Groot-Brittannië blijft blozen van trots om kersverse prinses

Onze buren aan de overkant van de Noordzee blijven uitzinnig van vreugde om de geboorte van de koninklijke baby.

Het is inmiddels alweer meer dan 24 uur geleden dat in St. Mary’s ziekenhuis in Londen het tweede kind van prins William en prinses Kate geboren werd. Prins George heeft er vanaf vandaag dus een zusje bij.

Alhoewel het land eigenlijk middenin een verkiezingscampagne zit, werd er gisteren ruimschoots tijd vrijgemaakt om de geboorte van het kleine meisje te vieren. Foto’s zijn er inmiddels – een naam nog niet – en het Britse publiek is dan ook uitzinnig van trots.

Niet alleen de politieke leiders van het land:

_82726986_7e97087a-cfac-4d53-887d-0a93be11436d _82726993_f06f06ef-0edb-4da1-8d08-874e2071dfbf

Maar ook de gewone Britten:

_82731621_rebeccaandjeremy

En zelfs Amerikanen:

kermerianen

Maar de meest prachtige reactie van allemaal kwam van UKIP-leider Nigel Farage. Hij toonde zich verheugd dat het gewicht en de lengte van de kleine prinses bekendgemaakt werden in ‘pounds‘ en ‘feet‘, in plaats van kilogrammen en centimeters. Oh, en hij raadt alle partijleden aan om het glas te heffen op de nieuwe geboorte:

.

Aan iedereen die zich hierbij betrokken voelt: gefeliciteerd!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Geah

  Komt dat nieuwe prinsesje Camilla te heten?

 2. Mar

  Volgens mij glimmen ze van trots.

 3. Wilhelmson

  Elke geboorte is een wonder !

 4. Dennis_WSPK

  Het blijft lachwekkend hoe “het volk” gek wordt van blijdschap als er een royal geboren wordt. De Winsors (Ze heten gewoon Von Sachsen-Coburg und Gotha) zijn een truttige, gevoelloze en gemene familie van niksnutten, uitvreters en arrogante figuren die diep op het gepeupel neerkijken. Verder is hun staatsrechtelijke invloed nihil en is er niks Engels aan. Net als het Nederlandse vorstenhuis zijn ze Duits-Russisch en via een titel-erfenis op de Britse troon gekomen.

  Vreselijk dat deze brood-en-spelen achtige toestanden anno 2015 nog steeds zoveel mensen in totale vervoering brengen, zelfs op zich verstandige en gestudeerde mensen.

  1. nakkie123

   + 10 dennis wspk

 5. JanKorneeldeWit

  Ik kan slechts onderschrijven wat Dennis zegt. Het is allemaal prachtig wat er her en der uit den keuninklieke vagijnen kruipt, maar van enig wereldschokkend belang zou dat toch echt niet meer mogen zijn. Een achterlijk instituut wat toch eens en voor altijd teruggeworpen moet worden in de geschiedenis. maar ja zolang het gepeupel er zijn friet-vette vingers bij aflikt blijven deze idioten en hun lakeien ons bestoken met hun monarchen-propaganda. Het vervelende is dat je nog uit moet kijken ook met die lui…..

 6. toetssteen

  Mwah, het geslacht Spencer is dan wel weer ouder dan het adellijk bloed van het Engelse koningshuis. Lady Di was een Spencer.

  Hoe dan ook stel zuurpruimen hier, van harte William and Kate!

  1. Wachteres

   Charlotte Elisabeth Diana heet het kind.

 7. Dennis_WSPK

  Heeft niks met zuurpruimen te maken. Het hele instituut is volkomen achterhaald. Het is toch te zot voor woorden dat iemand belangrijk is alleen omdat hij toevallig in een bepaalde familie geboren is ?
  Een familie die al meer dan 150 jaar geen macht meer heeft ? En bovendien ijskoud is (verdiep je maar eens in de robotachtige wijze waarop de akelige Elisabeth II met haar kinderen omging, waarbij ze, als haar kinderen met haar wilden kroelen, niet meer gaf dan een afstandelijke hand).

  Bovendien is het maar de vraag of deze kinderen van William en Kate zo’n fijne jeugd krijgen. Statistisch gezien is de kans zeer groot dat hun ouders gaan scheiden, want dat is gebruikelijk bij de familie Von Sachsen-Coburg-Gotha aka Winsor.

  Een republiek is overigens veel natuurlijker. Er is geen enkele diersoort waar de leider van een groep dat wordt door geboorte. Toch raar dat de 21e eeuwse mens dat nog wel doet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.