Compromis over opvang illegale asielzoekers blijkt ‘fopakkoord’ om kabinet niet te laten vallen

De VVD wil geen verkiezingen.

Als er één ding duidelijk is geworden tijdens het debat over de opvang van illegale asielzoekers gisteren, is het wel dat de PvdA de onderhandelingen heeft gewonnen en de VVD met allerlei PvdA-eisen akkoord is gegaan om het kabinet maar niet te laten vallen.

De Telegraaf noemt het akkoord zelfs een “fopakkoord”, “waar de VVD maar mee heeft ingestemd om een kabinetscrisis te vermijden”. Citaat uit de krant:

De coalitie heeft zich duidelijk voorgenomen om de rijen nu gesloten te houden. Zo zijn VVD en PvdA bereid om meer locaties dan de afgesproken vijf grote gemeenten en de opvang in Ter Apel open te houden, als de stadsbesturen daar om vragen. Vorige week eiste de coalitie nog sluiting van de overige gemeentelijke bed-bad-en-broodopvang, maar ineens blijkt dat ’geen dictaat’.

Daarnaast blijkt de duur waarin illegalen mogen worden opgevangen veel ruimer dan eerder nog voorgespiegeld. Het kabinet schreef ’een beperkt aantal weken’, maar tijdens het debat bleek dat zes maanden ook prima zou kunnen. Zelfs VVD-fractieleider Zijlstra, die symbool stond voor de zogenaamde strenge aanpak die zijn partij bepleitte, deed nauwelijks nog moeite om het liberale fort te bewaken. Hij weigerde een maximum aan het aantal opvangweken te plakken.

Ik begrijp niet goed waarom de VVD na negen dagen onderhandelen akkoord is gegaan met een compromis waar vooral de PvdA gelukkig van wordt. Het is gewoon gratis prijsschieten voor de andere partijen op rechts. De liberalen hadden óók kunnen zeggen: tot hier en niet verder.

Als de VVD het kabinet had laten vallen – wat zo goed als zeker zou gebeuren als ze er niet samen uit waren gekomen met de PvdA – dan hadden ze zich scherp kunnen profileren als een partij die de grenzen van Nederland bewaakt en illegale asielzoekers naar huis stuurt. Nu kan dat niet meer.

Ik begrijp dat niet. Is het pluche dan écht zo belangrijk?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

117 reacties

 1. Primo

  De electorale angst voor de PVV is kilometers ver te ruiken!

  1. keffelq

   Het kabinet maakt zich druk om hoofdzaken, de PVV is volledig bijzaak geworden.

   Zelfs een hysterisch gillende Geert wordt niet eens meer opgepakt door de media.

   1. Niek Verheyen

    De PVV wordt zeer bewust door alle media zo volledig mogelijk ‘uit het nieuws’ gehouden. Zeker voor de PVV positieve zaken worden volledig genegeerd terwijl PVV ‘beschadigende’ items zo breed als mogelijk worden uitgemolken. Het ligt er zo duimendik bovenop dat een gezond denkend mens simpel tot de conclusie zal komen dat veel journalisten zich toch eigenlijk wel enorm zullen moeten generen om dit zo te brengen.

    Zeer duidelijk is dat er niet alleen in politiek opzicht sprake is van een cordon sanitaire maar ook in journalistiek opzicht.

    Zowat de complete media kwijten zich niet naar behoren van hun maatschappelijke taak en bedonderen feitelijk de Nederlandse burger. Het is een grote schande!

   2. loritta

    Cordon sanitair zegt dat iets?
    Misschien nog nooit van gehoord?

 2. Simon Brouwenstein

  Het is inderdaad een politieke oplossing voor een onoplosbaar probleem.
  Het blijkt wel hoe stevig deze coalitie in elkaar zit en het staat nu, bananenschillen uitgesloten, wel vast dat ze tot 2017 blijven zitten en hun beleidsprogramma realiseren.
  Ik denk dat ze de Belastinghervorming ook gaan realiseren.

  1. carthago

   Het is inderdaad een politieke oplossing van een menselijk drama, hetgeen zich afspeelt in de bananenrepubliek, waar het drama zich voltrekt dat de oorspronkelijke autochtone bevolking geleidelijker wijs wordt vervangen door kokosnoten en kalifaatterugkeerders die vervolgens simondemon als nieuwe fuhrer zullen gaan installeren. Jij eindelijk ook weer een baan,jacobus!

  2. Niek Verheyen

   “Het blijkt wel hoe stevig deze coalitie in elkaar zit…….”.

   Dat hoereert zich wederzijds tot in alle perversiteiten die nodig zijn zul je bedoelen, Jacobse.

 3. keffelq

  In de ogen van een populist wellicht onbegrijpelijk, maar daarmee diskwalificeert Frank zichzelf enorm door niet te willen begrijpen dat “makkelijk scoren” niet het hoogste doel van onze politici is.

  Ik zie hier twee oprechte partijen, die niet kiezen voor eigen gewin, maar handelen uit landsbelang.
  Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de 2 extremen in de nederlandse politiek zichzelf volledig buitenspel hebben gezet.

  Ik wil ook nog wel snappen dat bijna niemand hier doorheeft hoe dit land, de wereld er voorstaat. De verzorgingsstaat van wieg tot graf is niet langer betaalbaar.
  Dit kabinet en schatbewaarder van de verzorgingsstaat PvdA zijn al jaren verder dan hun kiezers kunnen bevatten.

  Het moet anders, het zal anders…wel eens van tranisitie gehoord?

  Het goede nieuws, u krijgt meer vrijheid, u moet meer verantwoordelijkheid nemen en de staat bewaakt de grote lijnen.

  En inderdaad, de partijen die handelen vanuit landsbelang kruipen steeds dichter tegen elkaar aan, professioneel als ze zijn.

  Ik maak een diepe buiging voor Rutte!

  1. Primo

   ‘Ik maak een diepe buiging voor Rutte!’

   Ari-janz houdt wel van een dikke snikkel in zijn reet….

  2. CJD

   “Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de 2 extremen in de nederlandse politiek zichzelf volledig buitenspel hebben gezet.”

   Volgens mij leef jij niet helemaal in de realiteit, want als de vorige verkiezingen ook maar een ding bewezen dan is het dat men juist de flanken en kleinere partijen opzoekt. De SP heeft gewonnen, (provincie Groningen zijn ze met afstand de grootste partij) en de verlies van PVV valt ook nog wel mee. Ik vind vooral het verlies van de Pvda veelzeggend

  3. CJD

   “De verzorgingsstaat van wieg tot graf is niet langer betaalbaar.”

   En de oplossing van de Pvda is om mensen dus vervroegd de graf in te sturen

  4. CJD

   “Ik zie hier twee oprechte partijen, die niet kiezen voor eigen gewin, maar handelen uit landsbelang.”

   En waar de corruptie van afdruipt en dan heeft u het over landsbelang? Mag ik een teiltje?

  5. loritta

   Volgens mij hebben nog een heleboel Nederlanders van diezelfde Rutte te goed. Maar, hij is zeker niet in zijn laatste verkiezings- leugen gestikt!

 4. Simon Brouwenstein

  Waar het hart vol van is loopt de mond van over.

  1. keffelq

   Primo toont zich een waar liefhebber van echte mannenliefde.

   1. Niek Verheyen

    Jij had het toch over ‘een diepe buiging’ richting Rutte, Keffer.

 5. Bromsnor

  De PvdA wil geen verkiezingen en Rutte wil ten koste van alles in het pluche blijven zitten.

  Ja, voor Rutte is “pluche” er belangrijk. Dat blijkt uit het gedraai van Rutte.

  Rutte is al op zoveel punten gedraaid om de PvdA tegemoet te komen en te behagen dat we van Rutte niets anders hadden kunnen verwachtten.

  En ondertussen word er dus geen echt immigratie en integratie beleid gevoerd en blijft het land volstromen met immigranten die hier hun geluk beproeven en waarvoor de belastingbetaler weer kan opdraaien. (om over de sociale en maatschappelijke problemen die (vooral moslim) immigranten veroorzaken maar te zwijgen.

  1. keffelq

   Ok…ik proef een inhoudelijke bijdrage, een opening tot discussie…

   Om bij het draadje te blijven, kunt u wellicht een werkbare oplossing aandragen?

  2. Simon Brouwenstein

   De VVD heeft er alle belang bij om straks met Rutte de verkiezingen in te gaan nadat hij een succesvol Kabinet tot de eindstreep heeft geleid. De kans dat dit lukt lijkt groot en dat is vooral te danken aan de politieke competentie van de politieke leiders van de regeringspartijen.

   De PvdA heeft nog twee jaar om zich electoraal weer te herstellen. Dat zal ze doen door leuke dingen voor linkse mensen te doen, zaken waar ze als gevolg van het beleid ook de financiële ruimte voor heeft.

   Dit is overigens gebruikelijk voor kabinetten, eerst het zuur en dan het zoet. De vervelende maatregelen neem je in de eerste twee jaar en je presenteert de baten in het verkiezingsjaar.

   1. Primo

    Mooi gevalletje van wensdenken trollemans…..

    1. Simon Brouwenstein

     Ik hoop inderdaad ook dat het zo zal gaan. Geen zinnig mens zit op een Kabinetscrisis te wachten. Het is veelbetekenend dat het overgrote deel van de oppositie er ook zo over denkt.

     1. Primo

      Het overgrote deel van de oppositie zijn dan ook net van die landverraders zoals de VVD en PVDA, dit verbaast mij dus niets.

     2. keffelq

      Nou nou, landverraders…

      Laten we het er op houden dat u niet bijster veel van uw vaderland houdt.

      Maar het klopt idd. dat er geen partij in Nederland buiten de PVV die zo nadrukkelijk aangeeft in wat voor klote-land we leven.

      Tc

     3. Simon Brouwenstein

      Het is opmerkelijk dat Primo, die onze Grondwet verwerpt, mensen die de Grondwet onderschrijven landverraders noemt.

     4. carthago

      Elk nog zinnig mens ziet een kabinetscrisis als een bevrijdingsdag.

     5. loritta

      Ik denk dat er heel veel mensen uitkijken naar nieuwe verkiezingen!

    2. keffelq

     Ja en de PVV wordt de grootste partij van Nederland.

     Ik ben blij met deze realistische doorkijk.

   2. Primo

    ‘Dat zal ze doen door leuke dingen voor linkse mensen te doen,’

    Over populisme gesproken!

    1. Simon Brouwenstein

     Ja, daar zit een populistisch element in: de PvdA zal aan haar natuurlijke aanhang zich aar moeten maken dat haar deelname aan het Kabinet nuttig en nodig was. Dat doe je ondermeer ook door beleidsmaatregelen te nemen die voor de achterban herkenbaar en plezierig zijn.
     Dat doet de VVD ook en dat deed zeker ook de PVV toen ze korte tijd probeerde mee te doen met serieuze politiek.

    2. keffelq

     Het kan niet ontkent worden dat je niet weet wat populisme is….

     1. toetssteen

      @keffelq
      Noemt u eens één politicus die geen populist is. Zijn er niet, elke politicus is een populist en dat is al ééuwen zo.

   3. CJD

    Ik ben het met de gemiddelde DDSer bijna nooit eens maar wel als het neerkomt dat een breuk van dit kabinet een zegen voor dit land zou zijn

 6. Primo

  Die grondwet is uit 1848 trollemans, toen was er geen sprake van islamitisch ongedierte die ons bedreigt, en calculerende dobbernegers waren toen ook niet in beeld, me dunkt dat die grondwet wel eens aan verandering toe is in deze tijd, vind je ook niet?

  En bovendien zijn grondwetten niet in graniet gehouwen.

  1. Simon Brouwenstein

   Nee, ik zie geen reden de Grondwet aan te passen. Mogelijk weet je dat dit ook pas kan gebeuren als tweederde van de beide Kamers dat wenst. Die zie ik voorlopig niet gevormd.

   Verontrustend is echter dat het deel van de Grondwet dat jij eruit geschrapt wil zien de essentie van de humanistische rechtsstaat is. Het betreft dus de kern van onze beschaving.
   Als je die in overeenstemming wilt brengen met het rechtssysteem die in v

   1. Simon Brouwenstein

    Deze bijdrage werd onderbroken en vervolgt:

    Als je die in overeenstemming wilt brengen met het rechtssysteem van barbaarse landen ben je misschien geen landverrader maar wel een verder van onze cultuur. Gelukkig behoor je tot een kleine extremistische minderheid.

   2. halo1

    Ik vind dat altijd zo!n dooddoener (van u). “humanistische rechtsstaat””, “beschaving’..welk weldenkend mens is er op tegen? Maar het lijkt wel of u vindt dat alleen links daar patent op heeft. Je kan (zo!n) beschaving ook decadentie noemen en voor hetzelfde geld spreken van een overgehumaniseerde (en daardoor) onrechtsstaat…

 7. Primo

  Ik schijt op die humanistische rechtsstaat van jou als die resulteert in de verloedering van onze samenleving met als gevolg dat calculerende dobbernegers voorrang verkrijgen boven onze ouderen om maar een voorbeeld te geven.

  1. Simon Brouwenstein

   “Ik schijt op die humanistische rechtsstaat”

   Dat bedoel ik.

 8. W.H.J. Reiss

  Simon de Wauwelaar heeft er een vriendje bij gekregen. En tijd dat deze 2 niksnutten hebben ! De Bed, Bad en Brood jongens van de DDS ! Ja, want verder zullen jullie met je Achterlijk gezwam niet komen. Vraag eens of jullie in aanmerking kunnen komen voor de baantjescarrousel van de Achterlijkheidspartij !

  1. keffelq

   nou…achterlijk gezwam…

   wellicht moet u uw eigen bijdrage nog maar eens teruglezen.

  2. Primo

   Ik denk dat die PVDA waar jij op doelt ook geen trek hebben in die twee zakkenwassers, vandaar hun door frustaties gevormde trolgedrag alhier natuurlijk Reiss.

  3. Gielah

   Dat is geen nieuw vriendje hoor!
   Dat is alleen Arie de schetteraar Arie maar…. die aan een geriatrofobie lijdt ( = hij is vúúrbang om oud(er) te worden… en denkt nu dat inhoudsloos tekeer gaan op een forum met wél nette mensen een goede manier is om zelf…. als enige mens ter wereld….eeuwig jong te blijven).

 9. Floris

  Het schoothondje van Wim Brouwenzwijn schreef:

  “De verzorgingsstaat van wieg tot graf is niet langer betaalbaar.”
  _______________________________________

  En hoe denk je dat dat komt, pindabrein?

  1. Simon Brouwenstein

   Ik weet dat het aan jou veel gevraagd is, maar je zou eens kunnen proberen je eigen standpunt onder woorden te brengen in plaats van opponenten uit te schelden en vragen te stellen.

   1. Gielah

    O… u meent dat u en die rare rebellenclub van u dat alléén maar mogen?

    De godganse dag blaat u in het rond dat iédereen dom is ( en dan met name degenen, in wier schaduw u niet eens kunt staan… dus inderdaad bijna iedereen hier….)
    en als dan het woord ‘pindabrein’ valt, waagt u het te protesteren??

    Ik acht dat nog een zeer Ingehouden en té complimenteuze benaming, gezien uw ziekelijke gedrag.

    1. Simon Brouwenstein

     Het advies aan Floris is ook aan u besteed: probeer eens, liefst op een compacte manier, een helder standpunt te formuleren en inhoudelijk in te gaan op de standpunten van anderen in plaats van u te beperken tot het schelden als een kind op een schoolplein.

     1. Gielah

      U hebt geen adviezen te geven, opgeblazen kikker…!

 10. econoom

  Een fopakkoord? Had je wat anders verwacht?

 11. Floris

  @ Gielah:

  In al zijn hoedanigheden (en dat zijn er vele tientallen) geeft de arrogante blaaskaak Wim H ongevraagd advies. Dat is een van de vele gedragingen waaraan je deze narcist kan herkennen.

  Elk normaal mens knapt binnen de kortste keren op zo’n selfkicker af, maar toch zijn er nog linkse kabouters die hem pruimen. Dat is eigenlijk best wel voer voor psychologen.

  1. Simon Brouwenstein

   Floris bevindt zich hier in een permanente staat van boosheid en dat is ook het enige waarover hij ons hier informeert.
   Die boosheid projecteert hij op een veelkoppige draak die zich in zijn paranoïde geest duchtig manifesteert. Mogelijk had hij het op de vele fora waarop hij naar eigen zeggen actief was het nogal moeilijk met opponenten, vooral linkse opponenten want het linksche adderengebroed drijft hem het schuim op de lippen. Gelet op het nogal infantiele niveau van zijn bijdragen hier lieten deze linkse honden hem ongetwijfeld alle hoeken van de fora zien en daarover is Floris dan wel Cat (Catweazle zou ook een leuke nickname zijn) behoorlijk rancuneus geworden hetgeen ondermeer blijkt uit zijn pogingen mijn privé-identiteit op te sporen en zoveel mogelijk af te drukken. Op inhoud lukt het niet dus je gaat andere manieren zoeken om je opponenten in verlegenheid te brengen.

   Je staat er niet fijn op Floris maar je kunt je revancheren. Probeer het eens inhoudelijk, niet boos, niet op de persoon en niet door hier te trollen. Het is je wellicht ontgaan maar dat is hier ook de bedoeling.

   1. Primo

    ‘niet op de persoon en niet door hier te trollen.’

    Zeg Jacobus, was jij nu niet hier de door Michael van der Galien zelf permanent gebande trol met de naam Jacobus?

    Da’s toch wel erg brutaal om anderen van trollen te beschuldigen……

    1. Beukman

     @Primo
     Nee Rob, hij is niet permanent geband. Verder is het nogal kinderachtig van je dat je steeds in de stoel van de moderator wil gaan zitten.
     Kom, zet je over je obsessie heen en leef naar je eigen woorden: “Kwaad zijn is menselijk, kwaad blijven is des duivels.”

     1. Primo

      Zeg Beukman, ik hoef toch zeker niet weer een linkje naar het bericht van Michael van der Galien neer te zetten waarin onomwonden staat dat die trol een ban heeft wegens trollen?

      Overigens lees ik elders dat je een collega van hem bent, je gaat mij toch niet wijs maken dat jij die Wardy Doosje bent op die foto van strontlijn?

     2. Beukman

      @Primo
      Een ban ja, maar geen permanente ban, dat woord heeft hij nergens gebruikt.
      Maar zoals gezegd is dat jouw zaak niet.
      Ga jij maar permanente bans uitdelen op je eigen forumpje, dát is je goed recht.
      Inderdaad zijn Simon en ik collega’s. We werken beiden als freelancers voor Wim Kok en Marcel van Dam, die tijdens de laatste Bilderbergconferentie aan ons hebben gevraagd om DDS van de ondergang re redden door het forum te voorzien van een tegengeluid. Dat ontbrak immers geheel.

    2. Simon Brouwenstein

     Wel een leuke naam, Beukman: Doosje. Ik wist niet dat er mensen waren die zo heten.

     1. Beukman

      @Simon
      Oh verdomd, ik dacht dat het een nick was, maar naam en persoon zijn echt, zie ik. Iemand uit de wereld van het verandermanagement, als ik het zo even bekijk.
      http://www.wardydoosje.nl/

     2. Primo

      Je staat anders wel met die malloot op een foto….

     3. Simon Brouwenstein

      Je verkeert in kringen van mensen van stand, Beukman. Je wekt kennelijk afgunst.

     4. Beukman

      @Simon
      Terwijl ik eigenlijk maar een heel gewone jongen ben.
      Het maffe is: ik ben net een boek over verandermanagement aan het lezen (van John Kotter). Maar nu zal Alu-Rob dat wel weer als het ultieme bewijs zien dat ik Doosje ben.

   2. -Harry

    De bijdragen van Floris zijn waardevol en zonder onzin , ze snijden hout en wekken bij de meesten van ons beslist geen irritatie , dat kun je van de jouwe echt niet zeggen , Jacobut !

    Iedere bijdrage van jou is er op gericht om mensen het bloed onder de nagels vandaan te halen !5

    Jij hebt er patent op om alles precies verkeerd voor te stellen , het lijkt wel een ziekelijke aandoening .

    Is er trouwens een benaming voor dat soort waanzin ?

 12. Gielah

  Ik vrees dat het eerder voer voor psychiaters is, beste @Floris… want psychologen gaan over mensen met een – in de basis – gezónde geest.

  Ondanks alle gedirigeer van sommigen ( “niet op reageren.. dan gaat het tuig wel wég…”) meen ik dat afblaffen héél gezond is voor zulke domme praalhanzen.
  Zij snakken er namelijk naar serieus genomen te worden, want dat streelt hun niet geringe ijdelheid.

 13. Nicky

  Simon Brouwerstrol zegt: “… zaken waar ze (de linksen) als gevolg van het beleid ook de financiële ruimte voor heeft”.

  Die

  is…

  gek

 14. Nicky

  @Floris, Trouwens een goede analyse over trolsky.
  Profound but simple.

 15. Primo

  Mark Rutte, verdedig onze vrijheid

  http://www.volkskrant.nl/opinie/mark-rutte-verdedig-onze-vrijheid~a3993626/

  Een sterke oproep van de heer Moszkowicz.

  1. Simon Brouwenstein

   Ja, dat is een sterk verhaal. Klassiek stevig rechts, zonder domme moslimhaat en een heldere stellingname over in de agressie van Putin.

   Zowel Rutte en Wilders kunnen zich zorgen maken als Bram er ook in slaagt dit type verhalen in de media over te brengen.

   Ik ben wel nieuwsgierig hoe de vele PVV-aanhangers op dit blog dit verhaal waarderen.

  2. Primo

   ‘Simon Brouwenstein
   26 april 2015 at 16:23

   Ik beschouw Bram as een opportunistische charlatan die ik tot nu toe op geen enkel politiek motief, laat staan zinnig idee, heb kunnen betrappen maar als hij met zijn one-man show kiezers van Wilders weet af te snoepen en het rechts-populistische veld verder weet te versnipperen hoor je mij niet piepen.’

   http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/04/maurice-de-hond-vnl-op-een-zetel-na-komst-moszkowicz/

   Je bent toch ook wel een echte PVDAér niet Jacobus, opportunistisch draaien is jou niet vreemd?

   1. Simon Brouwenstein

    Ik ben het niet eens met zijn verhaal maar ik vind het wel consequent klassiek liberaal. Dit is een verhaal waarover je met rede kunt twisten omdat het zich beweegt binnen de grenzen van de rede en de rechtsstaat.

    Dat is heel verfrissend in vergelijking met de ranzige retoriek van Wilders die ik onfatsoenlijk, racistisch en onrechtsstatelijk vind.

    Je hebt gelijk dat ik tot nu toe geen politiek relevant verhaal bij de man aantrof. Dit was dus een aangename verrassing.

    1. Primo

     ‘Ja, dat is een sterk verhaal.’

     ‘Ik ben het niet eens met zijn verhaal ‘

     Wat is het nu trollemans?

     1. Simon Brouwenstein

      Ja, dat is lastig te snappen, he Rob?

     2. Beukman

      @Primo
      Dit is verreweg de interessantste bijdrage die ik vandaag van jou heb mogen lezen, Rob. Ze illustreert bovendien jouw paranoïde brein. Want je begrijpt kennelijk niet hoe iemand een stuk inhoudelijk góed kan vinden, terwijl hij het tegelijkertijd niet met de strekking eens is.

 16. Nicky

  Het Olijke Duo, Brouwerfout & Keffer.

  Ga toch aan je werk, vlerk. Ga in de bouwvak, stenen sjouwen. En wordt, naast fysiek heropgevoed, helemaal verbaal afgemaakt door een paar bouwvakkers.

  En hou op met adviezen, linkse achterpoters, want luister naar gezonde mensen hier en doe je voordeel.

  1. Simon Brouwenstein

   Je snapt het niet, Nicky, wij managen bouwprojecten en geven leiding aan bouwvakkers. Voor het sjouwen van stenen nemen we mensen zoals jij in dienst.

   1. -Harry

    Hier valt mijn mond open van verbazing , Simon !
    Geef jij leiding aan iets anders dan jezelf ?
    Gezien je debiele kijk op de dagelijkse dingen , zal er van die bouw hoogstwaarschijnlijk geen ene donder terecht komen .
    Kom even met valide bewijzen welke projecten jij met goed gevolg afgerond hebt ?

    Drie voorbeelden zijn al genoeg !

    1. _Mediaevist_

     Zou de El Wahda-moskee te Gouda erbij zitten?

    2. Primo

     Hallo Harry, je hebt het wel tegen een matige Havist hoor……

    3. Simon Brouwenstein

     Let jij nu maar op je kruiwagen, Gerrit, die is al lastig genoeg om te besturen.

 17. EdoP0804

  *Puke*
  Kunnen de ‘bijdragen’ van Primo niet a.u.b. verwijderd worden hier!? “islamitisch ongedierte die ons bedreigt, en calculerende dobbernegers” … Wat een ‘vervuiling’ en zoals zijn blijkbaar huidige ‘voorman’ Moszkovicz steeds aanduidt als ‘abject’ … dus.

  1. Primo

   Edo Paardekooper
   @EdoP0804

   Vrijwilliger, kennisdeler, belangenbehartiger in zorg, ondersteuning en begeleiding van kwetsbare mensen. Wmo, Participatiewet, GGz. Ook op Facebook & LinkedIn

   …………………

   1. Simon Brouwenstein

    Ja, Edo, dit is geen veilig blog. Stalken en bedreigen is hier de core business van een paar abjecte losers.

    1. Primo

     Even klikken op de naam van Edo levert jou dezelfde info op Jacobus, trieste loser.

     1. Simon Brouwenstein

      Ja, maar voor jou zijn persoonlijke gegevens interessant omdat je in de inhoudelijke discussie niet lekker kunt meekomen.
      Het is voor jou eigenlijk de enige manier om nog enige aandacht te krijgen.

 18. nakkie123

  mensen, mensen, negeer die trollen brullenstein, beuker, moran, keffer e.d. toch.
  .
  ze zijn hier alleen maar om reactie,s te ontlokken en de gezond denkende mens op een dwaalspoor te zetten.
  .
  gewoon die dames negeren is het devies…..

 19. Floris

  Wim Brouwenzwijn schreef:

  “Floris bevindt zich hier in een permanente staat van boosheid en dat is ook het enige waarover hij ons hier informeert.”
  _____________________________________

  Ook hier weer een oude truc van Wimpie Trollemans: anderen boosheid toeschrijven.

  Het doel van trollen als Wimpie is uiteraard om andersdenkenden door onophoudelijk te zuigen op de kast te krijgen. Lukt dat niet dan schrijven ze het de ander gewoon toe.

  Het is heel kinderachtig, maar Wimpie is nu eenmaal het schoolplein nooit ontgroeid.

  Het is zowel aandoenlijk als triest. Om Wimpie op te vrolijken heb ik een liedje voor hem: https://www.youtube.com/watch?v=KcVvi85p1lU

  1. Simon Brouwenstein

   Cat is er helemaal voor gaan zitten: zijn eerste inhoudelijke bijdrage!

   Het is een beginnetje, zullen we maar zeggen.

   Wat vind je eigenlijk van het compromis over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers?

 20. moreno

  Liever die illegalen dan dat tuig van de pvv.
  De pvv bestaat uitlsuitend uit criminelen en spionnen zoals die Marskuwozer spion van de mossad waar notabene de AIVD voor gewaarschuwd heeft.
  Zulke figuren moet je niet hebben vooral niet in de kamer.
  Zij dienen geen NL belangen maar vreemde mogenheden zoals Israel .
  Daarnaast zijn ze niet geschikt vanwege hun criminele banden.

  1. Simon Brouwenstein

   Dat valt wel mee, Moreno, de meeste aanhangers van Wilders zijn kansloze figuren die hun eigen leven niet lekker op orde krijgen en hopen dat de moslims daarvan de oorzaak zijn.
   Der financiering van Wilders is inderdaad schimmig. Ik vermoed dat hij veel geld zit op te potten om straks ergens in het buitenland zonder zorgen te zijn. Ik denk echter niet dat het veel met spionage of criminaliteit te maken heeft.

 21. moreno

  Dat het kansloze figuren zijn die afreageren op moslims en socialisten zoals ik ben ik met u eens.
  Maar u gaat gemakshalve vanuit dat er gedn spionnen bij zitten wat van die Marskuwozer en die privvenbus pisser ,vrouwenmishandelaars ,bewonderaar kolonelsregime van Roon nog een hele rits zoals fraudeurs etc.
  Vind u het dat ze in de kamer thuis horen ik mag van hopen van niet.
  Criminelen moet je opsluiten en opvoeden ook degene die hun steunen toch of zie ik het verkeerd.
  U bent neem ik ook links als ik u bijdrage lees althans dat vermoed ik.
  Vindt u dat ze niet een gevaar zijn voor de socialisten als ze aan de macht komen.
  Daarom moet men preventief maatregelen nemen omdat gevaar tegen te gaan toch.
  Ik hoop dat u het eens bent met mijn analyse.

 22. cmsuijkerbuijk

  @moreno
  1 mei 2015 at 20:38
  Ben je weer aan het liegen en stoken, Communist? Zullen we dan ook meteen maar alle Turkse en Marokkaanse parlementsleden buiten gooien? En alle linkse uitschot, dat banden heeft met Noord-Korea en China?
  Van Markuszower bestond het v e r m o e d e n dat hij banden had met de Israëlische geheime dienst. Niet eens bewezen dus. En het akkefietje over dat wapen ging niet over het bezit, daarvoor had hij een vergunning, maar over het transport van het wapen. Dát was niet goed.
  En dan de Brievenbusplasserleugen. Dat heeft Lucassen nooit gedaan. Slechts gedreigd, vanwege de voortdurende overlast van de hond van zijn buren. Niet goed, maar altijd nog minder erg dan een van daklozen geld jattende socialist!
  Dan de vrouwenmishandeling. Gelijk al maar meervoud, maar als je Dion Graus bedoelt: http://web.archive.org/web/20070929083905/http://www.telegraaf.nl/binnenland/56336031/Justitie_had_te_weinig_bewijs_tegen_Kamerlid_Graus.html?p=5,2
  Wéér niks dus, communist!
  Dan het “Kolonelsregime”. Een jeugdzonde, waarvoor hij zijn excuses heeft aangeboden. Waarom mag Den Uijl bewondering voor Hitler hebben?
  Weer misgeschoten dus!
  En die fraudeurs die moet je toch écht bij de VVD en het andere linkse tuig zoeken hoor!
  Zo je ziet, heb je wéér communistische leugens verteld en jezelf schuldig gemaakt aan wat jij Wilders verwijt. Je gaat zó dikwijls met je bakkes tegen de grond, daar moet toch helemaal niks van overblijven?
  En natuurlijk zijn we een gevaar voor jouw godvergeten afschuwelijke, mensonwaardige en misdadige socialisme, dat nog nóóit voor iets goeds heeft gezorgd. Enkel voor angst, ellende, diefstal, verkrachtingen en moord, martelingen en schijnprocessen. En de mensen die door (nationaal) socialistisch tuig en communisten als jij daarvan het slachtoffer zijn geworden, willen deze rekening natuurlijk vereffenen. Want dát is waar je bang voor bent. Gelukkig voor jou, zal dat hier niet gebeuren, want de PVV is een nette partij, die echter wél voor een streng maar rechtvaardig én consequent rechtssysteem is. We leven tenslotte niét in een (nationaal) socialistisch/communistische dictatuur, waar jij met je “preventieve maatregelen” naar streeft! Ik neem aan, de al eerder door jou geopperde vuurpelotons?
  Tenslotte, verachtelijke communist: Als jij jouw gelieg, gestook en bedrieg een “analyse” noemt, nou, dan ben je écht rijp voor het gekkenhuis! En iedereen die je gelijlk geeft ook!

  1. Simon Brouwenstein

   De heer Suijkerbuijk krijgt, als hij weer eens een schrijfsel van moreno aantreft, subiet het schuim op de lippen en dat leidt tot dit soort tierende beschouwingen waar veel op is af te dingen maar ik me beperk tot een detail: Suijkerbuijk vindt de heer Makuszower kennelijk van onbesproken gedrag. Ik meen dat een fatsoenlijke partij dit ongerichte projectiel beter niet op een bestuurlijke positie kan plaatsen:

   http://www.nrc.nl/nieuws/2015/03/24/eerder-in-opspraak-geraakte-markuszower-kandidaat-senator-pvv/

   1. Simon Brouwenstein

    Ook aan het bedreigen van eerzame burgers met de aankondiging door hun brievenbus te plassen tilt de heer Suijkerbuijk niet zwaar.

    “En dan de Brievenbusplasserleugen. Dat heeft Lucassen nooit gedaan. Slechts gedreigd, vanwege de voortdurende overlast van de hond van zijn buren. Niet goed, maar altijd nog minder erg dan een van daklozen geld jattende socialist!”

    Tja, maar de daklozenjatter was geen Kamerlid en werd als Raadslid subiet door de PvdA geschortst. Bij de PVV was het geen beletsel hem als Kamerlid te laten functioneren.

    1. cmsuijkerbuijk

     En wat betreft “Biertje van der Roest”, dat stinkt nog véél meer, dan de niet geplaste urine:
     PvdA vreest zetelverlies door Biertje van der Roest

     pvdaintegriteit.jpg Weet u wie anderhalf jaar later nog steeds niet berecht is? Bert van der Roest! Het Utrechtse PvdA-raadslid moet 3 maart eindelijk voor de rechter komen voor het schaamteloos beroven van daklozen. Het hele bedrag ging op aan bier, zonvakanties in Griekenland en, Biertje kennende, nog meer bier. Hans Spekman probeerde in 2013 een aangifte tegen zijn persoonlijke vriend Biertje te voorkomen, waarbij hij niet schuwde om – net zoals Zijlstra in de Kwestie Verheijen – de media de schuld te geven. Diederik Samsom vond het ook niet erg als de PvdA geen aangifte tegen Biertje deed want: “Dat is niet waar [de kiezer] op let als ze naar de stembus gaan.” Eigenlijk zei hij daar: ‘Fuck de daklozen’. Heel integer. En nog steeds zal het de rozenpartij in Utrecht aan de PvdAnus Roesten of er genoegdoening en gerechtigheid komt voor de door Biertje bestolen daklozen, die in weer en wind in de tochtige portiekjes van plaatselijke Piekema’s staan om hun straatkrantjes te slijten aan supermarktklanten die hen passeren met zware tassen vol dure boodschappen en opvallend onopvallend doen of de straatnieuwsverkopers niet bestaan. Neen: De Partij van de Afleggensklaren vreest vooral voor zichzelf. Want de uitspraak is op 17 maart. 1 dag voor de Provinciale Statenverkiezingen, waar de Palliatieven van de Arbeid volgens alle peilingen een electorale afrekening des doods wacht. Dus het Bertje Effect kunnen ze d’r ff niet bij hebben. Jup: de sociaalkleptocraten vrezen voor ‘gezichtsverlies’ bij de kiezers. Dat u niet denkt dat de VVD de enige met een diepgeworteld integriteitsprobleem is.
     Heb je vooral de rol van Spekman en Samsom gelezen? Van die o zo integere PvdA? Dáár wordt geen woord over vuilgemaakt: Het proberen te beschermen van Van der Roest, proberen onder de mat te vegen en bagatelliseren. Dát mag. Maar o weh, als een PVV’er een dreigement NIET uitvoert!

     1. cmsuijkerbuijk

      @Simon Brouwenstein
      1 mei 2015 at 22:13
      Nabrander: Vindt jij, dat door de rol die Samsom en Spekman gespeeld hebben in de affaire rond Van der Roest, zij nog een bestuurlijke functie kunnen vervullen? Uiteindelijk was dat vele malen ernstiger, dan het niet uitvoeren van een dreigement! Tóch?

     2. Simon Brouwenstein

      Komt die tekst uit uw pen, heer Suijkerbuijk? Zit u mogelijk zwaar in te nemen?

     3. toetssteen

      @Brouwenstein
      Geeft u dhr. Suijkerbuijk nu eens gewoon antwoord! Waarom toespelingen maken die kant noch wal raken? Uw argumenten zijn op? En u denkt; dan ga ik maar verder onder de gordel?

   2. cmsuijkerbuijk

    @Simon Brouwenstein
    1 mei 2015 at 22:09
    Voor iets, wat slechts een overtreding was moet iemand de politiek uit? Nou dan zullen we álle verkeersovertredingen maar eens op gaan zoeken, dan zullen er weinig in de politiek over blijven, want over dát niveau hebben we het!

   3. cmsuijkerbuijk

    @Simon Brouwenstein
    1 mei 2015 at 22:09
    Dat jij een verachtelijke communist, die door zijn gedachtegoed mede verantwoordelijk is voor alle ellende die door datzelfde communisme, vurig verdedigd door deze Moreno in bescherming neemt, maakt je al net zo verachtelijk, als deze aanhanger van een van de verschrikkelijkste ideologieën die deze aarde ooit gezien heeft!
    Jij vindt het gek, dat ik deze communist aanpak? Nadat hij heeft opgeroepen, PVV’ers maar te behandelen, zoals NSB’ers na de oorlog? Met vuurpelotons? Dát vindt jij gek? Waarom ageer je dan tegen de PVV, want die doet toch in jouw ogen zowat hetzelfde? En als je het van deze verachtelijke figuur goed vindt, dan moet je consequent zijn en het van een ander ook tolereren!
    Maar je bent links, dus hypocriet en sluit je de ogen en oren voor de dingen, die niet in je policor kraam te pas komen maar vergroot je daarentegen aan de andere kant, élke mug die je kunt vinden uit, tot een olifant!

 23. Niek Verheyen

  Deze ellende lezende denk ik met weemoed terug naar de goede oude tijd van DDS waar de kwaliteit van het gros van de comments van behoorlijk tot zeer goed was. En vaak zeer informatief.

  Wat een ellende vandaag de dag op dit blog; en dat allemaal met dank aan de Brouwensteiners, de Beukmannen en de rest van dit soort consorten. Bah!

  1. Simon Brouwenstein

   Iets doet me vermoeden dat Verheyen aanhanger van de PVV of omstreken is en alleen bijdragen die zijn persoonlijke opinie bevestigen van hoge kwaliteit acht.

  2. Beukman

   @Niek
   Je noemt mij (en anderen), met de suggestie dat ik “ellende” ben, zonder met me in discussie te gaan.
   Dat komt je geloofwaardigheid niet ten goede.
   Je klaagt dat het vroeger beter was op DDS, zonder dat je ook maar één poging doet om zelf DDS beter te maken.
   Ook dit doet afbreuk aan je geloofwaardigheid.
   Ik wacht op op jouw scherpe bijdragen aan de discussie, in plaats van eindeloos meta-geklaag over deelnemers die *niet* aan de zijkant staan, zoals jij.

  3. toetssteen

   @Verheyen
   Daar sluit ik me graag bij aan. Het onderwerp is het fopakkoord. Ik zie er bitter weinig over terug.

   Mijn mening is het overigens dat de VVD er zijn handen vanaf moet trekken. Dan maar nieuwe verkiezingen.

  4. nick

   Geheel mee eens @Niek, ik kan het bijna niet meer opbrengen om hier te lezen laat staan nog reageren. Niet te geloven; de hoeveelheid misselijkmakende types die hier deze site bevuilen.

   Michael, ik denk dat de opzet van deze vervuilers gaat lukken, DDS gaat er aan onderdoor, dat kan jou bedoeling toch niet zijn??? Of je moet voortaan op de joop toer willen

 24. Niek Verheyen

  En zeker niet te vergeten de Moreno’s.

 25. Seneca

  Wat mij verbaast is, dat dit artikel gaat over het feit dat Rutte cs ons weer belazert en dat men als reactie men op dit forum elkaar verbaal afmaakt. Misschien is het wel de bedoeling om elkaar verbaal de grond in te trappen, dat leidt af van dit o zo smerige kabinet om over alle vertegenwoordigers in de 2e K niet te praten. Zij hebben een controlerende functie en het enige dat zij doen – niemand uitgezonderd – zichzelf in de schijnwerpers zetten. Wat men ook denkt over GW, hij is wel de enige van dat rapalje die door zijn opvattingen nu ruim 10 jaar onder permanente bescherming staat. @ Moran ik heb het u al eerder verzocht, staakt uw stompzinnig geklets over de ‘nobele’ socialisten. Socialisten zijn net zoals liberalen, alleen socialisten weten het zo te verpakken, dat de mens met een gemiddeld IQ van 80 blindelings in trapt.

 26. moreno

  Suijkerbuijk:
  Je bent een perfecte hoofd public relations voor uw heilige Leider.
  U praat echt alles recht wat krom is mijn compliment .
  Ten eerste , als er iemand is voor een politiestaat is dan is het uw Leider de pvv wil graag mensen preventief oppakken ze hebben daar ook ooit eens een wetsvoorstel ingediend.
  Daar bij komt dat uw Leider dit ook heeft gezegd beter gezegd een land gebroken voor preventief oppakken tijdens zijn bezoeken aan Engeland paar jaar geleden hij wil dat nog steeds.
  Ga dit niet weer ontkennen dat ik het uit mijn duim zuig , maar geef antwoorden.

  Ten tweede.
  Als er iemand mensen wil deporteren dan is het uw Leider hij gaf asn tijdens zijn bezoek aan Denemarken dat hij tientallen miljoenen moslims wil deporteren dat heeft hij in een interview gezegd.
  Ga hier op in suijketbuijk jij bent toch tegen onrechtvaardigheid .
  Bovendien wacht uw Leider binnenkort ook een proces over minder minder .
  Ten derde.
  Wat vindt u ervan dat de Mossad mol Marskuwozer Joden wil verbannen die een andere mening hebben en ga dit ook niet weer ontkennen dat hij nooit gezegd heeft.

  Ten vierde.
  Wat vindt u ervan dat al die pvvers of in de kamer of elders steeds op hun pluche blijven en niet worden uitgezet terwijl het bij de andere partijen deze lieden eruit waren geknikkerd .
  Graag antwoorden dat wilt u ook van mij toch.
  Ga nou niets alles recht praten zosls een pvv eigen is.

 27. cmsuijkerbuijk

  @moreno
  2 mei 2015 at 08:43
  Zoals gewoonlijk, roep je maar weer wat. Ergens de melk horen klotsen, maar je weet niet waar de tepel hangt! Daar gaat ‘ie:

  1. Preventief arresteren:
  Uit het programma van de PVV:
  7. Immigratie en integratie

  Islam en democratie zijn onverenigbaar. Wel zijn moslims voor onze democratie te winnen. Waar ik me tegen verzet is het misbruik dat groepen moslims maken van de rechten en vrijheden van onze rechtsstaat. Sommigen misbruiken de vrijheid van godsdienst om haat te zaaien, de vrijheid van onderwijs om kinderen op te zetten tegen onze samenleving, en de vrijheid van vereniging voor activiteiten die gericht zijn op de omverwerping van onze samenleving. We hebben een juridisch stelsel dat het (nu nog) onmogelijk maakt om mensen (potentiële plegers van aanslagen bijvoorbeeld, of jongeren die een trainingskamp in Afghanistan willen gaan volgen) preventief te arresteren of criminelen die geweldsmisdrijven hebben gepleegd en een dubbele nationaliteit hebben te denaturaliseren en uit Nederland te verwijderen.
  Dit zal moeten veranderen.

  Wat is dáár mis mee? Je zuigt het dus duidelijk wél uit je duim. (Waar weinig meer van over moet zijn, gezien al die verhalen en onzin die jij er al uit gezogen hebt)

  2. Het “Deporteren” van islamieten. Lees dit artikel met bijbehorend interview opp YouTube van onze eigen DDS: http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/11/vrienden-en-beschermers-van-de-islamieten/
  En wéér zuig je dit uit je duim en roep je maar na, wat ander links gespuis uit de duim gezogen heeft!

  3. Ten eerste bestaat Marskuwozer niet eens, maar is het Markuszower. Dat heeft hij inderdaad gezegd ja. En hij is (onder anderen daarvoor) van de kieslijst gehaald. Het feit dat hij voor de Mossad zou hebben gespioneerd, zijn slechts beschuldigingen. Deze zijn nooit hard gemaakt, of zelfs maar verder onderzocht. Flauwe kul dus. Of zullen we dan ook maar meteen de Marokkaanse en Turkse politici maar onder de loep nemen, met hún banden naar Marokko en Turkije? Wél eerlijk blijven hé! Als de een, dan óók de ander!
  En dat “verbannen”? Nou héhé. Eindelijk een puntje dt wél waar is en wat hij misschien beter niet gezegd zou hebben. Maar waar blijft jouw verontwaardiging tegenover die Amsterdamse politiecommissaris, die alle PVV’ers maar wil “mollen”? Is dát niet een béétje erger, dan uit een (religieuse) gemeenschap willen stoten?
  Stormpje in een ontzéttend groot glas water dus.

  4. Wélke PVV’ers zijn blijven zitten dan? Wilders heeft diverse PVV’ers bij nieuwe verkiezingen keihard van de kieslijsten gehaald. Er is geen énkele PVV’er voor de PVV blijven zitten die iets ernstigs op de kerfstok had. Diegenen die nu nog in de tweede kamer zitten, hebben zich van de PVV afgesplitst en daar is niets aan te doen, want in dit land stem je op personen en niet op partijen!
  Wéér een gelogen verhaal dus.

  Zoals je ziet heb ik helemaal niets recht gepraat wat krom is. Ik heb gewoon je eigen leugens en verzinsels ontzenuwd en je daarbij ook nog eens als leugenaar ontmaskerd!

  1. Primo

   Dat je nog moeite doet die mongool van repliek te dienen, dood laten vallen is beter.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Primo
    2 mei 2015 at 10:06
    Ik weet het en dat probeer ik ook, maar ik kan niet tegen dat socialistische en communistische gelieg, dreigementen en gemanipuleer. Dan is het sterker dan ik en moét ik reageren. Maar je hébt gelijk!

  2. Simon Brouwenstein

   Ik geloof dat Moreno voor de heer Suijkerbuijk tot een heuse obsessie is uitgegroeid. Op zijn leeftijd lijkt me dat niet gezond.

   1. cmsuijkerbuijk

    Weet je wat een obsessie is? Jullie blinde, domme en ondoordachte haat tegen Wilders!

 28. Gielah

  Het zou me zeer verbazen als die Moreno, die waarschijnlijk gewoon een Nederlander is, die zich als een Chileen voordoet….
  ook maar één bijdrage van anderen leest.
  Die draait gewoon zijn riedeltje af.

  Maar dat maakt niet uit, meneer Suijkerbuijk… WIJ lezen ze.

  En wat mij betreft… mijn complimenten!

  1. Simon Brouwenstein

   Tot zover de eerste trollerige bijdrage van Gielah vandaag.

 29. moreno

  Ja Gielah u mag van elke eticketje plakken die i wenst nederlander,mogool ,etc het deert me niet.
  Om terug te komen suijkerbuijk.
  Meneer Suijkerbuijk u ontmaskert me niet u ontmaskert u zelf als een kritiekloos pvv adept.
  Wat er ook gebeurt u steunt Wilders en zijn kornuiten u praat wel alles recht.
  Normen en waarden gelden alleen voor de tegenstander m.n voor de socialisten.
  Als een statenlid van de pvv als Faber misstapt maakt hoeft ze niet weg want de pvv staat boven iedereen.
  Wilders is de grootste draaikont in NL en als er iemand bij de elite hoort is hij het ale een van de langste kamerlid die van de staatsruif vreet.
  Wilders is een leugenaar en zijn volgelingen ook dat kun je van de socialisten niet zeggen.
  Socialisten worden over de hele wereld bewonderd we hbben zelfs een feestdag n.l 1 mei.
  U gaat niet in op mij bijdrage over de pvv over hun misdadige verleden u pareert niets
  U als democraat stemt wel op eenmansbeweging laat me niet lachen zeg.
  Ik vergelijk de situatie in NL met de situatie in Duitsland voor de 2e W.O daarom moet de overheid maatregelen nemen om ons tegen u en de pvv te beschermen.
  U geeft ook een trap na aan al die socialisten die voor heel mensen gestorven zijn net als Jezus van Nazareth de allergrootste socialist.
  Ik verzoek u met klem om afstand te nemen van dit gevaarljke ideologie en de socialisme te omarmen die echt voor u hebben geleden en nog steeds.
  Graag wil ik u ook verzoeken om die linkse helden zoals dat moedige meid Niemijer en El Heroico Comandante Ernesto Guevara niet door het slijk te halen dat waren en zijn iconen daar moet u respect!!! voor hebben en hun bewonderen.
  U wenst haar de dood ik vind dit smakeloos dat lieve meid heeft een civiele taak binnen de FARC dat overigens voor een goede zaak vecht tegen de extreem rechts regime uit Bogota gesteund door de imperialisten.
  U moet op knieen gaan voor de socialisten deze hebben u gered zonder zou u eens niet geboren zijn.
  Bah wat een trol bent u ik hoop dat u een ban krijgt van de redactie u bent oorlogszuchtig.

  1. van Urk

   Ik heb van mijn leven nog nooit zo,n bagger aan de meest onzinnigste flauwekul verhalen gehoord! Sprookjesverteller moreno is wat dat betreft een unicum in het vertellen van leugens waar ie zelfs nog in gelooft in ook! Ik heb zelf ook niet veel met de PVV maar het duivelse socialisme heeft ook heel wat teweeggebracht waarbij miljoenen voor deze ideologie moesten gaan sterven en dan beweert u ook nog dat christus de oprichter van het christendom en nooit iemand gedood heeft ook bij die boevenclub hoorde en in het rijtje van Stalin,Mao, Pol Poth,Che,Fidel Castro,Ho Chi Ming en Kim Yong un zou horen moeten passen!!

  2. cmsuijkerbuijk

   Een lang verhaal, vól met onzin natuurlijk, maar nérgens toon jij met gedocumenteerde en controleerbare bewijzen aan, dat ik geen gelijk heb. Ik heb daarentegen met controleerbare verwijzingen naar artikelen en YouTube jouw beschuldigingen wél ontkracht en naar het rijk der fabelen verwezen. Het is weer het bekende riedeltje communistisch braaksel en een mengsel van beschuldigingen, beweringen die nergens gestaafd worden, hele leugens en halve waarheden.
   Je zoekt het wat dit betreft maar fijn uit. Ik weet, dat ik je met je eigen leugens een draai om de oren heb gegeven en het zou je sieren, als je eindelijk je nederlaag eens toegaf. Je maakt het télkens weer erger.
   En als jij ook maar één seconde de illusie koestert, dat ik ooit dat vreselijke moordzuchtige wijf Niemeijer, of wélke verwerpelijle socialist dan ook, ga waarderen, dan heb jij mijn reacties op jouw leugens nooit goed gelezen of gesnapt: Met Sint Juttemis als de kalveren op het ijs dansen. Oftewel: Nooit, never, jamais, niemals, numquam, tidak pernah, никогда (nikogda). Ik vreet nog liever mijn tong op! In tegendeel, ik zal het communistische uitschot en gedachtegoed altijd, overal en met alle toegestane middelen blijven bestrijden!

  3. nick

   Als er iemand een uber trol is en onmiddelijk een perma ban zou moeten krijgen is het totaal malloot more-no!! Geen woorden voor deze geheel van het pad zijnde engerd. Zelden zo’n krankzinnige,stupide, verbijsterende intrigant meegemaakt.

   Ik begrijp DDS niet (meer)

   1. Simon Brouwenstein

    Ik begrijp dat u het inhoudelijk niet eens bent met Moreno?

    Kunt u dat ook uitleggen?

 30. van Urk

  Maar goed, moreno beseft niet dat het linkse dictatuur van het proletariaat kan omslaan in een dictatuur OVER het proletariaat!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.