Volkskrant zet oorlog tegen Bram Moszkowicz stug door

Blijkbaar wil links de oud-strafpleiter écht kapotmaken.

De Telegraaf bericht dat de Volkskrant een nieuw excuus heeft gevonden om Bram Moszkowicz kapot te maken: hij zou weer gesjoemeld hebben met belastingen.

Ex-advocaat Bram Moszkowicz heeft de afgelopen twee jaar opnieuw de Belastingdienst benadeeld. Nadat hij als advocaat werd geschrapt, heeft hij een bedrijf opgericht waarin hij zijn werkzaamheden onderbracht. Over zijn inkomsten heeft hij vervolgens geen loon- en omzetbelasting afgedragen.

Volgens het linkse dagblad heeft Moszkowicz totaal geen belasting betaald terwijl hij en zijn advocaat eerder zeiden dat al zijn inkomsten naar de staat gingen. En dat klopt dus niet. Echt niet! Hij heeft gelogen!!

We moeten natuurlijk wachten op antwoord van Moszkowicz en zijn advocaat, maar de timing van dit nieuws is me wat al te opmerkelijk. Zoals wij eerder berichtten is het vrijwel zeker dat Moszkowicz de politiek ingaat voor VoorNederland (VNL). Hoewel die club gloednieuw is en maar twee zetels bezet in het parlement blijkt uit een peiling van Maurice de Hond dat VNL op dit moment al het potentieel heeft van tien zetels.

En dat is niet alles: bekende Nederlanders staan in de rij om lid te worden van de partij en zich ervoor in te zetten. Let wel, zoiets is niet bepaald gemakkelijk te bereiken. Kijk maar naar Artikel50 dat al vrij snel ten onder ging. De voornaamste reden daarvoor is, hoe kan het ook anders, dat het leiderschap van de partij niet goed in elkaar zat, het was een zootje. Veel bekende Nederlanders wilden daar niets mee te maken hebben.

VNL wordt op een heel andere, veel verstandigere manier geleid. Joram van Klaveren en Louis Bontes doen het gewoon heel erg goed, en dus komt links Nederland ineens in actie om hun groei te beperken. Dit onder het motto: als we hun naam op indirecte wijze voldoende beschadigen zullen andere Nederlanders de partij rug vast toekeren.

Nou, beste dames en heren van de linkse media (maar ik herhaal mezelf), ik denk dat het dit keer iets anders gaat. VNL is namelijk niet zomaar een hobbyclubje van incompetente mafketels, maar een partij die precies weet waar het mee bezig is. Je kunt Moszkowicz’ reputatie zoveel beschadigen als je wilt, maar VNL zal hoe dan ook presteren bij de volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer; zelfs parlementariërs die voor andere partijen in de Kamer zitten zeggen dat als je het er met ze over hebt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

27 reacties

 1. JanvanEechoud

  “bekende Nederlanders staan in de rij om lid te worden van de partij en zich ervoor in te zetten.”
  Ja, ja…, dat lijstje hebben we bekeken, Michael.

  We waren niet onder de indruk, weet je nog?

 2. arie_jansz

  Hoezo kapotmaken?

  Maakt Michael een “schippertje”?

  Corruptie goedpraten door een ander de schuld te geven???

 3. Moose

  Links blijkt keer op keer een soort van rooilknaagdier te zijn.

 4. Ni28

  VVD beschadigd, VNL beschadigd. Maar als het waar is…tsja!

 5. NemTudom

  De PVV blijft door groeien. Andere partijen moeten inleveren. Daarbij komen veel veelverdieners vrij en die willen graag dat loon behouden. Een logisch vervolg dat een beginnende partij aantrekkelijk is voor de afvallers van andere partijen. Daar zit ook veel kaf tussen, die zich weer waar willen maken en toch verzaken en de zaak kunnen opblazen om hun oude partij weer nieuw leven in te blazen.

 6. tipo

  Belastingontwijking lijkt me een prima aanbeveling voor VNL-kandidaten. Belastingontduiking overigens ook, maar dat mag helaas niet, dus dat zal wel tot een nadere regeling leiden.

  De Volkskrant vergeet overigens dat de BV vennootschapsbelasting betaald heeft, en dus dat het kan kloppen dat de BV veel geld aan de belastingdienst heeft over moeten maken, bijvoorbeeld doordat de schatting van de winst bij voorbaat te hoog ingeschat is. Dat is best te begrijpen bij een beginnende BV met onregelmatige inkomsten.

 7. rinus

  Ik heb net het stuk over Schippers gelezen die volgens Tim juist volledig doorslaat. En ach welnee, er zijn geen 2e Kamerverkiezingen en vnl haalt nu 0 zetels. Als het de Volkskrant echt hierom te doen was brachten ze dit wel vlak voor 2e kamerverkiezingen. Dat geeft de meeste schade. Of het op het moment dat vnl de kiesdrempel haalt met Moszkowicz officieel in de gelederen of als lijsttrekker. Dat doen media bij de pvv ook. Gedoe of schandalen worden bewaard en komen vlak voor verkiezingen in de aandacht en dateren dan van soms tijden geleden. Dat heet bashen en gebeurt al 3 verkiezingen op rij. Lullig genoeg zijn dat dan onthullingen vanuit “Haagse bronnen”. Laat ik het hier bij laten

 8. Dennis_WSPK

  VNL is niks. De zoveelste borreltafel-liberale partij, waar er al zoveel van geweest zijn.
  En weer met de vlaktaks. Die werkt niet, want
  hoewel je daarover -heel slim- niets op de site van VNL leest, willen ze uiteraard de toeslagen afschaffen.
  Dus geen huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden budget meer.

  De vlaktaks calculator op hun site doet alsof iedereen er op vooruit gaat. Niet dus. Want het wegvallen van de toeslagen, voor minima tot wel 800 euro per maand, wordt door de vlaktaks op geen énkele wijze goedgemaakt.

  Volksverlakkerij dus. Klassiek-liberaal ofwel : op naar de 19e eeuwse nachtwakersstaat !

  1. M. Brandenburg

   Dat is onzin, de loonbelasting in Nederland begint bij 34.65% echter door toeslagen valt dit uiteindelijk lager uit. Dus hoe bedoelt u dat met een vlaktaks, die een stuk lager ligt dan de 34.65% dat er niets wordt goedgemaakt??

  2. Twan 21

   Dus geen huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden budget meer.
   ——
   Als je die zaken nodig hebt, heb je sowieso niets te zoeken bij VNL. VNL is voor mensen die wel zelf voor hun leven en inkomen kunnen zorgen en niet voor subsidievreters.

 9. aquarius

  Dit was dus het reclamepraatje van Michael voor VNL .
  Ik hoop dat het omgekeerd evenredig zijn werk doet 🙂

 10. Julius

  Wacht nu maar rustig af Michael. Straks sta je alweer voor paal als het klopt.

  1. peter33

   ” Wacht nu maar rustig af Michael. Straks sta je alweer voor paal als het klopt.”

   Ja michael ,luister goed naar Julius, want hij is een ervaringsdeskundige op het gebied van voor paal staan.

   1. Julius

    Ik heb je gemist Petertje.

    1. peter33

     Met verkleinwoordjes ga je het niet redden Julius.

     1. Julius

      Jij ook niet groots nummer 33.

      Je bent nog altijd lollig. Zo’n knul met eeuwig durende kiespijn.

      Is je grote held al premier?

      Je hoeft niet te antwoorden hoor. Ik lees het niet meer. Zo gezellig een bioscoopje pakken. Zou je ook eens moeten doen.

      Fijne avond nog knul.

 11. Teun

  Hij heeft gelogen? Wat is dat………liegen?
  Dat weet ik niet……………..zegt de PvdA.

 12. Baksteen

  Belastingontwijking? dat doet iedereen met een zonnepaneel op z’n dak!

 13. Pimsch

  een krant lees je voor de puzzels en de schaakrubriek. daarna gooi je hem weg.

 14. Giny

  Bram Mosckowicz vind ik op zich een aardige man!
  Toch heeft hij heel wat op zijn kerfstok,
  laat hem lekker bij VNL aansluiten, liever
  dan bij de PVV, die hebben al genoeg
  ellende met dat soort figuren te maken gehad!
  Het gaat bij Bram alleen maar om geld!
  Wat betreft de 10 zetels van VNL, mag
  ik toch aannemen dat ze bedoelen met
  zegels van Albert Heijn, kom ze verder
  nergens tegen!
  Michael leert het ook nooit, blijft maar
  foute nieuwkomers promoten!
  Lijst 50, daar moesten we allemaal op
  gaan stemmen, nu weer op deze
  twee laffe honden!!!

 15. W.H.J. Reiss

  Nederland is een land waar Achterlijkheid hoogtij viert. Een PvdA zonder Arbeiders. Een VVD zonder liberalen. Een D’66 die volksraadpleging afwijst. Een CDA, dat de islam omarmt als ware het hun geloof.
  Als in Nederland Oprah Winfrey op een lijst stond dan stemden een hoop mensen op haar. Dit is een Boer Zoekt Vrouw land en over 20 jaar krijgen ze de rekening. Dan mogen de overgeblevenen kijken naar Mo zoekt klein meisje als echtgenote !

 16. Dennis_WSPK

  @M BRandenburg en Twan21

  Jullie snappen er niets van. Als je minimumloon hebt (dus 40 uur per week werkt voor een schijntje van EUR 1.500 bruto) houd je momenteel EUR 1.250 netto over.
  Stel dat je de belasting dus een procent of 12, 13 verlaagt, dan scheelt je dat een paar tientjes.
  Als je dan in ruil daarvoor de toeslagen, de EUR 840 kunnen bedragen maximaal (voor een gezin) dan
  maakt die paar tientjes belastingverlaging dus NIETS goed van het verlies van EUR 840 aan toeslagen.

  Toeslagontvangers zijn geen subsidievreters. Ze hebben dat geld keihard nodig, omdat dankzij neoliberalen de huren, energiekosten en ziektekostenpremies zó achterlijk hoog zijn, dat je met alleen je minimumloon of uitkering niets meer begint.

  Dus, beste VNL-sympathisanten : VNL is gewoon de zoveelste neolib-partij die er niets van snapt en borreltafelpraat verkoopt. Vlaktaks kan niet, zonder de lasten (huren, energie) etc fors te verlagen. Maar ja, dát willen aanhangers van de “vrije” markt uiteraard niet…..

  1. W.H.J. Reiss

   Een bruto loon van 3.000 Euro voor een gezin met 2 kinderen is ook geen vetpot ! Die missen dus ALLE toeslagen. Hun inkomen zal niet zoveel verschillen van een minimumloner met huurtoeslag, kindgebonden Budget en Zorgtoeslag.
   De oplossing om van toeslagen af te komen/verlagen is verhoging belasting vrije som of iets gelijkwaardigs en verlaging van belastingen op kosten die eenieder heeft zoals G.W.L., OZB, en brandstof vervoer, Vrij openbaar vervoer.

  2. -Harry

   Dennis WSPK , (?) ,

   Die hoge woonlasten hebben we aan voornamelijk drie redenen te danken .

   1) De dwaze hoge looneisen die er in het verleden gesteld werden .

   2) De onvoorstelbare zwerm aan regeltjes waar iedereen zich aan moet houden .

   3) de grondprijs , een boer kreeg vroeger een paar kwartjes de vierkante meter , de gemeente legde er een afvoerpijp in en noemde het bouwrijp .
   Grondprijs ineens 550 gulden per meter !
   Althans dat is wat ik moest betalen voor ( nieuw ) industrie terrein .

   Als iemand nog een beetje rendement uit de verhuur van een woning wil halen , zou de huur nog verder omhoog moeten .

   Ik had een vriend , architect , die dat probleem wilde tackelen , hij ontwierp een soort casco woning , wel helemaal klaar , glasdicht en zo , maar een leeg hok , die de mensen zelf verder in konden delen .
   Een woning die toen zo’n veertigduizend gulden moest kosten , even los van de grondprijs .
   Hij werd overal tegengewerkt , het ergste nog bij de gemeente !
   En omdat ie nogal vasthoudend was en overtuigd van zijn gelijk , resulteerde dat uiteindelijk in ontslag .

   Maar even los van dat alles , heb je je wel eens afgevraagd waarom er zoveel mensen afhankelijk zijn van subsidies ?
   En dan wil ik wel nadrukkelijk degenen met medische problemen buiten hun schuld, vrijwaren !

   Maar ik heb in mijn omgeving ook een stel van die subsidiebehoeftigen .
   De meeste zijn liever lui dan moe .
   Er zitten ook alcoholisten bij , mijn buurman is om elf uur ’s morgens al in de olie .
   Recht op bijstand ? Recht op subsidie ? Nee , toch ?

   Er zitten ook nog twee junken in dat team , zielig ?
   Nee , gewoon waardeloze slappelingen !

   De andere kant wil ik je ook even laten zien .
   Jongens , die al op jonge leeftijd de drive hadden om de beste in hun werk te willen wezen .
   Ik heb er zo’n acht in mijn kennissenkring .
   Die hebben het allemaal voor elkaar , de meesten hebben een flink vrijstaand huis , vaak nog aan het water ook !
   En er zijn er bij die niet meer dan de vroegere ambachtsschool hebben gedaan !

   Niks steun , niks subsidies !
   Gewoon een leven lang hard gewerkt !
   Zie je het verschil ?

   En dan die rekensom van jou .
   Iemand met 1250 euro netto plus 840 euro subsidie is zeg maar 2100 euro !

   Valt dat onder “armoede” ?
   Misschien moeten ze dan toch maar beter hun best gaan doen

   1. W.H.J. Reiss

    @Harry
    Het is toch niet helemaal zo makkelijk. Niet eenieder heeft bepaalde capaciteiten. En als je van huis uit bagage meekrijgt is dat ook makkelijk.
    .
    De laatste 20 jaar heeft men oude huurhuizen afgebroken i.p.v. op te knappen of te verkopen aan de bewoners. Resultaat: de huren gingen vaak omhoog van 300 Euro naar 600 Euro. En de betrokkenen kregen daarna huurtoeslag ! Zij hadden daar niet om gevraagd.
    Ook verkoopt men huurwoningen in grote aantallen aan grote vastgoedbedrijven voor 1 ton per stuk. Het resultaat na verloop van jaren kunnen we ons wel voorstellen. Mensen hebben GEEN WAARDE in dit land. Men had de huizen voor deze afbraakprijzen ook aan de verhuurders kunnen verkopen en desnoods voor de financiering hiervoor een bank op te richten. Bij deze Mega deals worden wederzijds de zakken goed gevuld, terwijl onze achterlijke politieke elite het nakijken heeft of er zelf aan deelneemt !

 17. Loonwatcher

  Even voor de goede orde: NRC Handelsblad – toegegeven: òòk een “links dagblad” – berichtte er afgelopen donderdag 12 maart al over: http://www.nrc.nl/nieuws/2015/03/12/ook-als-tv-presentator-maakte-moszkowicz-grote-belastingschuld/

  Maar het Centraal Insolventieregister laat maar weinig aan de verbeelding over: http://insolventies.rechtspraak.nl/pdf.ashx?ID=13_ams_15_96_F_V_01

  Bram Moszkowicz is gewoon de zoveelste ordinaire geldverslaafde die meent boven de wet te staan. [X] ongeschikt.

 18. Dennis_WSPK

  @Harry
  Jij denkt veel te simpel.
  Even doordenken en je begrijpt dat niet iedereen met “ambachtsschool” een huis aan het water kan hebben. Dat is nu eenmaal de wet van vraag en aanbod. Een aantal mensen komen bovendrijven, maar dat kan onmogelijk voor iedereen gelden.

  Mijn vader was politieambtenaar. Van boerenjongen kans gezien zich op te werken. Leuk salaris , maar nooit een vetpot. Werkte zich een slag in de rondte.

  Ik ken genoeg mensen die hard moeten werken en desondanks met niet meer dan een minimumloon of net erboven thuis komen. Jij gaat er van uit dat iedereen die minimum heeft, een luie uitkeringstrekker is. Dat is uiteraard niet zo. Er zijn genoeg mensen die keihard moeten werken voor een minimumloon of net erboven.
  Als je dan een gezin moet onderhouden, dan is dat écht sappelen en kun je die toeslagen niet missen.

  Ik zeg nergens dat 2.100 euro per maand armoede is. Maar als je die mensen hun toeslagen afpakt, wordt het heel snel wél armoede.

  En dan die hardwerkende kennissen van jou.
  Ik neem aan dat ze alle leuke fiscale voordeeltjes niet laten schieten ? En dat ze heel graag gebruik maken van de goudgerande hypotheekrenteaftrek voor hun leuke huisjes aan het water ? Over subsidieslurpers gesproken !

  Dan over huren.
  Huren zijn zo hoog doordat sinds de jaren 90 de bouwkosten enorm gestegen zijn. Dat hebben we te danken aan de superwinsten die aannemers meenden te moeten maken. En door grondspeculatie, die door de
  liberale regeringen in de jaren 90 zonder belemmeringen werden toegestaan. Drie keer raden wie daar van profiteerden ? Een hint ; níet de gewone man.

  Verder is een gezin ontzettend veel geld kwijt aan de bespottelijke energiebelasting.

  Het is niet zo simpel. En al stuur je alle “luilakken” zoals jij ze typeert aan het werk : meer dan het minimumloon gaan ze écht niet verdienen. Dus dat lost helemaal niets op, zolang de lasten (huren, energie etc) niet fors omlaag gaan.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.