Activisten willen Zwarte Piet veranderen tijdens landelijke intocht Meppel

De Zwarte Pieten moeten allemaal andere kleuren krijgen.

Je kon er de klok op gelijk zetten. Slechts een dag na de aankondiging dat Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten dit jaar aankomen in het Drentse Meppel is er een actiegroep opgestaan die ervoor gaat zorgen dat de Zwarte Pieten tijdens de intocht verschillende kleuren krijgen. Via DvhN:

Dick Strijk: “Prachtig dat de Sint dit jaar naar Meppel komt. Dit moet natuurlijk wel op een fatsoenlijke manier. Er komt een actiegroep om de Pieten meer kleuren te laten hebben.”

Het oud-raadslid Strijk zegt hierover contact te hebben gehad met documentairemaakster Sunny Bergman. Zij leidde vorig jaar de strijd tegen Zwarte Piet met bekend tegenstander van Zwarte Piet Quincy Dario. In Goude leidde dit tijdens de intocht tot rellen.

Hoe ze ervoor gaan zorgen dat de Zwarte Pieten allemaal een andere kleur krijgen is nog niet bekend, maar het lijkt me, gezien de recente geschiedenis van anti-Zwarte Piet-activisten, niet waarschijnlijk dat het blijft bij een brave brief aan de burgemeester.

Kunnen we dit jaar niet gewoon normaal doen en het Sinterklaasfeest groots vieren zoals we altijd hebben gedaan? Laat het weer een feest zijn waar alle kinderen van Nederland aan mee kunnen doen, zonder dat er meteen weer ruzie wordt gemaakt over de kleur van de hulpjes van Sinterklaas.

Die kinderen maken zich daar echt niet druk over. Die zien Zwarte Piet en denken: hoera, cadeautjes! Waren de volwassenen van tegenwoordig die zo’n moeite hebben met Zwarte Piet ook maar net zo kleurenblind als de Nederlandse kinderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. AnnieJansz

  Doorlopen mensen, niet te zien…

  gewoon negeren, de anti’s zijn een enorm kleine minderheid met rare ideeën

 2. Simon Brouwenstein

  Cultuurveranderingen verlopen nooit zonder gepiep en gekraak.

 3. RS

  Worden wij hier nou niet eens een keertje stront en strontziek van ?????

  Zwart =Zwart. Punt uit. En Sinterklaas en Zwarte Piet bestaan echt , voor de kinderen dan!!!!!!!!!!

 4. Geah

  Gewoon die woonachtige negers in Nederland negeren en er lekker een autochtoon kinderfeestje van maken…..

 5. Bromsnor

  Deze “activisten”,hoewel een zeer kleine groep, gaan gewoon door met zeuren net zolang ze hun zin krijgen.

  En omdat de media ze een platvorm bieden (en de Zwarte Piet activisten daarom een grote megafoon hebben) zullen ze waarschijnlijk wel hun zin krijgen.

  Want in “activisten land” geld de regel dat de aanhouder wint. Gewoon veel zeuren om je zin door te drijven.

 6. Limburgse Kuifje

  Wie is Dick Strijk om zijn mening (en die van Sunny) aan ons op te leggen? Nogmaals en nogmaals:

  ZWARTE PIET IS ZWART EN BLIJFT ZWART

 7. Wachteres

  En dit gedonder dankzij een paar onbenullige figuren in Amsterdam, die wel van onze uitkeringen trekken, maar verder niets van Nederland moeten hebben.

  Het erge is dat ze al een paar jaar het sinterklaasfeest voor de kinderen hebben verpest, door zelfs te dreigen.

  En wie willen mede op deze site ‘onze cultuur veranderen”, omdat een paar nitwits een hekel aan de westerse cultuur hebben?

  Juist. Daar hoeven we geen woorden aan vuil te maken.

  Dezelfde landverraders die de fundamentalistische islam in bescherming nemen.

  Niets hoeft ons meer te verbazen.

 8. BigLJohn

  En opeens had zwarte Piet het gedaan. Hem overkwam hetzelfde als al degenen die nu het tabaksroken onmogelijk word gemaakt. Voortaan bent u een aso als u rookt. En hoe staat het dan met wiet rokers ??? Culturen van vele honderden jaren moeten in no time de nek omgedraaid worden. Dit noemt men nu democratie ! Minderheden in ons land hebben een doorslaggevende stem over de overgrote meerderheid. Er zit wel degelijk een zekere rode lijn in. Zouden bijvoorbeeld de Moslims gaan eisen dat het Kerstfeest ingeruild moet gaan worden voor het suikerfeest, dan is Nederland wel zo zot om daar onmiddelijk aan toe te geven. In Duitsland zijn hier en daar al geen grote Kerstmarkten meer, om de Moslims te gerieven. Er is ook een bepaalde volgorde. In het begin zouden buitenlanders zich aan onze cultuur moeten aanpassen. Vervolgens verdween deze eis, en deden de begripppen multicultureel en positieve discriminatie zijn intrede.
  In dat in een land waar discriminatie verboden is, zijn het voortaan de autochtone inwoners die behoorlijk gediscrimineerd worden. U en ik !!! Het ersultaat is dat WIJ het zijn die ons moeten aanpassen aan de allochtonen. In veel kantines en scholen is alleen nog maar Halal vlees verkrijgbaar. Verplicht bezoek van de schooljeugd aan een moskee, om kennis te maken met de, wat men voor liegt, vredige Islam. De lage straffen die autochtone criminelen door de rechtbanken opgelegd krijgen, tegenover de torenhoge straffen voor autochtone criminelen met precies dezelfde zware delicten ! Het aanstaande beperkte boerkaverbod, wat m.i. in no time gaat stranden. enz. enz. Veel Nederlanders zijn er zich niet van bewust, maar Nederland is zich stapje voor stapje aan het Islamiseren.

  1. Simon Brouwenstein

   Een van de verschijnselen van islamofobie is het verlies van het zicht op de werkelijkheid.

   1. Ariel

    Blaast een volle mond rook in het gezicht van Simon.

    1. Simon Brouwenstein

     Mogelijk kan Ariel aangeven of de beweringen van BigL John iets met de werkelijkheid te maken hebben:

     Verplicht bezoek van de schooljeugd aan een moskee, om kennis te maken met de, wat men voor liegt, vredige Islam. De lage straffen die autochtone criminelen door de rechtbanken opgelegd krijgen, tegenover de torenhoge straffen voor autochtone criminelen met precies dezelfde zware delicten !”

     Ik keek er nogal van op en beschouw ze vooralsnog ook als islamofobe waanzin.

     1. Robierts

      Kom op Brouwenstein , geef nou maar toe dat u de islam zo snel mogelijk als staatsreligie wil hebben , wees maar blij dat het wat dat betreft de goede kant voor u op gaat , en niet zo zeuren over islamofobie enzo .

     2. Wachteres

      Het is duidelijk dat Simonus, wat de islamisering van Europa betreft, nergens van op de hoogte is, of liever gezegd, nergens van op de hoogte wil zijn.

      Dat past beter bij zijn opvattingen en dan kan hij met een gerust geweten mensen die wel op de hoogte zijn, uitmaken voor íslamofoob’ o.i.d.

      Dat geeft hem zo’n gerust gevoel.

      Ik adviseer hem om toch maar eens op internet zijn licht op te steken.

      Voorbeelden van verplicht moskee bezoek zijn er meer dan voldoende.

      En wat de lagere straffen voor allochtonen betreft: hij zou wel willen dat we daar keer op keer voorbeelden van opzoeken; wij voor hem aan het werk en hij die voorbeelden niet lezen en dan een volgende keer weer dezelfde vragen stellen.

      Lees de reacties onder de artikelen op DDS er nog maar eens op na: voorbeelden te over!

      Je denkt toch niet dat we gekke Gerritje zijn?

   2. Teun

    Simon Brouwenstein
    22 mei 2015 at 13:43
    Een van de verschijnselen van islamofobie is het verlies van het zicht op de werkelijkheid.

    Welke werkelijkheid? Er zijn er zoveel.
    Die van uw de mijne niet.
    In uw leugenachtige werkelijkheid wordt een rationele angst dwangmatig veranderd in een irrationele angst.
    Uw uitspraak is veel te algemeen en daardoor nietszeggend.
    De alwetende nitwit moet zich gewoon weer eens laten horen.

   3. Jan de Polderman

    Vraag aan dhr. Brouwenstein.
    Heeft u wel eens gehoord van hindoefobie?

     1. Jan de Polderman

      Hmm…
      Dat vind ik dan heel vreemd.
      In vergelijking met islam en christendom is hindoeïsme een sterk afwijkende religie. Ook hebben verreweg de meeste hindoes een veel donkerder huidskleur.
      Irrationele angst voor het onbekende (fobie) zou je eerder voor het hindoeïsme verwachten.
      Islam staat ogenschijnlijk veel dichter bij ons, (monotheïstisch, dezelfde aartsvader Abraham, Jezus wordt ook als profeet erkend etc.) waarom hoor je dan de term islamofobie voortdurend en hindoefobie nooit?

     2. Simon Brouwenstein

      Wellicht omdat hindoes geen betekenisvolle minderheidsgroep zijn. Joden waren hier ook altijd het slachtoffer van anti-semitisme maar nu even niet.
      In de tijd van Janmaat hadden we vooral een fobie jegens Surinamers en Antillianen, daar praat niemand meer over.
      Elke tijd heeft zijn eigen doelgroep van racisme. Over 20 jaar praten we ook niet meer over moslims maar dan wellicht over Oost Europeanen, Moe-landers die ook niet schijnen te deugen.
      Een kansrijke groep vormen ook de negers die ons Avondland met wrakke bootjes proberen te bereiken. Ik kwam hier al onvervalste negerhaat tegen en de haatzaaiende term ‘dobbernegers’,

      Ik bedoel maar, ook in racisme geldt o tempora o mores.

  2. Beukman

   @John
   Goddank, dat smerige roken is verbannen naar de privé-sfeer! Waarmee gelijk de vergelijking tussen ZP en roken onderuit is gehaald.

 9. janszm

  Minderheden met een grote bek kunnen heel veel invloed uitoefenen. Zij zijn voor de media heel interessant: tijdvulling.
  Dus: tegenactie om alle Pieten zwart te maken.

  1. Teun

   Nederlanders die sterk pro Zwarte Piet zijn, zijn vaak simpel.
   Dat je een kind een feestje moet gunnen, is nl. geen argument dat indruk maakt, dat irriteert, dat woedend maakt. Je moet die klootzakken van een actievoerders raken. Je moet ze ontmaskeren.
   Het enige argument dat telt is dat de anti-zwarte piet lobby liegt.
   De waarheid is dat hun voorouders slavendrijvers waren, die hun krijgsgevangenen doorverkochten aan Arabieren.
   Zwarte stammen hebben altijd oorlog gevoerd. Oorlog is niet iets typisch westers.
   Weg met die leugens. Hamer het erin dat door de eeuwen heen er veel meer slaven met een witte of gele huid waren dan die met een zwarte huid.

   1. Teun

    Verschuil je niet achter je kinderen.
    Wie zegt dat het maar een feestje voor kinderen is, verschuilt zich achter zijn kinderen.
    Het is oorlog. Vecht tegen die lui en heb het niet over je kinderen, maar over de misdaden van de zwarten door de eeuwen heen.

    1. Beukman

     @Teun
     Het zijn juist types als jij met meningen als die van jou die me hebben doen besluiten om me schoorvoetend en met grote tegenzin aan te sluiten bij het anti-ZP-kamp.

 10. Floris

  Schreef Wim de dromer.

  Het zijn juist de gutmenschen zoals jij die het zicht op de werkelijkheid hebben verloren, Jacobus.

  1. Simon Brouwenstein

   Wie is Wim en wie is Jacobus?

   Je bent erg verwarrend, Floris.

   1. Teun

    Hij bedoelt Wim Hutten, die man met dat gegroefde gelaat, die het lijden van de hele wereld op zijn schouders heeft genomen. De man met dat chagrijnige hoofd.

    1. Simon Brouwenstein

     Die man ken ik niet en volgens mij plaatst hij ook geen bijdragen op dit blog. Het betreft dus een zieke speculatie over mijn privé-identiteit die andere mensen kan schaden.

     Alleen onnozele trollen laten zich hier mee in.

 11. Mowdes

  Ik sla de trom, stroomt samen, wij zijn velen.
  Mijnwerkers komt met bijlen en houweelen,
  Gij boeren scherpt Uw zeisen en Uw grepen,
  Matrozen neemt de haken van Uw schepen,
  En jagers laadt met scherp Uw jachtgeweren,
  Wij zijn de laatsten en wij moeten ’t keeren.
  Boven den knoet verkiezen wij den dood.
  Wordt wakker, want de nood is groot.

  Ik sla de trom, we zijn in ’t nauw gedreven,
  Wij die in vrede en vriendschap wilden leven,
  Werden een zee van purperroode vlammen
  Die zich een weg baant door betonnen dammen:
  Bezielde mannen die voor vrijheid vechten
  Zijn sterker dan een troep betaalde knechten.
  Wij vreezen niets, den duivel noch den dood.
  Wordt wakker, want de nood is groot.

 12. V.K.

  -Free Zwarte Piet, Free Palestina.

  1. toetssteen

   @V.K.
   Je vergeet ‘from Hamas’ eraan toe te voegen.

 13. Teun

  Free Zwarte |Piet, Free Palestina.
  Ja laten we al die witte Hollanders de Noordzee in drijven. Heel Holland wordt zwart.

 14. Ruud562

  Een gekleurde of half- of nietgeschminkte Piet is de doodsteek voor ons Sinterklaasfeest. Puur wegens de herkenbaarheid van Piet. Die dan bijvoorbeeld niet meer voor haar of hem bekende kinderen kan optreden. En als die anti-lui hun zin krijgen, wat zal de volgende groep zijn die Nederlandse cultuur om zeep wil brengen? Nee, dat antipiettuig, dat zelfs op 4 mei de Dodenherdenking op de Dam verstierde mag van mij subiet een enkeltje krijgen naar het land van hun (voor)ouders, en dat is niet Nederland! En uiteraard zonder enig recht op uitkering e.d.

  1. Simon Brouwenstein

   Wat een merkwaardige bewering. Denk je dat kinderen cadeautjes en pepernoten van een rood-wit-groen gekleurde Piet minder leuk vinden als je daarbij het, overigens zeer plausibele, verhaal vertelt dat de regenboogkleuren het gevolg zijn van het feit de de boot van Sinterklaas alleen Nederland kan bereiken door een verfrijke regenboog te doorkruisen?

   Ik denk het niet. Die hunkering naar een zwarte Piet zit bij volwassenen die niet meer in Sinterklaas geloven maar helaas wel allerlei andere overtuigingen hebben opgepikt.

 15. Ruud562

  Als ervaringsdeskundige weet ik dat je als gekleurde piet herkenbaar bent en dat daardoor het Sintfeest een grote lege huls wordt! En ik heb maar één overtuiging: dat wij Nederlanders niet met ons moet laten sollen door lui die ons feest kapot willen maken omdat ze uit puur winstbejag uit zijn op een forse schadeclaim vanwege een ver verleden van onze voorvaderen. Waarbij ze tactisch voorbij gaan aan hun eigen én arabisch volk dat de slavernij creëerde c.q. in stand hield.

 16. Gielah

  Inderdaad, in Saoedi-Arabië tiert de slavernij nog steeds welig!
  Kijk… dáár zijn Quinsy Gario en Anousha Nzume gek genoeg nog nooit tegen aan het ageren geweest… maar Zwarte Piet in Nederland… dié brengt die idioten aan het huilen en/of schuimbekken!

  Het zijn hysterische aanstellers, die helaas van de linksige media steeds opnieuw een podium krijgen, zodat ze van zelfgenoegzaamheid zowat uit elkaar barsten en aan de gang BLIJVEN.

 17. Ariel

  Simon Brouwenstein, de man van de duizend gebruikersnamen schreef….

  Mogelijk kan Ariel aangeven of de beweringen van BigL John iets met de werkelijkheid te maken hebben:
  Ik keek er nogal van op en beschouw ze vooralsnog ook als islamofobe waanzin.

  ++++++++++++++++++++

  Lieverd, sorry voor mijn late reactie. Maar zoals jij weet ben ik ook actief op ons FFI forum, dus mijn tijd is helaas beperkt. Ik krijg er niet voor betaald om mijn mening over het internet te strooien.

  Anyway. Ik ben het dus geheel eens met BigLJohn dat ons landje aan het islamiseren is. Dat uit zich in de dingen die BigLJohn schreef en vele vele andere zaken.

  Verplicht bezoek van de schooljeugd aan een moskee, om kennis te maken met de, wat men voor liegt, vredige Islam.

  Onze kinderen krijgen op scholen en op TV een hersenspoeling , zodat ze de multiculturele en islamitische samenleving heel normaal gaan vinden. Kinderen zijn namelijk nog te vormen. Ze zijn ( nog) niet zoals de volwassenen hier op dit forum die de dwaasheden van de man van de duizend gebruikersnamen als nare domme onzin kunnen verwerpen. Maar helaas man van de duizend gebruikersnamen, ook nu is mijn tijd weer beperkt. Ik moet naar mijn oude moeder, want zoals jij weet staat in Exodus geschreven ..Eert uw vader en moeder.

  Have a nice day man van de duizend gebruikersnamen.

  1. Simon Brouwenstein

   Wat is het FFF forum?

   1. Beukman

    @Simon
    Leve Google!
    http://dutch.faithfreedom.org/forum/

    Zo te zien kunnen ze wel wat meer bezoekers gebruiken.

    1. Simon Brouwenstein

     Beukman, ik ben even gaan rondkijken op die site. Een tamelijk vieze islamofobe site met teksten die volgens mij de strafbaarheid benaderen:

     “Dat weet ik, maar ik benader het puur vanuit een practisch en technisch perspectief. Je kan een batterij van maatregelen nemen zoals in dat 10 punten plan maar dat gaat niets uithalen. Moslims massaal deporteren of zelfs uitroeien zal ook niet haalbaar zijn. Sterilisatie van de mannelijke moslims kan redelijk snel en goedkoop gebeuren. En er is geen enorme logistiek voor nodig, dat kan in elk ziekenhuis en in veel gevallen zelfs zonder dat ze het weten.”

     Misselijk makend.

     1. Beukman

      @Simon
      Bijzonder goor inderdaad. Ik vermoed dat daar ook weer allerlei types rondwaren die we kennen van DDS. Het is één grote kliek van voornamelijk witte verongelijkte mannetjes met kleine pikkies, is mijn indruk.

   2. Ariel

    Simon toch. Jij was eens te gast bij ons. Kom op zeg. Je gaat me toch niet wijs maken dat jij vergeten bent dat jij eens als ” danube de verschrikkelijke ” bij ons bekend stond. En dan heb ik het maar niet over je andere nickname op ons forum. Ik hoop maar dat alles nog goed werkt in je bovenkamer en dat je niet aan het dementeren bent. Wat heb jij vandaag gegeten Simon? Kan jij je dat nog herinneren ?

    1. Simon Brouwenstein

     Ariel, ik weet niet waar je het over hebt.
     Ik geloof dat veel rechtse islamofoben op het internet ruzie maken met ‘linksche moslimknuffelaars’ die ze haten en vrezden als de pest. Ik lees ook dat men er algemeen van overtuigd is dat die mensen door de Staat (die, zoals algemeen bekend, extreem links is) worden betaald. Ik word hier vaker aangesproken over mijn vermeende rol in en aandeel aan dat gruwelijke complot dan op mijn bijdragen en gezien als een veelkoppig monster. Ik heet hier Beukman, Arie, Annie, Maaike, Wimpie en nog een reeks van andere namen. Nu dus ook Danube.
     Paranoia is een nare ziekte, islamofobie trouwens ook.

     Ariel plaatste hier nog geen inhoudelijke bijdrage. Gaat dat er nog van komen?

 18. Jan de Polderman

  Geachte heer Brouwenstein,

  Ik had u een vraag gesteld.
  Gaarne uw reactie.

  1. Simon Brouwenstein

   Excuses, ik zag uw vraag over het hoofd en heb hem inmiddels beantwoord.

 19. Jan de Polderman

  Geachte heer Brouwenstein,

  Ik vind uw antwoord niet erg overtuigend.
  Wanneer is een minderheid in uw ogen wel betekenisvol?
  Pas als ze heel veel problemen veroorzaken?

  1. Simon Brouwenstein

   De feitelijke overlast blijkt zelden de oorzaak van haat tegen en stigmatisatie van een bevolkingsgroep. Daar kunnen de Joden over meepraten. U meent toch niet dat de Joden vreselijk veel overlast veroorzaakten? Toch werden ze slachtoffer van discriminatie en vervolging.

   Het is maar wat mensen zich in het hoofd halen.

 20. Jan de Polderman

  Nee joden veroorzaken inderdaad geen overlast.
  Maar het antisemitisme neemt zienderogen toe, en u weet heel goed uit welke hoek die komt.
  En als je daar kritiek op hebt wordt je beschuldigd van “islamofobie”.
  Dat is de reden waarom ik “islamofobie” een heel gevaarlijke, valse en misleidende term vind.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.