[VIDEO] Koeweitse onderzoeker: “Islamitische doctrines zitten tjokvol ISIS-ideologie”

Screen Shot 2015-03-10 at 10.46.00
Foto: Memri (screenshot)

“We moeten eerlijk zijn.”

Deze dappere Koeweitse man verdient een lintje. Hij heeft namelijk honderd procent gelijk dat ISIS haar ideologie wel degelijk heeft gebouwd op ‘officiële islamitische’ geschiedschrijving, islamitisch recht en de zogenaamde ‘officieel erkende’ uitspraken en handelingen van Mohammed.

Westerse wensdenkers willen daar niet aan, maar de Koeweitse onderzoeker Abdulazziz Al-Qattan is bijzonder eerlijk en transparant over deze materie:

“Our Islamic heritage is a minefield of these deviant ideas…The problem of us Arabs is that we are not being honest with ourselves…All the books of Islamic heritage, without exception, from all Islamic sects and denominations, have enough ISIS ideology to turn your hair white.”

Hij voegt daar aan toe dat het niet zo zeer aan Mohammed ligt, maar aan islamitische geleerden die zichzelf tot assistenten van God hebben benoemd.

Screen Shot 2015-03-10 at 11.42.48

Robert Spencer van JihadWatch is het daarmee oneens; ik niet. Veel hadith en sunnah (uitspraken van de profeet en zijn handelingen) zijn namelijk gewoon keihard verzonnen door latere ‘geleerden.’ Stuk voor stuk zijn ze onbetrouwbaar. Helaas denken moderne islamitische geleerden daar nog steeds anders over en indoctrineren ze jonge moslims met ideeën als alle ongelovigen moeten dood, vernietig elke andere cultuur en – oh ja – doe dat op de meest vreselijke wijze.

Hoe dan ook, het punt is dus dat de wereld alleen van de islam gered kan worden (en de islam van zichzelf!) als moslims de moed hebben om grote delen van hun geschiedenis en tradities overboord te zetten. Gebeurt dat niet dan ben ik bang dat we nog decennialang – zo niet honderden jaren – te kampen hebben met islamitisch terrorisme en religieus gemotiveerde oorlogen in het Midden-Oosten.

Hier is de video. Verplicht kijkmateriaal, zeker voor politiekcorrecte wegkijkers die te pas en te onpas herhalen dat het beestachtige gedrag van ISIS werkelijk niets te maken kan hebben met de manier waarop veel moslims hun geloof beleven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!