Fred Teeven terug als Kamerlid, maar dan met het salaris van een staatssecretaris

750px-Fred_Teeven
Foto: Jos van Zetten / Wikimedia Commons

Dat is lekker makkelijk geld verdienen.

Voormalig staatssecretaris Fred Teeven zit sinds gisteren weer in de Kamerfractie van de VVD, en daar is niks mis mee. Waar wel wat mis mee is, is dat hij er nu voor een flink hoger salaris zit dan gebruikelijk. Hij krijgt namelijk betaald als een staatssecretaris. Ja, echt. En dat terwijl een Kamerlid al prima verdient. Via het AD:

Vanaf het moment dat Teeven op 9 maart opstapte als staatssecretaris, heeft hij 3 jaar en 2 maanden recht op wachtgeld. Dat is het eerste jaar 80 procent van zijn laatstverdiende loon, daarna gaat dat naar 70 procent.

Maar als een voormalig bewindspersoon weer aan het werk gaat, mag hij ‘bijverdienen’ tot 100 procent van het laatst genoten salaris. Dat betekent dat de vergoeding die hij als Kamerlid krijgt (94.000 euro per jaar) wordt aangevuld tot het salaris van staatssecretaris (135.000 euro per jaar).

Houdt het dan nooit op bij de VVD? Teeven zei gisteren bij zijn beëiding als Kamerlid dat hij wachtgeld “vreselijk” vindt, en dat hij “wil werken” voor zijn geld. Als de VVD slim is, eisen ze van Teeven dat hij afziet van elke euro die hij bovenop de vergoeding van 94.000 euro per jaar krijgt. Stort het geld terug of geef het aan een goed doel.

Het gaat namelijk om 41.000 euro extra. Dat is een hoop geld; een gemiddeld gezin kan daarvan leven. Als de VVD serieus werk wil maken van integriteit, dan moeten ze vandaag laten zien dat het ze menens is. In de VVD moet geen enkele ruimte zijn voor gegraai met belastinggeld.

Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu via iDeal of Paypal. Alleen met uw hulp kunnen we onze supersnelle groei bekostigen (we zijn razendsnel gegroeid, wat helaas extra kosten met zich meebrengt) én investeren in de toekomst, waardoor u nog meer te lezen en te zien krijgt op DDS, en we het niveau kunnen verhogen. Alle giften zijn dus buitengewoon welkom: of het nou om 100 euro, 50 euro, 50 euro of 5 euro gaat. Wilt u 250 euro of meer geven? Doe dat en word een officiële Vriend van DDS, waardoor u uitgenodigd wordt om met de redactie te dineren en gratis toegang krijgt tot onze (te organiseren) evenementen.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!