'Het antisemitisme in Europa is vergelijkbaar met de jaren 30 dankzij radicale moslims'

Geen categoriemrt 25 2015, 19:00
De radicale islam is het kwaad.
We schrijven het al langer bij De Dagelijkse Standaard: het eeuwenoude antisemitisme rukt de laatste jaren weer op in Europa. Kijk maar naar de recente aanslagen in Toulouse, Brussel, Parijs en Kopenhagen, waar steeds weer Joden het slachtoffer zijn van islamitisch terrorisme. Intussen gebeurt er weinig tot helemaal niets. Joodse instellingen krijgen niet altijd de beveiliging die keihard nodig is, en er lijkt geen concrete aanpak van deze nieuwe vorm van antisemitisme te bestaan.
Ik vraag me af hoe vaak mensen als Ron Lauder van World Jewish Congress (WJC) nog moeten waarschuwen voordat de overheden in Europa erkennen wat er aan de hand is. Lauder constateert dat het antisemitisme in Europa op het niveau is van de jaren 30. Joden leven in angst en kunnen niet meer altijd en overal zichtbaar als Jood op straat. Ze worden uitgescholden, belaagd en zijn het doelwit van radicale moslims die aanslagen plegen. Tijd voor actie, zou je denken.
Het opvallende is dat Lauder de Verenigde Staten oproept in actie te komen, maar ik denk zeker dat hij een punt heeft: "The United States can and must speak loudly and clearly to condemn this evil for what it is - the radical Islamic hatred of Jews. To defeat this new flame of radical Islamic terror and survive… the United States must lead." Zonder de radicale islam aan te pakken, is het antisemitisme moeilijk te bestrijden. Antisemitisme is eeuwenoud en komt overal voor, maar het oprukkende antisemitisme van deze tijd is grotendeels toe te schrijven aan radicale moslims.
Meer moslims zijn fundamentalistisch en antisemitisch dan de politiek wil toegeven. Dáár moet dus iets aan worden gedaan. Allereerst door te erkennen dat de radicale islam het grote probleem is (niet alleen vanwege antisemitisme, maar ook vanwege de strijd van radicale moslims tegen het Westen), om het vervolgens te bestrijden op alle mogelijke manieren, zowel in Europa als in het Midden-Oosten. Het zal een lange strijd worden die tientallen jaren zal duren. Maar we mogen niet wegkijken.
Leest u De Dagelijkse Standaard graag? Help ons dan groeien. Doneer nu via iDeal of Paypal. Alleen met uw hulp kunnen we onze supersnelle groei bekostigen (we zijn razendsnel gegroeid, wat helaas extra kosten met zich meebrengt) én investeren in de toekomst, waardoor u nog meer te lezen en te zien krijgt op DDS, en we het niveau kunnen verhogen. Alle giften zijn dus buitengewoon welkom: of het nou om 100 euro, 50 euro, 50 euro of 5 euro gaat. Wilt u 250 euro of meer geven? Doe dat en word een officiële Vriend van DDS, waardoor u uitgenodigd wordt om met de redactie te dineren en gratis toegang krijgt tot onze (te organiseren) evenementen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten