Aan kanker lijdende oude man komt thuis na behandeling en heeft niets te eten. Wat er vervolgens gebeurt is schitterend

Deze oude man – een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog – lijdt aan kanker. Hij werd behandeld in een privé-ziekenhuis. Toen de behandeling klaar was werd hij teruggebracht naar huis.

Er was echter één klein probleem: het centrum had zorginstanties er niet over geïnformeerd. Het gevolg? Clarence Blackmon (81 jaar oud) kwam thuis en had letterlijk niets te eten. Nou is dat vervelend voor de meeste mensen, maar voor hem was het een absolute ramp: hij zit in een rolstoel, weegt nog maar 50 kilo, en kan niet zelf naar de supermarkt.

Dus wat deed hij?

Screen Shot 2015-05-15 at 14.22.59

With no resources at his disposal to get food and no one in mind to call for assistance, Blackmon made a desperate move and dialed 911 for help. “What I need is someone to get to the store and bring me some food because I have to eat something,” Blackmon said on the recorded call. ”I can’t do anything. I can’t go anywhere. I can’t get out of my damn chair.”

911-werknemer Marilyn Hinson beantwoordde het telefoontje en beloofde Clarence dat het goed zou komen. “Heb geduld, ik regel iets voor u.” Daarna vroeg Marilyn haar baas of ze even een pauze mocht nemen zodat ze Clarence kon helpen. Ze kreeg meteen toestemming en ging snel naar de winkel. Daar kocht ze de producten waar Clarence om had gevraagd, en ze deed nog iets extra’s: ze maakte ook heerlijke ham-boterhammen voor hem.

Screen Shot 2015-05-15 at 14.22.34

Clarence was er erg door geraakt. Hij hoefde zich geen zorgen meer te maken – in ieder geval niet voor de komende dagen.

Schitterend natuurlijk, maar wat er daarna gebeurde was zo mogelijk nog mooier. Toen andere mensen in zijn woonplaats hoorden dat hij het zo moeilijk had besloot iedereen om Clarence te helpen. 911 kreeg het ene na het andere telefoontje van mensen die graag iets voor hem wilden doen. Het resultaat?

Clarence’s koelkast zit bomvol met allerlei boodschappen die anderen gehaald hebben. Hij krijgt zelfs hele maaltijden bezorgd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Wachteres

  Wij wonen ook in een buurt waar de mensen nog zorg voor elkaar hebben.

  Mijn echtgenoot is ongeveer 7 jaar gelden in Münster aan kanker geopereerd.

  Een aantal mannen bezocht hem na de operatie.

  Dat was minstens twee uur rijden en twee uur terug.

  Ze haalden elkaar op na het werk en gingen gezamenlijk met een auto heen en terug.

  Het gras in de tuin werd door de eerste weken door twee buurmannen gemaaid.

  Toen mijn vader overleed reed een afvaardiging uit de buurt naar het noorden van Nederland en woonde de begrafenis bij.

  De kerkdienst en daarna de begrafenis.

 2. Wilhelmson

  De DS doet aan ‘gelukspsychologie’ of happyology’ met dergelijke berichten.

  “Het laatste waar lezers op zitten te wachten, zijn nieuwsredacties die zich bij de samenstelling van journaals en informatie- en duidingsprogramma’s bekommeren om onze emoties in het algemeen en onze angsten in het bijzonder.
  Gevoelseffecten bij kijkers, lezers of luisteraars kunnen nooit de maatstaf zijn voor journalistieke nieuwsselectie of een motief om nieuwsfeiten te verbuigen.”

  http://www.doorbraak.be/nl/nieuws/achter-de-schermen-van-de-constructieve-journalistiek-0

 3. Daniel

  @Wilhelmson
  Bij al die onzinnige berichten, vaak helemaal of gedeeltelijk onwaar (Vorige week dat Ronaldo 7 miljoen euro gestort had voor Nepal, blijkt nu helemaal niet waar te zijn, AD van 15-5-2015), een fijn gevoel.
  Blij dat ik zelf niet in die geluks berichten sta, want meestal is er dan wel wat mis met je.
  En ivm de komkommerperiode anticipeert de redactie al op de dan wat mindere nieuwsstroom.

 4. Daniel

  Het moet me van het hart. Deze veteraan uit de Tweede Wereldoorlog was op het laatst van die oorlog 11jaar.
  Klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn. En dat is het waarschijnlijk ook.

  1. toetssteen

   @Daniel

   http://www.theblaze.com/stories/2015/05/14/cancer-stricken-vet-comes-home-to-an-empty-refrigerator-and-no-way-to-get-food-so-he-calls-911-and-his-miracle-answers/

   Dit is het artikel, er staat niets over WOII. Ik vermoed daarom dat het Vietnam moet zijn geweest en dan kan het wel.

 5. Daniel

  @Toetssteen

  De Vietnamoorlog is heel goed mogelijk.

  Onder de regering-Kennedy (1961-1963) en -Johnson (1963-1968) werd de Amerikaanse hulp voortdurend opgevoerd, tot zich 543.400 Amerikaanse soldaten bevonden in Vietnam (in april 1969). Ondanks grootscheepse bombardementen en gebruik van chemische middelen (zoals het ontbladeringsmiddel Agent Orange) wisten de Zuid-Vietnamese en Amerikaanse troepen de op het platteland zeer populaire Vietcong niet onder controle te krijgen. Na het Tet-offensief in 1968 besloot de regering-Nixon (1969-1974) onder druk van de publieke opinie tot geleidelijke terugtrekking van de Amerikaanse troepen. Deze geleidelijke terugtrekking was ook het gevolg van een toenemende demotivatie onder de soldaten van het Amerikaanse leger die het gevoel hadden dat de Zuid-Vietnamezen het vechten aan de Amerikanen overlieten.

  In de VS wordt men liever niet herinnerd aan die oorlog. Dat ging en gaat wel ten koste van de veteranen, die ook maar gestuurd werden.

  1. toetssteen

   @Daniel

   http://bostonreview.net/us/galbraith-exit-strategy-vietnam

   Kennedy wilde weg uit Vietnam. Tel daarbij executive order 11110 en u weet waarom hij af werd geschoten.

   Het zou me trouwens niet verbazen als de rotzooi (sorry, anders kan ik het niet noemen) die los werd gelaten op de bevolking ook de nodige tol heeft geëist van militairen waarvan velen gewoon verplicht moesten.

   Verhalen gehoord van een oom van mijn vrouw die indertijd door de Duitsers op was gepakt en in uniform gehesen, een paar weken later overliep bij het Ardennen offensief en op de loop van een tank gezeten de weg aan mocht wijzen… Mja, als dank ging hij nadien de bak in en mocht eruit toen hij tekende voor Korea…

 6. Daniel

  @Toetssteen
  Dank voor de aanvullende informatie, altijd fijn om mensen tegen te komen die buiten een mening ook goed geïnformeerd zijn.
  Kom daar vandaag de dag nog maar eens om bij velen.
  Je hoeft het niet altijd eens te zijn met elkaar, als je maar met respect met elkaar omgaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.