Massagraf gevonden in Nigeria: Boko Haram heeft weer toegeslagen

Geen categoriemrt 21 2015, 17:00
Vreselijk.
Het is nauwelijks denkbaar, maar Boko Haram gaat steeds verder en wordt met de dag erger.
Militairen uit Tsjaad hebben in de Nigeriaanse stad Damasak minstens honderd bruut afgeslachte mensen gevonden. De gruwelijkheden zijn vermoedelijk gepleegd door de radicaal-islamitische terreurbeweging Boko Haram die in het noorden van Nigeria een kalifaat wil stichten.
Bij veel van de slachtoffers is de keel doorgesneden. Anderen zijn zelfs helemaal onthoofd. Ook tonen hun lichamen teken van martelingen.
Je wordt er natuurlijk misselijk van. Zo ziek... het is bijna niet te geloven.
Vreselijk genoeg wordt het verhaal nog erger. Volgens het Tsjadische leger lagen veel lijken onder aan een brug die blijkbaar gebruikt werd als executieplaats. De arme slachtoffers werden gewoon van de brug gegooid. Onderaan de brug, in de opgedroogde rivierbedding loopt dan ook een spoor van opgedroogd bloed.
Voor Boko Haram Damasak in handen kreeg woonden er 200.000 mensen. Met andere woorden, het was in ieder geval voor onze eigen begrippen een grote stad.
Maar nu? Nou, tegenwoordig is het één grote uitgestorven bende. Er hangen overal zwarte vlaggen van Boko Haram, maar er zijn bijna geen mensen te vinden. De reden laat zich raden: inwoners zijn ofwel vermoord of gevlucht. Het is dus een totaal verwoest spookstad.
Dit is wat de Radicale Islam in elk land, elk deel van de wereld wil doen. Het is een hatelijke ideologie die er alleen op gericht is om zoveel mogelijke schade aan te richten; het wil civilizatie kapotmaken. Vandaag is Nigeria het haasje, morgen volgen andere landen in de regio... tot islamisten denken dat ze de mankracht hebben om het Westen militair aan te vallen. Dan volgen wij.
We richten ons in Nederland tegenwoordig vooral op ISIS, maar de politiek moet zich ook bezighouden met Nigeria. Boko Haram is net zo extremistisch en gevaarlijk als diens Arabische vrienden, en beide terroristische organisaties moeten van de kaart worden geveegd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten