Dankbare man geeft zijn voormalige docent een prachtig cadeau omdat ze ‘de beste docent ooit was’

Dan heb je een goed hart.

De indruk die de voormalige docent Marilyn Mecham (62) vroeger op haar student Kevin Perz maakte, moet wel enorm goed zijn geweest: Perz heeft haar bijna 40 jaar later bedankt met een cheque ter waarde van 10.000 dollar, of omgerekend meer dan 9.000 euro. Hij stuurde ook een persoonlijk briefje mee waarin hij schrijft ze dat “de B-E-S-T-E docent OOIT was”:
brief

In een e-mail aan de Huffington Post zegt de vrouw dat ze overladen werd door emoties toen ze de brief en de cheque kreeg. “Ik moest huilen. Ik was overdonderd.” Dat geld kan haar ongetwijfeld goed van pas komen, want met een baan als leraar op een middelbare school is het geen vetpot. Perz is overigens een echte weldoener, want eerder stuurde hij ook al briefjes en geld naar leraren die hij goed vond.

Wat een mooi verhaal. Het is ergens ook een typisch Amerikaans goed-nieuwsverhaal. Maar dat is helemaal niet erg. Wat ik me alleen wel afvraag: zou ik zelf zoveel geld geven aan een oud-docent van mij? Ik weet het niet, al is het maar omdat ik niet zeker weet of ik wel zulke geweldige docenten heb gehad vroeger. Niet één docent is echt opgevallen wat betreft kwaliteit. Maar dat kan ook aan mij liggen.

Zou jij wat geld overhebben om je favoriete docent van vroeger te laten weten dat hij of zij helemaal fantastisch was?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

8 reacties

 1. MS

  Ik vraag me werkelijk af wat dit soort Amerikaanse onzin met de oorspronkelijke DDS heeft te maken. Wat een flauwekul en oppervlakkigheid. Ik denk dat ik me nu echt ga terugtrekken van deze site en heb spijt van de donatie (gelukkig bescheiden) die ik gedaan heb. Dit kan dus niet meer!!!

  1. Hans_VS

   Don’t let the door hit your behind!

 2. Nicky

  Kom op, MS, ik denk dat er ook nog meerwaardes zijn, op bemoedigend gebied. U zal toch ook niet allleen 100% ‘serieuze en meer realistische, werelnnieuws’ dingen delen aan vrienden?

  Het nieuws is over het algemeen veel en veel te negatief. Dat is echt niet ‘serieus’ te noemen, als we het toch daarover hebben.
  Er zijn gelukkig heel veel gezonde, geestige, onzinnige, leerzame, bemoedigende dingen te delen! Toch?

 3. CJD

  Het probleem bij mij is dat ik niet een maar tenminste 10 geweldige docenten gehad heb in mijn leven dat als ik zou willen doneren ik niks voor mezelf over zou houden 🙂

 4. halo1

  Je kan ook niet verwachten dat je allemaal geweldige docenten hebt.. wat is dat voor een rare “”eis”” tegenwoordig. Docenten hebben ook te dealen met veel uiterst middelmatige , zo niet (door “”links”) volstrekt onuitstaanbare leerlingen…thats life. Was zelf leraar.. de ene leelingr vond mij geweldig.. de ander …eh niet.!!

 5. Sorensen

  Het hoeft niet altijd met geld te gebeuren.

  Toen ik docent in een brugklas was, kwam een meisje naar me toe en ze vertelde bang te zijn om naar huis te gaan. Ze moest onderaan de donkere Oostzeedijk naar huis lopen. “Je mag met mij meerijden “zei ik, maar vraag eerst of dat van huis mag” Het mocht niet vertelde ze me met tranen in de ogen even
  later. ”Wees, maar niet bang. Als je uit de tram stapt, wacht ik beneden in de auto en rijd ik wel achter je aan” antwoordde ik.

  Jaren later kwam ik Awative weer in de Metro tegen, toen ik net in het RD als aanhanger van Fortuyn voor racist werd uitgemaakt.
  “Ik zag uw foto met die Fortuyn in de krant “zei ze. “Wat denk je Awative, zijn we racisten?” vroeg ik haar. ”Nee meneer, want u hoort er ook bij” zei ze zonder enige aarzeling.

 6. Wachteres

  Het enige wat ik een keer heb gekregen, is een fles wijn van Urker leerlingen, drie jongens, vlak voor de kerstvakantie.

  Toen ik vroeg waaraan ik dat te danken had, zeiden ze dat ik hen in de afgelopen periode, ze zaten op school vanaf augustus, goed had aangepakt.

  Blijkbaar waren het nogal lastpostjes geweest.

  Net als de Groningers zijn de Urkers heel rechtstreeks in hun uitingen.

 7. Nog1

  Het is mij (nog) niet gebeurd. Ik weet ook niet zeker of ik het geld zou aannemen; ik ben docent geworden omdat ik dat leuk vond. En dat je je best doet vind ik eigenlijk niet meer dan normaal.

  @ wachteres

  Dat is vissers een beetke eigen, ik heb dezelfde soort ervaring op Wieringen gehad. Ik had wel het voordeel dat mijn vader een ex-visser (Harlingen) was. Ben dus ook wel een beetje direct…

  @halo1

  Middelmatige leerlingen zijn per definitie de meerderheid. Maar of ik met een lln kan opschieten heeft niet zoveel met zijn/haar resultaten te maken.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.