Lichtgetinte man steekt 96-jarige bejaarde met rollator neer in Amsterdam

Geen categoriemrt 20 2015, 11:00
Blijf met je poten van onze bejaarden af.
Hier word ik dus ontzettend boos én verdrietig van. Via Het Parool:
Een bejaarde vrouw van 96 jaar oud is aan het begin van de avond neergestoken aan de Govert Flinckstraat. Het politie riep kort na 18.30 uur hulp in van Burgernet om de dader te vinden.
De vrouw liep met haar rollator naar huis toen ze plotseling werd aangevallen door een man van 20 tot 25 jaar oud. Hij stak de vrouw meerdere malen in de buik en deelde ook enkele klappen uit. De woordvoerder van de politie weet niet of er gestoken is met een mes en of er een buit is gemaakt.
Bejaarden zijn makkelijke slachtoffers voor laffe criminelen die niemand durven te beroven of aan te vallen die ouder, groter en sterker is dan zij. De 96-jarige vrouw met rollator kon gisteravond gelukkig de politie waarschuwen en is daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het zal je moeder of oma maar zijn.
Er is gelukkig goed nieuws: de dader, "een lichtgetinte man met een verwilderde blik", lijkt inmiddels gevonden.
Niet veel later meldde op de Dam zich een persoon bij de politie die vertelde dat hij schuldig was. Het zou gaan om een 24-jarige man uit Arnhem. Volgens de politiewoordvoerder wist de man dusdanig veel van het steekincident dat hij zeer vermoedelijk de dader moet zijn geweest.
De 96-jarige vrouw zal waarschijnlijk voorlopig niet meer naar buiten kunnen én durven. Dit is een traumatische gebeurtenis voor haar. Tientallen jaren loopt ze rond op deze aardkloot, en nu ze oud en misschien ook wel eenzaam is, wordt ze ineens 's avonds neergestoken. De dader verdient een hele lange celstraf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten