OM: Zwarte Piet is geen discriminatie of racisme

Geen categorieapr 24 2015, 13:44
Hoera voor Zwarte Piet!
Toch goed om het ook eens van een ander te horen: het Openbaar Ministerie heeft de aangiften van Zwarte Piet-tegenstanders stuk voor stuk geseponeerd. Ze deden aangifte van discriminatie, racisme en (groepsbelediging), maar volgens het OM is daar helemaal geen sprake van. Via TPO:
De aangiften richtten zich tegen het gebruik van de figuur van Zwarte Piet door een aantal instanties, waaronder intochtcomités. Een aantal intochtcomités zoals de 'Stichting Gouda' voor de landelijke intocht en het ‘Sinterklaas Intochtcomité Amsterdam’ maakten zich volgens verschillende aangevers schuldig aan discriminatie en racisme.
Volgens de (beroeps)klagers zou het racistisch en discriminerend zijn dat mensen zich voor het Sinterklaasfeest zwart schminkten en bijvoorbeeld oorbellen droegen. Maar het OM is het daar gelukkig niet mee eens. Hier komt het op neer: er is helemaal niets mis met de grootste kindervriend allertijden.
Volgens het OM hebben de organisaties waartegen aangifte is gedaan zich niet opzettelijk beledigend uitgelaten over een groep mensen wegens hun ras. Daarnaast is het OM van oordeel dat er geen sprake is van aanzetten tot discriminatie.
Vervolging is volgens het OM niet aan de orde omdat er geen strafbare feiten zijn gepleegd. De aangevers zijn door het OM op de hoogte gesteld van de beslissing niet te vervolgen. Tegen deze beslissing kunnen de aangevers bij het gerechtshof een klacht indienen.
Ongetwijfeld zullen de aangevers hun best blijven doen om Zwarte Piet te verbieden, dus de kans is groot dat ze naar het gerechtshof stappen om een klacht in te dienen, maar voor de gemiddelde Nederlander is het allang duidelijk. Zwarte Piet is oké en Zwarte Piet moet gewoon blijven. Hoera voor Zwarte Piet!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten