Saoedische imams gedwongen om Jemenitische sjiieten weg te zetten als “vijanden van de islam”

Geweldig. Een sjiitische-soennitische oorlog is begonnen.

Het heeft er alle schijn van dat Saoedi-Arabië het echt helemaal gehad heeft met Iran, diens proxies, en sjiieten in het algemeen:

The Saudi Arabian government sent memos to mosques across the country this week ordering religious leaders to use their sermons to create fear about the Iranian-backed rebels in Yemen as a way to build support for the Saudi-led bombing campaign there.

The country’s top imams responded by doing just that in their all-important Friday addresses to their followers. Their speeches often quoted directly from the Ministry of Islamic Affairs’ memo, which referred to the Shiite Houthi rebels in Yemen as “enemies of Islam” and “terrorists.”

We kunnen er natuurlijk geen enkel probleem mee hebben dat de gekke Ayatollahs van Iran het moeten ontgelden, maar helaas zijn de wahabi’s van Saoedi-Arabië geen haar beter. Ook zij steunen terroristen en ook zij indoctrineren hun volk met een radicale versie van de islam. Het enige verschil is dat zij soennitisch zijn, terwijl het Iraanse regime sjiitisch is. Voor de rest is het één pot nat.

Er zijn ongetwijfeld mensen in het Westen die het maar wat mooi vinden dat Saoedi-Arabië dit doet, maar helaas kan ik het daar niet mee eens zijn. Het heeft er namelijk alle schijn van dat er een nieuwe regionale religieuze oorlog begonnen is – niet tussen moslims en niet-moslims, maar tussen sjiitische moslims en soennieten. Dit soort oorlogen hebben in het verleden bijzonder veel levens gekost – wat natuurlijk nogal vervelend is voor de gewone burger die rustig van zijn leven wil genieten – en daar komt nog eens bij dat het geweld zich vrijwel zeker zal verspreiden. Het begint in Jemen, maar waar eindigt het? In Irak? In Iran? In Qatar? In andere landen waar er sjiitische minderheden wonen?

Dit is een bijzonder zorgwekkende ontwikkeling. Als er al ingegrepen wordt dan moet dit gebeuren door het Westen, niet door soennitische fundamentalisten die nauwelijks beter zijn dan de haatbaarden van Iran.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

22 reacties

 1. van Urk

  We hebben zoiets al meegemaakt met de oorlog tussen Irak en Iran en waarbij inderdaad veel slachtoffers zijn gevallen op de meest uiteenlopende manieren waaronder de gifgas aanvallen! Nee, wat dat betreft gaat het niet goed in het midden oosten en het blijft een wonder dat het kleine Israel zich nog rustig en gedeisd weet te houden alsof ze geduldig op het teken uur u staan te wachten!

 2. toetssteen

  Zou het niet beter zijn als ze hun eigen troep uitvechten? Dat kost doden, maar nu een veelvoud. En als het nou ook maar iets op zou lossen…..

  Het gejammer, Iran wil kernwapens, klinkt in mijn oren eender als die nooit gevonden massavernietigingswapens. Die zijn ook nooit gevonden.
  Sjiitisch Iran is omgeven door nogal (vooral in naam, want in Parijs worden de bloemen worden in bijvoorbeeld Parijs door de jurkmannen flink buiten gezet en in de zandpaleizen vloeit de beste whisky in goddelijke stromen) soennitisch, salafistische/ wahabitische stromingen. Op het Arabisch schiereiland, maar ook Pakistan dat atoomwapens heeft. (Met dank aan Nederland).
  Tenzij die ayatollah’s, die net zo hypocriet zijn als die o wat ben ik vroom certe die ik beschreef, hun vrolijke leven willen geven voor de niet bestaande mahdi die in de eindtijd op zou poppen.

  1. Hans_VS

   Wat jij denkt te weten is veel minder dan wat is…

   1. toetssteen

    @Hans
    U bedoelt? Beweer ik ergens iets te weten? Ik stel juist dat we een tastende in het duister zijn. Men zegt, men beweert, maar is dat daadwerkelijk zo? Keer op keer in de afgelopen, bleek dat de mensheid is bedrogen. Vindt u het dan vreemd dat er vraagtekens rijzen bij de zoveelste fart?

 3. Antivenin

  Ja, bijzonder nuttig om Westerse soldaten tussen de strijdende barbaren te zetten om de vrede te bewaren. En intussen de “vluchtelingen” van beide zijden hier te lande hartelijk welkom heten zodat we over afzienbare tijd hier dezelfde puinhoop hebben als daar.

  Handen ervan af trekken en de grenzen dicht is de enige verstandige oplossing. Dit is een strijd die al 1400 jaar duurt, en waar wij echt geen eind aan gaan maken, ook al offeren we al onze legers (hahaha, welke legers?) er aan op. Uit laten razen tot de hete oorlog weer in een koude oorlog veranderd, vrede wordt het tussen die twee merken islamieten toch nooit. Op naar de volgende 1400 jaar barbarisme.

  1. Gielah

   Inderdaad…. nóóit ( meer) mee bemoeien… temeer daar wij hier in Nederland toch wel wat meer dan tién islamieten hebben opgenomen, onder wie er wellicht een paar zitten die ook op de gekste momenten de kolder in de kop kunnen krijgen en die HIER eventueel aan het bestrijden van ‘de concurrentie’ zouden willen slaan.

   Een regeringsverklaring…. inhoudende dat wie hiér gedonder veroorzaakt linea recta naar het échte strijdtoneel zal moeten vertrekken… zou niet verkeerd zijn.

 4. -Harry

  Kom op Obama ,

  stook dat vuurtje even lekker op .
  Zorg dat ze elkaar tot de laatste soepjurk uitdunnen .
  Kun je mooi nog wat wapens leveren , dik kassa !

  En laat ons en Putin dan voor langere tijd met rust .
  Je moet ook niet teveel op je zwarte nek halen , want bij jullie pigmentrijken zit de emmer nou eenmaal sneller vol dan bij de gemiddelde bleekscheet .
  Als jullie twee dingen tegelijk moeten doen slaan de stoppen vaak al door .
  Dus : werk eerst die strijd tussen die twee groepen even af !

 5. carthago

  De criminele sauds clan heeft een oorlogskas van 800 miljard,dus de uitkomst is duidelijk. Het ergste is dat wij die kas dagelijks bijvullen.

  1. toetssteen

   @Carthago
   Thoriumcentrales die nu bijna uitontwikkeld zijn in China. Kunnen die jurken terug naar de kamelen.

  2. drexciya

   Als de Saudi’s tot een grondoffensief overgaan, dan heb ik daar zo mijn twijfels over. De Jemenieten zijn harde strijders die een invasie door de Saudi’s (die zelf geen echte strijders zijn) niet over hun kant zullen laten gaan. Waarom denk je dat ze zich vooral bezighouden met bombarderen.

 6. Swieber

  Mede omdat Obama Iran graag van een atoombom wil voorzien (want daar komt de deal met Iran op neer) zijn de soennieten (terecht) bevreesd.

  Iran is aan een opmars bezig in de regio en zowel de soennieten als Israël voelen de dreiging van Iran.

  Daarom willen de Soennieten ook een atoombom als tegenwicht tegen Iran.

  “PM warns of ‘Iran-Lausanne-Yemen axis’; Defense minister warns of ‘tragedy for moderate regimes in Middle East and entire Western world’
  http://www.timesofisrael.com/iran-deal-worse-than-we-thought-netanyahu-says/

  1. toetssteen

   @Swieber
   Pakistan is soenni , hebben een atoombom. De rest is en blijft hear say.
   Maar stel nu eens dat Die ayatollahs het op de heupen krijgen, dan is Iran binnen een paar uur voorzien van reuzechampignons, de US, Israël, Pakistan, mogelijk ook India of Frankrijk en vul maar in.
   Dat risico zullen ze niet nemen.

   1. M. Brandenburg

    U gaat voorbij aan het feit, dat in het Westen wij leven voor ons land en vrijheid, daar willen ze er voor sterven, zie hier de fout in uw denkwijze.

    1. toetssteen

     @M.Brandenburg
     Dan moet men niet miljoenen jihadi’s extra binnen de Westerse wereld trekken.
     Dan is ons land, ons land en onze vrijheid onze vrijheid, iets waar ik het geheel mee eens ben. En ja, als een mens van buiten de landsgrenzen zich wil confirmeren aan de leidraad van het gastland, welkom. Geen enkel probleem.

     Maar als ik lees hoeveel haat er leeft in de binnengestroomde allochtone mensen in het Westen, dan is kruipen ervoor inmiddels nog niet diep genoeg om het hen naar de zin te maken.

   2. Swieber

    De soennieten willen nu ook een atoomwapen als reactie op de dreiging vanuit Iran.

    Saudi Arabia says it won’t rule out building nuclear weapons
    http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/saudi-arabia-says-it-wont-rule-out-building-nuclear-weapons-10139229.html

    Je onderschat de macht van Iran en de vastberadenheid van Iran om Israël te vernietigen.

    Iran breid haar invloed in de regio sterk uit.

    Israel is al omsingeld door Hamas en Hezbbolla die worden gesteund door Iran.

    Door deze slechte deal zal de invloed van Iran alleen maar toenemen.

    1. toetssteen

     @Swieber
     De sjiitische wereld is omgeven door vijandelijke Soenni staten, dus zullen ze dan als eerste prioriteit hebben Israël naar het kingdom to come te blazen? Ik geloof er niets van.
     En laat me wel zijn, ik heb niets met religie. Ziet het liever totaal opgedoekt, lees achter de voordeur.

     1. Hans_VS

      Juist daarom!… Als er iets is dat ALLE Moslems verenigt dan is het Israel…

      Kijk maar naar de 2006 2de Libanon oorlog… Hizballah is Shia maar ALLE Sunnis stonden te juichen…

 7. Antidotum

  Gaan we weer.

  De oorlog tussen Ali en Mohammed is al meer dan 1400 jaar aan de gang, nooit anders geweest omdat de sjiieten en soennies nog steeds geloven in hun eigen gelijk.

  1. toetssteen

   @Antidotum
   Yep, de ellende is dat er christenen, Joden en Alevieten, Alawieten en nog wat groepen tussen beklemd raken. Vraag is dan: waarom worden die niet opgevangen? Waarom zien we keer op keer een overflow aan jonge kerels?

   1. Antidotum

    Ik denk dat degenen die kunnen overvaren naar Europa, wat m.i. 5000 euro p.p. kost, verplicht zakaat krijgen van de groeperingen (kuffars) die in het nauw zitten en de overtocht dus niet kunnen maken.
    Zo iets?

    Dat de echte noodlijdenden, zoals christenen en andere niet moslims, niet worden opgevangen zal daar ook wel mee te maken hebben.
    Al die moslimstaten worden steeds gewelddadiger door de chaos die er heerst.
    De duivel is uit de hel verrezen.
    Daarom is het zaak onze grenzen te sluiten, per direct.

 8. hendrikush

  Containment is de enige oplossing voor het westen.
  Veertien eeuwen duurt de strijd rondom Abu Bakr en Ali nu al. De islam is in bloed gedoopt en zal dat ook blijven.
  Gebruik je verstand en zorg dat je naastenliefde niet op de loop gaat.

 9. jack

  Wat een trieste opinie van een hoofdredacteur! “Als er al ingegrepen wordt moet dat door het westen gebeuren”.
  Ik moest dit twee maal lezen, daar ik mijn ogen niet kon geloven!
  Duitse, Nederlandse, Amerikaanse, Engelse, Belgische,Spaanse mannen moeten gaan sterven daar in dat enorme moslim hellegat voor precies wat??? Een totaal niet voor te stellen opinie!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.