetels verlies

Peiling: VVD en PvdA samen op bijna 50 zetels verlies

Als het aan de kiezer ligt, blijft er bijna niets meer over van de coalitie.

Van respectievelijk 41 zetels en 38 zetels in 2012 zakken naar 17 en 13 zetels in begin 2015: VVD en PvdA kunnen het. In de nieuwe peiling van Maurice de Hond staan de twee coalitiepartijen samen op 49 zetels verlies. De VVD verliest er 24 en de PvdA 25. Dat moet haast wel een record zijn.

Het is een interessant gegeven dat de liberalen net zo hard aan het verliezen zijn als de sociaal-democraten, want in de afgelopen maanden ging het nog best redelijk met de VVD in de peilingen. Inmiddels is dat niet meer zo, mede door toedoen van de niet-integere declaratiekoning Mark Verheijen, die heel lang weigerde op te stappen.

Hoe dan ook: het is goed om te zien dat beide partijen inmiddels ongeveer even hard worden gestraft om deelname aan het nivelleringskabinet. Het gevolg van deze prachtige peilingen is dat de coalitie plus gedoogpartners straks geen meerderheid meer hebben in de Eerste Kamer. Premier Rutte is niets voor niets doodsbenauwd voor de verkiezingen van 18 maart.

Dan nu de partijen die wél goed scoren. De PVV staat met 28 zetels bovenaan, gevolgd door CDA en D66 met ieder 24 zetels en de SP met 18 zetels. Dat is de top-4 op dit moment. Oef, de realiteit is kei- en keihard voor Rutte en Samsom. Niemand ziet dit kabinet zitten. Houd er maar mee op, jongens. Wij willen verkiezingen!

peilingdehond

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer