Coalitie kukelt onderuit na vaag compromis opvang illegale asielzoekers

pijlomlaag
Foto: Wikimedia Commons

VVD en PvdA leveren flink in.

Je kon er op wachten: het vage compromis dat VVD en PvdA met elkaar hebben gesloten om te voorkomen dat het kabinet zou vallen, kan niet rekenen op veel sympathie bij de gemiddelde Nederlandse kiezer. Volgens de peiling van Maurice de Hond is slechts 21 procent van de Nederlanders positief over het compromis.

En dat zie je terug in de cijfers voor de coalitie. Vergeleken met vorige week gaat de VVD er één zetel op achteruit (van 27 naar 26), en de PvdA twee (van 14 naar 12). Ze hebben samen in de peilingen geen 79 zetels meer zoals in 2012 of 76 zoals nu in de Tweede Kamer door het opstappen van twee PvdA’ers en een VVD’er die een eigen fractie zijn begonnen, maar nog slechts 38.

Na de VVD staan CDA en SP op een gedeelde tweede plek met 23 zetels in de peiling van De Hond. Beide partijen winnen een zetel ten opzichte van vorige week. Voor de rest blijft alles hetzelfde: PVV staat op 20 zetels, D66 op 17, GroenLinks op 10, de ChristenUnie op 6, de Partij voor de Dieren op 5, 50Plus op 4, SGP op 3.

Er is nog wel één verrassing: na de aankondiging dat oud-advocaat Bram Moszkowicz de lijsttrekker wordt van VNL staat de gloednieuwe partij meteen op 1 zetel in de peiling. Dat is niet bijster veel, maar dat Moszkowicz nu meedoet en al op een zetel kan rekenen, betekent dat zijn partij voortaan een vaste plek krijgt in de peiling van De Hond.

peilingdehond

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

31 reacties

 1.   

  Gunstig. De VVD en PvdA moeten echt nog veel verder terug in de peilingen. Met de PvdA is dat al aardig gelukt, maar ook de zeer schadelijke maatschappij-vernietigers van de VVD moeten snel terug naar een ongevaarljk zeteltal.

 2.   

  Afgelopen vrijdag werd voor het eerst VNL meegenomen in de peiling. Daarvóór kon je naast alle partijen (t/m Piratenpartij) alleen kiezen voor ”een andere partij”, maar verder geen partij invullen. Niet dat ik ooit voor deze partij zou kiezen trouwens…..

 3.   

  Frank

  Kunnen we een keertje stoppen met die onzin van peilingen? Iedereen weet dat dit allemaal bedrog is. Heb ik al vaker uitgelegd. En nog nooit hebben we een antwoord van de Hond gekregen waaruit hij volledige transparantie geeft. Nee puur list en bedrog, gelijk aan het kabinet.

  Echte democratie is democratie via een referendum. Vraag het volk wat ze vinden over bed, bad en brood. Je geeft zelf het antwoord al: 21% is positief over het compromis, maar de overige 79% dan????? En toch maar doordrukken, doet dit kabinet. Een dictatuur pur sang zou ik het willen noemen. Het heeft werkelijk niks met democratie te maken.

  Wat wanpresteert dit kabinet toch! De belangrijke thema’s:

  windenergie – de zorg – de aanpak van de werkloosheid – langer doorwerken en ook nog met een verhoogde levensverwachting (73 of 75 jaar straks) – immigratie – asielbeleid – islamisering – defensie – politie en veiligheid – kunduz – onderwijs – vrijheid van meningsuiting – inkomensafhankelijke bijdragen – bulgarenfraude etc. Op al die terreinen blundert dit kabinet keer op keer.

  EN NIEMAND DOET ER IETS AAN ! Niemand zet hen af ! Bij verkiezingen komt meer dan de helft niet eens opdagen. Jullie verdienen ook gewoon zo’n belabberd kabinet.

 4.   

  Dictators krijg je alleen weg door de straat op te gaan en met stenen te gaan gooien.

 5.   

  De komst van Internet moet eigenlijk gevierd worden als een bevrijding. Daar waar vroeger patriotten kapot gemaakt werden door linkse terreurgroepen, de overheid (door het starten van tientallen juridische procedures om zodoende mensen kapot te procederen) rechters, en vooral kleine satan, de MSM met hun haatpropaganda, heeft internet ervoor gezorgd dat de MSM gedwongen wordt eerlijker te berichten, ook over problemen die onder de mat geveegd werden. Bovendien kunnen mensen nu publiekelijk weerwoord geven, wat vroeger onmogelijk was omdat staatsmedia bepaalde wat in het nieuws kwam. Zodoende konden ze altijd iemand (patriotten) in een kwaad daglicht stellen zonder dat deze weerwoord kon geven, of kunnen zaken nu thans van alle kanten belicht worden.
  Dit heeft m.i. ook effect gehad op de kiezer. Politici die vroeger geen kans maakten, maken nu toch een kans omdat de kiezer beter geïnformeerd is. Toch zien we ook dat dit tijd nodig heeft, in sommige landen komt het keerpunt pas nu, denk aan Zweden en GB. Duitsland verkeert nog in een winterslaap.
  Anderzijds zijn oude mechanismes nog intact. Een economische opleving zorgt er steevast voor dat de partijen aan de macht gaan groeien. Dat zal, ben ik bang voor, ook in Nederland het geval zijn. Daarbij komt nog dat een substantieel deel oprecht gelooft dat Wilders een soort nazi is.
  Zodoende is er wel wat ten goede veranderd, maar te weinig om een echte revolutie te ontketenen, deze peilingen laten dat ook zien.

 6.   

  Ik hoop dat ik de dag mag beleven dat we deze charlatans van politici mogen aanklagen voor opzettelijk liegen, en het volk bedriegen!

  1.   

   Het ligt in dat geval toch meer voor de hand ze gewoon de verkiezingen te laten verliezen?

  2.   

   mee eens

  3.   

   mee eens is @lanex

 7.   

  De VS is overal oorlog aan het voeren en wij zitten met de vluchtelingen.
  De Nederlandse regering moet het voorbeeld nemen van Thailand, je krijgt een visum voor 30 dagen en daarna vertrekken, tijden van melk en honing zijn voorbij.

  1.   

   DÁT vertrekken is juist het probleem in Nederland….ZE gaan nl NIET!

 8.   

  Met deze resultaten zal PECHTOLD binnenkort wel met een aanval op de Coalitie komen…want “het Kereltje”is aan het afzakken!

 9.   

  Ik zie dat met deze uitkomsten de betrouwbaarheid van Maurice de Hond niet meer in twijfel wordt getrokken.

 10.   

  Ookal neem ik die peilingen met een korreltje zout, ze staan er tenminste nu wel in. Misschien dus niet eens een slechte zet van ze geweest om bekendheid te vergaren.

 11.   

  @ Harry,
  Over je opmerking, gisteravond:
  Natuurlijk is het logisch te reageren op de inhoud van de stupide opmerking van trollen hier!
  Maar dat is héél wat anders dat de grote voorliefde van DDS reageerders om zich persóónlijk te richten TÓT dit soort mensen!
  Ze bijna liefdevol te omarmen als serieus te nemen reageerders!
  En dáárom vind ik het superstom om week in, week uit, maand in, maand uit… te blíjven reageren en ze aan te spreken.
  In plaats van ze te negéren, laten jullie jezelf négeren door hen en laat je je verlagen tot soms, onbeschofte uitspraken waardoor nóg meer ammunitie hun kant uit gaat.
  Mvg.

  1.   

   Ik ben het met u eens: op trollen, mensen die hier zonder inhoud alleen maar persoonlijke aanvallen plaatsen, schelden en tieren of nietzeggende opmerkingen maken, kun je beter niet reageren. Het suggereert namelijk dat dit soort bijdragen een reactie verdienen.
   Om die reden reageer ik in de regel niet op figuren als Harry, Reiss of Primo. Die komen hier niet voor de inhoud.
   Gielah gedraagt zich meestal wel als een trol maar soms heeft ze ook inhoudelijke bijdragen die een inhoudelijke reactie verdienen.

   1.   

    @Simon
    Meer dan 90 procent van de bijdragen van Jan bestaat uit waarschuwingen aan contribuanten op dit forum om vooral niet te reageren op trollen. Maakt dit Jan tot een trol, of valt hij onder een aparte categorie? Ik ben er nog niet uit.

    1.   

     Als trolgedrag kan worden gedefinieerd als het plaatsen van bijdragen die niet inhoudelijk ingaan op het onderwerp van de draad en diskwalificerend op de man gericht zijn in plaats van op de bal dan moeten we Jan van Eechoud kwalificeren als een trol. Vervelend om te zeggen maar het is niet anders.

     Dat geldt dan overigens niet voor het beperkt aantal bijdragen waarin hij naar jouw waarneming wel inhoudelijk weet te reageren.

     1.   

      @Simon
      Ik meen dat een trol doorgaans opzettelijk discussies verziekt. Volgens mij is bij Jan van opzettelijkheid echter geen sprake. Daarom vind ik het vonnis “trol” wat zwaar.

 12.   

  Ik vind dit een raar advies, meneer van Eechoud… en u draagt dat al vrij lang uit en ook nog eens tamelijk dwingend uit.
  Of men nu wel of niet reageert, de trollen blijven door-etteren.
  Zij moeten… voor geld…. of zij zijn er verslaafd aan.
  Wat u wel of niet terugschrijft, zal hen worst wezen.
  Ze komen hier niet voor ons, maar voor zichzelf… of voor hun portemonnee.

  Dan moet een ieder zelf beslissen hoe hij of zij het minste last van die figuren heeft.
  Boos worden en opkroppen is verrekte slecht voor het hart.
  Ik heb er dan lol in zo’n minkukel in zijn hemd te zetten.
  Gewoon… voor mijn eigen comfort en bloeddruk.
  Daar moet iedereen verder buiten blijven.. ook u.
  Groepsbaasjes hébben we hier namelijk niet… ook geen zichzelf als zodanig ópgeworpen hebbende groepsbaasjes…. die een beetje gaan regisseren en dirigeren.
  Kijk: als elke discussie tóch doorkruist blijft worden door rot-inzendingen van onsympathieke treiterkonten, valt er sowieso niet met wél verstandige mensen te discussiëren, want op iedere reactie komen ook ZIJ weer meehonen en meeschetteren: ha… fijn… ik mág weer… lachûh…!!

  Dan moet u vooral doen wat u wilt… namelijk niets.
  En dan doe ik wat ik wil… wat mijn hart me ingeeft.. zónder ruggespraak met wie dan ook.

 13.   

  http://politiek.thepostonline.nl/column/politiek-correct-denken-leidt-tot-leed/

  Bootvluchtelingen – Politiek correct denken leidt tot leed. Esther van Fenema

  Over idealisme, hypocrisie en eigenbelang

  Onze politieke correctheid heeft een politiek incorrect monster gecreëerd dat zijn weerga niet kent, getuige de rampspoed rond de Middellandse Zee. Vroeger ontleenden de meesten hun zekerheden en innerlijke veiligheid aan God of de Natie. De moderne mens heeft die verruild voor ‘de groep, ‘de anderen’. Daarom is hij weer net zo bang om de spraakmakende gemeente voor het hoofd te stoten als hij vroeger was voor God of de autoriteiten. Aldus Wim Rietdijk, cultuurfilosoof en wis- en natuurkundige. Denkers, kunstenaars en wetenschappers waren ooit de broodnodige luizen in de pels van de gevestigde orde en hielden ‘de groep’ scherp. Inmiddels zijn ze onderdeel van het establishment en ontkennen ze desnoods de zwaartekracht als het een prijs of subsidie oplevert.

  Ik heb het al eerder gezegd: Er zijn nog intelligente intellectuelen.

  Dat geeft me hoop voor de toekomst.

 14.   

  politieke correctie is ontstaan uit emotie. Wie emoties gebruikt verliest daarmee zijn realiteitszin over een bepaald onderwerp of problemen! Het is ook best moeilijk voor de guthmens of linkse politici om vluchtelingen of immigranten met open armen in ons land van melk en honing binnen te laten waarvan ze weer van de helft afscheid van moet gaan nemen na jarenlang aan deze uitgeprocedeerden gehecht geraakt te zijn omdat zij toch niet aan alle verwachtingen blijken te voldoen volgens de wet!

  1.   

   Moraliteit komt voort uit gevoelens, gevoelens van barmhartigheid en mededogen. De geachte moraliteit op,pure rationaliteit te baseren is niet goed mogelijk en is in elk geval ook zeer onchristelijk, een levensbeschouwing waar u zich hier regelmatig op beroept.
   In dat licht is het bijzonder vreemd dat christenen van uw soort zich afzetten tegen mensen die goed willen doen.

   1.   

    Dan heeft u het verkeerd begrepen wat ik hiermee bedoelde! Ik heb het over het naleven van de wet die soms door de emoties niet beantwoord of nageleefd wordt wat tot misstanden en ingewikkelde situaties kan lijden! Natuurlijk moeten wij ieder mens kunnen gaan helpen maar als de overheid erachter is gekomen dat een van de mensen die je jarenlang hebt geholpen niet de persoon is wie hij eigenlijk zou moeten zijn en daarom terug moet naar zijn eigen land dan moet je dat helaas accepteren als hulpgevende.

    1.   

     Zo geformuleerd ben ik het eens.

     Bent u aanhanger van de PVV?

     1.   

      Ik ben geen aanhanger van de PVV. Wat dat betreft ben ik, of anders gezegd, houd ik mij neutraal en heb ik mijn eigen kritische kijk op de problematiek die ons heerst.

   2.   

    @ SB ,

    je klinkt hier als een hooggeleerde verdwaasde dominee , van de islam weliswaar .

    Rare tegensteling , maar je bent wel vaker slecht te doorgronden .

    Maar helemaal bespottelijk is je laatste zin : ” zich afzetten tegen mensen die goed willen doen ” ???

    Man je probeert de hele site te verzieken met je linkse gedram , getreiter en gezuig .

    Mensen die goed willen doen ???
    Laffe landverraders die alle rotstreken en moordzucht van de moslims proberen te bagatelliseren en de lezers zand in de ogen te strooien en bovendien een ieder die wél wakker is in dat opzicht te ridiculiseren , dat noem jij : ” mensen die goed willen doen ” ?

    Jouw hele aanwezigheid hier stinkt als een islamitisch kadaver , je bent niet een gewone reageerder , je bent hier zo ontzettend dominant , voortdurend en irritant aanwezig , dat heeft vast niet alleen met gedrevenheid te maken .
    Dat idee van een betaalde trol lijkt me het meest realistische .

    Erger dus nog dan de gewone NSB-er waar ik je wel eens voor uitgemaakt heb .

    1.   

     @Harry
     Verrek Harry, en ik nou maar denken dat *jij* hier in opdracht kwam. Tegen betaling, uiteraard. Jij weet wel érg veel van de NSB. Jij stuwt de advertentie-inkomsten op DDS. Ga dus vooral zo door.

 15.   

  De PVV krijgt er geen zetel bij.
  Terwijl Wilders de enige was die met echte oplossingen kwam voor de dobber-crisis, en ook nog eens sociaal.

 16.   

  Dat is prettig om te horen.

 17.   

  Goed dat de VVD en PVDA met dit stomme voorstel hebben verloren. In ieder geval in een ander artikel prettig te lezen dat vele PVDA politici het veld voor het CDA moeten maken in alle provincies. Die laatste partij is ook niet alles. Maar altijd beter dan de zelf ingenomen pedante PVDA. Wilders had nog het beste voorstel. Ook heel sociaal. Het Australiëmodel. Vluchtelingen ergens in Noord-Afrika opvangen en daar hulp bieden. Bijv in Tunesië, Egypte enz.Want het terugslepen van de bootjes zorgt er ook voor dat de mensensmokkelaars, die over de ruggen van de vluchtelingen, de wind uit de zeilen wordt genomen. Juist hen moet je actief opsporen en keihard aanpakken.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!