[VIDEO] Koeweitse onderzoeker: “Islamitische doctrines zitten tjokvol ISIS-ideologie”

“We moeten eerlijk zijn.”

Deze dappere Koeweitse man verdient een lintje. Hij heeft namelijk honderd procent gelijk dat ISIS haar ideologie wel degelijk heeft gebouwd op ‘officiële islamitische’ geschiedschrijving, islamitisch recht en de zogenaamde ‘officieel erkende’ uitspraken en handelingen van Mohammed.

Westerse wensdenkers willen daar niet aan, maar de Koeweitse onderzoeker Abdulazziz Al-Qattan is bijzonder eerlijk en transparant over deze materie:

“Our Islamic heritage is a minefield of these deviant ideas…The problem of us Arabs is that we are not being honest with ourselves…All the books of Islamic heritage, without exception, from all Islamic sects and denominations, have enough ISIS ideology to turn your hair white.”

Hij voegt daar aan toe dat het niet zo zeer aan Mohammed ligt, maar aan islamitische geleerden die zichzelf tot assistenten van God hebben benoemd.

Screen Shot 2015-03-10 at 11.42.48

Robert Spencer van JihadWatch is het daarmee oneens; ik niet. Veel hadith en sunnah (uitspraken van de profeet en zijn handelingen) zijn namelijk gewoon keihard verzonnen door latere ‘geleerden.’ Stuk voor stuk zijn ze onbetrouwbaar. Helaas denken moderne islamitische geleerden daar nog steeds anders over en indoctrineren ze jonge moslims met ideeën als alle ongelovigen moeten dood, vernietig elke andere cultuur en – oh ja – doe dat op de meest vreselijke wijze.

Hoe dan ook, het punt is dus dat de wereld alleen van de islam gered kan worden (en de islam van zichzelf!) als moslims de moed hebben om grote delen van hun geschiedenis en tradities overboord te zetten. Gebeurt dat niet dan ben ik bang dat we nog decennialang – zo niet honderden jaren – te kampen hebben met islamitisch terrorisme en religieus gemotiveerde oorlogen in het Midden-Oosten.

Hier is de video. Verplicht kijkmateriaal, zeker voor politiekcorrecte wegkijkers die te pas en te onpas herhalen dat het beestachtige gedrag van ISIS werkelijk niets te maken kan hebben met de manier waarop veel moslims hun geloof beleven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. Avander

  Mooi zo, ik denk dat de man gelijk heeft, ben benieuwd hoe lang hij nog heeft. (leeft)

 2. JanvanEechoud

  Heb je al vaker vragen gesteld, Michael, en heb er nu slechts één. ..:
  Waar kies jij persoonlijk nú voor, “oog om oog, tand om tand”. ….. of kies jij voor “de andere wang”?
  Mvg.

  1. monach

   Michael kiest voor jurkje aan, hoedje op en rondjes dansen.

 3. Swieber

  Het probleem met de islam zou voor Europa niet groot zijn als de islam blijft waar het is ontstaan.

  Helaas is door de massale immigratie van moslim in Europa de islam meegekomen en daarmee ook alle problemen die daar mee samenhangen.

  Daarom is de enige oplossing die de islamisering van Europa nog wat kan remmen een immigratiestop uit moslims landen.

  Als er geen immigratiestop uit moslim landen komt zal Europa over de jaren vanzelf langzaam islamiseren via de demografische veranderingen die massa immigratie nu eenmaal met zich meebrengt.

  De stopzetting van immigratie uit islamitische landen is de eerste noodzakelijke stap.
  http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/3/Schokkend-hoeveel-westerse-moslims-het-fundamentalisme-steunen-1716213W/
  ———–

  Massa immigratie is het middel om een samenleving (zonder geweld) fundamenteel te veranderen.

  “There are signs that Allah will grant vicotry to Islam in Europe without swords, without guns, without conquest. We don need terrorists, we don’t need homicide bombers. The 50+ million Muslims (in Europe) will turn it into a muslim continet within a few decades”——Muammar al-Gaddafi.

 4. tonzwart

  Is deze video al naar Pechtholt van D666 gestuurd?
  De DDS zal hij vast niet lezen.

 5. LantR.fant

  De man verdient een lintje, maar krijgt waarschijnlijk de kogel. Hoewel een “verlichting” in de moslimwereld de aarde een stuk leefbaarder zou maken.

  1. hans-e-pans

   Voor hen zelf ook een stuk makkelijker.

 6. W.H.J. Reiss

  Het heeft weinig nut om zo’n video’s hier te laten zien. Hier zijn de meesten het spoor niet bijster.
  En om het te laten zien aan geindoctrineerde idioten zoals Arie heeft ook geen zin. Die hebben enkel ‘mossel in de kop’!

 7. m29

  @Jan van Eechoud.

  Het begrip de andere wang toekeren ,wordt door vrijwel alle
  christenen verkeerd uitgelegd.
  Als iemand iemand in het MO op een wang sloeg (eigenlijk meer een oorvijg),was dat een uitdaging of een belediging.
  Net zoals in de middeleeuwen iemand met een handschoen in het gezicht slaan.
  Door de andere wang toe te keren ,kregen beide partijen even de gelegenheid tot bezinning te komen.
  Tot tien te tellen.
  Sloeg de ander nog een keer was het menens en had je het volste recht zo niet de plicht actie te ondernemen.
  Door de kerk is ervan gemaakt dat ,de christenen zich maar deemoedig moesten laten welgevallen.
  Jezus een afstammeling van Koning David,alles moesten laten welgevallen.

 8. jonathan

  Goed gezegd van die man. Soms komen juist anti-islam uitspraken of uitingen uit de moslimhoek. Die gaan veel verder dan wij voor staan. Wel goed hoor. Want ik denk dat we eerder door linksen worden verraden en overgeleverd aan de kwalijke islamfascisme/-nazisme dan moslims die “verlicht” zijn. Die spreken juist harde taal jegens die moslimfascisten. Als links niet naar de autochtoon wil luisteren laten ze dan naar hen luisteren. Want ze zijn volledig het zicht op goed en kwaad kwijt. Wilders zei het al. Uit dat oorlogzuchtig boek kunnen vele pagina’s worden uitgescheurd waarna je een dun boekje zoals Donald Duck overhoudt.Gelijk heeft hij.
  Hopelijk komen meer anti-islam uitspraken uit de hoek. Hard nodig. Misschien dat met name links het dan wil aannemen.

 9. van Urk

  Het beroerdste is dat zulke gasten het nog steeds niet willen aannemen dat het wel met de islam te maken heeft zelfs niet als het Mohammed himself is die dit gaat beweren i.p.v. deze met de islam opgegroeide koeweitse moslim !

 10. Seneca

  @m29
  Uitstekende uitleg. Het gedachtegoed van JC is constant vervalst. Paulus vooral was daar zeer sterk in. Tomas Jefferson heeft zijn leven lang gestreefd om de aan Paulus toegeschreven boeken/brieven te verwijderen. Een gebod van de 10 geboden luidt althans volgens de Christelijke leer: ‘gij zult niet doden’. Dat staat niet geschreven, er staat: ‘gij zult niet moorden’. Wel een verschil, nietwaar?

  1. Rick Naert

   Juist! Zonder de vergriekste jood Paulus had er geen christendom bestaan. Hij heeft het zeer plaatselijke vrome jodendom van Christus en zijn volgelingen de antieke wereld ingevoerd. Hierdoor is het algemeen voor iedereen toegankelijk geworden en werd het mede sterk beïnvloed door de toen geldende Griekse filosofie en Romeinse wetsleer. Het krijgshaftige, wettische en veel minder tolerante toenmalige jodendom werd verlaten.

 11. Nicky

  @Seneca, is een goeie. Ook @Rick ;

  “For he that said, Do not commit adultery, said also, Do not kill. Now if thou commit no adultery, yet if thou kill, thou art become a transgressor of the law”.

  Jacobus heeft het contextueel over het OT vs NT, de bedeling van de wet (oog om oog; ‘krijgshaftig’, Rick) vs de bedeling van de genade, de wet van Mozes vs ‘de wet van de vrijheid’ zoals Jacobus dit beschreef in het volgende vers.

  Zelfs de King James Version vertaalt het met ‘doden’, (o.a. James‬ ‭2‬:‭11‬ KJV) maar inderdaad, kan ook vertaald met ‘moorden’ (φονεύω – phoneúō, root; to be a murderer (of):–kill, do murder, slay).
  Moorden is altijd doden, maar doden niet altijd moorden. Dus m.i. juist vertaald?

  En het Hebreeuwse רצח (‘râtsach’) is ook altijd vertaald in ‘doden’, maar zou ook als ‘moorden’ vertaald kunnen worden (kill (a human {being}) especially to murder: – put to {death} {kill} (man-) slay ({-er}) murder (-er).

  Hoewel Jacobus (en Paulus enz) juist waren in hun Grieks… en Mozes juist was in zijn Hebreeuws en al helemaal in de context (dus misschien lees het nog eens over, ALS je het reeds hebt gelezen/bestudeerd en erover gemediteerd, ook @Rick ; ) kunnen vertalingen verschillen.

  Ik hou het graag bij de KJV 1611(en Statenvertaling van 1617 meen ik), en dat om diverse redenen.

  Ach ‘doden’ betekent gewoon in het Grieks en Hebreeuws; ‘doden’.
  En ‘moorden’, ‘moorden’. HAHA

 12. Nicky

  Trouwens, arme man die Tomas Jefferson (‘heeft zijn leven lang gestreefd om de aan Paulus toegeschreven boeken/brieven te verwijderen’).
  Wat een stakker. Waar kan je je leven mee vullen.

  Het Woord heeft al duizenden jaren bestaan, en zal blijven bestaan. Bijna alle profetiën zijn al uitgekomen, en die resten zullen nog uitkomen!

  Ook dat het Woord van God (via vele, diverse mensen met hun diverse karakters, beroepen, achtergronden, enz.) zal blijven bestaan, ‘tot in eeuwigheid’!

 13. umbertao

  Helaas, deze zogenaamd islamkritische held belazerd zijn luisteraars . Terecht bekritiseert hij de traditionele boeken van de islam. Terecht wijst hij op de tot nu toe verwaarloosde historische en menselijke context. Echter, en nu komt het (op 01:55): zijn oplossing is om terug te keren tot het woord van Allah, de enige zuivere bron…helaas, ook de Koran is niet het boek van de vrede…Dat weet hij toch?!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.