Rechtse held Rutte: ‘Ik deed Jihadisten-uitspraak ook als premier’

Screen Shot 2015-03-06 at 17.09.52
Foto: Sebastiaan ter Burg (bron: Flickr)

De premier doet voor de verandering geen stapje terug.

Ah, wat is Mark Rutte toch ook een inspirerende rechtse leider he?

Premier Mark Rutte neemt niets terug van zijn uitlatingen over uitgereisde jihadisten, gisteravond in het RTL-verkiezingsdebat. Rutte zei vandaag na de wekelijkse ministerraad dat hij niet alleen als VVD-leider maar ook als premier vindt dat jihadisten beter kunnen sneuvelen dan dat ze terugkomen naar Nederland.

‘Ik vind dat in alle rollen, daar kun je geen onderscheid in maken.’ Maar, zei Rutte, het is een opvatting, een oordeel over een stelling, maar geen kabinetsbeleid.

Het vervelende aan de reacties van links op Ruttes uitspraak dat hij liever heeft dat jihadisten omkomen in de strijd dan dat ze terugkomen naar Nederland, is dat men het blijkbaar onacceptabel vindt dat jihadisten doodwenst. Welnu, beste linkse vrienden, dat doe ik ook. Hoe minder jihadisten er rondlopen op deze aardbol van ons, hoe beter. Hoe dat precies gebeurt maakt me niets uit: enkelen zullen zich distantiëren van het radicale gedachtegoed, anderen zullen uit de weg moeten worden geruimd. In beide gevallen ben ik blij.

Gezien de manier waarop die barbaarse slachters tekeer gaan in het Midden-Oosten en Europa lijkt me dat niet zo gek. Deze onmensen onthoofden onschuldige burgers en hebben er nog plezier in ook. En als ze zich vervelen omdat, tsja, alles nu eenmaal went verbranden ze een gevangene gewoon levend. Misschien dat links Nederland het ietwat te hard vindt, maar het is volstrekt logisch dat Rutte dat soort beesten het liefst om zeep helpt. De rest van Nederland – de tien procent onverbeterlijke politiekcorrecten niet meegeteld – zal het daar ongetwijfeld mee eens zijn.

Rutte heeft dus gelijk: het is vele malen beter dat jihadisten gedood worden in Syrië en Irak dan dat ze terugkomen naar Europa waar ze vervolgens vrijwel zeker allerlei aanslagen zullen beramen. Er is dus geen enkele reden voor hem om ook maar één woord terug te nemen. Sterker nog, hij moet zijn uitspraken gewoon nog een paar keer herhalen. Wen er maar aan, politiekcorrect en radicale moslims knuffelend links!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!