Dankbare man geeft zijn voormalige docent een prachtig cadeau omdat ze ‘de beste docent ooit was’

leraarstudent
Foto: JournalStar

Dan heb je een goed hart.

De indruk die de voormalige docent Marilyn Mecham (62) vroeger op haar student Kevin Perz maakte, moet wel enorm goed zijn geweest: Perz heeft haar bijna 40 jaar later bedankt met een cheque ter waarde van 10.000 dollar, of omgerekend meer dan 9.000 euro. Hij stuurde ook een persoonlijk briefje mee waarin hij schrijft ze dat “de B-E-S-T-E docent OOIT was”:
brief

In een e-mail aan de Huffington Post zegt de vrouw dat ze overladen werd door emoties toen ze de brief en de cheque kreeg. “Ik moest huilen. Ik was overdonderd.” Dat geld kan haar ongetwijfeld goed van pas komen, want met een baan als leraar op een middelbare school is het geen vetpot. Perz is overigens een echte weldoener, want eerder stuurde hij ook al briefjes en geld naar leraren die hij goed vond.

Wat een mooi verhaal. Het is ergens ook een typisch Amerikaans goed-nieuwsverhaal. Maar dat is helemaal niet erg. Wat ik me alleen wel afvraag: zou ik zelf zoveel geld geven aan een oud-docent van mij? Ik weet het niet, al is het maar omdat ik niet zeker weet of ik wel zulke geweldige docenten heb gehad vroeger. Niet één docent is echt opgevallen wat betreft kwaliteit. Maar dat kan ook aan mij liggen.

Zou jij wat geld overhebben om je favoriete docent van vroeger te laten weten dat hij of zij helemaal fantastisch was?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!