Deense politie schiet dader terreuraanslagen Kopenhagen dood

Geen categoriefeb 15 2015, 8:33
Mooi zo.
De dader van de aanslag op een debat over vrijheid van meningsuiting, godslastering en Mohammed-cartoons, waar de Zweedse kunstenaar en Mohammed-cartoonist Lars Vilks ook bij aanwezig was, is vanochtend doodgeschoten door de politie.
"De man schoot op de politie en is daarna neergeschoten. Hij is overleden. Er zijn geen agenten geraakt", luidde een verklaring van de politie.
Het gaat volgens de Deense politie om dezelfde man die vannacht nog bij een synagoge heeft staan schieten tijdens een Bar Mitswa-feest. De terrorist heeft toen één 30-jarige man, een Joodse beveiliger, door het hoofd geschoten. Twee politie-agenten zijn bij die aanslag gewond geraakt.
https://twitter.com/AP/status/566857108550070272
De overeenkomsten met de islamitische terreuraanslagen in Parijs - op Charlie Hebdo en een koosjere supermarkt - zijn legio. Officieel is er nog geen motief bekend, maar dit kan niet anders dan het werk van een radicale moslim zijn.
Zijn de radicale moslims een dodenlijst aan het afwerken? Daar begint het wel op te lijken. De twee aanslagen in Kopenhagen zijn het bewijs dat de radicale islam nog lang niet klaar is met het vrije Westen en dat de veiligheidsmaatregelen in alle grote steden in Europa moeten worden opgeschroefd.
Overigens: hulde voor de Deense politie dat ze de terrorist hebben doodgeschoten. De moordenaar verdiende het niet om ook nog maar één seconde langer in leven te blijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten