Ex-spionnen Noord-Korea doen boekje open over spionagepraktijken

Hele families worden geëxecuteerd.

Noord-Korea is een communistische dictatuur waar één man het voor het zeggen heeft: Kim Jong-un. Hij probeert met propaganda te laten zien hoe fantastisch zijn land wel niet is. Wat we dan te zien krijgen is voorbeeldstad Pyongyang, waar de inwoners net genoeg te eten krijgen en net genoeg elektriciteit hebben om de dag door te brengen.

Maar wat we niet te zien krijgen, zijn de concentratiekampen waar tienduizenden Noord-Koreanen vastzitten omdat ze een andere mening hebben of omdat ze toevallig de verkeerde achternaam hebben. Die Noord-Koreanen moeten in die kampen werken tot ze overlijden van de honger en dorst. Of ze worden gemarteld, verkracht, en zelfs geëxecuteerd.

Dat gebeurt allemaal op grote schaal. Er komen steeds meer verhalen naar buiten over de verschrikkelijke praktijken. Twee Noord-Koreanen die beweren dat ze als spion hebben gewerkt voor het land hebben aan CNN uitgelegd hoe dat dan precies in zijn werk ging, die spionage. Een van de mannen werd in Zuid-Korea betrapt. Vervolgens werd zijn hele familie in Noord-Korea geëxecuteerd.

CNN heeft niet na kunnen gaan in hoeverre de mannen de waarheid spreken. Kim Dong-shik zegt dat hij werd uitgekozen om spion te worden toen hij nog op de middelbare school zat. In vier jaar leerde hij onder meer verschillende vechtsporten, duiken, hoe hij moest schieten en hoe hij om moest gaan met explosieven.

Kim had verschillende missies in Zuid-Korea. In 1995 werd hij daar neergeschoten. De spionnen werd geleerd om zelfmoord te plegen als ze werden gepakt, stelt Kim. Dat lukte hem niet.

Over de hele wereld zijn spionnen actief voor Noord-Korea. In de VS alleen al lopen er honderden rond volgens een van de twee ex-spionnen. De spionnen worden enorm verwend als ze terugkomen naar Noord-Korea en worden hetzelfde behandeld als generalen uit het leger, zo belangrijk zijn ze voor Kim Jong-un om zijn dictatuur in stand te houden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. AnnieJansz

  Zou die ziekerd het alleen voor het zeggen hebben of is het een stro-mannetje?

  Ik vermoed dat een paar machtige families de werkelijke macht hebben en dat Kim III slechts het gezicht is.
  Die dikzak heeft volgens mij geen idee waar hij woont.

  1. toetssteen

   @AJ
   Kim Jung-un heeft net zoals zijn halfbroer in het buitenland gestudeerd. Nee, niet onder zijn eigen naam.

   Dat hij zijn eigen oom voor de honden zou hebben gegooid, is een broodje aap verhaal en dat is niet de enige hoax.

 2. moreno

  Weer een broodje aap verhaal.
  Geloof er geen bal van net als die minister die terechtgesteld werd bleek ook een broodje aap verhaal om links te bashen

 3. Teun

  Ik geloof die lui wel. Er zijn er meer die ontsnapt zijn en dezelfde verhalen vertellen. Er zijn boeken over geschreven, televisie documentaires over geweest.
  Waarom zouden ze daarover liegen?
  Linkse nazi’s willen natuurlijk niets slechts horen over bevriende regiems.

 4. Teun

  Communisten geloven niet in de schepping.
  Ze geloven dat de mens van de aap afstamt.
  Noord-Koreaanse burgers die honger lijden, krijgen van hun grote leider dus een broodje aap te eten.
  Onder aap wordt een geslachte gevangene verstaan.
  Binnenkort in dit theater een broodje moreno. Zuid-Amerikaanse aap. Was ooit bevriend met de grote leider, maar daarna in ongenade gevallen. Te grote mond. Had ie ook al in Zuid-Amerikaan. Is te gast in Nederland. Alweer een grote mond, deze wereldverbeteraar.
  Let wel Zuid-Amerikaan is geen ras. Ik bedoel ook niet dat Zuid-Amerikanen apen zijn.
  Ik dek me alvast in tegen racisme, want die bruine neven van Hitler pakken je zo van achteren. Dat valse denkpatroon ziet roestvast in hun hersenkronkels gesleten. Ze komen daar ooit meer los van.

 5. Teun

  He he. Lees ik dat goed, Annie. Hou van schrik me tassie maar effe vast. Complot denken? Een paar machtige families? Gezicht van….?
  Rutte het gezicht van de machtige Rothschilds?
  Nee. Dat gebeurt natuurlijk alleen maar daarginds.
  Zoiets gebeurt hier in ons beschaafde westen niet.

 6. Beukman

  http://www.kcna.co.jp/index-e.htm

  Ik volg deze intrigerende Noord-Koreaanse nieuwsssite vol met bij elkaar verzonnen berichtjes inmiddels een jaar of 15. Een vergelijking met DDS ligt voor de hand.

 7. toetssteen

  Ik moet ergens nog een link hebben, maar hoe dan ook, veel inzake Kim is niet waar.

  http://www.huffingtonpost.com/2014/04/28/north-korea-rumors_n_5160797.html

  Daarmee wil ik niet beweren dat alles een leugen is, maar slechts dat men vreselijk op moet passen met alles dat gezegd wordt.

  1. Beukman

   @steen
   Het verschil tussen jouw link en de mijne is dat de jouwe gaat over berichtjes die zijn verzonnen of aangedikt door buitenstaanders, terwijl mijn link al 18 jaar lang met hele en halve onzin wordt volgeschreven door het Ministerie van Buitenlandse Propaganda van de DPRK.

 8. Seneca

  Als dit waar zou zijn, dan is N-Korea het Utopia van de linkse toekomst!

 9. Mart

  Al zou maar 10% waar zijn van die berichten ,is het een goede reden om daar NIET te vertoeven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.