Bram Moszkowicz pakt een pintje met VNL-Kamerlid Joram van Klaveren

Opnieuw wordt de van het tableau geschrapte advocaat waargenomen in de verdacht dichte nabijheid van kopstukken van de partij VNL.

Het is de afgelopen dagen uitstekend terrasweer, en dat is ook de mannen van het klassiek-liberale VoorNederland niet ontgaan. In deze pre-zomerse dagen doen Kamerlid Joram van Klaveren, samen met VNL-persvoorlichter Johan Driessen, een poging om het noodzakelijke met het aangename te combineren. En dat is: de zoektocht voortzetten naar een lijsttrekker. Want Joram van Klaveren en Johan Driessen zijn een aardig stel, maar genieten nauwelijks landelijke bekendheid. Vandaar dat ze iemand zoeken die dat wél heeft.

Bij De Telegraaf hadden ze de video:

.

Het is al maanden een openbaar geheim dat de twee hun zinnen hebben gezet op voormalig strafpleiter Bram Moszcowicz. Nu hij geen advocaat meer is en z’n handen vrij heeft voor andere carrière-opties, en een landelijk bekend gezicht met rechtse uitstraling is, spreekt voor hem. Maar toch is het opmerkelijk dat de jonge partij van Louis Bontes en Joram van Klaveren zich zo heeft vastgebeten in Moszcowicz. De voormalig strafpleiter was afgelopen september immers nog helemaal into D66:

Maar [Moszkowicz] wil ook wel met D66-baas Alexander Pechtold werken. ‘Dat vind ik een interessante man. Die heeft ook wat te vertellen buiten zijn politieke standpunten om, denkt vrij, helder en creatief. Als Pechtold mij zou vragen: “Bram, kom je?”, dan zou ik daar serieus op ingaan, omdat ik Pechtold een mensch vind. Een joods woord voor iemand die het hééft’, aldus Moszkowicz.

Hoe dan ook kan het een interessante samenwerking worden tussen VNL en Moszkowicz. En uiteraard niet alleen omdat het reuzegezellig is om een terrasje te pakken als het weer in Nederland weer eens meezit. Het zou de partij in één klap op de kaart zetten, alhoewel Moszkowicz natuurlijk ook een afbreukrisico inhoudt (‘twaalf ambachten, dertien ongelukken’).

Het wordt desalniettemin een interessante zomer voor de jonge partij!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. loritta

  Alsjeblieft Bram, ga aub niet in zee met die twee paljassen!

 2. Jan B

  Hopelijk gaat Moszkowicz de kar trekken. Het is voor VNL de kans om minstens 10 zetels te behalen bij de volgende verkiezingen, die hopelijk zo snel mogelijk zijn. Alleen dan kunnen ze ook invloed uitoefenen.Nederland heeft een rechts alternatief nodig voor de steeds voor linkse waanzin buigende VVD en de ineffectieve PVV.

  1. Els

   @ Jan B

   Ik hoop met je mee.
   Van Klaveren en Bontes zijn de enige twee ex-VVDers die ik nog enigszins als integer kan zien.
   Met Bram erbij gaat er echt iets moois opbloeien.

   1. Els

    @Els

    Nog even iets toevoegen: en ex-PVVers.

 3. Marion

  Als strafpleiter was hij goed maar om nu bij zo’n VNL je naam te grabbel te gooien is een beetje dom…

  1. Els

   @ Marion

   Kun je die stelling van te grabbel en dom onderbouwen?
   Zo niet, dan is er maar één dom…

 4. Els

  De enige paljassen zitten bij de VVD met Mark Rutte voorop.

  1. Els

   @ Els

   Sorry, mijn fout. Mijn reactie van hierboven behoort dus het antwoord te zijn op Loritta.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.