Massagraf gevonden in Nigeria: Boko Haram heeft weer toegeslagen

Vreselijk.

Het is nauwelijks denkbaar, maar Boko Haram gaat steeds verder en wordt met de dag erger.

Militairen uit Tsjaad hebben in de Nigeriaanse stad Damasak minstens honderd bruut afgeslachte mensen gevonden. De gruwelijkheden zijn vermoedelijk gepleegd door de radicaal-islamitische terreurbeweging Boko Haram die in het noorden van Nigeria een kalifaat wil stichten.

Bij veel van de slachtoffers is de keel doorgesneden. Anderen zijn zelfs helemaal onthoofd. Ook tonen hun lichamen teken van martelingen.

Je wordt er natuurlijk misselijk van. Zo ziek… het is bijna niet te geloven.

Vreselijk genoeg wordt het verhaal nog erger. Volgens het Tsjadische leger lagen veel lijken onder aan een brug die blijkbaar gebruikt werd als executieplaats. De arme slachtoffers werden gewoon van de brug gegooid. Onderaan de brug, in de opgedroogde rivierbedding loopt dan ook een spoor van opgedroogd bloed.

Voor Boko Haram Damasak in handen kreeg woonden er 200.000 mensen. Met andere woorden, het was in ieder geval voor onze eigen begrippen een grote stad.

Maar nu? Nou, tegenwoordig is het één grote uitgestorven bende. Er hangen overal zwarte vlaggen van Boko Haram, maar er zijn bijna geen mensen te vinden. De reden laat zich raden: inwoners zijn ofwel vermoord of gevlucht. Het is dus een totaal verwoest spookstad.

Dit is wat de Radicale Islam in elk land, elk deel van de wereld wil doen. Het is een hatelijke ideologie die er alleen op gericht is om zoveel mogelijke schade aan te richten; het wil civilizatie kapotmaken. Vandaag is Nigeria het haasje, morgen volgen andere landen in de regio… tot islamisten denken dat ze de mankracht hebben om het Westen militair aan te vallen. Dan volgen wij.

We richten ons in Nederland tegenwoordig vooral op ISIS, maar de politiek moet zich ook bezighouden met Nigeria. Boko Haram is net zo extremistisch en gevaarlijk als diens Arabische vrienden, en beide terroristische organisaties moeten van de kaart worden geveegd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

  1. 4Duwertje3

    Waar blijft de verontwaardiging in de pers? Hoeveel slachtoffers hebben deze slachters al gemaakt. Als Israël zich verdedigt na raketbeschietingen dan staan de nieuwsrubrieken vol over de burgerslachtoffers van de tegenpartij w.o. ook de doden onder strijders stiekem werden meegeteld. Er wordt eindeloos ingezoomd op de slachtoffers, dit alles om het verschrikkelijke Israël tot op het bot af te breken. Wat de Boko Haram uitspookt wordt sterk onderbelicht gebracht, hoeveel onschuldige mensen hebben ze op afschuwelijke wijze vermoord, dit wordt niet nagetrokken. Zou dit liggen aan het feit dat de daders moslim extremisten zijn en het dus niet teveel onder de aandacht mag komen, stel je voor. In Nederland, Europa en de VS vindt een Islamisering op grote schaal plaats en het gros van de bevolking laat het gebeuren, naïef vertrouwend op de politieke elite, bedrijfsleven en de manipulerende mainstream media.

  2. loritta

    Ik wordt hier kotsmisselijk van, wat een schoften zijn die Boko Haram terroristen!
    Verder gewoon geen woorden voor.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.