Angstaanjagend. Briljante ISIS-gids vertelt radicale jongeren precies datgene wat ze moeten weten

ISIS heeft een nieuw e-book voor jihadjongeren in Europa uitgebracht. Het is angstaanjagend hoe goed het is.

ISIS is niet alleen een angstaanjagende terreurorganisatie – dat weten we allemaal. Maar tegenwoordig ook een uitgeverij. En in die hoedanigheid zijn ze minstens zo gevaarlijk als de eerste. Zie namelijk wat er van de week van de (digitale) drukpersen rolde:

How to survive in the west: a Mujahid guide, heet de publicatie. Het een handleiding voor jonge jihadisten die in Europa en Amerika hoe hier te overleven terwijl je aanslagen wil plegen, dus. En wat ik er van vind? In één woord briljant.

En ik gebruik dat soort woorden niet omdat ik bewondering heb voor de doelen van ISIS. Juist het tegenovergestelde: elke dag dat ISIS nog bestaat is een smet op het blazoen van de mensheid. Deze club moet worden opgerold en naar de voetnoten van de geschiedenis verwezen, zo spoedig mogelijk. Maar het punt is: we hebben geen plan om dat te doen. We bombarderen wat, we sturen wat wapens op naar de Koerden. We proberen de strijd van de dag te winnen, maar een allesbepalende campagne om ISIS volledig van de kaart te vegen is er niet.

Laat How to survive in the West nu precies dat element wel bevatten: het heeft een visie en vertelt heel gedetailleerd hoe men langzamerhand het hele Vrije Westen onderuit kan halen. Het boek is gruwelijk, maar het bevat precies alles wat een jihadist moeten weten: het moedigt aan, het inspireert, het legt uit, het instrueert en het verklaart.

De pagina’s van het boek lijken rechtstreeks geislamiseerde versie van Machiavelli’s Il principe te komen. Het probeert één eigenschap namelijk keer op keer in de koppen van de jonge geweldsliefhebbers te rammen: wees sluw. Wees enorm sluw. Kleed je niet als een radicaal, doe eigenlijk net alsof je een gewone westerse jongen bent en bereid je terreuraanslag in stilte voor. Wees onderweg naar je doel niet al te idealistisch. Wees praktisch. Ga recht op je doel af – het doden van zoveel mogelijk christenen, ongelovigen en andere ‘godslasteraars’ – en laat dat het enige zijn dat telt.

Hopelijk snapt u nu waarom ik dit boek ‘briljant’ noem, want het geeft jihadisten precies de intellectuele munitie die ze nodig hebben om de trekker over te halen – letterlijk. Het boek voorziet in het gevaarlijk maken van lieden die slechts potentieel gevaarlijk zijn. Het zaait haat in de harten, maar haalt alle twijfel eruit. Het maakt van onzekere puberjongens meedogenloze moordmachines.

How to survive in the West, dus. Als de visie van dit monsterlijke boek werkelijkheid wordt, valt er voor vrijheid en vrijheidsliefhebbende mensen niet veel meer te overleven. Dan zijn wij degenen die een boek nodig hebben dat ons vertelt hoe we ons staande kunnen houden in het gedeelte van de wereld dat nu nog bekendstaat als ‘het Vrije Westen.’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

17 reacties

 1. NvanderReuk

  Joh al vinden er morgen 10 aanslagen plaats in Nederland dan nog slaapt iedereen in Den Haag rustig verder Het boeit ze gewoon helemaal niets dat is intussen toch wel duidelijk.

  1. Mart

   Niet ”iedereen in den haag”, maar ook daarbuiten,het stemvolkje dus.

 2. pejoar

  Je zegt “we hebben geen plan,we bombarderen maar wat”
  We = de overheid
  Er zijn genoeg mensen die wel weten wat we kunnen en moeten doen, alleen worden die beschouwd als rechts – radicaal of racist.

 3. Wachteres

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/04/peiling-vvd-en-cda-blijven-het-goed-doen-pvv-blijft-zwak/

  Waar maak je je druk om, Tim?

  De VVD en het CDA stijgen in de peilingen en ze blijven het goed doen en die vervloekte PVV blijft zwak.

  Die twee partijen zien het gevaar van de fundamentalistische islam en zij zullen er alles aan doen om de mosliminstroom te beëindigen.

  Zij willen zo snel mogelijk uit de EU en dan de grenzen dicht.

  Dus alles komt goed, toch?

  Nog even en je kunt wel andere onderwerpen kiezen dan de islam.

 4. W.H.J. Reiss

  Met dank aan het Nederlandse deel van deze Club, de PvdA, GL en D’66. Zij faciliteren de islam, hier zit de grote zwijgende meerderheid, die zwijgt en je niet zult horen of demonstreren bij aanslagen tegen het Westen.
  Ook de schrijver van dit artikel faciliteert, onwetend, de islam door steeds en steeds maar weer te zeggen dat Wilders en zijn PVV het niet bij het rechte eind hebben. De PVV IS de enige partij die ons opmerkzaam maakt tegen de islam en hun moorddadig karakter ! Blinde Haat tegen de persoon Wilders (PVV) kan soms ver gaan !
  Nog een Tip voor de Jihadisten: Jullie vrienden in nood, dat zijn de socialisten. Dat zijn types, die kun je van alles wijsmaken. Op dit ogenblik zitten hoog bejaarden voor het venster in hun eigen Pis de gehele dag naar buiten te staren, want bejaarden tehuizen worden gesloten. En dat dankzij voornoemde partijen, die immigranten, die op ons kotsen, belangrijker vinden dan onze oudjes. Je kunt een Euro maar 1x uitgeven en voornoemde partijen hebben daarin hun keuze gemaakt. Hou ze te vriend, Jihadisten, want jullie kunnen hun goed ge- of verbruiken !!!

 5. Nicky

  Inderdaad Tim, een meerwaarde voor de Muslim.
  Want emotie; hebben ze al, genoeg.
  Maar het is (nog) domme emotie, niet reëel, niet echt gefocussed.

  Wat je zegt; intellectuele munitie was nodig voor de aankomende vuile rotschoften. Motivatie is er al (71% onder NL Muslim-jongeren meen ik?), nu nog praktisch maken.

  Wie Wat Waar Wanneer Hoe

  Wie: hoef je een Muslim niet meer te vertellen.
  Als je (de enige, kleine) kans maakt om in Mohams ‘paradijs’ te komen. moet (Wie?), JIJ Muslim, zoveel mogelijk (Wie?) doden meenemen met jou eigen dappere dood.

  Enzovoort. Alleen ‘Hoe’… is meer op intellectueel, verstandelijk gebied. Dat was een duidelijk hiaat. Nog.

  Daar is zo’n oorlogs anti-survivalboek een antwoord op. Want met domme emotie, zelfs met hoog motivatiegehalte, kom je ‘daar’ niet echt.

  Daar waar je wil zijn: Mohams ‘paradijs’.

 6. Teun

  Herdenk 4 mei demonstratief niet.
  Het heeft geen zin.
  Het dient alleen Klaas Vaak.
  Anno 2015 zouden er immers volgens de welhaast goddelijken die over ons gaan, geen grenzen overschreden zijn met het geroep Dood aan alle Joden.
  Alle burgemeesters zwegen toen dit in 2014 geroepen werd. Straks op 4 mei zwijgen ze weer met strakke gezichten.
  Gewoon er met 4 mei niet meer bij zijn.
  Desnoods lawaai maken op straat onder het motto:
  Beter mijn lawaai dan dat van Hitlers papegaai.

 7. Antidotum

  Er moet worden ingegrepen voordat straks de terrassen weer vol zitten en de muziekfestivals van start gaan, de toeristen volop aanwezig zijn en het winkelen en de markten bezoeken, weer een gelefde bezigheid is op warmere dagen.

  1. Mart

   Juist en dan zou een bommetje of 2 het volkje er aan herrineren dat ze belegerd worden, en zelfs wakker geschud.

   1. Moose

    Welnee, dan roept er weer een gek dat de onderste steen boven moet komen… En slaapt het stemvee verder.

 8. Gielah

  Sinds ze in steeds meer gemeenten op 4 mei persé een zooitje Duitsers erbij willen hebben, ga ik naar geen enkele herdenking meer.
  In feite is zoiets een klap in het gezicht van de mensen, die tussen 1940 en 1945 voor onze vrijheid gesneuveld zijn.
  Al dat verbroederen met vijanden uit het verleden én met vijanden van nu… en áltijd weer zónder goedkeuring van de burgers, want over niéts wordt hun mening meer gevraagd….daar zie ik de zin niet zo van in.
  Vlag halfstok op 4 mei?
  Ook maar niet meer.

  Ik snap ook niet dat één Duitser zich voor zulke kul-bijeenkomsten laat strikken!

  Iets anders zou het zijn, als ik bejaarde Duitse mensen, die zelf actief zijn geweest in de laatste oorlog… vrijwillig of gedwongen… persoonlijk zou spreken…. en als zij hun spijt zouden betuigen met hetgeen zij zélf gedaan hebben.
  Dan is het voor geen enkele christen… en uiteraard ook voor mij niet… moeilijk om die mensen te vergeven.
  Vergeven is dan een opdracht… en heel belangrijk…. en mijn antwoord zou altijd ‘ja’ zijn…. want die persoon heeft toch berouw?
  We moeten vergeving, die doorwerkt tot in het eeuwige leven ( ‘wat ú op aarde ont-bindt zal ontbonden zijn in de hemelen’… zegt het evangelie nadrukkelijk…) nóóit goedkoop maken en die niet als hagelslag lukraak in het rond strooien.

  Echte vergeving is altijd persóónlijk… en kan niet zomaar even afgedwongen worden door een of andere gemeenteraad, die eventjes voor anderen beslist dat het nu, na 70 jaar, weleens tijd wordt om te vergeven… en een berichtje erover stáát zo leuk in het Streekblad… allemaal ter meerdere eer en glorie van henzélf!
  Kijk… dat is nép… en aan nép zou mijns inziens helemaal niemand óóit mee moeten doen, want daar zijn deze dingen té serieus voor.

  1. Wachteres

   Precies. Gielah, vergeving kun je niet afdwingen.

   Ik heb een lezing van een universitair geschoolde Joodse vrouw meegemaakt, die zelf tijdens de oorlog in een kamp had gezeten en AL HAAR FAMILIE was kwijtgeraakt.

   Zij zette nog steeds geen voet in Duitsland en wie ben ik om daar kritiek op te hebben.

   Onvergefelijk is voor mij de stommiteit om niet het gevaar van de islam te willen zien en daardoor een heel land en een heel werelddeel [inclusief mijn kinderen en kleinkinderen] in groot gevaar te brengen.

   En dan heb ik het niet over het linkse ‘klootjesvolk’, dat weet niet beter.

   Hun leiders zijn wel op de hoogte en zij beseffen donders goed waar zij mee bezig zijn.

   Voor hen hoop ik dat Neurenberg 2 er eenmaal aankomt.

   Churchill noemde de Tweede Wereldoorlog terecht ‘de onnodige oorlog’.

   Toen had je ook mensen die riepen dat het allemaal wel meeviel en dat we Hitler als een bevriend staatshoofd moesten respecteren, en als we nu maar wat toegaven, dan …

   Hadden de regeringsleiders naar hem geluisterd dan had dat miljoenen levens gescheeld, inclusief de Joden die in de kampen werden gedood.

   De plannen van de islam kan zelfs een kind begrijpen en als er volwassenen zijn die zijn bedoelingen niet willen zien, dan zijn zij of stom of zeer kwaadaardig.

   De linkse ‘elite’ plaats ik in de kwaadaardige hoek.

   Zij stellen hun eigen belang boven het belang van het volk. Maar was dat altijd al niet het geval?

   1. Hans_VS

    Ben zelf de zoon van een Shoa overlevende… Ik kom niet in Duitsland voor mijn eigen plezier… Ben wel in Duitsland geweest voor het plezier van mijn baas… Tja, mijn problemen zijn de zijne niet… Ik koop ook geen waren van Duits merk…

 9. rinus

  Vooral die laatste zin spreekt boekdelen. Want mensen (ook schrijver Tim) weet dus dondersgoed dat we de strijd aan het verliezen zijn. We staan inderdaad nu nog bekend als ”het vrije westen”, maar als we zo doorgaan is dat binnen een jaar of 10-15 al aardig op zijn einde. Want wat doen ”we” nu eigenlijk? Niks! Een beetje praten en proberen te dé-radicaliseren. Het CDA wil een meldingsplicht voor Jihadisten. We gooien een paar bommetjes in Syrie. De VVD komt met een proefballonnetje dat Schengen dicht moet. Dit alles gaat ons niet helpen. De PvdA en D66 willen stageplekken voor jonge moslims. Ook dát helpt niet, omdat een groot deel van moslims ons westerse ongelovigen gewoon haat. De ChrUnie is al helemaal van de pot gerukt! Die zien de Islam als een uitdaging! Tja, dat dachten al die Christenen in het Midden-Oosten destijds waarschijnlijk ook…. Er moet gewoon drastische maatregelen genomen worden. Die maatregelen stuiten op de grenzen van onze westerse principes en het recht, maar we zullen daar écht overheen moeten als wij (maar vooral onze kinderen en kleinkinderen) dit willen winnen. Grenzen moeten gewoon weer gecontroleerd worden, daarnaast potdicht, niks meer binnen! Niks toegeven aan de Islam en Islamisering. Inzetten op remigratie. Het klinkt gek, hard en misschien discriminerend, maar als we zo doorgaan gaat dit land (en West Europa) gewoon kapot en worden we nog verder overlopen. Het is kiezen of delen. Met halfzachte maatregelen komen we er niet. De Islam verandert niet, moslims veranderen niet. Overal over de hele wereld is ellende, moord, doodslag, slachtpartijen, discriminatie van andersdenkenden, noem maar op. Dat zal hier niet anders worden al zijn we het rijke arrogante westen.

  1. Wachteres

   “De Islam verandert niet, moslims veranderen niet. Overal over de hele wereld is ellende, moord, doodslag, slachtpartijen, discriminatie van andersdenkenden”…

   Heel juist, @rinus en wie dat niet wil zien is oerstom of kwaadaardig.

   De moslims geven, net als Hitler dat deed, precies aan wat hun plannnen met ons werelddeel zijn.

   Links kan alleen maar van de veronderstelling uitgaan dat zij een grapje maken.

   Als links naar het Midden-Oosten zou willen kijken, dan konden ze weten dat de islam bepaald geen gevoel voor humor heeft.

   Integendeel, de islam is daar bloedserieus bezig.

   1. Hans_VS

    Oerstom en kwaadaardig zijn niet exclusief van elkaar… Zeker in het geval van IS(IS)!… Men kan dus kwaadaardig EN oerstom zijn!…

    Persoonlijk vind ik dat alle IS(IS) aanhangers kwaadaardig EN oerstom zijn!…

 10. van Urk

  Zo,n handleidingsboekje van IS doet mij sterk denken aan die rode boekjes voor dummies; Hoe wordt men een wegkijkende socialist !

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.