Pats! Kiezer deelt dikke onvoldoende uit aan VVD en PvdA

Geen categoriemrt 18 2015, 16:00
Nu moet het kabinet nog naar huis worden gestuurd.
Dit is nog eens mooi nieuws op verkiezingsdag:
Nederlanders zijn maar matig tevreden over het kabinet. De coalitie krijgt een 5 als cijfer. Dat blijkt uit een onderzoek van het Kieskompas en Ipsos voor het ANP. Aan de representatieve enquête hebben ruim duizend mensen meegedaan. Iets meer dan de helft van de ondervraagden geeft het kabinet een onvoldoende, iets minder dan de helft geeft een voldoende.
De coalitiepartijen VVD en PvdA krijgen een nog lager cijfer. De VVD krijgt gemiddeld slechts een 4,46 en de PvdA een 4,22. Nog interessanter is dat driekwart van de ondervraagden de PvdA een onvoldoende hebben gegeven. Zoals Metro-columnist en Tweep des Vaderlands Jan Dijkgraaf eerder vandaag twitterde: dit zijn de laatste verkiezingen met Diederik Samsom aan het roer bij de sociaal-democraten.
https://twitter.com/jndkgrf/status/578120804728078336
De vraag is: heb jij al tegen het kabinet gestemd? Ik wel. Ja, het gaat om de Provinciale Staten en de waterschappen, maar het gaat wat mij betreft vooral over de vraag of het kabinet kan blijven zitten na vandaag. Het staat vast dat VVD, PvdA plus de drie gedoogpartijen D66, ChristenUnie én SGP gezamenlijk géén meerderheid halen. D66, CDA en PVV profiteren ervan. Het gaat er nog om spannen wie straks de grootste partij wordt in de Eerste Kamer (maar als de scholieren het voor het zeggen zouden hebben, dan zou de partij van Geert Wilders met gemak de grootste worden).
Een onvoldoende uitdelen aan het kabinet en de twee coalitiepartijen is leuk, maar tégen het kabinet stemmen is nog veel leuker. Een duidelijker signaal kunnen we als kritische rechtse kiezers niet afgeven. Dus, hop, naar de stembus als je nog niet bent geweest!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten