Hamas bouwt weer terreurtunnels naar Israël

Geen categoriefeb 15 2015, 10:00
De operatie Protective Edge was niet genoeg om Hamas eronder te krijgen.
De operatie Protective Edge van afgelopen zomer was een succes. Dankzij de inzet van het Israëlische leger zijn talloze terreurtunnels van Hamas vernietigd. Het was broodnodig, omdat Hamas via die tunnels aanslagen wilde plegen op Israëli's. Maar Hamas is nog lang niet klaar met Israël. In de afgelopen maanden zijn ze volop bezig geweest met het herbouwen van die tunnels, volgens de Israëlische minister van Economische Zaken Naftali Bennett.
Bennett said that the attack tunnels - a major focus of last summer’s operation - are once again operational.
Bennett denkt dat de volgende ronde tussen Israël en Hamas niet lang op zich laat wachten. Het is slechts een "kwestie van tijd", want Hamas is bijna volledig hersteld van het conflict van de zomer van vorig jaar. "Hamas has grown dramatically stronger and rebuilt itself. It's only a matter of time before another confrontation with them - maybe a year, maybe two, maybe less - but it will happen and we must be strong and ready."
De vraag blijft: wie ruimt de Gazastrook op? Het moet een keer gebeuren. Zoals Bennett zegt: de volgende keer moet Israël harder toeslaan om Hamas er echt onder te krijgen. "Next time we'll have to do it harder and more forcefully in order to prevent them from recovering." Als Hamas na iedere operatie van Israël weer blijft herstellen, dan blijft Israël aan de gang. Dat kan niet de bedoeling zijn.
De Gazastrook moet worden bevrijd. Van Hamas. Dat zal geen makkelijke klus zijn, maar het is de enige manier om dit probleem op te lossen. Als Hamas weg is, hoeft Israël niet langer bang te zijn voor nieuwe terreurtunnels en raketten die bedoeld zijn om Israëlische burgers te vermoorden. Vanuit Gaza in ieder geval. Want de rest van het Midden-Oosten staat nog altijd te trappelen om Israël te vernietigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten